Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

למי שיצא לו לקנות/למכור רכב שמשלם אגרת נכה.

יש איזשהו הפרש יחסי שצריך נכה לשלם כאשר הוא מוכר את רכבו מאגרת הנכה לאגרת רישוי רגילה.

לי ברור ב-100% שזה אחריות הנכה המוכר לשלם את הסכום הזה.

ושזאת אחריות של הקונה לשלם את העברת הבעלות.

איך אתם נוהגים במצב כזה?

פורסם

למה זה ברור לך כל כך?

הנכה קיבל פטור מרישוי כדי להקל על הוצאותיו הכספיות. כאשר הוא מוכר לך את הרכב עושים חשבון הפרש תשלום עד סוף הטסט, שזה שימוש מלא ובלעדי שלך, קונה הרכב! ולכן התשלום הוא על קונה הרכב.

STI 2004

פורסם
למה זה ברור לך כל כך?

הנכה קיבל פטור מרישוי כדי להקל על הוצאותיו הכספיות. כאשר הוא מוכר לך את הרכב עושים חשבון הפרש תשלום עד סוף הטסט, שזה שימוש מלא ובלעדי שלך, קונה הרכב! ולכן התשלום הוא על קונה הרכב.

באופן עקרוני יש משהו בדבריך.

אבל מה קורה בעסקת רכב רגילה ללא פטור שמעורב? האם נהוג להתחשבן על יתרת החודשים שנותרו עד לטסט ולצרף אותם לתשלום על הרכב, או שהרכב מגיע כ"עסקת חבילה" כולל X חודשים אגרת רישוי?

בכל הרכבים שרכשתי הכיוון היה יותר לפי האפשרות השניה, כלומר שמספר החודשים עד לטסט הם בונוס ולכל היותר פלוס של הרכב מול רכבים אחרים המוצעים בשוק.

הכל תלוי בכמה כסף מדובר ועל המו"מ הכללי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שלום לכולם.

למי שיצא לו לקנות/למכור רכב שמשלם אגרת נכה.

יש איזשהו הפרש יחסי שצריך נכה לשלם כאשר הוא מוכר את רכבו מאגרת הנכה לאגרת רישוי רגילה.

לי ברור ב-100% שזה אחריות הנכה המוכר לשלם את הסכום הזה.

ושזאת אחריות של הקונה לשלם את העברת הבעלות.

איך אתם נוהגים במצב כזה?

תלוי באופי העסקה.

יש וכדאי לא להתוכח יתר על המידה.

במקרה שלי לא חשבתי פעמיים,מודל 92 עם 43000 קמ,הוא עמד על זה שאני ישלם,לא צייצתי ושילמתי,הרווחתי מכונית מודרנית + עם כל הלקשרי שיכול להיות.

גם ככה היא היתה זולה מאוד מאוד עד כדי גיחוך,אז במקרים כאלו לא חושבים הרבה.

אם אתה יודע שהוא בלחץ זמן ואין שוק תן לו שהוא ישלם.

פורסם
אין ספק שבסופו של דבר העסקה בכללותה היא שקובעת, אבל חשוב להבין את משמעות הפטור אצל נכה.

:mm_yeah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

למה זה כל כך ברור לי?

כי כמוכר רכב עלי למסור את הרכב פטור משיעבודים למיניהם ואגרת הנכה המוזלת היא סוג של שיעבוד שצריך להסיר אותו לפני.

וקונה עלי לקבל את הרכב נקי מכל זה.

לא נראה לי הגיוני בכלל שאני צריך לשלם לנכה על ההפרש בגין הטבה שהוא קיבל.

אם אני טועה אני אשמח לדעת, אם לא אז אני ממש לא מתכוון לשלם לו, גם אם זה יגרור ביטול עסקה

(למען הסר ספק, לא מדובר כאן בהתעללות שלי באיזה נכה חסר ישע, אלא באנשים אמידים מאוד (להבדיל ממני) שקיבלו כבר תמורה מעל ומעבר למה ששוה הרכב וניצלו את טוב הלב שלי עד תום).

פורסם

מצטער, אבל הנכה קיבל פטור מאגרה. רוכש הרכב אמור לשלם את הפרש האגרה עד סוף השנה.

קח בחשבון שהעברת בעלות על רכב של נכה ניתן לעשות רק במשרד הרישוי, כך לפחות זה היה בשנת 2003, בקרית גת, כשרכשתי את הפאסאט 2002 שבסמלון, ונמכרה השבוע, עם 92K, שמתוכם 76K אני נסעתי, ב-6 שנים וחודש (לשאלתך איך אנשים נוסעים כ"כ הרבה).

עריכה:

"שאני צריך לשלם לנכה על ההפרש".

אתה לא משלם לנכה, אתה משלם את זה במשרד הרישוי בזמן העברת הבעלות, וקבלת רשיון הרכב החדש. זה שונה מהעברת בעלות רגילה.

פורסם
אין ספק שבסופו של דבר העסקה בכללותה היא שקובעת, אבל חשוב להבין את משמעות הפטור אצל נכה.

בהחלט יתכן מצב בו ארכוש מנכה רכב בעתיד ולא יתאים לי לשלם את ההפרש,שיחפש מישהו אחר,גם אם הבנתי טוב מאוד.

כאמור אני לא חשבתי פעמיים,כי היה לי מאוד כדאי לחסוך 160000 שקל מימון,לשלם פרוטות ולקבל רכב מדהים מכל בחינה.

