Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע יצא לי להשוות חוטים פשוטים יחסית של 10 ש"ח למטר מול חוטים של פי 5 ו10, ההבדל היה ניכר מאוד. ברכב הקודם שלי היה חיווט איכותי שעלה אחוז לא קטן מתקציב המערכת, עם תוצאות בהתאם. אני קורא פה ושם על איך שחיווט הוא לא פקטור כל כך רציני ברכב, אבל הנסיון שלי (שהוא לא רב, אבל קיים) אומר אחרת.

אז במה אתם משתמשים?

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומגה אודיו 2.5 מ"מ.

לא יודע לעמוד על הבדלים, שמתי אותם עם שדרוג הקומפוננט.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שילוב מצויין של טוב וזול (ככה שלא יהיו לך ספקות..) --> מונסטר השחורים (לא מכיר ת'שם של הסדרה) - עולים 5.5 ש"ח למטר במחסני חשמל מול קניון איילון (הם מבקשים 7 ש"ח למטר ומתפשרים) - במחיר הזה, לא שווה להתפשר על כבלים פשוטים של אומגה (וזאת מבן-אדם שלא מאמין בכבלים ובהשפעה שלהם בכלל)

עם זאת, קח בחשבון שיש הבדל ממשי במעבר לכבלים מ 99.9 אחוז כסף אבל זאת מכיוון שיש שינוי מהותי בהתנגדות של הכבל עצמו.

בסטאפ הבייתי של יש VAN DEN HUL מסדרות שונות ועד הסדרה הגבוהה ביותר של שנת 2005 (בצורת משושה עם הפרדה ושזירה משולשת בצבע סגול) - אני אישית לא מבדיל בין ארבעת סוגי ה VDH שלי.

...CASKA for life

פורסם

מבלי להכנס לדיונים אינסופיים ומעיקים אודות כבלים והשפעתם, שמה לא נכתב ומה לא נאמר כבר..

מתח, בתי פיוזים, מפצלים, מאגדים - קנוקונספט.

רמקולים - סטינגר סדרה פרו.

RCA - סטינגר סדרה בולט.

פורסם

יש משהו שחשוב מאוד לדעת אותו בקשר לחיווט לרמקולים ולעוביים.

חלק מהחברות בשוק מצהירות על עובי הכבל - כולל הבידוד שלו.

מכאן מגיעה הטעות שכבל בעובי 2.5 מ"מ נחושת יכול להיות פחות איכותי מכבל 2.5 מ"מ נחושת אחר.

חשוב גם לדעת אם מדובר באמת על כבל נחושת או על כבל ציפוי נחושת... - עניין של עמידות לאורך זמן.

הלכתי ורכשתי לי כבלים 2.5 מ"מ של לקסוס ממחסני חשמל ואני מביט בהם ואני חושב לעצמי - מה לא בסדר כאן?

רשום כבל 2.5 מילימטר לא? - למה זה נראה כמו 1.2 שתיים מילימטר במקרה הטוב? ואז לקחתי את הכבל כולו - שני הגידים כולל הבידוד ושמתי את רוחב הכבל מול סרגל ומה גיליתי? - כן - הרוחב הכולל של הכבל היה חצי ס"מ (5 מילימטר)

בקיצור - זה לא באמת כבל נחושת 2.5 מילימטר מבודד, אלא זה כבל 1 מילימטר בבידוד עבה שמשלים אותו ל2.5 מילימטר...

תיזהרו ממקרים כאלה - על זה נופלים בסופו של דבר.

אומגה אודיו אכן כבלים טובים, סטינגר או קנופונספט ואני גם ממליץ על כבלים של סופרה שאפשר לקנות דרך מדיסאונד - יש להם גם 6 מילימטר... וגם 3 וגם 4 - עוביים מעניינים ומחירים טובים מאוד.

אני לא נכנס כאן בכלל לכבל מכסף או זהב וכל השאר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טעות נפוצה לגבי כבלים.

המיספור מתייחס לשטח הפנים של החלק המוליך, ולא לקוטר הכבל.

כאשר אומרים 2.5 מ"מ מתכוונים למ"מ בריבוע.

לכן הקוטר יהיה קטן יותר (בחישוב קצר - כ 1.8 מ"מ)

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אצלי.

אומגה אודיו 2.5 לרמקולים (וופרים, מידים. וטיווטרים)

8G של סטינגר, כבל חשמל אדום לסאב . (שזה כ 4 מ"מ)

RCA של DLS אולטימייט (3 זוגות)

כבלי חשמל של סטינגר אקספרט 0G ו 4G.

