Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ראה תגובה 15.

אסף, שוב הסגנון שלי מעצבן אותך?! סתם, בצחוק. האמת שאתה מלך ותודה על ההצעה. העניין הוא שהרכב ללא טסט/ביטוח אז אין את לי העונג להגיע אליך.

עוד מעט אצא לנסות להתניע את הפאסאט, בלי להזיז, רק כדי לראות האם אצליח להתניע.

אעדכן בהמשך...

גולדקי, תודה - לפני שאסע בה, אחליף גם שמן גיר.

בשום רכב שלי לא החלפתי פילטר גיר - האם באמת יש צורך בזה? ואיך עושים את זה?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
אסף, שוב הסגנון שלי מעצבן אותך?! סתם, בצחוק. האמת שאתה מלך ותודה על ההצעה. העניין הוא שהרכב ללא טסט/ביטוח אז אין את לי העונג להגיע אליך.

עוד מעט אצא לנסות להתניע את הפאסאט, בלי להזיז, רק כדי לראות האם אצליח להתניע.

אעדכן בהמשך...

גולדקי, תודה - לפני שאסע בה, אחליף גם שמן גיר.

בשום רכב שלי לא החלפתי פילטר גיר - האם באמת יש צורך בזה? ואיך עושים את זה?

אל תיגע בגיר!

אם ממש משעמם לך, אתה יכול להחליף שמן גיר. לא יותר מזה (ולדעתי גם זה מיותר: אלא ביום שהרכב יחזור לחיים מוטוריים על הכביש) אל תתחיל לפרק את הקרטור בשביל להחליף פילטר (פנימי).

פורסם

אסף תודה. זה מה שאעשה.

עדיין לא יצא לי לנסות להתניע את הרכב. פשוט אפס זמן פנוי. בתקוה להתניע בסופ"ש הקרוב.

הדבר המשמח הוא שהייתי אתמול במשרד הרישוי, שם אמרו לי שאין מגבלת מעבדה על הרכב ואוכל לקבל טופס טסט רגיל. אני מציין את זה כי היה פה דיון האם נדרשת מעבדה אחרי הקפאה של שנה או שנתיים (הרכב אוטוטו שנתיים ללא טסט).

פורסם

על מכסה הדלק רשום שצריך לתדלק 98 אוקטן.

האם זה באמת קריטי, או שלשים 95 ממיכל עד למילוי בתח' דלק זה בסדר?

והאם יש נזק משמעותי במילוי קבוע של 95?

בתקווה להתניע את הפאסט בסופ"ש הזה...

פורסם
שלום חברים,

אמנם בזמן האחרון היו מחשבות רצינויות להעמיד את הפאסאט (מודל 85) עד שתגיע לגיל אספנות, בעיקר משום שהחל משבוע הבא הזמן הפנוי שלי ישאף לאפס, בלי להגזים.

אבל לפני שאני עושה את זה החלטתי לתת לפאסאט עוד הזדמנות, ולנסות להעביר אותה טסט.

מאז התכתובת הקודמת כמעט שלא נגעתי ברכב, משום שאת הזמן הפנוי שהיה שתתה הוולוו.

היום חזרתי לפאסאט, ומה שעשיתי הוא כך:

1. עברתי וריעננתי את צינוריות הוואקום.
  2. פירקתי את חלק הצ'וק שיושב על הקרבורטור, שהיה שבור, והרכבתי במקומו רכיב זהה שפורק מקרבורקטור של גולף דור 2. עוד לא התנעתי את הרכב, ואני מקווה שזה יעבוד כמו שצריך.
  3. מצאתי תפוח וואקום חלופי במקום התפוח השבור של הפאסאט. אבל לאן התפוח מתחבר? ההשערה שלי היא שלכניסת וואקום של הפילטר אוויר. למה אני חושב ככה? כי כמו שהתפוח לא מחובר כרגע לכלום, גם הכניסה לא מחוברת כרגע לכלום. מפורט בתמונות. האם למישהו יש רעיון?
  4. התחלתי את הטיפול 10Kלפני התנעה: רוקנתי שמן, והחלפתי פילטר אוויר ודלק. צריך לקנות פילטר שמן ושמן. שלוש שאלות בעניין זה:

