Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

הערב חזרתי מבילוי , שאותו אעדיף לשכוח .

ביליתי הערב במסיבה ביער כלשהוא , שתייה חינם , הרבה אנשים .. לפתע הגיעה המשטרה וסגרה את המקום .

בדרכי החוצה עם רכבי , ניסיתי להשתלב בתנועה בתוך דרך החצצ , הצלחתי להיכנס לנתיב אך נהג של רכב אחר , התעקש לא לתת לי לעבור והתקדם עוד קצת , על מנת לנסות ולחסום אותי .

בסופו של דבר , התקדמתי עוד קדימה ולפתע חשתי מכה בצד השמאלי של הרכב , במהירות אפסית כמובן .

תוצאות : שקע בדלת , רוב פס המגן מרוח בצבע לבן מהטמבון של רכבו ו - 2 הדלתות שלי סובלות מקילופי צבע .

עכשיו - הוא טוען שזו אשמתי , שהתקדמתי , למרות שהייתי במסלול שלו כבר ממזמן (ראה איור לצורך המחשה) והוא ראה אותי , נכנסתי במהירות אפסית ובזהירות , אני זוכר במאת האחוזים שההגה שלי היה ישר ושהתכוונתי להמשיך הלאה ולהשתלב בתנועה , אך הוא התעקש ההפך .

כמובן , שהוא סירב לתת את פרטי חברת הביטוח ורק בהתערבות המשטרה שעוד הייתה שם , לאחר ויכוחים , איומים צעקות וכמעט מכות מצידו (וגם מצידי) , הוא הסכים לתת את פרטי הפוליסה .

שאלתי היא : אם הוא ראה אותי במסלול , אם כבר הייתי עם חצי אוטו בתוך המסלול שלו והוא בכל זאת התעקש לא לתת לי לעבור , המשיך הלאה ודפק לי את הדלת , האם זו היא אשמתו או אשמתי ?

חשוב לציין שהנזק הוא לא גדול כל כך , עכשיו חושך אבל לפי מה שהצלחתי לראות - הטמבון שלו שהיה דפוק עוד קודם , נמרח בצבע השחור של הפס מגן שלי והדלת שלי נמרחה בצבע הלבן של הטמבון שלו , השקע לא גדול מדי , אך מדובר ברכב שחשוב לי שיישמר , אך לא במחיר של איבוד הנחת היעדר תביעות .

בנוסף , הכניסה שלי להשתלבות התבצעה בזמן שהוא היה רחוק ממני יחסית , כשהוא קלט אותי הוא ניסה לחסום אותי אך ללא הועיל כיון שכבר השתלבתי בנתיב .

מכיון שמדובר בדרך עפר - אין שום תמרור המורה על מתן זכות קדימה כלשהיא .

ובקצרה ולעניין - מי האשם ?

ומה עליי לעשות ?

תודה !

accident.JPG

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אתה אשם -

א. לא נתת זכות קדימה לרכב הנע בדרך הראשית בעודך משתלב מדרך צדדית / מישנית.

ב. לא פעלת בזהירות המתחייבת בעת השתלבות משום שלא פעלת בכדי למנוע את התאונה בעודך יודע שקיימת סכנה להתנגשות.

בקיצור, ניסית לקבוע לנהג השני עובדות בשטח כך שלא תהיה לו ברירה והוא יוותר. שניכם לא פעלת בחוכמה ועכשיו אתם צריכים לשלם את המחיר - הכאב ראש, ההתעסקות, והנזקים.

דני G.

פורסם

שניכם פזיזים ושניכם נהגתם "לא בחוכמה" כמו בדני הגדיר בעדינות רבה.

גם אם נניח שאים תמרור, גם אם נניח שאין תאורה, גם אם נניח שתבדק אם יש או אין איזה חוק לגבי דרכי עפר, וגם וגם - ואפילו מישהו משניכם ילך לבימ"ש (שממש לא כדאי לפי הנזק שכתבת) - יש סיכוי סביר שישלחו אתכם הביתה וכל אחר ישא בנזק שלו.

מה שחמור שהוא נתן פרטים רק לאחר התערבות שוטר. ואם היה כזה לידכם - היית צריך לחטוף ממנו זפטה פיזית ואז יש לך תקיפה, אבל הכאב שווה את זה?

ויתור בכביש (או דרך) זה מה שצריך לעשות כדי למנוע נזק וכאב, לגוף ולכיס. מה יצא למי ש"מראה" לנהג השני ? טיפוח אגו לחצי שניה? לא שווה את התוצאות הרעות שקורות בהרבה מקרים כאלו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רוכב בודד - אתה צודק , אבל הוא ראה אותי מול הפרצוף שלו , הוא התקדם לעברי במהירות כשכבר הייתי בחצי מסלול שלו .

ברור לי עכשיו ששנינו אשמים , למזלי הנזק לא גדול מדי אבל עוגמת הנפש וההתעסקות בכל הקקי הזה , פשוט גורמת לי להקיא .

אגב , הוא ניסה ללכת איתי מכות והשוטר עצר בעדו , היה ניסיון לתקוף אותי בזמן שאני בכלל לא שיתפתי פעולה עם זה .

ובכל זאת , מדובר בדרך עפר , הייתי בנתיב שלו כבר ממזמן ולא היה לי לאן לברוח .

