Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי פולקסוואגן פאסט לפני פחות מחודש. שנת 2001 מנוע 1.8 טורבו.

עשיתי לו בדיקה לפני קניה בקומפיוטסט בחיפה.

הבודק אמר לי שהטורבו לא נוזל ונשמע בסדר.

שבוע אחרי כאשר הייתי במוסך מורשה משארקה בעפולה נאמר לי שהתושבת גיר קרועה ,שהפלאגים לא מתאימים לאוטו (175 ש"ח כפול 5 פלאגים!),שהבלמים גמורים ושהטורבו שורק חזק והוא לקראת סוף החיים שלו. כל זה לא עלה בבדיקה בקומפיוטסט.

היום הטורבו התחיל פשוט לצרוח ואני חייב להחליפו.

מה אפשר לעשות..??

פורסם

אם יש לך את הטופס מקמופיוטסט אני חושב שיש לך עילה מסויימת לחזור אליהם, במיוחד שעבר רק חודש ולא הגיוני שתושבות גיר ייהרסו תוך חודש, בנוגע לטורבו הם עוד יכולים להתנער לדעתי ולהגיד שקרעת לרכב את הצורה,

בכול מקרה למה 5 פלאגים? זה 4 בוכנות לא? או שטעית בהקלדה?

פורסם

לדעתי אתה טועה, למה 5 פלגים הרי בדגם שלך יש רק 4 צילינדרים, בכל אופן מחיר הפלגים נשמע יקר מאוד.

בבדיקות קניה לא בודקים את מצב הפלגים (אתה אמור לבדוק הסטוריית טיפולים של הרכב שרכשת ולהמשיך משם) ואת עובי רפידות הבלם ומציינים זאת בטופס הבדיקה.

לגבי מצב הטורבו אפשרי שהבעיה חדשה באותה מידה שהבעיה היתה קיימת בזמן הבדיקה, אז תן פרטים נוספים.

פורסם

הייתי במוסך מורשה כ5 ימים אחרי הבדיקה ואמרו לי שהטורבו שורק חזק.

לדעתי הבוחן עשה יד אחת עם המוכר. הרעש של הטורבו הייה וודאי. לי אין נסיון עם טורבו וחשבתי שזה נורמלי. בא לי לפוצץ להם את המכון!!

אין שום איזכור לגבי הטורבו בטופס בדיקה. רק בעל-פה..:cry:

בכל מקרה. קומפיוטסט חיפה FAIL עצבני. עשו לי נזק של 7 אלף שקל!!

זה מנוע ווי 5 ,20 שסתומים...

פורסם

לא V5 אלא 5V הכוונה 5 שסטומים לכל בוכנה.

יש לך 4 בוכנות...ונראה לי שאין אחריות על טורבו או גיר אוטומט בבדיקת רכב אבל תבדוק את זה .

בהצלחה בפניה לקומפיוטסט.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
קניתי פולקסוואגן פאסט לפני פחות מחודש. שנת 2001 מנוע 1.8 טורבו.

עשיתי לו בדיקה לפני קניה בקומפיוטסט בחיפה.

הבודק אמר לי שהטורבו לא נוזל ונשמע בסדר.

שבוע אחרי כאשר הייתי במוסך מורשה משארקה בעפולה נאמר לי שהתושבת גיר קרועה ,שהפלאגים לא מתאימים לאוטו (175 ש"ח כפול 5 פלאגים!),שהבלמים גמורים ושהטורבו שורק חזק והוא לקראת סוף החיים שלו. כל זה לא עלה בבדיקה בקומפיוטסט.

היום הטורבו התחיל פשוט לצרוח ואני חייב להחליפו.

מה אפשר לעשות..??

1. על רפידות בלימה/דיסקים אין שום אחריות (קרא את נוסח האחריות בטופס הבדיקה)

2. המכון לא אמור לדעת שהפלגים לא מתאימים לרכב מכיוון שזה לא כלול בבדיקה ובאחריות

איזה כייף לי :)

פורסם
הייתי במוסך מורשה כ5 ימים אחרי הבדיקה ואמרו לי שהטורבו שורק חזק.

לדעתי הבוחן עשה יד אחת עם המוכר. הרעש של הטורבו הייה וודאי. לי אין נסיון עם טורבו וחשבתי שזה נורמלי. בא לי לפוצץ להם את המכון!!

אין שום איזכור לגבי הטורבו בטופס בדיקה. רק בעל-פה..:cry:

בכל מקרה. קומפיוטסט חיפה FAIL עצבני. עשו לי נזק של 7 אלף שקל!!

זה מנוע ווי 5 ,20 שסתומים...

