Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , קוראים לי ארז ואני ככלל מכור לנהיגה , בעיקר שטח ;רוב זמני אני מבלה על דו-גלגלי אך הנהיגה אצלי בכלל היא תענוג .

מבחינתי להיכנס עם רכב לשטח זו המהות האמיתית של נהיגה , כל סוג אחר מהווה מבחינתי נהיגה מנהלתית .

הסיבה שאני כותב פה היום , היא מעצם העובדה שאנחנו היום עסוקים במאבק כנגד הרפורמה שמטרתה לעלות לנו את תעריפי הביטוח לגבהים חסרי פרופורציה .

אני מאמין שחלק ממכם בעד הייקור , אבל זה לא באמת משנה .

המאבק שלנו כרגע נוגע לכל אזרח במדינה ומהות הדמוקרטיה בה אנו חיים .

ישנו פקיד בשם ידין ענתבי , תפקידו : המפקח על הביטוח .

אדון ענתבי הלא נכבד בכלל מנהל צייד מכשפות עפ"י אג'נדה אישית;היום זה אופנועים , מחר רכבים ומחרתיים ביטוחי החיים שלכם , הפנסיות וכיוצא בזה .

אנחנו בימים אלה גורמים עוול נורא לאנשים הרגילים שנוסעים ביום יום לעבודתם ולא זאת מטרתנו .

כל ניסיון שלנו לשנות דברים מתוך המערכת התגלה כבלתי אפשרי , ידין ענתבי מתנהג כדיקטטור וככקודמו מרשה לעצמו להתעלם גם משאילתות וגם מהחלטות שמועברות ע"י גורמים ממשלתיים .

גרוע מכך , התנהלות זו מקבלת חיזוק ע"י הזרוע המבצעת - המשטרה .

ביום טרם עליתנו לי-ם ,ישבו ראשי הוועד עם גורמים משטרתיים , אלה סירבו בכל תוקף לאשר את העלייה .

החלטנו לעלות בכל זאת ,חשוב להדגיש , אין לנו מניעה אמיתית לעלייה אלה אם כן ביצענו עברה .

ב-7 בבוקר יצאנו לדרך , נסענו 200 מטרים ונחסמנו ע"י היס"מ בכבודם ובעצמם .

במדינה מתוקנת אם ביצענו עבירה היינו אמורים להיות מעוכבים על מנת לקבל דו"ח או אפילו להעצר .

לנו לא עשו כלום , יותר מזה , שוטר אמור לדווח לך למה הוא מונע ממך להמשיך בדרכך ואם אין לו סיבה הוא מחוייב לתת לך להמשיך בדרכך .

למעלה מחצי שעה עוכבנו על הכביש , באופן פרדוקסלי היו אלה השוטרים שסגרו את הכביש ולא אנחנו .

בסופו של דבר אחרי שהבינו הקצינים בשטח את הטעות שעשו ( אבל לא הודו בה ) פנו אל מארגני השיירה והבהירו להם שאם לא נתפנה ללטרון הם יפעילו כח .

לא ניסינו לפרוץ קווים , לא השתוללנו ,פשוט עמדנו במקום וחיכינו ועל כך הם איימו בהפעלת כח .

אני מבקש את תמיכתכם במאבק למען זכויותנו כאזרחים , בדיוק כמוכם , אנחנו שכירים , עצמאים , צעירים, זקנים , אנחנו ואתם לומדים באותה כיתה ועובדים באותה עבודה , יש לנו דפיקות שונה , בה אנו באים וחוזרים על 2 גלגלים פחות ממכם .

אני מבקש פה את הבנתכם ותמיכתכם במאבק למען זכויות , אתם באותה נשימה מוזמנים להביע את הסתייגותכם מדו-גלגלי , זוהי המהות של מדינה חופשית , רק אל תתנו לפקיד במשרד האוצר להחליט שהוא לא אוהב מישהו ובגלל השררה שבידו הוא יכול לעשות כעולה על רוחו.

חג שמח .

ארז

פורסם

ארז, אני לא מבין למה אתם מאשימים את המשטרה - הרי לא היה לכם אישור להפגין, המשטרה התערבה ומנעה את חסימת הכביש. אני לא בטוח על איזה כביש רציתם לעשות את זה (נראה לי 1), אבל שם בשעות הבוקר עוברים עשרות אלפי מכוניות ודי בטוח שלרובם יש בעיות משל עצמם ודבר האחרון שמעניין אותם זו ההפגנה שלכם.

