Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוק לתחרות עסקית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת קורס שיווק ביקשנו מאיתנו להציג תופעה או תהליך הנוגע לתחרות עסקית.

אשמח אם מישהו יוכל לפרסם כתבה בנושא או לספר על מקרה שהוא יודע!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

מה הכוונה בדיוק?

אתה מחפש מקרים של תחרות לא הוגנת, תחרות שנועדה לחסל אחד המתחרים, תחרות שנועדה לחלק את השוק בין המתמודדים או משהו אחר? תן קצת יותר פרטים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חפש בגוגל חומר על שוקולד קדבורי בישראל.

תמצא שם שפע של חומר רלוונטי לגביך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מחפש כל מקרה של תחרות לא הוגנת, כמו למשל רמי לוי שפירסם מכירה של עוף ב1 שקל, פשוט לא מכיר מקרים נוספים

לכן אני מבקש מכם כמה דוגמאות!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

לפרסם מוצר במחיר הפסד זה תחרות לא הוגנת?

מה מלמדים אתכם שם...:shock:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא לא אמר שזה תחרות לא הוגנת מסיבה אחת שזה היה מוגדר כמבצע לזמן מוגבל,

אחרת זה באמת הפלת כל המתחרים בשוק מסביב, לפחות לדעתי!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

זה ממש לא הפלת כל המתחרים.

כשמתחרה שלי עשה משהו דומה ומכר במחירי הפסד אני שלחתי את כל הלקוחות שלי לקנות אצלו את אותו המוצר ולקנות את השאר אצלי. כך אני הרווחתי קצת פחות, הלקומות שלי הרוויחו קצת יותר ורק המתחרה שלי הפסיד.

בזמנו וולקן עשה משהו דומה ויצא למלחמה על מנת לחסל מתחרה וזה נגמר בסגירת וולקן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה מוזמן להציג את תופעת התחבורה ה"ציבורית" בארץ.

במקום שתהיה רשות תח"צ מרכזית כמו ברוב המדינות המתקדמות, בישראל יש חברות פרטיות כמו אגד ודן שקובעות לעצמן את החוקים. כך יוצא שהלקוחות נדפקים מכל הכיוונים - מחירים משתנים ללא סדר קבוע (פעמיים-שלוש בשנה, לפי השיקולים של כל חברה) ומי שרוצה להתחרות עושה זאת באמצעות מחירים תחרותיים, המושגים ע"פ רוב ע"י הרעת תנאי העסקתם של הנהגים. בנוסף, אין כמעט שום שת"פ בין אוטובוסים, רכבות וכל סוג אחר של תחבורה - לכל אחד מהם תעריפים משלו וכרטיסים משלו, והלקוח נאלץ לנווט ביניהם במקום לקבל פתרון כולל ואחיד.

למען האמת, נראה לי שעל הנושא הזה אפשר לכתוב עבודת סמינריון.

פורסם

אז השכלתי!

בכל מקרה אפשר לקבל מקרים נוספים בנושא,

המקרה של עלית ושוקולד קדבורי מצויין!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

Derish, מה שכתבת לא מדויק בכלל.

אגד ודן לא קובעות לעצמן את החוקים, הכל מוסדר במסגרת חוקים ותקנות.

את המחירים בכל הקווים ובכל החברות קובע משרד התחבורה, ולא החברות עצמן. המחירים מתעדכנים לרוב פעמיים בשנה.

הרעת תנאי הנהגים - נכון, אבל לצערנו את הפטנט הזה המציאו עוד קודם. אתה מוזמן לבדוק מה קורה עם עובדי הניקיון בקופת החולים או הבודקים הבטחוניים בנתב"ג.

כרטוס אחיד - משרד התחבורה השיק לאחרונה את כרטיס הרב-קו שאמור לשמש ככרטיס חכם לכל חברות התח"צ בארץ. לצערנו הרב כל תהליך ההפעלה שלו בוצע בצורה מאוד עקומה וממש לא מרשימה ואכן יש לא מעט בעיות בנושא.

דווקא בנושא התחבורה הציבורית אין הרבה תחרות, בגלל החלטה של משרד התחבורה.

במעט המקומות בהם כן יש תחרות אמיתית, היא עובדת בצורה לא רעה בכלל ולטובת הציבור (למשל, בקווים מת"א לב"ש).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתה בזמנו מלחמת עולם קטנה בין טמפו לקוקה קולה על נושא הבירות הפאבים.

