Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אוטוביאנקי Y10 ילידת 1989 , אתמול ניגשתי לעשות טסט חצי שנתי במכון הטסטים , לאחר שסיימתי התריע בפניי הבוחן כי יש להחליף גומיות למסרק ההגה (מספר 7 באיור המצורף), ניגשתי למוסך על מנת להחליף את הגומיות.

במוסך הרכב הועלה על הליפט, תפוח ההגה (מספר 24 באיור המצורף) שוחרר ללא פירוק הגלגל בשלמותו והוחלפו הגומיות הימנית והשמאלית (מספר 7 באיור המצורף),נדמה לי שהן נקראות מפוחית:wink:

המוסכניק פירק כל תפוח והרכיב כל גומיה בנפרד, סגר כל אחת עם שני אזיקונים, ולאחר מכן ירד האוטו מהליפט ועבר לליפט אחר למטרת שטיפה תחתונה של הרכב (עוד הערה של הבוחן על הזעה במרכב התחתון של המנוע).

לאחר מכן ניגשתי למכון הטסטים ועברתי ללא בעיה ונסעתי משם שקט ושמח אל בייתי,

מאוחר יותר נאלצתי לנסוע לעבודה ,בעת הנסיעה שמתי לב כי ישנה חריקה המגיעה מכיוון הגלגלים,

החריקה הייתה בעיקר בעת פניות וסיבובים רחבים אך לא כאשר נסעתי ישר.

כאשר פניתי ימינה הרעש הגיע מהגלגל הימני הקדמי כשפניתי שמאלה הרעש הגיע מהגלגל השמאלי הקדמי,

הרעש דומה מאוד למעין דלת כבדה וחלודה שנעה על ציר חלוד או משו בסגנון.

מיד האטתי את הנסיעה ועצרתי בצד, לאחר שהתרשמתי ממבט קל בגלגלים שהכל במקום והכל היה נראה ישר ומתואם לכיווני ההגה המשכתי בנסיעה לכיוון העבודה,מפאת השעה המאוחרת ניגשתי למחרת למוסך אשר בו החלפתי את הגומיות.

בדרכי למוסך נסעתי לאיטי כי חששתי שמשו ישתחרר ואני אמצא את עצמי עם הרכב על הכביש.

כשהגעתי למוסך נסענו לנסיעת מבחן אני ומנהל המוסך כשהוא במושב הנהג ואני המלווה, בתחילה לא היו חריקות ותהיתי אם הזיתי או שזה מרפי שבא ועושה לי דווקא אך לאחר נסיעה של כשתי דקות בעת פניה ימינה שמענו חריקה חזקה ושוב המשכנו בנסיעה וחזרנו למוסך

הרכב שוב הועלה על הליפט , מנהל המוסך בחן את הגלגלים סובב את הגלגל במקום והזיז אותם מימין לשמאל , בחן את התפוחים ואת הגומיות שהוחלפו בדק שהכל מחוזק והכל במקום , הוא ציין בפני שבין התפוח (מספר 7 באיור המצורף) לתושבת בגלגל אמורה להיות גומיה והיא חסרה וייתכן וזה חורק בגלל זה, הוסיף ואמר לי שאין מה לדאוג ושזה יסתדר.

שאלתי היא:

מה לעשות?

לחכות שיסתדר? להמשיך לנסוע עם הרכב במצב הקיים? לגשת למוסך אחר? לא מדובר באחריות של המוסך הנ"ל משום שהוא פירק לי את התפוח מלכתחילה? לא מדובר בחלק חיוני ובטיחותי ברכב שמצריך התעמקות ואבחנה ישירה או שאני יכול לשמש כשפן נסיונות של המוסך הנ"ל?

האם ייתכן שכתוצאה מזה שאני נוסע בעיקר לבד ברכב הרעשים מגיעים בעיקר מצד ימין של הרכב (משום שכאשר הייתי בנסיעת מבחן עם מנהל המוסך לא היו ממש חריקות כמו שהיה לי בנסיעה)?

והשאלה העיקרית היא איך אני מפסיק את הרעש המטריד הזה???

5.jpg

אשמח לעזרה, יעוץ, הכוונה..:oops:

ואם אפשר גם הסבר פרטני יותר של המכלול המתואר בציור הנ"ל :-P.

בתודה מראש,

אדם.

פורסם

חשבתי על כיוון פרונט אבל זה עדיין נשמע כמו חריקה שנובעת אולי מסיבה אחרת, הייתי שמח לדעת מה בעצם עושים בכיוון פרונט ובמה זה ישפיע על הרעש הקיים

פורסם

הרעש עדיין קיים כך שאני לא מבין מה יעזור אם אשטוף שוב את המרכב התחתון של הרכב..

לפי דעתך ייתכן שהשטיפה שטפה גם שמנים כאלה או אחרים או גריז שאמור לסכך במקומות בעלי רמת חיכוך גבוהה?

