Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם קיימת מתחרה לS2000?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרייב-מאסטר - אני רואה שאתה משכתב את מה שאמרתי אבל מציג את זה כאילו אמרנו דבריםשונים :)

ונכון, אין לי מושג, אין לי ניסיום וכו' וכו' חוץ מיונדאי גטס אני לא מכיר כלום (ניסית פעם לעקוף אחת כזו בנס הרים?)

מזל שאתה מכיר 3 נהגים בארץ שמסוגלים לנהוג על S2000 מהר בלי לפגוש עמוד.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

CROC זה נראה כאילו לקחת את זה באופן אישי.

אם כן הרשה לי להתנצל. לא זאת הייתה כוונת המשורר!

senda

פה זה כבר עניין של טעם והעדפות.

אני התחברתי להונדה בקלות.

אהבתי את העובדה שצריך להיות 100% מחובר ועירני בשביל להוציא מהמכונית הזו משהו.

האגרסיביות הזאת מוציאה מנהג דברים ששום רכב אחר לא יוציא.

לגבי לקרוא בכתבות, אני מאוד מקווה שאתה לא מבסס את דעותיך רק על פי כתבות.

לכל נהג, כתב, בוחן יש העדפות משלו.

לא פעם קראתי כתבות שקטלו רכב מסוים, הגעתי עם דעות קדומות לנהיגה הראשונה עליו, ולבסוף הופתעתי. קורה..

אז נכון יש לה את המגרעות שלה. היא לא מושלמת, אבל היא קרובה לזה! (בשבילי לפחות).

היא קרובה לזה הרבה יותר ממיאטה או כל רכב אחר שנמכר בארץ.

מסכים איתך לחלוטין שההונדה קשה לשימוש יומי!

(גם דריפטים זה לא ממש התחום שלה. לכן אני מבין למה בחרת במיאטה):wink:

היא קטנה, חובטת ,רעשנית, קשה והרשימה עוד ארוכה, אך יש כאלו שמוכנים להתפשר על הנוחות והשימושיות לטובת נהיגה יומיומית ברכב שאין הרבה דברים שדומים לו.

ועם כל הכבוד (ויש כבוד!) המיאטה לא דומה לS2000.

היא הרבה יותר קלה לנהיגה על המגבלות לעומת ההונדה. (שזה לא דבר רע, אך בזה התחלתי את תגובתי אליך: "פה זה כבר עניין של טעם והעדפות")

דרך אגב. אם הייתה לי האפשרות, אני לא בטוח שזה הרכב שהייתי קונה לעצמי. (לא מיאטה ולא הונדה.)

(כל ההתיחסות שלי הייתה בעיקר לחווית הנהיגה מההונדה. לא לשימושיות או לאחזקה או לכל דבר אחר.)

בברכת שנה טובה ומתוקה לכולם, על הצד או על עפר, בסיבוב או בקו ישר.. (כל אחת וההעדפות שלו..)

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

עודד

אין לי ספק שההונדה היא רכב הרבה יותר מיוחד מהמיאטה והרבה יותר קיצוני מהמיאטה. המיאטה גם עולה בערך חצי ככה שזה לא בדיוק ההשוואה.

אני נתתי דוגמאות בעיקר כדי להראות שיש לה חסרונות של רגש ומנוע קיצוני כמו שרשם גנאדי, ועובדה שלמרות שאתה אומר שזה רכב מושלם - גם אתה לא היית רץ לקנות אותה אם היה לך 350K ש"ח.

אני חושב שהבעיה העיקרית בהונדה היא מה שציינת לחיוב - הנהיגה היומיומית.

אני אוהב בנהיגה היומיומית שלי, להחליק בסיבובים במהירות נמוכה, לנהוג על המגבלות ולקחת פניות במהירות גבוהה ועל גבות האחיזה של הרכב. ההונדה היא בת הזוג הלא מוצלחת לפעילויות אלו, היא דורשת ריכוז גבוה, כשהיא מחליקה היא מבצעת זאת באגרסיביות, ובפניות היא נוטה לתת היגוי בסיסי עד שהיא מתפרצת. ביום יום חוויות הנסיעה מההונדה זה בעיקר מהמנוע המטורף ומהעברת ההילוכים החלומית.

