Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מצלמה ישנה של Canon EOS300.

למצלמה הזו יש לי 2 עדשות, 35-80 ו70-300 שניהם של Canon.

רציתי לדעת אם ישנה אפשרות להרכיב ולהפעיל את העדשות האלה במצלמות הDSLR החדשות.

דבר נוסף שהייתי מעוניין בו במידה והתשובה חיובית לשאלתי הראשונה הוא המלצה לרכישת BODY מתאים לעדשות האלו.

אני מעדיף מצלמות של Canon בעיקר מבחינת הצבעים ואיכות התמונה.

אני בקרוב טס לארה"ב ומעוניין לקנות שם את המצלמה בהנחה שאכן שם המחירים זולים יותר.

תקציב של 300-400 דולר.

אשמח לחוות דעת.

תודה,

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתעלק על השרשור - במידה וקנית עדשה או שתיים,בארץ אתה חייב לדווח ולשלם על זה מס? או שזה תלוי במזל שלך? (להלן לשים בתיק,לעבור בשקט,ולקוות שלא יבדקו).

אחים שלי טסים במסגרת העבודה לרומניה כל חודש-חודשיים,חשבתי לסנג'ר אותם בשביל פלאפון חדש ואיזה עדשה נחמדה לD40 שלי :p

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אפשר להשתמש עם העדשות האלו בכל המצלמות הדיגיטליות של קנון.

אבל איכות התמונות תהיה נמוכה.

אלו עדשות קיט זולות.

פורסם
מתעלק על השרשור - במידה וקנית עדשה או שתיים,בארץ אתה חייב לדווח ולשלם על זה מס? או שזה תלוי במזל שלך? (להלן לשים בתיק,לעבור בשקט,ולקוות שלא יבדקו).

אחים שלי טסים במסגרת העבודה לרומניה כל חודש-חודשיים,חשבתי לסנג'ר אותם בשביל פלאפון חדש ואיזה עדשה נחמדה לD40 שלי :p

המחירים של הפלאפונים ברומניה לאו דווקא זולים יותר, אלא אם הם קונים בturg - שוק יום ראשון בבוקרשט. (רובם גנובים)

קח בחשבון שאותיות עבריות לא יהיה על הפלאפונים והם יהיו נעולים. לגבי עדשות לא יודע לומר לך.

כעקרון עליך להצהיר על פריטים שרכשת בחו"ל. אם אתה מחליט להמר וללכת על המסלול הירוק אין שום בעיה, עד שקוראים לך לגשת לעמדת הבדיקה.

ceyal, נכון שה35-80 הגיע בקיט שקניתי את המצלמה ב2001, ה70-300 לא, וגם אם כן זולות, בעזרת גוף טוב לא יצלמו באיכות טובה יותר ממצלמות קומפקטיות דיגיטליות? אני סך הכל לא צלם מקצועי אלא חובב.

פורסם

ה-35-80 לא רק זולה, אלא גם מפיקה תמונות שנראות רע.

מכיוון ש-35 מ"מ במצלמות פילם הופך בערך ל-50 מ"מ ב-SLR הדיגיטליות,

העדשה הזאת תהפוך ללא-מאוד-שימושית. קנה קיט עם עדשה מתאימה

(זאת אומרת, מקבילה ל-28-80 במצלמות הישנות) ואתה מסודר.

על ה-70-300 כדאי מאוד לשמור, כי היא תהפוך ל-100-420 (בערך), שזה נחמד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סליחה סליחה ושוב סליחה!

יצאתי חומוס שלא יאמן!

הגעתי הביתה ובדקתי שוב מה יש לי ומסתבר שהתבלבלתי בגודל עדשת הקיט שקבלתי עם המצלמה.

היא 28-90 ולא 35-80 כפי שרשמתי.

כל כך הרבה זמן לא השתמשתי בה ששכחתי!

עכשיו זה נראה קצת יותר טוב?

פורסם

ceyal, נכון שה35-80 הגיע בקיט שקניתי את המצלמה ב2001, ה70-300 לא, וגם אם כן זולות, בעזרת גוף טוב לא יצלמו באיכות טובה יותר ממצלמות קומפקטיות דיגיטליות? אני סך הכל לא צלם מקצועי אלא חובב.

בד"כ ככל שהגוף טוב יותר, עדשות פשוטות יוציאו תמונות גרועות יותר. הבעיה בעדשות הזולות היא הפרעות כרומטיות באיזורים מוארים ובנאמנות נמוכה לשחזור הצבע. בנוסף חדות מושגת רק בצמצמים מאד גבוהים (7-11) דבר שמפריע לצילומים באור מועט.

אבל כמו שאתה כותב, הכל תלוי בעין המצלם.

קח את העדשה לחנות צילום ותבקש לצלם בגוף שאתה רוצה לקנות.

אם התמונות יהיו טובות בעינך - הרווחת.

עריכה: הייתי ממליץ לך להכנס לאתר בשם PBASE. יש שם אפשרות לחיפוש תמונות לפי עדשות.

תבדוק.

פורסם

גם ה-28-90 לא מציאה גדולה. מה שכן, לפחות היא תתן לך 35 מ"מ,

שזה יכול להספיק אם אתה לא מחובבי התמונות הקבוצתיות הגדולות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אוקי, הבנתי את כוונתם, אני באמת אבדוק עם גוף של מצלמה לראות את איכות התמונה בעדשה הקיימת שלי.

במידה ואכן התמונות יהיו לא באיכות גבוהה, איזו עדשה אתם ממליצים לי לצילום נופים? (טס לטיול בקרוב)

ולגבי השאלה המקורית, איזו גוף מומלץ בסדר גודל מחיר שרשמתי?

פורסם

450-500D

של קנון.

למרות שאני לא בטוח שזה המחיר. אולי קצת יותר.

היא מגיעה עם עדשת קיט די טובה.

פורסם

העדשה שתגיע עם הקיט תהיה בסדר גמור לצילום נופים.

כל עדשה רחבה יותר (עם/בלי זום) תעשה לך חור לא קטן בכיס.

מקסימום תקנה אחר כך, אם תצטרך.

פורסם

התעניינתי אצל חבר צלם מקצועי והוא מכיר אדם שמוכר Canon 10D ישנה במחיר בסביבות ה1000 שח, גוף בלבד.

היא אמנם ישנה אבל הוא אמר לי שהוא בעצמו היה משתמש בכזו בצילום חתונות או כגיבוי.

ולחובבן היא תעשה את העבודה מעולה במחיר סביר.

אני לא מצאתי פרטים עליה ורציתי לבקש ממכם אם למישהו יש ניסיון עם המצלמה הזו ואם שווה לי לקנות דגם כזה אשמח לשמוע.

תודה,

ארז.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין איכות התמונה והצבעים לקנון?

אני לא בטוח במיוחד שקנון יותר טובים באיכות התמונה,איכות הצבעים או במיוחד באיכות הבניה למצלמות של ניקון.

לאחר צילום בשני החברות מצאתי שניקון הרבה יותר נוחים לשימוש.

כמה כסף אתה מוכן להשקיע על גוף?

אתה יכול לקנות גוף ב1000 ש"ח וגוף גם ב40 אלף. מה התקציב?

לבחור שרשם שהעדשה תהפוך ללא שימוש בגלל הcrop,תלוי איזה גוף הוא יקנה.

כיום יש מצלמות(גם לניקון וגם לקנון) שהם פול פריים (35 מ"מ) כמו מצלמות הפילים.

בן.

Got To love It

• תוכן חדש...