Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה. אני בטוח שאתה תשמע הבדל בין כבל של 2 שקל למטר.. בעובי של 2.5 מ"מ

מול כבל של 2.5 מ"מ של חברה טובה כמו קימבר. VDH. וכו.

וזה כי לכל מתכת מוליכות שונה.! לא חקרתי לעומק. כסף מול נחושת. מול טיטניום וכו. ואת ההשפעות שלהם.

אבל אני בטוח שיש הבדלים שמיעים ביניהם.

אגב דבר משש לא פחות חשוב. ההתחמצנות של הכבלים ברכב.

לחבר היו כבלים פשוטים של 2-4 שקלים. שלא של חברה. ואחרי כשנה בערך. כחצי מטר מכל צד התחמצן והשחיר. והתחיל להתפרק.

ואילו אצל חבר אחר שיש כבלים יותר טובים לא התחמצנו גם אחרי כ 5 שנים!.

אגב יש לי בבית כבלים יצאו מה309 שהיתה לי לפנ כ 7-8 שנים. והם עדיין בצבע הנכון. ולא השחירו ולא כלום. והם היו ב309 כשנתיים. וברנו קליאו עוד כשנתיים לפחות.

אגב אני גם בטוח שיהיה הבדל אולי מזערי. אבל יהיה. בין כבל של 2 שקל. והוא בעובי של 1 מ"מ במקרה הטוב.

ולכבל בינוני של 5-10 שקלים. של 2.5 מ"מ

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הישראלי הממוצע מחזיק רכב בין 2 ל4 שנים ואז מחליף אותו - אין ממש הצדקה לקנות כבל שהוא טיפה מעבר ל10 שקלים למטר כשחושבים על זה בצורה רצינית.

ברכב הפרטי שלי שהוא אצלי כבר קרוב ל6 שנים עוד מעט שמתי כבלים טובים לרמקולים שבאמת לא מראים שום סימני חימצון עד עכשיו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה תלוי באסכולה שאתה מגיע ממנה - בנוסף.

יש כאלה שמאמינים שכבל צריך להיות קצר ככל האפשר ואז הם עוברים לרכב גדול יותר... והנה הופס חייבים להחליף. ואני לא מדבר בהכרח על אנשים שבאותה האמונה גם רוכשים כל וודו אפשרי אלא על אנשים שכן מבינים איפה הוודו ואיפה המציאות.

ויש כאלה שמראש יודעים שהם הולכים להחליף את כל התשתית בכל מקרה במעבר לרכב אחר.

אז זה בהחלט שיקול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני משתמש בRCA של סאונד קוואסט

קיט של אודיו טאצ' 4G ופיוז 80A

HU: PIONEER DEH-3950MPRAER: lightning audio B4.69.3 AMP1: JENSEN 2CH 200WAAT AMP2:JBL GTS180 2CH SUB:sundstreem xs12 250RMS

פורסם
זה תלוי באסכולה שאתה מגיע ממנה - בנוסף.

יש כאלה שמאמינים שכבל צריך להיות קצר ככל האפשר ואז הם עוברים לרכב גדול יותר... והנה הופס חייבים להחליף. ואני לא מדבר בהכרח על אנשים שבאותה האמונה גם רוכשים כל וודו אפשרי אלא על אנשים שכן מבינים איפה הוודו ואיפה המציאות.

ויש כאלה שמראש יודעים שהם הולכים להחליף את כל התשתית בכל מקרה במעבר לרכב אחר.

אז זה בהחלט שיקול.

רכישה כבל + חדש זה לא סיפור

כמה עולה כבר קנו קונספט ? 4G עולה באיזור 50 שקל למטר אצל היבואן

מי שמתעסק בקטנות לרוב כבר השקיע אלפי ועשרות אלפי שקלים על המערכת

250/300 שקל לא יעצרו אותו

בכבל רמקולים אני לא ארכוש יותר מ2.5 של אומגה, כי אני לא מאמין שיש הבדל

פורסם

אין כאן עניין של שייכות לאסכולה כזו או אחרת.

גם לדעת הרציונליסטים, שלא ישקיעו בכבלים ברכב רק משום שמישהו אוכל להם את הראש ומספר להם צ'יזבאטים מטופשים כדי לדחוף לכיס ההולך ומתדלדל שלו עוד כמה לירות [הרבה לירות] על חשבון התמימות שלהם, גם הם - לא ייקחו את הזמן שהרכב ברשותם בתור פקטור.

פורסם

מוזר - אני דווקא כן לוקח את זה בתור פקטור...

בייחוד כשהרכבתי מערכת ליסינג בידיעה שאני לא הולך להשאר עם הרכב הזה יותר משנתיים אז בכלל לא התאמצתי יותר מידי בללכת ולהביא חוטים שאני יודע בוודאות שהם מתאימים ובעובי הנכון.

הבאתי חוטים ממחסני חשמל שמתברר שהם קצת יותר דקים ממה שהם אמורים להיות - אם זאת, עוד נגיעה בכפתור של הווליום וזהו זה.