בנס הרים, סדום ערד, מצפה רמון וכו ההונדה מהנה הרבה יותר, אבל הפעם בחצי שנה שאני מגיע לשם לא שווה מבחינתי רכישה של רכב כזה, במיוחד עם המגבלות שלו בגימקנות ובדריפטים (שאת זה אני עושה לפחות פעמיים בחודש...)

דרך אגב, כמובן שאני מבסס את דעתי על נהיגה במספר רכבי הונדה S2000, אחד מהם אפילו נלקח לבדיקה לפני קניה, אבל העיסקה בוטלה לאחר נסיעת המבחן

פורסם

טוב, כולכם לא מבינים כלום !! :lol:

סתם, הנה אחת שלא מתחרה ישירות ב S2000 אבל היא עולה אותו הדבר ולא רואה אותה ממטר:

תזכירו לי למה לא מייבאים אותה לארץ ?? המרכב כבר קיים בארץ. המנוע הוא בעיקרון של וולוו T5, מה הבעיה ??

העניין הוא שהיא תעלה כמו גולף GTI והיא הרבה יותר טובה !

...CASKA for life

פורסם

איך בדיוק הRS "לא רואה את ההונדה ממטר"? לא רק שהן לא מתחרות אחת בשניה, אלא מדובר בקטגוריות שונות לחלוטין של רכבים, הן בכלל לא ברות השוואה. באותה המידה היית יכול להזכיר את הAriel Atom.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

כמו שכתבתי, היא לא מתחרה ישירה. לכל אחת היתרונות שלה. מה שכן, המחיר זהה (ה RS אפילו זולה יותר) ומטרת הרכבים היא זהה = FUN. (תשים לב שלא השוואתי את ה S2000 לרפליקות הראלי למיניהן שהן מהירות ממנה בהרבה אבל חסרות את פקטור ה FUN)

וכם כבר מדברים FUN, אז ה RS טובה הרבה יותר ותהיה מהירה יותר בכביש הציבור ובמסלול. אה, והיא גם מאכלסת חמישה מבוגרים כשצריך, היא סוחבת בהתנהלות יום-יומית.. להמשיך ??

בסופו של דבר זה עניין של טעם.

אגב, אם החיפוש הוא אחר רודסטאר, היום ביבוא אישי אפשר להביא ב 300 אלף ש"ח (המחיר בו נמכרה הS2000) ב.מ.ו Z4 עם מנוע השנה (3 ליטר, טווין טורבו) ויכולות פנומנאליות.

...CASKA for life

פורסם

איך אתה מגיע למסקנה שבגלל שמטרת שניהם היא FUN אז הם מתחרים אחת בשנייה?

באותה מידה אני יכול להשוות יונדאי גטס למייבאך, כי המטרה שלי היא להגיע מA ל-B.

שוב, אתה בעצמך מודה ששני המכוניות לא באותה קטגוריה, הS2000 לא נועדה לאכלס חמישה אנשים ככה שאני לא מבין למה אתה בכלל מעלה את הנקודה הזו.

פורסם

וכם כבר מדברים FUN, אז ה RS טובה הרבה יותר

טובה יותר בבמה, בלהיות האצ'בק עם חמישה מושבים לעומת רודסטר עם שני מושבים? איך אפשר בכלל להשוות התנהגות של שני רכבים כאלה, כאשר אחד הוא רודסטר ספורטיבי ואילו האחר הוא הוט האצ', שכבודה במקומה מונח אבל היא בכלל לא בנויה לאותו סוג התנהגות שעבורו ההונדה בנויה.

ותהיה מהירה יותר בכביש הציבור ובמסלול.

237 סוסים בהונדה שיושבים על 1300 ק"ג, לעומת 300 סוסים בפוקוס שיושבים על 1450 ק"ג ועל הנעה קדמית, מהירה "הרבה יותר" היא בטוח לא תהיה.

