Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכירים את ההרגשה הזו שממלאת לכם את האגו בעוד 20% כשיוצאים מהחברה עם רכב חדש?

אותה הרגשה שגם גורמת לך להרים את הכיסא בעוד חמישה סנטימטרים בשביל שכולם יראו שאתה הוא הנהג של האוטו הכול כך איכותי שהרגע קנית.

אז זהו, שבשברולט קרוז אתם לא תזכו לחוש אותה. אתם תחושו יותר הרגשה של "עשינו לך טובה שקנית רכב חדש".

אני בעל שברולט קרוז LS שנת 2009 חודש שמיני. רכב שעוד לא הגיע ל4000 ק"מ והדרך לאילת הייתה לו כל כך חדשה ומרגשת שהרכב רצה ללמוד על המדינה כל הדרך מהכבישים ועד האטרקציות המלוות אותך.

עד כדי כך חדש שהוא אפילו משך שמאלה.

רגע, שמאלה? היד עם השעון?!

כן, הרכב שלי משך שמאלה מהרגע הראשון שיצא מהחברה. כאדם עם ראש על הכתפיים הדבר הראשון שעשיתי הוא לגשת לתחנת הדלק הקרובה ולמלא אוויר בגלגלים.

כמובן שהאוויר לא הייתה הבעיה (לצערי) וכאיש עובד החלטתי שאני אעשה הכול בשביל לא להגיע למוסך. משכתי את הסטייה כחודש וחצי על מנת לתת לאוטו צ'אנס להתאזן לבד ומקביל תחקרתי את הסוגיה.

כל בעל מוסך מוסמך ששאלתי אמר לי- "מוצ'אצ'ו הבעיה ברכב, גש למוסך" (זה בקיצור).

הבנתי שאין מנוס ועלי להקריב יום במוסך האזורי.

נגשתי למוסך והסברתי ל"מוסכ-ניק" שלי את הבעיה.

הוא בטוב לב הפנה אותי לפקידה שמיהרה להסביר לי שזה לא הם זו החברה

ו... א-י-ן א-ח-ר-י-ו-ת ל-ט-י-פ-ו-ל ב-ס-ט-י-י-ה ב-פ-ר-ו-נ-ת.

חשכו עניי, התחלתי להזיע ורמת האדרנלין שלי הייתה כמו אחרי ריצת מרתון.

הסברתי לה באדיבות יתרה ממה שהיה מגיע לה שהרכב הוא חדש "דנדש"! אבל היא בשלה. לפני שלקחתי את הרכב בכוונה להכניס אותו בקיר של המשרד שלה, פנה אלי ה"מוסכ-ניק" החביב שלי ואמר לי- "חכה, אני אפנה אותך לחבר שיבדוק את התקלה ויראה אם יש בעיה".

יופי עכשיו גם שולחים אותי למוסך פרטי שיבדוק את התקלה, מה כואב לכם להעלות את הרכב לגובה שנייה בשביל להגיד לי מה הבעיה? גם זה לא באחריות?!

נשלחתי למוסך פרטי ושם עברתי סדרת בדיקות ממוחשבות על ידי טובי הרופאים, סליחה, "מוסכ-ניקים" עם חלוק לבן שהפכו לי את האוטו וחגגו לי על הדלק בטענה שהם "בודקים את הסטייה". לאחר שעתיים במוסך הפרטי ושתי נסיעות מבחן פלוס החלפת מיקום הגלגלים, בדיקת איזון, מדידת משקל ודפיקה עם פטיש על אחד הגלגלים הגיעו למסקנה הבא-

"הסטייה קטנה במקצת, זה הטוב ביותר שאפשר לעשות. נא שלם 150 שקלים (מחיר מיחד בשבילך, אמרו לי) וסע לשלום".

מושפל, עייף, עצבני ועני אחרי השמדת יום עבודה חזרתי לביתי ללא תיקון התקלה, ללא טיפול מצד החברה שידעה לפנק ולחבק אותי לפני קניית הרכב ולאחריו פשוט מחק אותי מרשימת "המלוקקים".

אני לא כותב מכתב נקם חס וחלילה. אני כותב מכתב ייאוש בידיעה שאף אחד לא באמת סופר אותי ולא איכפת לאף אחד מהתקלה הקטנה של הרכב שלי מהסיבה הפשוטה שהוא כבר שלי ועכשיו אני יכול לדחוף אותו לתח-נייה.

