Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לסרוק מעל ל 1000 שקופיות של תמונות משפחתיות ישנות, ועוד מספר לא מבוטל של נגטיבים.

איזה סורק ייעודי לשקופיות ונגטיבים כדאי לקנות ? כזה שמצד אחד יהיה נוח לסרוק בו כמות כזו של תמונות (כמה שיותר אוטומציה ויצריך כמה שפחות התעסקות עם התמונה לאחר הסריקה) ומצד שני ייתן את האיכות הטובה ביותר (בעבור המחיר שאשלם).

פיצ'ר שלדעתי חשוב שיהיה בסורק הוא ICE - תיקון שריטות וניקוי אבק (האם הוא באמת עובד ? או פיקציה ?).

התקציב שלי הוא באיזור ה 300$ לסורק (יש אפשרות להביא מחו"ל).

על מה אתם ממליצים ?

פורסם

סורקים יעודיים טובים יש לניקון.

אל תחשוב אפילו להתקרב לסורקים הרגילים עם התוספת לשקופיות. התוצאה היא זוועה בכל קנה מידה.

רעיון נוסף

אולי כדאי לחשוב על האפשרות של לתת את זה לפוטו הקרוב אליך?

זה אולי יעלה לך פחות מהתקציב ואולי קצת יותר אבל היתרון הוא שאחרי שתסיים לא ישב לך בבית חפץ שלא יהיה לך מה לעשות איתו.

פורסם

אני מסכים איתך ואכן המחשבה הראשונית הייתה לתת לפוטו הקרוב לביתי.

לאחר בירור שעשיתי במספר לא קטן של מקומות, גיליתי שכל המקומות שלוקחים בין 2-4 ש"ח לשקופית סורקים ב 300DPI בסורק בייתי רגיל עם אופציה לשקופיות שעולה כ 600 ש"ח - את האמת, הופתעתי לרעה.

המקומות שסורקים בצורה יותר רצינית מבקשים סכומים שהם יקרים מדי בשבילי.

לכן החלטתי להשקיע ולקנות סורק ייעודי שיסרוק את התמונות באיכות טובה, ואח"כ אוכל להעביר אותו למשפחה המורחבת בשביל שעוד אנשים יסרקו שקופיות ותמונות ישנות.

הסורקים של קנון מתחילים מאיזור ה 1000$ שזה הרבה מעבר לתקציב שלי.

ראיתי סורקים של פלסטק באתר של B&H שלפחות בתיאוריה נותנים איכות טובה תמורת מחיר שעומד בתקציב.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/550849-REG/Plustek_Technology_Inc__A25_BBM31_C_OpticFilm_7500i_SE_Film.html

השאלה היא אם אכן הסורקים האלו נותנים איכות טובה והאם הם פרקטיים לסריקה של מאות או אלפי תמונות.

פורסם

לפי הנתונים הוא מעולה.

העניין הוא שהסריקה לוקחת 74 שניות לכל נגטיב. קח את זה בחשבון.

בנוסף - רק 35 מ"מ. אם יש לך גדלים אחרים של פילם זה לא יתאים.

האמת - עושה לי את החשק לקנות אחד כזה..

עריכה: רשום שם שאין במלאי.

• תוכן חדש...