צר לי שרוצים לעלות את מחירי הביטוח של רוכבי האופנועים - אך יחד עם זאת - זה לא נוגע בי ואף מעבר לזה - אני לא מעוניין שיעלו לי את מחיר הביטוח שאני גם ככה מתקשה לשלם.

פורסם
שלו

הסיבה שאני כותב פה היום , היא מעצם העובדה שאנחנו היום עסוקים במאבק כנגד הרפורמה שמטרתה לעלות לנו את תעריפי הביטוח לגבהים חסרי פרופורציה .

ארז

בהצלחה!:mm_yeah:

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
ארז, אני לא מבין למה אתם מאשימים את המשטרה - הרי לא היה לכם אישור להפגין, המשטרה התערבה ומנעה את חסימת הכביש. אני לא בטוח על איזה כביש רציתם לעשות את זה (נראה לי 1), אבל שם בשעות הבוקר עוברים עשרות אלפי מכוניות ודי בטוח שלרובם יש בעיות משל עצמם ודבר האחרון שמעניין אותם זו ההפגנה שלכם.

צר לי שרוצים לעלות את מחירי הביטוח של רוכבי האופנועים - אך יחד עם זאת - זה לא נוגע בי ואף מעבר לזה - אני לא מעוניין שיעלו לי את מחיר הביטוח שאני גם ככה מתקשה לשלם.

אתה רק צריך לקרוא את שכתבתי , לא אנחנו חסמנו .

היינו בדרל לי-ם להפגין מול משרד האוצר , מישהו בי-ם (ידין ענתבי)לא רצה שנגיע אליו .

וזה מאוד צריך לעניין אותך , כי בהסכם החציה שאושר אתה תשלם את רוב הכסף במקרה של תאונה עם אופנוע ולא משנה אם האשמה הייתה כולה שלו .

ארז

פורסם

נוגע בך וחצי !! לכולנו יש אינטרס שיהיו כמה שיותר אופנועים על הכביש: חוסך פקקים, לוסך חניה, מזהם פחות וצורך פחות משאבים.

במדינה מתוקנת מעודדים שימוש בדו גלגלי, רק אצלינו אטימות מטורפת לכל הנושא.

מקווה שתצליחו במאבקכם הצודק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בתור רוכב לשעבר וחובב אופנועים ורכיבה גם בהווה, אני מזדהה לחלוטין עם מאבקכם ומחזק את ידיכם.

אחת הסיבות שבגללן ירדתי מדו"ג היא הייקור המשמעותי של ביטוח החובה שנגזר עלינו בשנת 2002, ואף הייתי שותף פעיל להפגנה שנערכה אז מול משרד האוצר ולמאבק בכלל. כאמור, אני עדיין מאוד אוהב את התחום ומקווה שיבוא יום ופקידוני האוצר יפסיקו לחבל בחופש הפרט המעוניין להתנייד על-גבי דו"ג, ויתחילו להתייחס לכל מקרה לגופו - קרי: רוכבים פרועים ובעיתיים, כאלה שמעורבים במספר גדול של תאונות והרשעות ישלמו פרמיות גבוהות, המגלמות את הסיכון שהם יוצרים; רוכבים סולידיים, שהם הרוב המוחלט, ישלמו מחירי ביטוח הגיוניים, כפי שהיה עד לשנת 2002.

מה שקורה עם התנהלות האוצר בנושא זה הוא הפקרות מוחלטת, שמטרתה היא הגדלת הכנסות המדינה - אבל את זה אף אחד לא יספר לכם! הכל נעשה באיצטלה של "אופנועים הם כלי-רכב מסוכן", מבלי להתייחס לסטטיסטיקות או לשפוט כל מקרה לגופו, כפי שקורה עם נהגי מכוניות. דבר נוסף שפקידוני האוצר מתעלמים ממנו הוא העובדה המצערת שבשל מחירי הביטוח הגבוהים, רוכבים רבים כלל לא מבטחים את עמצם. מה תגידו על זה? נשמע טיפשי ומסוכן, אבל זה המצב שמדינת ישראל יצרה במו מוחה הקודח. כולם מפסידים מזה.

