Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוסט #1- צ"ל לחבר את הצינור של מכסה השסתומים לפילטר האויר, לא לסעפת. בסעפת היניקה יש שתי יציאות- אחת לנוזל קירור שהולכת לצ'וק, השניה ואקום שמתחברת למגבר בלם.

פוסט #4- מיכל ואקום.

פוסט #5- זה סוגר את הצ'וק האוטומטי, לא חיישן מצערת, וחסרה שם עוד צינורית ואקום. לא אמור להתנדנד.

פוסט #7- צינורית ואקום.

לגבי הקרבורטור וכל חיבורי הואקום- ראה כאן:

http://www.clubgti.com/forum/showthread.php?t=124945

וכאן:

http://66.196.80.202/babelfish/translate_url_content?.intl=de&lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.ruddies-berlin.de%2findex2.htm

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יתכן שזה חלק מה"אקונומטר" (מד חסכון דלק, בעצם שעון ואקום). יש לך כזה בלוח השעונים?

עודד, מדובר במיכל 'רזרבה' של מע' הוואקום: ממנה יוצא צינור אשר הסתעפויותיו מגיעות לקרבורטור(ים), סעפת, מפלג - ואקונומטר (לדעתי, ב-85' כבר הותקן ברכב שעון חום, במקום האקונומטר. ככה זה באודי 80 בכ"א).

פורסם
יתכן שזה חלק מה"אקונומטר" (מד חסכון דלק, בעצם שעון ואקום). יש לך כזה בלוח השעונים?

עודד, מדובר במיכל 'רזרבה' של מע' הוואקום: ממנה יוצא צינור אשר הסתעפויותיו מגיעות לקרבורטור(ים), סעפת, מפלג - ואקונומטר (לדעתי, ב-85' כבר הותקן ברכב שעון חום, במקום האקונומטר. ככה זה באודי 80 בכ"א).

אין מד חסכון דלק בלוח שעונים. יש מד דלק רגיל.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

שבת שלום, ותודה לכולם!

כבר כתבתי בשרשור אחר על מצב העיניינים, אבל נראה לי שזה יהיה נכון לעדכן גם פה.

אז ככה: אסף בקר, שלא הכרתי אותו לפני זה, הגיע היום אל הפאסאט, עבד שעתיים בשמש, סידר את רוב הצינורות והצינוריות וחילק עצות זהב.

כמה דברים שהתבררו תוך כדי עבודה:

היציאה של מיכל ה'רזרבה' של מע' הוואקום (זה התפוח הירוק שהתמונה שלו מופיעה בפוסט 4), שבורה, וצריך להחליף.

גם חיישן בית המצערת (תמונות בפוסט 5) התברר כשבור.

עוד דבר זה שצריך להחליף את תושבת הגיר, יש "בום" כשמשלבים להילוך (אוטומט).

חוץ מזה, אסף התותח עשה חתכת עבודה. ובסופו של דבר הרכב התניע ועובד בובה.

:grin::grin::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

אה, ועוד משהו: אחרי העבודה, הוא הציע לי להצטרף למפגש האספנות בגעש. איזה כיף. הרווחתי כפול.

פורסם

היי אילן,

רק הכרנו, לא הספקנו אפילו לשוחח וכבר נעלמת...

ניפגש בשבוע הבא במפגשישישרון בגעש.

ביי, אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

תודה על הקישור.

קודם צריך למצוא רכיב חלופי.

לגבי הכדור - אשמח לעשות בו שימוש, תוכל לבדוק האם יש לך?

שתהיה אחלה שבת

אילן

פורסם

שוב שלום,

הפאסט הגיעה בשלום לביתה החדש.או שבעצם אולי לא כל כך בשלום, כי את הכמה קילומטרים עד הבית היא עשתה כשהמנוע שלה משמיע צליל חריקה/חיכוך, שהפך ממש לצליל של צפירה ככל שהגברתי את המהירות. הרעש פסק כשהורדתי את הרגל מהגז, בלי קשר למהירות הנסיעה.

אני לא יודע עד כמה זה קשור, אבל הרכב זרק שמן בטירוף מחיבור חשמלי לפילטר השמן (נראה לי שצריך להחליף גומיה) ובערך 3 פעמים נדלקה לשבריר שניה נורת השמן בלוח השעונים וכבתה מייד, מה שגרם לי להוסיף שמן תוך כדי הנסיעה, אבל מסתבר ששמן לא היה חסר, כי אחרי שהרכב התקרר בדקתי והיה עודף גדול.

מה דעתכם?

פורסם

את הכמה קילומטרים עד הבית היא עשתה כשהמנוע שלה משמיע צליל חריקה/חיכוך, שהפך ממש לצליל של צפירה ככל שהגברתי את המהירות. הרעש פסק כשהורדתי את הרגל מהגז, בלי קשר למהירות הנסיעה.

מה דעתכם?

מישהו?

פורסם

כמה דברים:

1. כאשר האוטו משמיע רעשים לא שיגרתיים עוצרים בצד ומכבים מנוע, לא מגבירים מהירות.

2. כל מי שיכול לעזור לך באמת, לא יתן לך דיאגנוזה לרכב בהתכתבות, בטח לא על סמך תיאור רעש...

3. בכדי לבדוק כרגע מה הנזק, העזר במומחה אסף מתאים לעניין.