חומר למחשבה לכל מתכנני החלפת הרכב.

נ"ב - לא נגעתי בסוגיית הרמקולים הצרודים שקיבלתי ובדלת שמתפרקת. אבל על זה אני אחפור בפעם אחרת.

פורסם

אין אחריות כי משכת את הבעיה ועכשיו יכול להיות שהרכב עבר אצלך תאונה או מה שלא יהיה ולכן נוצרה הבעיה.

אם הבעיה היתה מהרגע שהרכב יצא מהחברה, למה לא דיווחת על הבעיה? למה הסכמת לקבל רכב כזה ורק עכשיו התעוררת לפנות אליהם?

כמו שאמרו לי פעם בבית משפט, אתה צודק אבל התעוררת מאוחר מידי וזה פועל לרעתך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ידידי המלומד,

נעשו בדיקות והוכח שהרכב לא עבר שום תאונה.

וגם אם הייתי מגיע אליהם אחרי חצי שנה על הכביש, הרכב חדש ואין שום סיבה בעולם שאני לא אקבל שירות מסודר ומלא.

קל מאוד לבוא בטענה- "למה לא מייד קפצת למוסך". מדובר ברכב חדש ולא על כל דבר אתה ישר רץ למוסך. אתה בודק את הרכב בצורה יסודית וקובע אם מדובר בבעייה זמנית בשל העובדה שהרכב חדש או משהו שמצריך בדיקה ותיקון.

חודשיים על הכביש זה נחשב מאוד חדש ואם אתה חושב שזה "מאוחר מידי" אתה טועה.

פורסם

מספיק להכנס לבור בכביש בשביל שהפרונט יצא מאיזון ואז כמובן שאין שום עדות לתאונה.

אכן, היית צריך לגשת מיד ולדווח על התקלה כיוון שכרגע אין לך שום יכולת להוכיח שהבעיה לא נגרמה לאחר מסירת הרכב.

לדעתי אין שום סיבה שכיוון פרונט או איזון גלגלים יכלל באחריות על הרכב אלא אם כן הרכב באמת נמסר עם הבעיה (ושוב חזרנו לסעיף הקודם).

150 ש"ח והבעיה נפתרה?

יצאת בזול.

כיוון פרונט עולה בימינו למעלה מ-200 ש"ח.

לגבי שאר הבעיות של הקרוז (גם כאלו שלא ציינת), תנחומי.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

אולי הבעייה היא בצמיגים? פעם הייתה בעייה דומה כאן בפורום למישהו עם הונדה אם אני לא טועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם קניתה את הרכב חדש מהחברה והגעתה ל 4000 ק"מ תוך 8 חודשים,

מספיק שיצאתה מהמוסך ונכנסתה לבור במהירות של למעלה מ 80 קמ"ש כבר הלך לך האיזון גלגלים

אם אתה מודע לתקלות הללו וההשלחות של כניסה לבורות בזמן נסיעה בדיעבד ומקפיד עליהם

אז הייתה צריך ישר לחזור למוסך אם נסעתה רק במישור וגילית את הבעיה קודם לכן.

פורסם

אז לפי הנחה הזו ולאור מצב הכבישים בארץ, רכבים היו אמורים לצאת מכיול הפרונט על בסיס יומיומי ולתחיל למשוך לכל מיני כוונים והרי זה לא מה שקורה אז ההנחה לא מחזיקה מים.

ברור שישנה תקלה ברכב הדורשת תיקון, נעזוב לרגע את נושא האחריות, אותי מעניין האם העבודה של מכון הפרונט על הרכב פתרה את הבעיה לשביעות רצונך?

פורסם

שלום!

אני עובד במוסך של UMI ולפי מה שאתה מתאר אתה צריך להחליף מוסך.

לפי מה שאתה מתאר למוסך אין חשק לטפל בך או במישהו אחר.

אצלנו לדוגמא החלפנו לבעל קרוז חדשה רמקולים ומנגנון חלון ללא שום בעיה.

לבעל קרוז אחר שהתלונן על רעשים בנסיעה לא נתנו ללכת הביתה עד שנפתרה הבעיה.

צריך להתייחס לכולם כי בסופו של דבר הם הפרנסה שלנו.

במקרה שלך גם אתה לא בסדר,מה אתה מצפה שיעשו בשבילך אם אתה לא עושה בשבילך?