בהצלחה גדולה במאבק!

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

הייתי תומך באמבק עם היו מעלים את גיל קבלת הרישיון לאופנוע עד 125 סמ"ק, כי מה לעשות , רוב הילדים בני ה16 שקיבלו רישיון כזה יוצאים מנקודת הנחה שהכביש שייך לאבא שלהםומבצעים כמויות אדירות של עבירות תנועה.

לכן, הם גורם דיי מרכזי בתאונות דרכים (קרה לי לא פעם ולא פעמיים מצב שפניתי ימינה ואיזה שליח השתחל מימין וגרם לכמעט תאונה) ועם כל הכבוד, למי שנוהג ככה - מגיע שיעלו לו את הביטוח!

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

נכון, בואו נכליל את כל הרוכבים בגלל אותה קבוצה של רוכבים שמבצעת עבירות.

מה, חסר נהגי מכוניות שנוהגים ככה?

אולי שיעלו לכולם את הביטוח?

פורסם

לחלוטין תומך במאבק.

דו גלגלי הוא הפיתרון האולטימטיבי לבעיות פקקים וחניה, בטח במדינה כמו שלנו בה תחבורה ציבורית היא במקרה הטוב בדיחה גרועה.

לדעתי האישית והמלומדת-בדרך-אוטודידקטית-לא-מקיפה הצעד הנכון הוא בדיוק הפוך:

יש לך רכב 4 גלגלי ואתה משלם ביטוח חובה - כלול בתוכו גם ביטוח דו"ג בנפח קטן 50-125 (או בתוספת מזערית, או בתוספת גבוהה אך פחותה מסכום שני הביטוחים גם יחד). כך יוכל אדם לבחור את כלי הרכב המתאים לצרכיו באותו רגע, אם זה קפיצה קטנה בתוך העיר אין מה להזיז את האוטו, אם זו נסיעה בין עירונית אין מה לקרוע את הקטנוע.

לדרך זו רווח כפול - גם השארנו את הפקקים ובעיות החניה מאחור (בתקווה), וגם הרווחנו על הכביש עוד נהגים שמודעים היטב לנוכחות דו"גים ונוהגים (ברכבם) בהתאם. אין לי ספק שכך נוכל לצמצם את כמות התאונות, ואיתן את ההצדקה למחירי ביטוח פסיכיים כאלה.

עוד אלמנט לטיפול, בשילוב הסעיף הראשון וללא קשר אליו - ביטוח נהג יחיד. אם אני מחזיק שני כלי רכב ושניהם מבוטחים לנהג יחיד אין שום סיבה שאצטרך לשלם פרמיה מלאה על שניהם - הרי איני מסוגל לפגוע בעצמי תוך נהיגה סימולטנית בשניהם. אני רוצה לשלם את הגבוהה מבין הפרמיות, בהנחה מאוד הגיונית שכך אני מכסה את עצמי קומפלט.

אופציה נוספת היא ביטוח אישי, בה משלם כל אדם סכום דיפרנציאלי, משוקלל לסיכון אותו הוא לוקח. מי שנוהג לרכב באופן תדיר ישלם יותר, מי שנוהג יותר ישלם יותר, מי שמסוכן יותר ישלם (עברייני תנועה הם הראשונים מבחינתי להעלאת פרמיות).

ולא דיברנו על אופציית בחירת הכיסוי הביטוחי, לאפשר ביטוח חובה זול יותר ומקיף פחות (למיטב ידיעתי נהוג בלא מעט מדינות נאורות).

הערת אגב - אני לא נפגע מההסדר החדש, אם כבר אני ארוויח - יש וותק, יש גיל ואין תביעות. כואבת לי האטימות, חוסר היצירתיות וההסתכלות העקומה של משרד האוצר, התחבורה והמפקח על הביטוח על המציאות הקיימת. כל מה שהם יגרמו לו - עוד פקקים, עוד בלגן, עוד רוכבים נטולי ביטוח ועוד צעד אחד אחורה מיישור קו עם מדינות המערב.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לכן, הם גורם דיי מרכזי בתאונות דרכים (קרה לי לא פעם ולא פעמיים מצב שפניתי ימינה ואיזה שליח השתחל מימין וגרם לכמעט תאונה) ועם כל הכבוד, למי שנוהג ככה - מגיע שיעלו לו את הביטוח!

