Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

החלפתי צמיגים אחוריים בחדשים והרכבתי אותם מקדימה ואת הקדמיים הרכבתי מאחור. עשו לי איזון לכל הארבעה, הרכיבו ונסעתי. הופיעו רעידות באוטו - נסעתי אליהם שוב ,עשו לי איזון גלגלים (קדמי).

שוב הופיעו רעידות ומשיכה בהגה לכיוון ימין, (ייתכן שגם בפעם הראשונה הייתה משיכה ופשוט לא שמתי לב) - שוב עשו לי איזון, בדקו לי כיוון פרונט (בדקתי גם כיוון פרונט בעוד מכון), הכיוון בסדר גמור, נבדקו ציריות, וכמובן לחץ תקין בגלגלים. אמרו לי שהג'אנט הימני קצת דפוק (למרות שלא רואים עליו - ומוזר שלא ראו את זה לפניי כן) אז העברתי את הגלגלים הקדמיים (החדשים) אחורה ואת המקוריים הקדמיים קדימה - עכשיו אין רעידות ואין משיכה.

קניתי צמיגים חדשים 09, של אליאנס, נראה שהם נשמרים אצלו במחסן מקורה.

השאלה כזאת - יכול להיות שהג'אנט בסדר והגלגלים החדשים לא טובים (פגם בייצור)?

מה שהכי חשוב לי זה בעצם עוד שנה שנתיים נניח כשאני אחליף צמיגים קדמיים אם אני אוכל להחליף אותם עם האחוריים?

תודה לעונים!

פורסם

א. אליאנס נחשב לחברה ברמות הנמוכות .

ב.תלמד להבא,כאשר אתה רוכש צמיגים חדשים תשים אותם מאחורה ולא מקדימה.

במידה ויהיה לך פאנצ'ר יהיה לך "עדיף" שהוא יהיה באחד הצמיגים הקדמיים,עליהם יהיה לך עדיין סוג של שליטה לא כמו הצמיגים האחוריים.

בן.

Got To love It

פורסם

אני מבין, אבל דווקא יש לי ניסיון טוב איתם.

השאלה שלי אם אני אני אוכל להעביר את אלו החדשים קדימה בעוד שנה או שנתיים? אם יכול להיות שהם פגומים?

פורסם

רוב הסיכוים שהג'אנט לא מאוזן טוב , איזה ג'אנטים יש לרכב ? בדר"כ כשיש רעידה קטנה בגלגל הקידמי היא תורגש יותר מאשר כשהרעידה בגלגל מאחורה .

כשתעביר את הגלגלים האחורים קדימה בעוד שנתיים תחזור הרעידה להגה .תחזור לזה שהחליף לך צמיגים שיאזן שוב את הג'אנט . חוץ מיזה משיכת ההגה ימינה לדעתי היא בעיה בגובה חתך הצמיג , תיבדוק ששניי הצמיגים במידה דומה כי לא היתה צרכה להיות משיכה , מה גם כשהגלגלים עברו אחורה ניגמרה המשיכה ימינה.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

הצמיגים באותו גודל.

אם הבעיה רק בג'אנט לא מאוזן אז מילא, אפשר לשחק עם זה.

אמרו לי משהו על זה ש"הצמיגים צריכים להשתפשף קצת על הכביש ואז הם יהיו בסדר - כי קורה שהצמיגות שלהם לא אחידה וכדומה" קיים דבר כזה?

פורסם

לאחד הצמיגים יש קוניות מעל הגבול המותר או /גם עוות מבנה וזה מוביל ולמשיכה ולרעידה. על סרן אחורי בעיות קוניות של צמיגים כמעט לא מורגשות.

פורסם

בצמיגים רדיאליים (כמו אלו וכמו כל הצמיגים שנמכרים לשימוש רכבים פרטיים)

אפשר לפעמים לסדר משיכה בהגה לכיוון זה או אחר, על ידי הפיכת הצמיג על הג'אנט.

אם האוטו מושך ימינה- לקחת את הגלגל הימני ולהפוך אותו על הג'אנט(להפוך אותו=לפרק ולהרכיב חזרה הפוך) כלומר שאם התאריך יצור היה בחוץ אז עכשיו הוא יהיה בפנים וההפך.

צמיגים בעלי כיוון נסיעה לא נכללים פה כמובן.

עריכה:

בעניין התגובה שמעליי, אתה לא יכול להוכיח למוכר,מה גם שהמוכר לא הוא זה שקובע.

אם תרצה הצמיגים ישלחו לאליאנס לרקלמציה, אם ימצא שיש כשל ביצור אתה תזוכה ע"פ גובה הסוליה.

פורסם

תודה על התגובות!

באמת עושים את זה?? הופכים את הצמיג?

מה שכנראה נשאר לי זה רק לקוות לטוב שבעתיד אם ארצה להעביר אותם קדימה הם יתיישרו עם הזמן..

איך אפשר למנוע דברים כאלו בעתיד? כלומר אני קונה צמיג חדש - ולא סיני, הוא אמור להיות מאוזן ותקין..

פורסם

לא, לא עושים את זה כי זה בדיוק כמו להעביר את הצמיג בצד שמאל לצד ימין - וזו הדרך לאמת האם צמיג כלשהו גורם למשיכה.

כשמאתרים צמיג כזה פשוט מחליפים אותו באחר או מעבירים אותו לסרן האחורי, אם אין הרגשת משיכה.

פורסם

הבנתי, תודה!

- התכוונתי דרך אגב להעביר אותם קדימה בעתיד כשאני אחליף את הקדמיים (עקב בלאי) ואז לשים את החדשים מאחור.

• תוכן חדש...