1. איזה שמן מנוע לשים?
    2. איזה פלאגים? יש לי פלאגים מיותרים של הגולף דור 2, האם יתאים?
    3. האם יש חשיבות להחליף לפני התנעה את השמן גיר? ברור שאחליף בהמשך, אבל האם יש חשיבות לשמן גיר להתנעה ולנסיעה ראשונית?
    4. תודה לכולם ושבת שלום,

ראשית, אין לי מושג אם הסתדרת עד כה(השרשור כל כך מבולגן)

לעצם העניין

צינור וואקום מראש המאייד נכנס לחיבור בבית מסנן האוויר( החיבור הקרוב ללוע)

לצידו מתחבר הצינור שהולך לצינור בית המסנן אוויר

תפקידו הוא לפתוח "מצערת" שיושבת בבית המסנן ומנתבת אוויר חם או קר לפי הצורך( החלק החום שבתוך בית המסנן הוא הנתב שפותח או סוגר מעבר, לפי טמפרטורת האוויר הנכנסת למנוע.

ה"כדור" תפקידו לאגור וואקום.. אין לי מושג ברכב הזה מה תפקידו. בעקרון נותן תת לחץ לאחר כיבוי המנוע ובמצבים של עומס מלא שהלחץ יורד במנוע. לא מתחבר למסנן אוויר!

לגביי יחידת הוואקום שעל המאייד, תפקידה לפתוח מצערת "משנק" לאחר ההדלקה למניעת חניקה מעודף דלק.

חפש על מע' הקרור מין יוניט "בי מאטל" עם חיבורי וואקום, לשם זה מתחבר.

בברכה

ערן

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

עדכון מהבוקר:

הפאסאט חוברה בכבלים למצבר של הגולף.

נדרשו חמש נסיונות לתת סטרטר, בניסיון החמישי הפאסט התניעה.

במשך כשתי דקות היה צורך לתת נגיעה בדוושת הגז כל 5-10 שניות, כדי להרים את הטורים ולמנוע את כיבוי המנוע.

אח"כ הטורים התייצבו על 1000 סיבובים/דקה, ולאוזן הלא מקצועית שלי המנוע נשמע כממשיך לעבוד יפה.

הייתם צריכים לראות את החיוך שעלה לי על הפנים.:lol:

עוד לא הזזתי את הרכב מהמקום. בשביל זה צריך לפרק את הגדר שמקיפה את החצר, אליה הוכנס הרכב אחרי שהודבקו עליו מדבקות פינוי של העריה, וגם צריך לנפח את הגלגלים, ולי לא היה זמן לזה, כי גם הוולוו רוצה תשומת לב ונסעתי לפחח שלה לראות מה קורה וגם לשים קצת יד. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=321026

עד פה הכל 10!

אבל הרי לא יתכן שהכל ילך חלק, אז כדי להכניס קצת עניין לחיים, בכל זאת נמצאה תקלה חשמלית.

תשמעו מה קרה: מתוך חשק ללחוץ קצת על כפתורים ברכב, לחצתי על הכפתור של אורות מצוקה (4 וינקרים), הנורה של הכפתור נדלקה רק פעם אחת וכבתה (לא הבהבה), ובמקביל החלו לעבוד הוישרים. ניסתי לכבות את הוישרים, אבל לא היה סיכוי. לזזת ידית הוישרים לכל המצבים האפשריים, היתה השפעה על המהירות אבל לא על הפסקת הוישווש. הדבר היחיד שהפסיק את הוישרים היה סגירת הסוויץ וכיבוי הרכב. אח"כ התנעתי שוב. הוישרים לא עבדו. הדלקתי אורות. אין לי מושג האם האורות אכן נדלקו (לא יצאתי לבדוק), אבל מה שכן קרה הוא שהוישרים שוב התחילו לעבוד ושוב אותו סיפור בדיוק :idea::|.

האם למישהו יש רעיון מה העניין?

האם יש השפעה לעובדה שהרכב הותנע ללא מצבר (המצבר הריק פורק והוצע מן הרכב) אלא פעל עם כבלים שנמתחו מרכב אחר? (לא נראה לי הגיוני שזה בגלל זה...).

מחר אני אמור לגשת למשרד הרישוי עם הבעלים הרשום של הרכב כדי לבטל את ההקפאה ולקבל מסמכים לטסט (משום מה הם לא מוכנים לעשות את זה בלעדיו, אפילו אם אגיע עם ת"ז ויפוי כוח שלו).