לרכב הבא אני כבר אביא משהו קצת יותר טוב - אבל גם, נוסח אומגה אודיו או סופרה ולא יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי ידידי היקר, בעיניי דווקא מוזר שאתה הולך במודע ומתקין חווט 'לא מתאים ובעובי הלא הנכון' למערכת שהולכת לנגן שנתיים ושהושקעה בה הרבה מחשבה, התאמה, אנרגיה ומשאבים. לו היית אומר שלדעתך ולשיטתך אין שום צורך בכבילה מעבר למה שהשתמשת, הייתי מוריד את הכובע בפניך ואולי אפילו מזדהה, אך אתה טוען שלכאורה היית שם חווט טוב יותר אבל הרכב יהיה אצלך רק למשך שנתיים ולכן זה לא מצדיק. על הפיסקה הזו אני חולק. אני גורס שזה לא שיקול שצריך לקחת בחשבון כלל וכלל.

אם אתה בדיעה שיש משקל לחווט, אזי על אותו משקל שאתה משקיע בהגברה וברמקולים -על אף שזה רכב ליסינג- תשקיע גם בחווט. מאידך, אם אתה בדיעה שאין משקל לחווט, אזי בוודאי אין משמעות לזמן שהרכב אצלך, ולכן הזמן שהרכב אצלנו איננו שיקול לכאן או לכאן.

יש כאן אנשים שלקחו את המונח "רכב ליסינג" למקומות רחוקים יותר, דוגמת בניית פודים בדלתות, בניית קיק פאנלים, בניית קורות, איטום-בידוד וכו'.

פורסם

לא צביקה - לא הבנת אותי לגמרי נכון.

החוט יצא דק מידי בגלל שעשיתי טעות ולא בדקתי את העובי האמיתי של החיווט עצמו.

לא חשבתי ש2.5 מ"מ יכלול גם את הבידוד :?

רכשתי את הכבלים האלה בגלל שלא איכפת לי שהם יתחמצנו לי תוך שנה וחצי עד שלוש שנים מרגע הרכישה שלהם כי קצת פחות משנתיים זה בדיוק הזמן שאני הולך לבלות ברכב הזה - אז ממש לא היה צורך להשקיע במעבר לזה.

מה שהתברר כטעות אח"כ בגלל עובי החוטים - אם כי, נגיעה בכפתור של הווליום וזה כבר לא מדאיג אותי...

ואין משקל לחווט אצלי מבחינת המותג - כל עוד העובי תקין החיווט בסדר.

אבל אם אתה קונה חוט בעובי של 2.5 מילימטר שאתה יודע שאתה תחליף אותו במהלך השלוש שנים הקרובות ואתה מתכוון להחזיק את הרכב מעבר לכך - הרי שהתכנון שלך לקוי...

Pioneer TS-X150

פורסם

אם מה שאתם אומרים נכון, אז אני לא הייתי אמור לשמוע הבדל בסאונד כשהחלפתי חוטים. אני מסכים שייתכן שאם משתמשים ברכיבים מסויימים לא יהיה הבדל מורגש אבל אני הרגשתי, והוא היה כל כך גדול שהשאלה האם הוא פסיכולוגי או לא היא מגוכחת. נכון, זה היה בבית, אבל אני לא מדבר על רעשים, אני מדבר על איכות של הצליל (אחוז עיוות נמוך יותר לדעתי, לא משנה מה הסיבות).

אחרי ששמעתי את ההבדל פשוט אין לי ברירה אלא להשקיע עוד קצת ולהימנע מbuyer's remorse, לפחות.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

זה ששמעת הבדלים - לא אומר שבאמת שמעת הבדלים.

היה פה מקרה של חבר פורום,

שנסע עם מגבר שנשמע פשוט גרוע (כתוצאה מסיגנל נמוך מHU),

והיה בטוח שהוא נשמע מדהים.

לכולנו זה קרה, קורה, ויקרה.

תנסה לנסוע חודש בלי מערכת ואז להדליק חזרה, המערכת שלך תשמע לך הרבה יותר טוב מאשר עכשיו.

ההשפעות הפסיכולוגיות הם חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה, לטוב (הבאת באס קדימה למרות שהוא בתא מטען) ולרע (לשמוע שינויים בהחלפת כבל תקין אחד באחר)

פורסם
זה ששמעת הבדלים - לא אומר שבאמת שמעת הבדלים.

היה פה מקרה של חבר פורום,

שנסע עם מגבר שנשמע פשוט גרוע (כתוצאה מסיגנל נמוך מHU),

והיה בטוח שהוא נשמע מדהים.

לכולנו זה קרה, קורה, ויקרה.

תנסה לנסוע חודש בלי מערכת ואז להדליק חזרה, המערכת שלך תשמע לך הרבה יותר טוב מאשר עכשיו.

ההשפעות הפסיכולוגיות הם חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה, לטוב (הבאת באס קדימה למרות שהוא בתא מטען) ולרע (לשמוע שינויים בהחלפת כבל תקין אחד באחר)

הההשוואה נעשתה באותה מערכת עם אותם רמקולים כאשר אחד מחובר עם כבל יקר ואחד עם כבל זול. בלחיצת כפתור משתיקים אחד מהם ומפעילים את השני. יש הבדל ואני לא מבין למה אתה מנסה לשכנע אותי שלא, מבלי ששמעת.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

מושו, יש ניסוי מפורסם שעשו, מבחן עיוור A\B במערכת HIGH END ביתית שבו התקבצו כ 10 אנשי שטוענים שהם יכולים לשמוע הבדלים בחוטים,

תנחש מה?

אף אחד לא שמע שחיברו קולבי בגדים במקום החיווט המקורי :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...