Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועת תיזמון בגולף MK5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי גולף MK5 מנוע 2.0FSI שנת 2005 (על הכביש מסוף 2004).

הרכב עבר כ- 55K ק"מ.

עשיתי עכשיו טיפול של 60K הכולל החלפת פלאגים. שני נציגי שירות של צ'מפיון לא אמרו דבר על החלפת טיימינג כאשר ביקשתי מהם הצעת מחיר לטיפול, ובירור טלפונית עם צ'מפיון בנושא אמרו לי רק לפי ק"מ ורק ב120K כמו כן- קראתי בספר הרכב שצריך לעשות טיימינג רק ב- .120K.

במוסך בו בסופו של דבר טיפלתי (מורשה אך לא צ'מפיון) אמרו לי שאני חייב לעשות החלפת טיימינג.

אשמח לשמוע את המלצתכם בנושא- האם להחליף או לא את רצועת התיזמון.

תודה.

פורסם

אני לא מומחה לגולפים אז אל תסתמך רק על מה שאני אומר.

ברכב של אבא שלי (קורדובה 2004) גם נאמר לו על ידי מוסך מורשה שהוא חייב בהחלפת טיימינג, היות שאבי הוא אדם שמנסה לחסוך (הרכב עבר רק 75K) הוא החליט לבדוק הוראות ייצרן להחלפת טיימינג ואלה הנתונים שמצאנו:

קילומטרז':

לאחר 120K יש לבדוק את הרצועה כל 10-15K, לחפש יובש. ניתן לשמור את הרצועה כל עוד הינה טריה ושלמה.

זמן:

אין הוראה רישמית לפרק זמן, ורק נציגות סיאט באנגליה פיסרמו המלצה לבדוק טריות הרצועה כל 4-6 חודשים לאחר 5 שנים.

פורסם

אני בימים אלו גם באותה דילמה

הרכב שנת 2005 עבר 55 אלף קילומטר

מצד אחד אני לא רוצה לקחת סיכון מצד שני עכשיו במיוחד אין לי כסף לזרוק על טיימינג (ואם אני מחליף אז אני מחליף כבר את המשאבה מותחנים וכול הסמטוחה )

יש תשובה חד משמעית בעניין ?

SEAT IBIZA FR '05 150BHP

Designed in Germany Built in Spain Perfected in Israel

פורסם

לא קיימת הוראת ייצרן להחליף את הרצועה לאחר 4 שנים.

במידה ואתה טוען שכן תציג מסמך !

לא רציתי לשגע את פותח האשכול אבל ברכב של פותח האשכול הוראת הייצר לא הייבואן היא להחליף את הרצועה לאחר 180K.

לידיעה כללית בלבד (לא המלצה)

הרצועות המותקנות בגולף דור 5 הם פרי פיתוח חדש של הייצרן ContiTech שטוען שהרצועה היא מסוג FOR LIFE.

איזה כייף לי :)

פורסם

סליחה לא הוראות יצרן אלה לפי אוטודטה

אני הייתי מהשקיע כמה מאות שקלים עבור החלפת רצועה פעם ב 4 שנים ונוסע בראש שקט.

פורסם

אני בכלל שמעתי שכל 80 אלף עושים טיימינג. עשיתי לא מזמן לפולו עלה לי אלפייה (כמובן לא בצ'מפיון שם זה היה כפול)

Volkswagen POLO 1.4 16v

פורסם

לכל מי ששאל כאן ואין לו גולף MK5 אשר אינני מכיר את מרווחי הטיפולים שלה, יש לזה פתרון פשוט : לוקחים את הגרסא המחמירה ביותר שידועה - 3 שנים או 90K. ככה אני נוהג,אפילו עשיתי קצת לפני בשביל להיות בראש שקט כי פוטנציאל הנזק במקרה של קריעת רצועה גדול משמעותית מההשקעה בטיימינג. (וברכב שלי הטיימינג עולה יותר מפי 2 מגולף רגילה ככה שיש לי את כל הסיבות לרצות לחסוך ולמרות זאת...)

מומלץ גם להחליף משאבת מים אם כבר עושים טיימינג.