לדעתי מרוב עצבים אתה עושה סלט בפרטי הרכב.

ראשית נתחיל מזה שכדאי שתציץ ברשיון הרכב ותרשום את דגם המנוע שמופיע שם.

שנית כפי שצויין המכון אינו בודק את מצב הבלמים וסוג הפלגים כפי שאינו בודק מתי הוחלף שמן המנוע ומתי אם בכלל הוחלף טימינג. את הפרטים הללו יש לברר מול המוכר.

לגבי מצב הטורבו אני לא חושב שיש לך קייס, גם אם אתה חושב שאתה צודק, הרי הטורבו לא הרעיש בזמן הבדיקה כפי שהוא מרעיש כיום.

פורסם

הטורבו הרעיש. חזק. הבוחן אמר שזה תקין. אחרי 8 יום ואולי 500 ק"מ הייתי במוסך מורשה ונאמר לי שהטורבו גמור.

הרכב הוא באמת 4 צילינדר (L4) חמישה שסטומים לכל צילינדר.

הייתי היום במכון הבדיקה. דיברו אלי יפה ובאדיבות והבטיחו לתת תשובה ביום ראשון. אני מקווה לטוב.

מנהל העבודה במוסך המורשה אמר לי שכל בוחן רכב, ולו הגרוע ביותר, היה חייב לשמוע שהטורבו שורק אחרי מטר אחד של נסיעה לכן אני חושד שבין המוכר והבוכן הייה קשר כלשהו..

הצעת מחיר לתיקון הטורבו במורשה היא 9000 ש"ח.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן כנראה שיש כאן פאשלה של המכון .

שים לב ,חובה להחליף את צינור הזנת השמן לטורבו

כי בדרך כלל הטורבו בפאסאט נהרס בגלל סתימות שנוצרות

בצינור ההזנה כתוצאה של שימוש בשמן לא איכותי,הטורבו לא מקבל שמן ונהרס.

המהדרין יפתחו גם את אגן השמן לניקוי בוצה שבטוח קיימת שם .

לאחר מכן יש להקפיד להשתמש בשמן סינטטי איכותי ולבצע כמה החלפות

במרווחים קטנים כגון כל 7500 קמ.

תברר אם ההצעה שקיבלת כוללת את הצינור (כ650 שח) פלש מנוע שמן ומסנן וכוללת מעמ.

מחירו של טורבו חדש לרכב הזה כ 4800 שח לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לרכב הנ"ל 4 פלאגים ,מעניין אם מה שכתוב לך בחשבונית זה 5 פלאגים.

בכל מקרה, המחיר מופקע גם ביחס לצ'מפיון עצמן. אני רכשתי ב120 ש"ח ליחידה פלוס מע"מ ושחטו אותי (לא ידעתי בזמנו שניתן להשיג אותם בשוק החופשי במחיר זול יותר)

טורבו K03 יש למכירה בלוחות בפורום וגם בפורום VAG במחירים שיותר קרובים לאלפייה.

כמה ק"מ עבר הרכב ? מעניין אותי לדעת אחרי כמה ק"מ נשפך אצלך הטורבו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חשבתי על זה עוד קצת: לדעתי זה פאק של מכון הבדיקה והם צריכים לקחת על זה אחריות.

אני לקחתי בזמנו את הרכב שלי לבדיקה נוספת במוסך שמבין בטורבואים כי לא סמכתי על מכון הבדיקה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחרי שקומפיוטסט סירבו לקחת אחריות על טורבו שהלך 800 ק"מ בלבד(!!!) אחרי הבדיקה שלהם אני נאלץ להחליף את הטורבו בכספי.

יש לי אפשרות לקנות טורבו מיבואן מקריית ביאליק ב 3000 ש"ח. לטענתו הטורבו הזה הוא בדיוק כמו המקורי ומיוצר בגרמניה רק שאין עליו לוגו של פולקסוואגן.

את התיקון אני מתכוון לעשות במוסך מורשה בעפולה בעלות של 1800 ש"ח כולל שמנים וצינורית.

(עלות הטורבו במוסך מורשה היא 6000 בלי עבודה )

מה דעתכם על קניית טורבו כזה?

מה דעתכם על עלות התיקון?

מה לדעתכם אפשר לעשות נגד המכון בדיקה? מנהל הסניף אמר לי בטלפון משהו כזה- "הייה רשום לך שהמנוע לא תקין ו טורבו זה מכלול מנוע (טורבו לא הוזכר ברג'קטים). זה שהבוחן אמר לך שהטורבו תקין זה בינך לבינו" (!!).

תבינו את החוצפה ..:evil:

• תוכן חדש...