Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן,

נגיד אני נוסע ברכב (בהאמר ליתר דיוק),

ופיתאום שמתי לב שהטמפרטורה של המנוע גבוהה מאוד, 120 מעלות למשל.

מבדיקה קצרה עולה כי יש חור בצינור של הרדיאטור והמים דולפים החוצה - כלומר יש מחסור חמור במים.

אני צריך לקרר את המנוע ולהמשיך בנסיעה. (גרירה זו לא אופציה במיקרה הזה, או שמה זאת האופציה היחידה? :-)).

אם אני פותח את הפקק של הרדיאטור כדי להוסיף מים, האדים פורצים החוצה שזה מסוכן, מה גם שאם אני מוסיף מים קרים למנוע חם, זה "עלול לגרום לסדקים תרמיים לגוף המנוע."

(על פי השרשור הזה לינק).

אם אני לא נוגע בו ונותן לו לעבוד על ניטרל לכמה זמן, הרי הוא לא יתקרר כי כמו שאמרתי חסר הרבה מים.

מה עושים במיקרה כזה?

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

אם הנזילה רצינית והרכב מאבד מים,הכי טוב לעצור בצד ולא להמשיך לנסוע כיוון שהנזק שיגרם יהיה לא קל.

אם הנזילה לא רצינית-לעצור בצד ולחכות שהמנוע יתקרר כאשר הוא כבוי,אל תנסה לפתוח שום מכסה-גם לא של המיכל עיבוי כאשר המנוע חם.

להזמין חילוץ-תיקון במצב כזה הכי מומלץ.

פורסם

עוד דבר שהסבירו לי זה שאסור לכבות את המנוע כי אז המים בעצם לא מקררים את המנוע.

עוד דעות/עצות?

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

אמרת שאין מים במערכת...

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אם בוודאות אתה יודע שיש מחסור בנוזל קירור במערכת, דומם מנוע מיידית. שום שהות עם עבודת מנוע לא תעזור לקרר את המנוע.

המתן להתקררות המנוע עד שתוכל לפתוח את מכסה הרדיאטור בבטחה ומלא נוזל או מים לאחר שהתנעת את המנוע. אם אתה מבחין בנזילה מהירה של מים הזמן גרר.

פורסם

אם כך איזו עזרה אפשר להגיש למישהו שכבר פתח את הרדיאטור ויוצא משם קיטור אדים ? כנראה המנוע עוד חם אז האם כדאי להשאיר מנוע עובד ולמלא מים רגילים במצב חירום כזה ואחכ לסגור את הרדיאטור ?

פורסם

מומלץ לא למלא מים קרים (יחסית) למנוע רותח זה יכול לגרום לעיוותים

אפשר לחכות שהמנוע יתקרר קצת לטמפרטורה יותר שפויה ואז למלא

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

נניח איתרתי נזילה של נוזל קירור (נפתח צינור באמצע או משהו בסגנון). האם יש דרך לאטום באופן זמני רק כדי להגע ליעד/מוסך?

בהנחה שאני נמצא במקום שלא יכולים לחלץ אותי עם גרר וכד' (דמיינו איזו פינה נידחת בעולם שרחוקה מציביליזצייה),

האם יש חומר, סוג של איזולירבנד ג'נרי שמתאים לאטימה זמנית של נזילות?

באופן כללי, אני למשל באוטו שלי מחזיק בנדים, סט של צינורות גומי וכד' למקרה שחס וחלילה יהיה צריך אותם (למרות שלנרת קירור חדשה), סט כלים בסיסי מעבר למה שדרוש כדי להחליף גלגל (לצערי סט מקורי שהיה במכסה של תא מיטען שתה אחד מבעלים דוגמים של הרכב :x).

בכלל הייתי שמח להמלצה, מה אמור להכיל קיט שרד לרכב (הכוונה כלים וחומרים שיאפשרו לפתור תקלות מסויימות ולהגיע ליעד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שום סרט בידוד לא יחזיק מעמד בתיקון נזילת מים חריפה,אם יש קרע בקצה צינור הגומי,אז איך שהוא אפשר לחתוך את הקצה ולהלביש מחדש ולהדק את הבנד עד שתגיע למוסך.

אם הקרע רציני במרכז הצינור,חבל לך על הזמן.

מה להחזיק ברכב?.תלוי ביכולות הטכניות שלך.

פורסם

כפי שכתבתי במאמר שבקישור למעלה, בכל טיפול תקופתי לרכב מומלץ בחום לעבור על כל צינורות וזרנוקי המים ולאתר כשלים מבעוד מועד. אם זה יבוצע באופן תדיר ויסודי וחלקים פגומים או חשודים יוחלפו בזמן, תקטינו מאוד את הסיכויים שלכם להתקע עם דליפת מים פתאומית.

פורסם

פרופוקסי יכול לעזור, זו חומר דמוי פלסטלינה בעל שני צבעים שחותכים אותו ומערבבים את שני הצבעים ביחד,

שמים אותו על המקום הוא מתיבש כמו אבן. תיקנתי עם זה נזילת מים שהיתה לי במניפול בסובארו הקודמת.

פורסם

דובר על הנושא כבר מספיק פעמים.

אם הרכב מתחמם הדבר הטוב ביותר הוא לעצור בצד מהר ככל שניתן ולכבות את המנוע. עד שהמנוע יתקרר למצב שאפשר לפתוח את הפקק בבטחה אין מה להוסיף מים. זה רק יעוות ויסדוק את המנוע. אם רוצים לזרז אפשר לפתוח את מכסה המנוע כדי לאפשר לאוויר לקרר קצת. בכל מקרה זה לוקח הרבה זמן. אין שום פתרונות קסם מהירים שכדאי לנסות.

• תוכן חדש...