ולבעל הפולו 16V, כשהיתה לי פולו 16V מחיר הטיימינג בצ'מפיון היה 950 ש"ח כולל מע"מ. (סדר גודל של לפני 3 שנים).

קשה לי להאמין שהשעתון ועלות החלפים קפצו או השתנו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לגבי טימינג או 3 שנים או 120 אלף קילומטר מה מגיע ראשון ואני ממליץ בזמן החלפת טימינג להחליף משאבת מיים כי היא יושבת על החגורה של הטימינג

אין צורך להחליף רצועה אחרי 3 שנים ובוודאי שלא את משאבת המים.

רכב 'ששתה' נוזל קירור מקורי משאבת המים עשוייה להחזיק גם 150K.

ייצרן הרכב יודע טוב ממך ומכול מכונאי רכב מהו מרווח הטיפולים המומלץ ומה נכון להחליף.

משאבת מים מחליפים כאשר קיימים סימני נזילה או קורוזיה.

אתם סתם מכניסים פחדים לבעל הרכב.

פורסם
לכל מי ששאל כאן ואין לו גולף MK5 אשר אינני מכיר את מרווחי הטיפולים שלה, יש לזה פתרון פשוט : לוקחים את הגרסא המחמירה ביותר שידועה - 3 שנים או 90K. ככה אני נוהג,אפילו עשיתי קצת לפני בשביל להיות בראש שקט כי פוטנציאל הנזק במקרה של קריעת רצועה גדול משמעותית מההשקעה בטיימינג. (וברכב שלי הטיימינג עולה יותר מפי 2 מגולף רגילה ככה שיש לי את כל הסיבות לרצות לחסוך ולמרות זאת...)

מומלץ גם להחליף משאבת מים אם כבר עושים טיימינג.

ולבעל הפולו 16V, כשהיתה לי פולו 16V מחיר הטיימינג בצ'מפיון היה 950 ש"ח כולל מע"מ. (סדר גודל של לפני 3 שנים).

קשה לי להאמין שהשעתון ועלות החלפים קפצו או השתנו.

אייל, מאיפה ההמלצה של הגירסא המחמירה ? על סמך מה ההמלצה ?

פורסם

הרצועות המותקנות בגולף דור 5 הם פרי פיתוח חדש של הייצרן ContiTech שטוען שהרצועה היא מסוג FOR LIFE.

מרק אבל מה לגבי המותחנים? הרי גם הם פקטור בשיקולי החלפת הטימינג, האם גם הם צפויים להחזיק ק"מ כה גדול (180 לפי היצרן)?

פורסם
אייל, מאיפה ההמלצה של הגירסא המחמירה ? על סמך מה ההמלצה ?

כפי שאמור היה להשתמע מדבריי, זאת הגישה האישית שלי לדברים כאלה. כשיש ספק ,אני מעדיף להקדים טיפולים מאשר לאחר אותם. בזמנו בפולו הלכתי על הגישה הלא מחמירה ובשעת החלפת הטיימינג המותחן והמיסבים פשוט התפוררו.

צריך לזכור שהרצועה זה לא הדבר היחיד שמוחלף בטיימינג (והבחור בהודעה מעליי עלה על זה). בGTI שלי למשל, בה החלטתי לעשות טיימינג לאחר כ60K ק"מ ופחות מ3 שנים, הרצועה היתה במצב מצויין אבל הבוכנה ההידראולית במותחן ההידראולי החלה לנזול.

בקשר למשאבת המים, שאל את ידידך רון איך נראיתה משאבת המים שלי אחרי 110K ק"מ לאחר שביקשתי להחליף אותה יחד עם הטיימינג למרות שלא היו נזילות ועניינים. (רכב שטופל אך ורק בנוזל G12PLUS כל חייו) החלק הפלסטי פשוט התפורר לאנדריי בידיים לאחר הפירוק. (יש לי תמונה של ישן ליד חדש, אני אנסה להעלות אותה בהמשך)

עם זאת , שים לב שכל מה שאמרתי מתייחס לרכבים לפני השנתונים של גולף 5. כשתהיה לי גולף 5 נחפור ביחד בנושא הזה... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...