מה הייתי אמור לעשות בדיוק ?

למה אני צריך לשלם על הנזק בזמן שהוא ראה אותי ובכוונה תחילה התקדם לעברי ודפק לי את הרכב ?

פורסם

בדרכי החוצה עם רכבי , ניסיתי להשתלב בתנועה בתוך דרך החצצ , הצלחתי להיכנס לנתיב אך נהג של רכב אחר (שכבר היה בנתיב) , התעקש לא לתת לי לעבור והתקדם עוד קצת , על מנת לנסות ולחסום אותי .

בסופו של דבר , התקדמתי עוד קדימה ולפתע חשתי מכה בצד השמאלי של הרכב , במהירות אפסית כמובן .

הוא היה בנתיב, אתה ניסיתה להיכנס וראיתה שהוא לא נותן לך.

הסיבה לכך שאתה הולך לשלם על הנזק היא שנדחפתה לנתיב התנועה שלו ביודעין וניסיתה להראות ששלך יותר גדול.

החוק לצידו, חתכתה אותו גם אם במהירות אפסית וככל שתפנים זאת מוקדם יותר תהפוך לנהג מזיק פחות לסביבה.

*אני במקומו הייתי מצלם את מיקום הרכבים ותובע אותך על כל הנזק.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

זכות מקבלים :idea: :idea: לא לוקחים ( נדחפים ) - האשמה שלך .

במהירות אפסית , כאשר צמודים , אפשר לסמן לרכב השני , ולבקש (תקשורת)- לא נתן לוותר , אולי נהג אחר יהיה אדיב ויתן להשתלב .

זה לא רק לך - זה לכולם - בדרך ( כביש , עפר , או כל מקום מעבר ) להיות בין אדם - לוותר ,

לאפשר להישתלב - אבל לא בכוח , או כי מגיע לי .

תזכרו לאחרונה את החתימה של המנהלים בפורום - לאפשר השתלבות בתנועה - זו דרך ארץ - אבל לא בכפייה ולא לקבוע לאחר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
א. לא נתת זכות קדימה לרכב הנע בדרך הראשית בעודך משתלב מדרך צדדית / מישנית.

רק תיקון קטן, המונחים "דרך צדדית"/ראשית/משנית לא קיימים בחוק. זכות קדימה של הרכב הבא מימין כל עוד אין תמרור. כלומר אם אתה נוסע בכביש ראשי של 90 קמ"ש ואני יוצא מסמטה בצד ימין ואין לי תמרור, זכות הקדימה שלי. אמנם אין הרבה דוגמאות כאלה בארץ (אני מצליח לחשוב על אחת כזאת אבל בבני ברק אז זה לא נחשב) אבל שמעתי על מדינה באירופה (יכול להיות הולנד? לא זוכר) שאין באף מקום תמרור זכות קדימה, גם אם נוסעים בכביש ראשי נותנים זכות לרכב שבא מימין מדרך צדדית.

פורסם

אתקן ואומר שדווקא כן הייתה תקשורת בינינו , עובדה שעמדתי במקום כ 2 דקות והתנועה של שתינו עמדה על 0 קמ"ש , אבל כשהתחלתי לנסוע בניסיון לפנות את הנתיב הוא המשיך ונכנס בי .

אולי עכשיו זה קצת יותר מובן ?

זה שהוא לא חייב לתת - בכיף , שלא יתן , אבל אני כבר נעצרתי ונעדמתי בנתיב עצמו , זה לא שבדיוק נדחפתי .. הוא כבר ראה שאני עומד בנתיב .

בכל מקרה , הנזק גם ככה לא גדול מדי , סה"כ שריטה שקילפה קצת את הצבע (תיקון צבע יעזור לדעתי) ושקעון קטנטן , אני אחיה עם זה , אולי אלמד מזה משהו להבא .

פורסם

ובקצרה ולעניין - מי האשם ?

ומה עליי לעשות ?

אתה אשם כי נדחפת בכוח ואח"כ כמעט הגעתם לאלימות בגלל גרוטאה חבוטה.

אם היה נגרם נזק למישהו מכם, מה היית אומר להורים שלך ? רבת על זכות קדימה לדרך עפר בחזרה ממסיבה שהתפוצצה ? שהגעתם לאלימות בגלל מכה ברכב ששווה 3000 ש"ח ?

סימפטום של ישראלים שפועלים ואח"כ חושבים .

-

פורסם

יפה שאתה מציץ בהודעות שלי , רק חבל שכבר מזמן החלפתי לאקסנט 2006 והגרוטאה החבוטה כבר אינה בנמצא .

חוץ מזה , מה זה משנה אם האוטו שווה 3000 שקלים או 300,000 שקלים ? ב-2 המקרים - מדובר בכסף !

אסור לזלזל בכסף , שום סכום כסף .

פורסם

חוץ מזה , מה זה משנה אם האוטו שווה 3000 שקלים או 300,000 שקלים ? ב-2 המקרים - מדובר בכסף !

אסור לזלזל בכסף , שום סכום כסף .

תתחיל להפעיל את המחשבה במקום לדקלם משפטים . שלמות הגוף והחיים שלך יותר חשובים מהרכב שלך גם אם זה פריט מוטורי כמו יונדאי אקצנט.

-

• תוכן חדש...