אתה צודק , אבל לשם כך אפשר לעשות בטוח אישי , כלומר עפ"י גיליון נהיגה אישי של כל נהג.

אני בן 34 ללא רקע של עבערות תנועה או תאונות ומחוייב לשלם עכשיו לפני העלייה ביטוח חובה של 5000 ש"ח.

פורסם
לחלוטין תומך במאבק.

דו גלגלי הוא הפיתרון האולטימטיבי לבעיות פקקים וחניה, בטח במדינה כמו שלנו בה תחבורה ציבורית היא במקרה הטוב בדיחה גרועה.

יש לך רכב 4 גלגלי ואתה משלם ביטוח חובה - כלול בתוכו גם ביטוח דו"ג בנפח קטן 50-125 (או בתוספת מזערית, או בתוספת גבוהה אך פחותה מסכום שני הביטוחים גם יחד). כך יוכל אדם לבחור את כלי הרכב המתאים לצרכיו באותו רגע, אם זה קפיצה קטנה בתוך העיר אין מה להזיז את האוטו, אם זו נסיעה בין עירונית אין מה לקרוע את הקטנוע.

לדרך זו רווח כפול - גם השארנו את הפקקים ובעיות החניה מאחור (בתקווה), וגם הרווחנו על הכביש עוד נהגים שמודעים היטב לנוכחות דו"גים ונוהגים (ברכבם) בהתאם. אין לי ספק שכך נוכל לצמצם את כמות התאונות, ואיתן את ההצדקה למחירי ביטוח פסיכיים כאלה.

עוד אלמנט לטיפול, בשילוב הסעיף הראשון וללא קשר אליו - ביטוח נהג יחיד. אם אני מחזיק שני כלי רכב ושניהם מבוטחים לנהג יחיד אין שום סיבה שאצטרך לשלם פרמיה מלאה על שניהם - הרי איני מסוגל לפגוע בעצמי תוך נהיגה סימולטנית בשניהם. אני רוצה לשלם את הגבוהה מבין הפרמיות, בהנחה מאוד הגיונית שכך אני מכסה את עצמי קומפלט.

אופציה נוספת היא ביטוח אישי, בה משלם כל אדם סכום דיפרנציאלי, משוקלל לסיכון אותו הוא לוקח. מי שנוהג לרכב באופן תדיר ישלם יותר, מי שנוהג יותר ישלם יותר, מי שמסוכן יותר ישלם (עברייני תנועה הם הראשונים מבחינתי להעלאת פרמיות).

ולא דיברנו על אופציית בחירת הכיסוי הביטוחי, לאפשר ביטוח חובה זול יותר ומקיף פחות (למיטב ידיעתי נהוג בלא מעט מדינות נאורות).

הערת אגב - אני לא נפגע מההסדר החדש, אם כבר אני ארוויח - יש וותק, יש גיל ואין תביעות. כואבת לי האטימות, חוסר היצירתיות וההסתכלות העקומה של משרד האוצר, התחבורה והמפקח על הביטוח על המציאות הקיימת. כל מה שהם יגרמו לו - עוד פקקים, עוד בלגן, עוד רוכבים נטולי ביטוח ועוד צעד אחד אחורה מיישור קו עם מדינות המערב.

אתה לא אזרח ישראלי לעניות דעתי , אתה משתמש בשכל הישר וזה לא אופייני לנו .

:lol::lol::lol:

פורסם
לחלוטין תומך במאבק.

מדהים כמה שאתה צודק. לא ברור לי למה תמיד צריכים בארץ להמציא את הגלגל מחדש, שיסתכלו קצת מה קורה בעולם.

emotion of motion

פורסם

לא פעם ולא פעמיים שמענו על פקידים מכובדים שנטעו עץ במסגרת תפקידם הממלכתי ואח"כ עברו לעבוד בחברה אזרחית וקטפו את הפירות.

לפעמים חוסר ההיגיון מעלה שאלות שלגוזר אותן אין תשובות משכנעות ולכן מתחמק מלהגיב ולהיפגש עם הנפגעים.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לחלוטין תומך במאבק.

כל מילה בסלע. ניתוח אינטלגנטי שתענוג לקרוא.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...