אם היה לך ברז של גולדסטאר, לא היית מקבל סחורה מקוקה קולה (שכולל משקאות קלים ובירות מהפופולאריות ביותר), אני זוכר בפרוש איומים של סוכן ק"ק על איזה בעל פאב גדול שהוא לא יקבל יותר סחורה אם הוא לא מעיף את גולדסטאר והכל מצולם באיכות גבוהה באיזה כוכנית סטייל כולבוטק.

הממונה על ההגבלים העסקיים פתר את העניין עם נזיפה והמלצה להעמדה לדין של קוקה קולה. מעבר לזה אני לא זוכר עוד פרטים.

בכל מקרה, אתר הבית של הרשות להגבלים עיסקיים אמורה להיות מכרה זהב עבורך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
Derish, מה שכתבת לא מדויק בכלל.

אתה נותן את הגרסה הרשמית. בפועל, זה לא סוד שאותם משרדי ממשלה ורשויות רלוונטיות נשלטים ע"י הלובי של מפעילי התח"צ, ובעיקר הקואופרטיבים. התחרות בתחום זה באה לידי ביטוי בעיקר במה שהולך במכרזים, לא בפעילות היומיומית. בשורה התחתונה, הצגתי את הבעיה - לחקור ולהגיע לשורשיה זה כבר תפקידו של פותח השרשור.

לגבי הבודקים הבטחוניים ועובדי הנקיון, ברוב המקרים מדובר בתופעה גלובלית של outsourcing, לכן זה לא כ"כ רלוונטי לנושא הנ"ל. מה שכן, אני יכול לומר לך בוודאות שישראל נפגעה פחות מתהליכים דומים - באירופה המעבר לשיטה הזאת גרם במקומות רבים לנזק בלתי הפיך, או להפסדים גבוהים יותר בטווח הרחוק.

פורסם
הוא לא אמר שזה תחרות לא הוגנת מסיבה אחת שזה היה מוגדר כמבצע לזמן מוגבל,

אחרת זה באמת הפלת כל המתחרים בשוק מסביב, לפחות לדעתי!

אתה מוכן לנמק את דעתך?

או במילים אחרות, אתה רואה את הממונה להגבלים מתערבת במבצע הנחות אגרסיבי?

אז השכלתי!

בכל מקרה אפשר לקבל מקרים נוספים בנושא,

המקרה של עלית ושוקולד קדבורי מצויין!

אל תשכח לבדוק את העניין הכשרות לפסח שנשתכחה מקדבורי, נושא שלא קשור להגינות התחרות בין היבואן לבין עלית.

נושא נוסף שחם בכותרות, השליטה של מכבי תל אביב בליגת העל בכדורסל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה נותן את הגרסה הרשמית. בפועל, זה לא סוד שאותם משרדי ממשלה ורשויות רלוונטיות נשלטים ע"י הלובי של מפעילי התח"צ, ובעיקר הקואופרטיבים. התחרות בתחום זה באה לידי ביטוי בעיקר במה שהולך במכרזים, לא בפעילות היומיומית. בשורה התחתונה, הצגתי את הבעיה - לחקור ולהגיע לשורשיה זה כבר תפקידו של פותח השרשור.

את הדיון המרתק בנושא מיקור חוץ נשאיר להזדמנות אחרת.

בנוגע לאותו לובי - נו, מה אני אגיד לך. הלובי הזה שתה מדן ומאגד כמה עשרות אחוזים מנפח הפעילות שלהם, ככה שהרבה טוב לא יצא להם מהשליטה ברשויות. ברור שכמו לכל גוף חזק יש להם לוביסטים בנקודות אסטרטגיות, אבל מכאן ועד שליטה הדרך רחוקה. שים לב שרוב המכרזים האחרונים (אולי אפילו כולם, לא בדקתי אחד לאחד) זכו חברות אחרות - קווים באזור עפולה, נתיב אקספרס באזור נתניה, חברה כלשהיא שאינני זוכר את שמה מחליפה בקרוב את דן באזור השומרון, גלים קיבלו את הזיכיון לעבודה בקווי רהט-ב"ש. איפה אגד ואיפה דן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגלל שמדובר על מבצע הנחות לפרק זמן מסויים הרשות להגבלייים עסקים לא התערבה!

בכל מקרה לדעתי הורדת מחירים למחירי הפסד בשבילו אולי זה למטרות פרסום אבל בשביל המתחרים זה נפילה.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

• תוכן חדש...