4. אל תחפש קיצורי דרך פעל על פי עצתו וסדר הייטב את המנוע לפני שתיסע ברכב שוב, אחרת הנזק לתיקון

יעלה לך יותר משווי הרכב...

5. ברוך בואך לגיהנום שלנו, אנחנו אגב נהנים מהחום...:lol:

6. לדעתי מדובר בחגורת מנוע יבשה והנורה שנידלקה לך היא נורת טעינה או חום מנוע...

7. בהצלחה!

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, כל מילה בסלע.

בכדי לבדוק כרגע מה הנזק, העזר במומחה אסף מתאים לעניין.

אתה צודק, אסף זה מאמת מומחה מומלץ!

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים,

אמנם בזמן האחרון היו מחשבות רצינויות להעמיד את הפאסאט (מודל 85) עד שתגיע לגיל אספנות, בעיקר משום שהחל משבוע הבא הזמן הפנוי שלי ישאף לאפס, בלי להגזים.

אבל לפני שאני עושה את זה החלטתי לתת לפאסאט עוד הזדמנות, ולנסות להעביר אותה טסט.

מאז התכתובת הקודמת כמעט שלא נגעתי ברכב, משום שאת הזמן הפנוי שהיה שתתה הוולוו.

היום חזרתי לפאסאט, ומה שעשיתי הוא כך:

1. עברתי וריעננתי את צינוריות הוואקום.
  2. פירקתי את חלק הצ'וק שיושב על הקרבורטור, שהיה שבור, והרכבתי במקומו רכיב זהה שפורק מקרבורקטור של גולף דור 2. עוד לא התנעתי את הרכב, ואני מקווה שזה יעבוד כמו שצריך.
  3. מצאתי תפוח וואקום חלופי במקום התפוח השבור של הפאסאט. אבל לאן התפוח מתחבר? ההשערה שלי היא שלכניסת וואקום של הפילטר אוויר. למה אני חושב ככה? כי כמו שהתפוח לא מחובר כרגע לכלום, גם הכניסה לא מחוברת כרגע לכלום. מפורט בתמונות. האם למישהו יש רעיון?

4. התחלתי את הטיפול 10Kלפני התנעה: רוקנתי שמן, והחלפתי פילטר אוויר ודלק. צריך לקנות פילטר שמן ושמן. שלוש שאלות בעניין זה:

1. איזה שמן מנוע לשים?
    2. איזה פלאגים? יש לי פלאגים מיותרים של הגולף דור 2, האם יתאים?

3. האם יש חשיבות להחליף לפני התנעה את השמן גיר? ברור שאחליף בהמשך, אבל האם יש חשיבות לשמן גיר להתנעה ולנסיעה ראשונית?
    4. תודה לכולם ושבת שלום,

פילטר אוויר פאסאט.jpg

תפוח  פאסאט.jpg

פורסם

מצאתי עוד תמונות של הנ"ל:

1. תקריב של כניסות הוואקום.
  2. צילום הצד השני של מכסה תא פילטר אוויר, כניסות הוואקום נכנסות לפלסטיק הוורוד-אדום שרואים בתמונה.

תודה על העזרה

01Sep_0033.jpg

01Sep_0035.jpg

פורסם
שלום חברים,

אמנם בזמן האחרון היו מחשבות רצינויות להעמיד את הפאסאט (מודל 85) עד שתגיע לגיל אספנות, בעיקר משום שהחל משבוע הבא הזמן הפנוי שלי ישאף לאפס, בלי להגזים.

אבל לפני שאני עושה את זה החלטתי לתת לפאסאט עוד הזדמנות, ולנסות להעביר אותה טסט.

1. האם יש חשיבות להחליף לפני התנעה את השמן גיר? ברור שאחליף בהמשך, אבל האם יש חשיבות לשמן גיר להתנעה ולנסיעה ראשונית?
    2. ,

משאלתך ניתן להבין שאתה לא כלכך מבין את חשיבות השמן במערכת... אם אני לא טועה אמרת שהרכב עמד יותר משנה ובשמש,

אני מניח שאתה לא יודע מתי החליפו שמן פעם אחרונה,

אם הרכב לא טופל בצורה סדירה ו/או התקמצנו עליו בטיפולים אז סביר מאוד להניח שפעם אחרונה שהוחלף שמן הייתה לפני הרבה זמן, שמן מאבד את תכונותיו עם הזמן, כל מערכת הגיר האוטומטי עובדת על עקרון של לחץ שמן.

אני לא רואה כל הבדל בין נסיעות ראשוניות לנסיעות אחרות, אלא אם כן אתה מתכוון רק להזיז את הרכב כמה מטרים.

עלות השמן ביחס לנזק שיכול להגרם לגיר אינה בכלל פונקציה, ההבדל הוא בין מאות שקלים בודדות לשמן לבן כמה אלפים לגיר...

אם היה הרכב שלי הייתי מחליף גם את הפילטר של השמן בגיר, אני לא יודע עד כמה זה מסובך בפאסאט,

אבל נשארה לך הבעיה של החריקה, אם לא סידרת אותה עדיין, זה זמן ממש טוב לפני שמתחילים להזיז את הרכב.

:idea: העיקר שיהיה יום נפלא :roll:

*** מחפש סאאב 95/96 או רכב קבריולט להגשמת החלום ***

• תוכן חדש...