Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבידקה שלפני הקניה יצאו הנתונים הבאים:

97-1

98-2

89-3

100-4

מה בדיוק אומר ה100 הזה הבנתי שזה לא תקין.

בוסף נאמר לי שבסלד גבוה הרכב מעשן בצבע שחור.

פורסם

בבדיקת קומפרסיה יחסית (חשמלית,ללא פרוק פלאגים) הנתונים המתקבלים הם ציון. כמו בתיכון.

תמיד יש את ה"צילינדר המצטיין" שמקבל 100 וכל השאר נמדדים ביחס אליו.

בשל שיטת הבדיקה,אין לבדיקה זו משמעות מבחינת מצב המנוע הכללי ולכן מריצים בנוסף את הרכב על דינמומטר לבדיקת הספק.

בכל מקרה, משמעות הנתונים היא בהפרשים בין הצילנדרים, וברכב המדובר הם די גדולים.

גגל (או עדיף חפש בפורום) "דחיסה לא אחידה".

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כבודק רכב במכון בדיקה לפני קניה אני יכול לומר לך שהדחיסה במנוע שלך היא מאוד גבוהה (המתנע צורך הרבה אמפרים כדי להתגבר על הדחיסה) כנראה שפעם שיפצו ראש מנוע והורידו מהגובה של הראש . הדחיסה במנוע שלך זהה כמעט למנוע דיזל. צריכת האמפרים במנוע אקסנט נע מ-22 עד 32 אמפר.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ברזילי ונתקו מדברים על שתי צורות שונות להצגה של תוצאות הבדיקה. אחת מדברת על אחוזים, ואז תמיד יש צילינדר אחד עם התוצאה הכי גבוהה שמקבל 100 והשאר מקבלים ציון ביחס אליו. השיטה השנייה שברזילי מדבר עליה מציגה את הערכים באמפרים של זרם שהמתנע צורך. נתונים גולמיים.

במקרה הנוכחי אני מעריך שהתוצאות ניתנו בשיטה של האחוזים כפי שנתקו מסביר בצורה ברורה מאוד, ולכן האבחון של ברזילי שיחס הדחיסה במנוע הוא כביכול גבוה מדי הוא לא נכון. בשיטה הזו של הצגת התוצאות גם במנוע מת לחלוטין תמיד יהיה צילינדר אחד שיקבל את הציון 100.

ירידה של 11 אחוז היא לא תוצאה של מנוע במצב מושלם, אבל לא הייתי רץ לפתוח מנוע על בסיס זה. ניתן לעתים לראות גם מנועים עם ירידה של 15 ו20 אחוז שעדיין עובדים מצוין ולא צורכים שמן ברמה מוגזמת.

אגב, דווקא ה100 זה לא הצילינדר שאמור להטריד אותך, כי הוא כמעט זהה ל97 וה98 , אלא הצילינדר עם ה89.

פורסם

חנן, לדעתי במצב כזה, כששלושה צילינדרים הם בסביבות מאה אחוז ואחד נופל ביותר מעשרה אחוז, כל מכונאי מתחיל ישמע שהמנוע לא עובד עגול.

אינני מכונאי וקטונתי לדעת מה זה אומר. כל הקטע הזה של היחסיות משגע אותי. הרי גם במנוע גמור (כמו שאמרת) צילנדר אחד יקבל 100. מה זה אומר לנו על מצב המנוע? קומפרסיה לא שווה? נו טוב. מה עושים עם זה? פותחים ראש? אולי ההספק הכללי של המנוע בסדר ואפשר "לסחוב" אותו עוד כמה שנים?

ברזילי- התוצאות כאן הן יחסים. יש מכונות שנותנות אמפר אבסולוטי (שזה, אני מבין, עוד נותן לך איזשהיא אינדקציה בתור בוחן רכב) ויש מכונות שפולטות רק באחוזים. באקסנט זה היה צריך להיות 35-40, לא? במספרים האלה המנוע כבר היה מתפוצץ:-D

נתקו

פורסם
חנן, לדעתי במצב כזה, כששלושה צילינדרים הם בסביבות מאה אחוז ואחד נופל ביותר מעשרה אחוז, כל מכונאי מתחיל ישמע שהמנוע לא עובד עגול.