מפצלים וכו של קנוקונספט.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חשמל (מפצלים כבלים וכו') - קנוקונספט, מהסידרה הגבוה (פלקסי)

אודיו - אומגה אודיו 2.5 מ"מ נחושת מלאה. לכל האלמנטים (כלל הטוויטר והסאב)

פורסם

אני יספר לכם משהו לגבי כבלים

בחברות ההגברה. ששם עובדים עם אלפי וואטים. יש שם סאבים של 2 אלמנטים של 1000W ויותר בתיבה אחת. שיושבים על מגברים של 2000W - 3000W ומעלה ואני מדבר על RMS. !!

והם מחוברים בכבלים של 2 מ"מ או 2.5 מ"מ. והכבלים באורכים של 5-20 מטר לכבל.

ומגדלי רמקולים ששם מעבירים לרמקולים של 500W ו1000W ומחוברים שם 2 או 4 ביחד. וגם הם מחוברים למגברים של 1000-2000W. והם מחוברים עם כבלים של 2.5 מ"מ. ומחברים שנותנים פחות מגע מהחיבורים ברכב.

וגם שם הכבלים באורכים של 10-20 מטרים.

ואיך זה?

כי הם עובדים על מגברים מעוד ! אבל מעוד חזקים. שלוקחים בחשבון את ההפסד (האפסי יחסית) של הכבל.

וברכב. המגברים חזקים. אבל עדיין אין את ההפרשים כמו בחברות הגברה. ושם מחפשים להקטין את ההפסדים למינימום.

לדוגמא. במערכות הגברה. רמקול של 300W RMS יחובר למגבר של 500-600W.

וברכב רמקול של 100W RMS יחובר לרוב למגבר של 80-100W. ובמקרה נדיר למגבר של 130-150W.

ובגלל זה ברכב צריך לצמצמם את האורך ולהגדיל את עובי. לקבל מוליכות גובהה יותר. ולהפחית הפסדים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אתם חיים בסרט חברים,

אין בפורום הזה אף אחד שמשחרר מספיק וואטים לסאב שלו כדי שהוא יצטרך יותר מ2.5 מ"מ בחצי מטר חוט הזה.

אני מוכן לעשות ניסוי במפגש הקרוב. נביא את המד SPL של אליקו. (או אפילו את הRTA שלי - למרות שהוא לא מבוסס לחץ)

נבצע מדידת SPL לרכב שתבחרו, פעם אחת עם 2.5 מ"מ, ופעם אחת עם 8G. ונראה אם יש הבדל של 1.5DB. (פחות מזה - זה לא שמיע גם ככה, ומושפע ממליון גורמים).

אני חוזר ואומר, אין פה שום רכב שמשחרר מספיק וואטים לסאב, שיצטרך כבל מעל 2.5 מ"מ באורך הזה.

פורסם

כל העניין של העובי של הכבל הוא להפחית התנגדות בין האלמנט למגבר - במה זה מסתכם בדרך כלל? בנגיעה מזערית בכפתור הווליום בHU...

בגלל זה העובדה שאני רכשתי כבלים 2.5 מ"מ שהם למען האמת 1.5 במקרה הכי טוב כמו שזה נראה - לא מטרידה אותי.

יותר מזה - הייתי צריך בסופו של דבר להוריד את ההגברה של המידבאסים שלי ביותר מחצי בשביל שהם ישתלבו נכון עם המידים.

כבל שמבל :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש! מזמן לא היה שרשור כבלים שימצא את עצמו נעול \ ויכוח ללא הסכמה על כמה זה מיותר לרכוש כבלים יקרים! ווהוו!

שרון, אין ולא יכולה להיות לכבל שום אפשרות פיזיקלית להשפיע על הסאונד. מיתוסים \ פסיכולוגיה \ מחיר \ ווטאבר הם הדברים היחידים ש"משפיעים" בענינו (כלומר אוזנינו) על הסאונד.

גש לאומגה אודיו או למחסני חשמל ורכוש את הכבלים שהציעו כאן ב 7 ש"ח למטר וסגור עניין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

או שתקנה חוטי VDH סילבר ותתחיל לחשוב שאתה שומע צלילים שלא שמעת מעולם, באותה הזדמנות, תשחרר איזה אחד טוב לתוך המושב של הרכב... :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...