פורסם
מצטער, אבל הנכה קיבל פטור מאגרה. רוכש הרכב אמור לשלם את הפרש האגרה עד סוף השנה.

קח בחשבון שהעברת בעלות על רכב של נכה ניתן לעשות רק במשרד הרישוי, כך לפחות זה היה בשנת 2003, בקרית גת, כשרכשתי את הפאסאט 2002 שבסמלון, ונמכרה השבוע, עם 92K, שמתוכם 76K אני נסעתי, ב-6 שנים וחודש (לשאלתך איך אנשים נוסעים כ"כ הרבה).

עריכה:

"שאני צריך לשלם לנכה על ההפרש".

אתה לא משלם לנכה, אתה משלם את זה במשרד הרישוי בזמן העברת הבעלות, וקבלת רשיון הרכב החדש. זה שונה מהעברת בעלות רגילה.

נכון מאוד !

רק נשאלת השאלה מה עושה נכה שלא עומדים אצלו בתור ?

שהרי לא כולם נדבנים או רחמנים גדולים,אז הוא משלם בלי לערב את משרד הרישוי,הוא מגלם את הסכום בעיסקה ובא לציון גואל.

פורסם

הנכה לא יכול להעביר בעלות עד שהאגרה שולמה.

זה כמו מי שיש לו הגבלת מס לדוגמא על הרכב.

אז אני סוגר איתו מחיר, ואחריותו לדאוג לזה שהרכב יהיה מוכן להעברת בעלות.

פורסם

אולי לא עומדים אצלו בתור, אבל מצאת רכב שמוצא חן בעיניך? בשביל כמה מאות שקלים תוותר עליו? אני לא.

אתה יודע מה, בוא ניקח את זה קצת יותר רחוק. אתה מוצא רכב שבעוד עשרה ימים צריך לעבור טסט. מי צריך לשלם עבור האגרה? ההגיון אומר (לפחת אצלי) שבעל הרכב צריך לשלם את מבחן הרישוי עצמו ואת התיקונים, אם יהיו, שיהיה צורך לבצע אם הרכב יכשל במבחן. את האגרה, שתהיה תקפה לשנה, כשהרכב בבעלותך, אתה צריך לשלם.

פורסם

קניתי פעם רכב מנכה. לא שילמתי כלום, כי הוצאתי לו צ'ק לפקודת צ'מפיון שהלך למימון רכב הבאה שלו וחיכיתי יפה עד שיקבל אותו. זה היה חלק מעיסקה כללית. במקרה שנידון ניתן לראות את זה כמכירת רכב בלי טסט. עכשיו זה פתוח למשא ומתן על מי לשאת בעלות הטסט.

כי הפרש אגרת רישוי הוא בדיוק טסט שהקונה אמור ליהנות ממנו.

פורסם
למה זה כל כך ברור לי?

לא נראה לי הגיוני בכלל שאני צריך לשלם לנכה על ההפרש בגין הטבה שהוא קיבל.

אם אני טועה אני אשמח לדעת, אם לא אז אני ממש לא מתכוון לשלם לו, גם אם זה יגרור ביטול עסקה

(למען הסר ספק, לא מדובר כאן בהתעללות שלי באיזה נכה חסר ישע, אלא באנשים אמידים מאוד (להבדיל ממני) שקיבלו כבר תמורה מעל ומעבר למה ששוה הרכב וניצלו את טוב הלב שלי עד תום).

אני כותב כנכה צה"ל .

בדוק אם יש לך רכב מקביל - במחיר יותר נמוך , אם כן קנה אותו , בכייף .

זה נתון לשיקול דעתך , לא מחייבים אותך בכלום .

אגרת הרישוי נתנת כהטבה , אבל זו הטבה מצחיקה לנכה , ללכת כמוך , או אפילו קצת לרוץ גם עם ההטבה הזו , יהיה קצת קשה :idea:

( ואני כותב כ אחד שטחן מסלולים והרים , ונפצע מספר פעמים בפעילות מבצעית , כדי שנהיה כאן , ונכתוב בכייף )

כך שממש, אתה לא צריך להכנס למה יש ומה אין להם - זאת לא הצהרת הון הליקופטר " הגשש החיוור"

הרכב מתאים לך במחירו , קנה אותו , ושלם אגרה, חושב שיש רכב אחר יותר טוב במחיר הנ"ל - קנה אותו .

בגלל גישה כזו של אנשים , הבוחנים מה יש לאחרים , ומתחילים ללכלך :lol: אני מעדיף לשלם את האגרה , ולא להכנס לפינה זו ,,

אבל - בשמחה - הייתי מצמיד אותך אליי , יום אחד , כדי שתראה את כל הצדדים .

( אל תדאג - יהיה מעניין , מסעדה ,מלצריות חתיכות , ואיזה נכה , שצריך עזרה לקום מהכסא :wink: )

אני בטוח ולא בציניות שיהיה לך מעניין - לכן , אל תכריז הכרזות , מהכרות עם הדיונים שלך בפורום , יש בך ראש טוב וגדול :mm_yeah:

אבל - עזוב מה יש להם , מתאים לך הרכב , קנה אותו ,,

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

טוב, הבנתי את הקו הכללי.

וליין מן - תאמין הלוואי וכל האנשים היו נוהגים בכבוד ומתייחסים לנכים חצי מאיך שאני מתייחס.

אתה לא מכיר בכלל את הסיפור, כמו שאמרתי אם אני אפתח אותו כאן תאמינו לי שתראו שאני לא בא לעשוק אף מסכן, והיחידי שנעשק פה בכל העסק זה אני.

• תוכן חדש...