אל תשים על המשפט הזה את הראש שלך. ראיתי מנוע חדש לחלוטין שעובד מעולה עם סטיות של 30 אחוז. כמובן שלאחר שהמנוע נשחק קצת התוצאות מתיישרות לכיוון ה5 אחוזים, אבל גם ב30 אחוז לא היית יכול להבחין בשמיעה שיש עיוות כלשהו.

אינני מכונאי וקטונתי לדעת מה זה אומר. כל הקטע הזה של היחסיות משגע אותי. הרי גם במנוע גמור (כמו שאמרת) צילנדר אחד יקבל 100. מה זה אומר לנו על מצב המנוע? קומפרסיה לא שווה? נו טוב. מה עושים עם זה? פותחים ראש? אולי ההספק הכללי של המנוע בסדר ואפשר "לסחוב" אותו עוד כמה שנים?

מדובר בכלי עזר חשוב מאוד בעבודת המוסך. כמובן שאני לא הולך לפתוח מנוע רק על בסיס בדיקה כזו, אבל אם ניתן להבחין בשטח שצילינדר כלשהו לא עובד, או שיש צריכה מוגזמת של שמן, אז הבדיקה הזו עוזרת לך לכוון בפתיחת המנוע לכיוון הנכון. אני יכול לספר שבמציאות זה או שתוצאות הבדיקות הן מעל ל80 אחוז ואז הכול בסדר, או שאתה רואה 0 אחוזים על צילינדר מסוים ובפתיחת מנוע באמת מתגלית בעייה. לא זוכר מתי ראיתי תוצאה שהיא באמצע (חוץ מהמנוע החדש שדיברתי עליו קודם, אבל במקרה הזה יש הוראת יצרן מפורשת שלא להתייחס לתוצאות בדיקה של מנוע שעוד לא עבר 30000 ק"מ), ואני עושה המון בדיקות כאלו.

פורסם

עזוב, ברזילי, נראה לי שנשארנו לדבר כאן עם עצמנו.

הבחור כבר קנה את האוטו והוא בדרך לאילת.

אם תראה אותו עובר לידכם שם, תגיד לו שהוא חייב לנו תשובות8)

בכל מקרה, אני השכלתי מהשרשור הזה.

(תודה לחנן)

נתקו

פורסם

תודה על התגובות פשוט לא היה לי זמן לענות.

אכן הבדיקה הייתה חשמלית.

לדעת הבוחן של הרכב המנוע בסדר גמור.

לא שיפצו ראש אף פעם, אני יד שנייה, הבחורה שהייתה יד 1 החזיקה אותו 11 שנה וטיפלה בו אך ורק במוסל מורשה ובזמן. יש לי את כל התיעוד כולל הכלל.

הבחון במכון אמר לי שהסטיות הן סבירות, וזה בסדר גמור. חוץ מה 100, ששם לפי דעתו יש הצטברות של פיח ואינפוזיה יכולה לעזור.

מה גם שמתוך 80 כוח סוס נשארו כרגע 69.

אז כרגע די בילבלתם אותי

מה אני יכול לעשות עם זה?

עוד משהו ששכחתי אין צריכת שמן בכלל

פורסם
הבחון במכון אמר לי שהסטיות הן סבירות, וזה בסדר גמור. חוץ מה 100, ששם לפי דעתו יש הצטברות של פיח ואינפוזיה יכולה לעזור.

לעניות דעתי, הבוחן הזה לא לגמרי מבין בתחום עיסוקו.

אם אתה יודע שאין צריכת שמן, שכח מתוצאות הבדיקה. המנוע כנראה בסדר לגילו.

• תוכן חדש...