אה, והיא גם מאכלסת חמישה מבוגרים כשצריך

היא מאלכסת חמישה נוסעים! ואו, זה אומר שהיא טובה יותר גם מהויירון והמקלארן F1!

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
S2000 אכן אגדה.

• בכך שאין לה כוח בשיט בסלד נמוך. (אם 4,000 5,000 זה נקרה אצלכם "נמוך")
  • בכך שכדי לשמור על הקצב אתה צריך להיות ליד המנתק ויש לך תחום סל"ד יעיל של שניה וחצי בערך - כך שאתה בגדול יכול לשקוח מלהחזיק שתי ידיים על ההג כי יד אחת 80% מהזמן חייבת להיות על ידית הילוכים
  • בכך שתא מנוע שלה צפוף, רועד ורועש
  • בכך שאין לך תחושה מה קורה עם האוטו - אין לך מושג מה גלגלים קידמיים עושים, מה רמת האחיזה מאחורה, מה שלום הבלמים.......
  • בכך שיש לך רק 2 מצבים - או "אחיזה אחיזה אחיזה" או עמוד/עץ/תעלה - ואין שום דבר באמצע
  • בכך שאתה מאבד איתה רשיון בכמה ימים - כי תחושה שלך שאתה זוחל אבל מד מהירות מגרד 200

"רכב מהנה לנהיגה כמו הS2000"?

אני לא בטוח ש-S2000 היא קנה מידה להנאה מנהיגה.

רכב ספורט מהיר, מתוחכם, הארד-קור, אם אפס סובלנות - בהחלט.

לדעתי עולם מחיה טבעי שלו זה מסלול מירוצים. רצוי עם שוליים רחבים ואזורי מילוט טובים.

גנאדי, בחלוף שנה פלוס ממה שכתבת פה, האם דעתך שונה היום ?? :lol::lol:

מצחיק מה שהזמן עושה.....דברים שרואים מכאן לא רואים משם.

---

פורסם
טוב, כולכם לא מבינים כלום !! :lol:

סתם, הנה אחת שלא מתחרה ישירות ב S2000 אבל היא עולה אותו הדבר ולא רואה אותה ממטר:

תזכירו לי למה לא מייבאים אותה לארץ ?? המרכב כבר קיים בארץ. המנוע הוא בעיקרון של וולוו T5, מה הבעיה ??

הייבואן הוא דלק מוטורס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מצחיק אבל גם אמיתי. אני ארשה לעצמי להגיב לא בשמו של Croc אבל כשותף לחוויה מהצד (או על הצד):

בתור אדם שבילה אי אילו אלפי ק"מ בנהיגה עם מיודענו (שכיום הינו בעליה של S מהבציר הלא נכון לטעמי), מאחוריו מלפניו ומצדדיו,

אני חושב שכבר בסשן הכביש המפותל הראשון / שני שהיינו בו, אפשר היה לראות שמצד אחד יש לו את החיוך שהיה חסר לו כל הזמן עם המיאטה NC,

ומצד שני, אין לו את ההתלהבות של הילד הקטן שהייתה לו עם המיאטה NA שלו (ספציפית שלו, לא מדבר על NA אחרות).

לטעמי האישי, ה- S שונה מאוד משאר האופציות המוטוריות שיש על כבישי ארצנו (ובכלל), וחוסר האיזון שבה יכול להפריע עד מאוד.

סשן נהיגה ללא רחמים מיותרים שעשיתי בשבוע האחרון על S לא ממש סטנדרטית הבהיר לי שוב את התמונה:

זה מעניין, זה נחמד, אבל זה לא מתגמל במקומות הנכונים. מבחינתי, לנהוג מהר יותר אבל עם פחות תקשורת וביטחון, זה לא "זה".

יש אנשים שזה עושה להם את זה - הגה חשמלי, תת היגוי, (או לחלופין היגוי יתר סופני), ודוושת בלמים שקשה לי אפילו להגדיר אותה.

כמו כל דבר בחיים, אין "הכי טוב", יש "הכי מתאים". מי שזה מתאים לו - תפאדל, אין משהו אחר שדומה לזה. לחיוב אבל גם לשלילה.