פורסם

ההשערה שלי היא, מאחורי הדיסקים של הבלמים ישנן פחיות אשר מגנות על הדיסק, קורה שהפחית מתעקמת מניסיון חילוץ התפוח, והפחית נוגעת מעט בדיסק וזה יוצר את הרעש המדובר.

מבלי להבדוק אלו רק השערות, ממקרים שניתקלתי.

בדוק את מה שכתבתי לך, וחזור למוסך, לבד זה לא יסתדר רכב זה מכונה ולא בן אדם שלבד יכול להבריא.

דרוש מהמוסך לפתור את הבעיה שגורמת לרעש משום שהוא טיפל ברכב וגרם לרעש הזה.

פורסם

כשהאוטו נוסע בסיבוב , הגלגלים [לעניינינו הקדמיים]עושים רדיוסים שונים.

כשהכיוון תקין כל גלגל מתגלגל במקביל לרדיוס שלו

כשכיוון זה משתנה,זאת אומרת,הגלגל לא יושב במקביל לקו הרדיוס שלו ,אז נוצרת חריקה.

פורסם

השאלה היא איך אני יכול להיות בטוח שזה כיוון פרונט ולא שוב אני אקבל חוות דעת אחת מהמכון הזה אשלם כיוון פרונט שוב יהיה רעש ושוב אלך לסדר ואז זה כבר יהיה תפוח בלוי ופתאום גומיות מסרק וכל מיני דברים שונים ומשונים

פורסם

חריקה כמו מציר דלת ביתית לא דומה לחריקת צמיגים עקב כוון גלגלים לקוי, אלא יותר דומה לתפוח פרונט לא תקין.

לא בדיוק הבנתי איזה גומיה חסרה וגם מתי בדיוק מופיע הרעש. אם אתה מסובב הגה במקום ללא נסיעה גם קיימת חריקה?

אם רק בנסיעה, באיזה מהירות ובאיזה זווית סיבוב?

פורסם
חריקה כמו מציר דלת ביתית לא דומה לחריקת צמיגים עקב כוון גלגלים לקוי, אלא יותר דומה לתפוח פרונט לא תקין.

לא בדיוק הבנתי איזה גומיה חסרה וגם מתי בדיוק מופיע הרעש. אם אתה מסובב הגה במקום ללא נסיעה גם קיימת חריקה?

אם רק בנסיעה, באיזה מהירות ובאיזה זווית סיבוב?

הגומיה שטען מנהל המוסך שחסרה היא הגומיה בין התפוח לגלגל כלומר בין האום שסוגר את התפוח במקומו בגלגל לתושבת שבה יושב התפוח (ניתן לראות את התפוח באיור המצורף מספר 24 )

הרעש מופיע בעיקר בפניות ימינה, פחות בפניות שמאלה או בכיכרות, כאשר אני מסובב את ההגה במקום אין את החריקה,

לגביי המהירות אני חושב שזה הופיע גם כשנסעתי לאט וגם במהירות גבוהה יחסית בין 20 ל 30 קמ"ש (בכל זאת זה סיבוב או פניה)

ולגביי הזווית אני לא בטוח מה הייתה הזווית, אני יכול רק לומר שמרגע ששמעתי את הרעש התחלתי לפנות בצמתים בצורה איטית יותר ובפניות רחבות יותר ועדיין הייתי שומע את הרעש..

אני חייב לציין שבאורח פלא אתמול כשחזרתי מהעבודה לא שמעתי את החריקה הנ"ל מן הגלגלים.

אני נורא חושש שמשהו השתחרר שם ומפחד להישאר לפתע ללא גלגל בעת נסיעה.

אשמח ליעוץ והכוונה :oops:

בתודה מראש.

אדם

פורסם

תרים את החלק הקדמי של האוטו על גק,שים את היד על התפוח,תסובב את ההגה,ותנסה להרגיש את הזעזועים שנוצרים

כתוצאה מהחריקה ,שים את היד על כל חלק שנראה לך חשוד.

פורסם
תרים את החלק הקדמי של האוטו על גק,שים את היד על התפוח,תסובב את ההגה,ותנסה להרגיש את הזעזועים שנוצרים

כתוצאה מהחריקה ,שים את היד על כל חלק שנראה לך חשוד.

עשיתי את זה כבר אתמול במוסך והרעשים לא חזרו, ייתכן והם נשמעים רק כאשר יש לחץ על הגלגל

זה מעורר בי את החשד שיש משו לא תקין בציריה או במשולש

פורסם
עשיתי את זה כבר אתמול במוסך והרעשים לא חזרו, ייתכן והם נשמעים רק כאשר יש לחץ על הגלגל

זה מעורר בי את החשד שיש משו לא תקין בציריה או במשולש

יותר מתאים לרעש ממיסב. אולי חופשי מידי בית המיסב/יד סרן.

• תוכן חדש...