Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הייתי ביום אימון 1X1 עם אולג וניב ממסלולים, במגרש בראש העין.

עשיתי כמה וכמה קורסי נהיגה, כולל בחו"ל, וזה היה אחד המהנים ביותר.

מדובר באימון דריפט על הרכב של אולג (הבייבי של אולג), 3.5 שעות, שמתוכן רוב הזמן נהגתי, למעט הפסקות קצרות להתקררות של הרכב ושלי (היה חם, מאד, ולא מפעילים מזגן :))

לפני אתמול לא היה לי שום נסיון בדריפטים או בהנעה אחורית בכלל (למעט אולי הטקרטורון שלי..), ומעבר לזה - כבר 6 שנים שאני נוהג רק על רכבים אוטומטים רחמנא ליצלן.

קודם כל הרכב - פשוט מדהים כמה קל להוציא אותו להחלקה (קל מדי למי שהוא לא אולג, מה שאומר שיש הרבה ספינים..)

אולג מדריך מעולה, ומעבר לזה - הוא כל כך מחובר לרכב ומכיר אותו, שגם ממושב הנוסע הוא יודע להגיד בדיוק מה הולך לקרות כמה שניות לפני שזה קורה. ברגע שהצלחתי להקשיב להנחיות שלו בזמן אמת ולא לאינסטינקטים שלי - הצלחתי הרבה יותר.

התחלנו מדונאטס סביב קונוס, זה תמיד היה נראה לי די קל לעשות את זה, אבל זה היה קצת יותר קשה ממה שחשבתי, בסוף הצלחתי.

אחר כך הגדלנו קצת את הרדיוס סביב הקונוס, כשהצלחתי את זה - אולג וניב בנו כיכר מקונוסים, ואחרי כמה עשרות נסיונות הצלחתי לתפור 3-4 סיבובים בדריפט סביב הכיכר :)

בשלב הבא אולג יצר שתי כיכרות קטנות ואחת גדולה, ועשינו שמיניות וקומבינציות ביניהן, זה היה מאאאד מאתגר ומספק מאד להצליח לתפור שמיניה ראשונה בדריפט.

לסיום - עברנו לדריפט במהירות גבוהה יותר - פניה אחת רחבה שבנויה מקונוסים לכל רוחב המגרש כמעט.

כמובן שבהתחלה דפקתי כמה ספינים, אבל גם את זה הצלחתי בסוף.

כמובן שגם התחלפנו וקיבלתי הדגמה ממה באמת אפשר לעשות עם הרכב הזה, אין ספק שאולג הזה תותח על, שליטה פנומנלית ברכב, פשוט מדהים. מיותר לציין שמהצמיגים נשארו רק זכרונות 8)

אז תודה לאולג שבכלל מסכים לתת את הרכב שלו לעניין, זה בכלל לא מובן מאליו. השתדלתי להיות כמה שיותר עדין עם הרכב ולא להכניס את אולג לסטרס :wink:

למי שרוצה להתנסות בדריפט ואין לו רכב מתאים - אני מציע להתקשר למסלולים ולקבוע לפני שאולג יתחרט על העניין.

אני אשתדל להעלות תמונות ואולי איזה סרטון בהמשך (ותודה לניב שצילם..)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפה מאד, בלי ספק שזו חוויה מהנה ומספקת מאד :D

וזה עוד בלי להתקרב למכונה מכויילת ומתואמת כמו שיש לאולג...

ליעד.

פורסם

כיף לקרא ולדעת שנהנת.

נמתין לתמונות.

:mm_yeah:

8)

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אין ספק שאולג הוא אחד ה-מאמנים!! והדריפטר הכי איכותי שיש היום בארץ!!

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

משהו שאף פעם לא הבנתי אצל הישראלים: מה הקטע עם פולחן האישיות?

אולג הוא איש מקצוע, בין המובילים בתחומו. כנ"ל לגבי און יעקובסון, דני גלטר ומדריכי נהיגה מתקדמת נוספים.

הם מלמדים טכניקות נהיגה, כאלה שנראות טוב על המסלול אבל בעיקר מקנות שליטה על הרכב. שליטה שיום

אחד אולי תציל את התלמיד מתאונה ובשאר הזמן תגרום לו להיות נהג טוב יותר. הם עושים את עבודתם בדיוק

כמו טכנאים, מכונאים או בעלי מלאכה אחרים, רק שזה נראה קצת יותר סקסי.

העובדה שאצל אנשים אלה התחביב הוא גם המקצוע לא עושה אותם לסחבקים של אף אחד. אני ממש לא רואה

איך האזכור של "אולג התותח" מוסיף לו כבוד בפן המקצועי. אם הבחור לא היה מחובר למכונית שמשמשת אותו

ביומיום ובהדרכות, אזי לא הייתה לו בכלל זכות קיום כמדריך, ואני בטוח שהוא בעצמו מבין את זה. אז על מה כאן

כל ההתלהבות? האם זה לא טבעי לצפות ממדריך נהיגה שתהיה לו שליטה אבסולוטית על הרכב? לדעתי, דווקא כן.

נראה שבישראל מתקשים להפריד בין הפן המקצועי לאפקט הוויזואלי. אני קורא את ההודעות האינסופיות של בוגרי

הקורסים האלה ומזהה מכנה אחד משותף: לכולם יש בעיה להכניס את הלשון לפה. קשה לי להאמין שהודעה כזאת

הייתה מופיעה באחד הפורומים בחו"ל, ובה שמו של המדריך מוזכר לא פחות מ-10 פעמים על פני טקסט של כמה

פסקאות בודדות.

כנראה שהקורסים האלה מוציאים מחברי הפורום את האינסטינקטים הקדמוניים שלהם - מהתקופה שהם רכבו על DT.

פורסם

רק שאלה, כמה עלה התענוג?

חשבתי ללכת גם לקורס כלשהו במסלולים, אני מתלבט רק באיזה.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

לגבי עלויות הכי טוב לפנות למסלולים ולברר, אולי יוכלו לתפור משהו ספציפי לפי התקציב (פחות שעות או במשולב עם עוד אנשים).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
משהו שאף פעם לא הבנתי אצל הישראלים: מה הקטע עם פולחן האישיות?

אני כ"כ מסכים איתך...ממש הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

התיאור הילדותי של אולג גורם לי לא לרצות לבוא לקורס כזה.

במקום לציין כמה הוא מקצועי וקר-רוח, הכותב מתפרע בתיאורים כמו "הבייבי של אולג".

אם אני משלם הרבה כסף כדי לבוא לקרוע רכב על מסלול אני לא רוצה שהרכב הזה יהיה בייבי של אף אחד.

אני רוצה שזה יהיה רכב חברה או מהשכרה, כדי שאם אחד הנהגים יאבד שליטה וירסק אותו, המדריך לא ילך הצידה להתייפח או גרוע מזה כי "רצחו לו את הבייבי"...

ולמה למען השם אנשים מפחדים להגיד כמה הם שילמו? זה קורס, לא ביקור במועדון חשפנות. אם אתה חושב שמישהו אחר עלול לקבל מחיר יותר טוב ואתה יצאת פראייר אז למה הסכמת לשלם ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

כמה תגובות - וכל אחד מושך לצד שלו. תפרגנו לאנשים שמגיע להם!

יש הרבה מדריכים, אבל כפי שידוע הוא המקצועי בתחום, ולכן מזכירים אותו בגלל שהוא נהג יוצא דופן.

לקרוע את הבייבי שלו ? אני אישית לא אתן לך להתקרב לרכב הזה:twisted:

• תוכן חדש...