רות סוף.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

איך המשפט הזה:

(תשים לב שלא השוואתי את ה S2000 לרפליקות הראלי למיניהן שהן מהירות ממנה בהרבה אבל חסרות את פקטור ה FUN)

מתיישב לוגית עם המשפט הזה:

וכם כבר מדברים FUN, אז ה RS טובה הרבה יותר ותהיה מהירה יותר בכביש הציבור ובמסלול.

אם ה-RS יותר fun (מה שפאן לא אמור להיות או כן, לא יודע מה ההגדרה) כי היא מהירה יותר (בוא נגיד שיש בכלל קשר בין כמה מכונית fun למדידת הזמנים שלה, למרות שאין), למה הרפליקות אינן יותר fun, בדיוק מאותה סיבה?

אני אשמח לדוגמאות מניסיונך האישי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בחלוף שנה פלוס ממה שכתבת פה, האם דעתך שונה היום ?? :lol::lol:

המשפט האחרון שלך הוא תמיד נכון ותמיד עובד.

ממש יציאה גאונית (של אריק שרון?)

ובכן מה אני חושב היום?

מנוע זה אותו מנוע. רק באמת הוא פחות ON/OFF ממה שחשבתי.

להיות ב-VTEC זה ממכר.

גיר מדהים. באמת.

תא נוסעים צפוף. אבל במקומות הנכונים. יש מספיק מקום לרגליים ולגובה (יותר ממיאטה) אבל יש מעט מקום לרוחב - וזה מייצר ישיבה עמוקה בתוך התא והוא מחזיק אותך. בקיצור - זה בכוונה וזה עובד מעולה.

מקום איכסון בפנים - מסתבר אחרי שמוצאים כל התאים (וזה לא טריוויאלי) אז יש מספיק מקום. לא פחות ממיאטה.

עם צמיגים טובים וכיוון פרונט ספורטיבי התנהגות שלה מצויינת.

עשיתי נס הרים עם בקרה מנותקת וחזרתי בשלום בלי דרמות מיותרות.

זה נכון שצריך לנהוג נכון וחלק.

וזה נכון שעדיין זה לא תקשורת של NA (אבל גם NC לא ממש שם) ועם מהירויות שהיא מגיעה אליהן מפחיד להתקרב ל-100% בלי בקרה.

מצד שני בקרה מצויינת ולא מסרסת - עדיף להיות איתה כל הזמן אלא אם כן בא לך לעשות איזו פניה בדריפט.

על המסלול אין שום בעיה להיות בלי בקרה. הגזמתי לא פעם וקיבלתי פיש טיילים אבל בלי שום בעיה תפסתי אותם - כך שהיא צפויה ופרוגרסיבית.

אבל שוב - צמיגים וכיוון פרונט הם חובה.

רוב הבעלים לא טורחים בתחום הזה וזה תמוהה בעיניי.

בשנתונים מאוחרים המתלים לטעמי רכים מדיי וזה לא רק פוגע בתקשורת אלא לדעתי גם פאקטור עיקרי בתחום חוסר ביטחון כאשר לוחצים אותה חזק - לשימחתינו זה לא משהו שלא ניתן לטפל בו.

בלמים עוצרים טוב. רגש חסר. חסר מאוד. אני עובד על זה.

תקשורת - האמת אחרי תקופת הסתגלות לומדים שיש תקשורת. גם דרך הגה חשמלי.

הגה כשלעצמו קצר קטן וממש תענוג לשימוש.

לאבד רשיון מאוד קל איתה תוך חצי שעה ראשונה.

בהילוך שישי מהירות שיוט נינוחה שלה היא 160-170 כך שכבישי הארץ בהחלט קטנים עליה.

כיף?

יש בהחלט.

אדרנלין?

בטח.

לכל אחד? כנראה שלא כמו כל דבר/רכב.

הייתי עושה את זה שוב?

