Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו 96-97 מול סוויפט 90-93

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש מודה לכם מראש על העזרה,

סיפור קלאסי של תקציב מוגבל מאוד,כרגע מה שבא בחשבון זה פונטו בשנתונים 96-97 מנוע 1300

ומצד שני יש סוויפט בשנתונים 90-93 מנוע 1000-1100 (ידני).

עכשיו,הרכב מיועד בעיקר לנסיעות בתוך העיר למכללה,לקניות,לרדיפה אחרי פרפרים וכיו"ב.

הבעיה היחידה היא שעקב מקום מגורי (ק.שמונה) הרכב הזה ייאלץ מדי פעם לתקוף גם את העליות לצפת ושאר כבישי הגליל הפתלתלים.

השאלה שלי היא האם רכב מיושן עם מנוע בנפח של הסוויפט הנ"ל יעמוד במשימה בכבוד?

או שהוא עלול להרים ידיים ביום בהיר אחד במקום לטפס בנחישות?

או שצריכת הדלק תגבר עקב המאמץ?

-יש עוד אופציה מעניינת של סוויפט 1300 אוט' (אשתי מעדיפה אוט') השאלה היא אם צריכת הדלק שלה שונה משמעותית משתי העליונות.

שוב תודה!

פורסם

כשמדובר ברכבים כה ישנים,מה שבאמת חשוב הוא מצב הרכב וכיצד תוחזק וגם צריך המון מזל...

ככלל, הפונטו הוא הרבה יותר "רכב",מכל בחינה שהיא,נוחות,בטיחות,התנהגות,הנדסת אנוש וחיסכון בדלק. החלקים והטיפול בפונטו זולים. האמינות נופלת מזו של הסוויפט אבל כאמור,עדיפה פונטו שמורה מסוויפט קרועה...

הסוויפט על כל דגמיה נחשבת למכונית אמינה באופן כללי,הדגם הידני חסכוני למדי,האוטומט הרבה פחות. גם מנוע ה-1000 וגם ה-1300 יעשו את העבודה,כמובן שה-1300 עדיף בעליות אבל זה לא אומר שה-1000 לא יעלה או ישבוק חיים רק בגלל עליה פעם ב...

קח בחשבון שרכב בן 19 עושה 2 טסטים בשנה-כאב ראש לא קטן.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מניסיון אישי, תעדיף סויפט 1.3 ידנית, אני נוסע איתה בעליות קבוע והיא מעולה.

כל טיפול ברכב מסתכם ב50-100 שקל והרכב נורא אמין, אם תריץ חיפוש על הגיר האוטומט של הסויפט תגלה שהוא הרכב הכי מומלץ בגיר אוטומט מבין הרכבים של המודלים האלו.

ידני ממש חסכוני בדלק.

בקשר לפונטו הרכב מרגיש יותר מודרני אבל האמינות חלוקה, היה לי ולחבר אם פונטו 98 חור באגזוז שתוקן באותו מוסך והחור היה באותו מקום פחות או יותר, לי 50 שקל לו זה עלה 300.

אין דוגמא יותר טובה מזו. יש לו גם כל הזמן בעיות של התחממות מנוע ומצבר שמשתגע, בעיקר בעיות חשמל רבות.

רכב פשוט יותר כמו הסויפט=פחות מה שיתקלקל.

זה מה שאני לקחתי בחשבון כשבחרתי את הסויפט שלי על פני הפונטו.

• תוכן חדש...