יצאת עם תקלה מהיום הראשון ולא חזרת? כשאתה קונה משהו פגום בסופר אתה לא חוזר להחליף אותו?

תמיד אפשר להתלונן במחלקת שרות הלקוחות של החברה ולקבל פתרונות אחרים.

יש לך רכב טוב מאוד, טפל בו והוא ישרת אותך בחזרה.

בקיצור...עצה קטנה, בקש מהמוסך פגישה עם מנהל השירות האיזורי ושפוך בפניו את טענותייך, אולי תקבל את הכסף של התיקון בחזרה.בסך הכל האינטרס של UMI הוא שתהיה מרוצה ושתמשיך לקנות מכוניות מהם.

בהצלחה, יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם
ידידי המלומד,

נעשו בדיקות והוכח שהרכב לא עבר שום תאונה.

וגם אם הייתי מגיע אליהם אחרי חצי שנה על הכביש, הרכב חדש ואין שום סיבה בעולם שאני לא אקבל שירות מסודר ומלא.

קל מאוד לבוא בטענה- "למה לא מייד קפצת למוסך". מדובר ברכב חדש ולא על כל דבר אתה ישר רץ למוסך. אתה בודק את הרכב בצורה יסודית וקובע אם מדובר בבעייה זמנית בשל העובדה שהרכב חדש או משהו שמצריך בדיקה ותיקון.

חודשיים על הכביש זה נחשב מאוד חדש ואם אתה חושב שזה "מאוחר מידי" אתה טועה.

ערב רב

אתה טועה ובגדול

אם יש בעיה מהסוג הזה חובתך לגשת מיד למוסך

ולא לחכות אולי זה יעבור

ככל שעובר הזמן והקילומטרים יהי לך קשה להוכיח שהבעיה קיימת מהיום הראשון

אף אחד לא יכול לדעת איפה נסעת או לאיזה בור בכביש נכנסת או מכה במדרכה

כנ"ל לגבי פרונט, כנ"ל לגבי צמיגים

7 שנים כדיאגנוזיסט במוסכי UMI הספיקו לי להכיר את המערכת היטב

ואני אומר בוודאות לא היה ולא יהיה שרות ללקוח כמו שנותנת UMI

כל שאר היבואנים יכולים לבוא לקורס מזה שימור לקוח ולקוח מרוצה

פנה למחלקת השרות, ספר את הסיפור, בקש פגישה עם מפקח שרות אזורי

וכשאתה עושה את כל זה שנה את הטון

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

לידידי גלגלץ - 20 שנה של טיפולים במוסכי UMI השאירו את ההורים שלי רק עם טעם רע בפה.

לא שימור לקוחות ולא נעליים.

דבר אחד בטוח - לרכב המטופל במוסכי UMI הם יפחדו לחזור - כאשר המעבר לסיטרואן היה שיפור ניכר באיכות השירות מבחינתם (ומבחינתי שראיתי איך מתנהלים המוסכים ב2 צדידי המתרס) וזה מניסיון אישי שלי עם 3 מוסכים מורשים בכל צד של המתרס.

ואתה יודע מה - לא סתם UMI החריבו במו ידיהם כמה "פירמות" שהם יבאו שהיו רכבים שדרשו קצת יותר "חום ואהבה"

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה א משנה מה התקלה. לקוח שקונה רכב חדש(וכולם יודעים שלא זול לקנות רכב חדש אצלנו) מגיע לו לקבל קצת יחס וישורת וגם רצון טוב לעזרה. במיוחד אם הוא עדיין באחריות וגם אם אין למוסך אפשרות לטפל בבעיה, לפחות לבצע בדיקה כללית על הרכב, לעשות את מה שאפשר למען הלקוח.

פורסם

אתה לא מכונאי ולכן אתה לא מוסמך לקבוע עם בעיה מסוימת סובלת דיחוי או לא! במיוחד ברכב חדש ומודרני שבו כל חריגה תיפקודית עלולה לגרום לנזק יותר חמור.

תקלות גם לא מסתדרות מעצמן, כך שהתירוץ הזה של אולי הרכב יפסיק למשוך עם זמן, לקוי הגיונית.

לפחות היית מרים טלפון למכרז שירות לקוחות או למוסך ומתייעץ.

מבחינת השירות שקבלת, אני מסכים כי הוא לא היה ראוי לפי תאוריך, אך יש כאן גם צד שני למטבע ואותו לא שמענו.

• תוכן חדש...