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

סשן נהיגה ללא רחמים מיותרים שעשיתי בשבוע האחרון על S לא ממש סטנדרטית הבהיר לי שוב את התמונה:

יש אנשים שזה עושה להם את זה - הגה חשמלי, תת היגוי, (או לחלופין היגוי יתר סופני), ודוושת בלמים שקשה לי אפילו להגדיר אותה.

לא שאתה לא צודק בגדול , אבל אם אתה מסתמך על המכונית שלי קח בחשבון שהיא הייתה קיצונית לרמה השלילית (כיוון פרונט קיצוני עם קאסטר נמוך , הרבה כינוס מאחורה ואפס כינוס מקדימה , עכשיו היא יותר מאוזנת עם הכיוון החדש אבל עדיין חסר קאסטר) .

הדיון הזה בעייתי , ובאמת באמונה שלמה ולא מתוך התחכמות אני בספק שאפשר לענות על השאלה האם ל-S2000 יש מתחרות .

כבר כתבתי בעבר בדיון דומה שעל מכונית נהיגה (מכונית כייף , מכונית ספורט , צעצוע או כל שם אחר למכונית שאינה למטרות נסיעה מנקודה לנקודה בלבד) לא מחליטים , אחרת תמיד יהיו מכוניות שעדיפות ממנה בפרמטרים כאלו או אחרים (כוח , אחיזה , בלימה , יוקרה , נוחות וכדומה) .

במכונית כזו צריך לבחור , ולא משנה אם זה כמו שג'רמי קלרקסון אומר "כי היא גורמת לך להתרגש כמו ילד בן 5" או בגלל כל משפט מטופש אחר , פשוט צריך לבחור (אם זו S2000 , ואם זו מיאטה , ואם זו RX8 , ואם זו Z4M / Boxter , ואם זו הלוטוס הלא נגישה עבורינו וכו') .

אני חייב לומר שאני מאוד הייתי רוצה להחליף את ה-S2000 , עם כמה שזו מכונית שאני מאוד מעריך (וחברים קרובים , ויש כאן כמה כאלו , יוכלו להעיד שירדתי מאחת המכוניות היותר נחשקות בעולם המוטורי רק כדי לחזור להגשים את החלום של S2000 , וזה בהחלט מדד) וממש חי אותה , אכן קיימות חלופות מאוד טובות (חלקן אף טובות בהרבה יותר מידי) וצריך להיות מאוד מורעל S2000 כדי לרכוש אותה ולא מכונית אחרת (למשל מיאטה שאף לה יתרונות מסויימים , 370Z , Z4M וכמה אחרות שפחות נגישות בארץ הקודש כמו הלוטוס וה-RX8 , אגב אישית אם ה-370Z הייתה מעט יותר ייחודית ולא רק עתירת ביצועים וצעצועים טכנולוגיים , ממזמן הייתי מחליף לאחת כזו , אבל יש זמן וזה עוד עלול לקרות) .

כעת אני חושב שהמילה המתאימה היא לא מתחרות , אלא חלופות , ובהחלט כן - יש חלופות עדיפות (לכל מכונית , גם לכל בית , גם לכל בת זוג וכו') .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אם כבר אתה מצטט, אז לך עד הסוף - הפאנץ' של הויטק של ההודעה שלי נמצא בשורה האחרונה:

כמו כל דבר בחיים, אין "הכי טוב", יש "הכי מתאים". מי שזה מתאים לו - תפאדל, אין משהו אחר שדומה לזה. לחיוב אבל גם לשלילה.

ספציפית אצלך דרך אגב, מה שהכי הפריע לי זו דוושת הבלמים. אתה אף פעם לא יודע מהו סף כניסת ה- ABS בבלימה חזקה לקראת פנייה,

ובכלל - מדובר בדוושת מפסק שמזכירה לי באיזשהו מקום קלאץ' קרמי של איזו נינג'ה ולא דוושת בלמים סטנדרטית.

מה שכן ראוי מאוד לציון הוא שהבלמים לא דעכו כמעט, וגם כשכן - הם עשו זאת באלגנטיות, ולא פשוט נשכבו על הגב ואמרו "די, מספיק".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...