פורסם

ערן, תודה. רואים שאתה מבין את העסק. אני עדיין זקוק לכמה הבהרות ועזרה מצידך:

ראשית, אין לי מושג אם הסתדרת עד כה(השרשור כל כך מבולגן) השרשור נפתח בהתחלה כמספר שרשורים נפרדים בניסיון לשמור על הסדר, אך ההנהלה איחדה את כולם לשרשור אחד... באיזשהו שלב אסף בקר הגיע אל הרכב עשה סדר והתניע אותו.

לעצם העניין

צינור וואקום מראש המאייד (מאייד = קרבוקטור, נכון?)נכנס לחיבור בבית מסנן האוויר( החיבור הקרוב ללוע) בשלב זה אין כניסות/יציאות וואקום לא "מאויישות" בקרבורטור.

לצידו מתחבר הצינור שהולך לצינור בית המסנן אוויר תפקידו הוא לפתוח "מצערת" שיושבת בבית המסנן ומנתבת אוויר חם או קר לפי הצורך( החלק החום שבתוך בית המסנן הוא הנתב שפותח או סוגר מעבר, לפי טמפרטורת האוויר הנכנסת למנוע.

ה"כדור" תפקידו לאגור וואקום.. אין לי מושג ברכב הזה מה תפקידו. בעקרון נותן תת לחץ לאחר כיבוי המנוע ובמצבים של עומס מלא שהלחץ יורד במנוע. לא מתחבר למסנן אוויר! אוקי. הבנתי. בגלל שאלה היו שתי הכניסות היחידות שלא היו מחוברות לכלום, אז לפני שהתנעתי את הרכב חיברתי את ה"כדור" אל אחד מחיבורי הוואקום של היחידה החומה, זו שלדבריך מנתבת אוויר חם/קר בבית מסנן האוויר.

לגביי יחידת הוואקום שעל המאייד, תפקידה לפתוח מצערת "משנק" לאחר ההדלקה למניעת חניקה מעודף דלק.

חפש על מע' הקרור מין יוניט "בי מאטל" עם חיבורי וואקום, לשם זה מתחבר. מה זה בי מאטל? איך אני מזהה את זה?

בברכה

ערן

האם יש סיכוי (אני יודע שזה תיק...) שאתה מבהיר את ההסבר שלך באמצעות סימון על התמונות שבשרשור?

תודה, ואחלה שבוע

אילן

פורסם
ערן, תודה. רואים שאתה מבין את העסק. אני עדיין זקוק לכמה הבהרות ועזרה מצידך:

האם יש סיכוי (אני יודע שזה תיק...) שאתה מבהיר את ההסבר שלך באמצעות סימון על התמונות שבשרשור?

תודה, ואחלה שבוע

אילן

מהיכן אתה? יהיה יותר פשוט להפגש ותוך חמש דק' הכל מסתדר.

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

אנשים טובים באמצע הדרך...

ערן (GIGA-C) קפץ הערב לביקור אצל הפאסט. בדק את הקרבורטור, פירק וחיבר, סידר את הוואקומים, החליף את הצ'וק של הפאסט בצ'וק שפורק מהגולף התורמת. והפלא ופלא הפאסט מתניעה ועובדת בובה.

-לא הכרתי את האיש לפני כן. מחמם את הלב שיש אנשים כאלה.

הביקור במכון הרישוי הולך ומתקרב.

פורסם

הי ערן,

בינתיים הפאסאט יצאה בנסיעה (שוחררה) מהחצר, ואני מקווה להעביר אותה טסט השבוע.

הרכב מניע בובה בנגיעה אחת ועובד יפה. הטורים כרגע על 2000 סל"ד, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה לכוון.

מה שרציתי לשאול אותך זה דבר כזה -

למחבר הלבן שבתמונות הוא יציאה לחיבור חשמלי, עד כמה שאני זוכר לא חיברנו אותו בכוונה, כי הגוף חימום הפנימי היה מנותק. האם אני זוכר נכון? אני פתאום לא בטוח...

שבת שלום ותודה,

02Jul_0001.jpg

02Jul_0003.jpg

• תוכן חדש...