Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לחלפים 306 1600

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אבקש את הכוונתכם ברכישת החלפים הבאים לרכב (איזה חברות ודגמים ידועים כאיכותיים לרכב שלי ומאיזה מומלץ להתרחק). הרכב הוא פיזו 306 ידני, מנוע 1600 מודל '97:

1. צלחות בלימה קדמיות (הרכיבו לי במוסך זבל סיני שהתעקם על ההתחלה)

2. רפידות בלימה קדמיות.

3. בולמי זעזועים

4. צמיגים

המטרה הכללית היא להחזיר לרכב את יכולת הנסיעה היציבה והבלימה הבטוחה, בטווח מחירים סביר אם אפשר:-D

תודה רבה על עזרתכם.

פורסם

אנשים יקרים אני זקוק מאד לעזרתכם בנושא.

מחיפושי עד עתה נתקלתי בשמות הבאים:

צלחות - מקוריות (?), לוקאס / TRW, ברמבו, פילנגה, ברקו

רפידות - לוקאס / TRW, מינטקס, ATX, רוס, רמסה

אנא מכם עזרו לי לדלל מהרשימה את המותגים הטובים פחות.

מנסיונכם איזה שילוב של הנ"ל או של אחרים ייתן את תוצאות הבלימה המיטביות (נסיעה לא ספורטיבית במיוחד).

תודה רבה

אבי

פורסם

לוקאס / TRW זה בסדר גמור גם בתור רפידות וגם בתור צלחות. קצת יותר יקר אבל בהחלט תמורה נאותה למחיר.

[CENTER] [/CENTER]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ובכן היום רכשתי זוג צלחות + סט רפידות, שניהם של TRW, בכמעט 600 ש"ח (כולל ספריי לניקוי הצלחות)

נראה לי שהמחיר מעט מוגזם (האמנם?) אך לא התווכחתי כיון שנעשיתי לחוץ כבר על העניין.

בפני עומדים עוד שני פרוייקטים: החלפת ארבעה בולמים והחלפת ארבעה צמיגים.

לגבי הצמיגים, מחיפושים בפורום הצלחתי להבין איזה חברות מומלצות באופן כללי (מישלין / פירלי/ ברידגסטון/ גודייר/ קלבר/ טויו/ קונטיננטל/ דנלופ/ יוקוהומה ?..), אך לא איזה דגמים ספצפיים מומלצים ובייחוד לרכב זה, ובטווח מחיר של 300~ ש"ח לצמיג. אודה מאד להמלצותיכם.

לגבי הבולמים האם יש רכיבים נוספים מלבד הבולמים עצמם, שצריך או שכדאי להחליף יחד איתם?

ושוב תודה לכולכם.

פורסם

היי

יש לי רכב זהה לשלך וגם אני רוצה לעשות בידיוק את אותם השידרוגים ועוד כמה.

את השידרוגים אתה עושה בבית, או במוסך?

אני יכול להמליץ לך על צמיג גודהייר בידיוק במידה שלך 498 שח לזוג זה המבצע כרגע באוטו דיפו.

הצמיגים עשו פלאים! במהירות 120 -130 פשוט לא מרגישים את המהירות , פיתאום אין זכר לרעידות הקטנות והמעצבנות

פורסם

תודה, מה דגם הצמיג?

את מה שבאפשרותי אני עושה לבד, ואת הדברים שאין לי הציוד או הידע לעשות אני נאלץ לבצע במוסכים וכד'.

בכל מקרה לא מדובר מבחינתי ב"שדרוג" אלא ביישור קו מינימלי לרכב שקניתי לא מזמן (הקודם מדגם זהה נפגע בתאונה ומשמש אותי לחלקים), על שדרוג נדבר בהמשך (החלפה למנוע 1800 ?...)

פורסם

החלפת בולמי הזעזועים הקדמיים וכיוון פרונט, קפצו לראש סדר העדיפויות לאחר שבעת ההכנה להחלפת הבלמים התגלה בולם קדמי נוזל, שמסביר הרבה מהתנהגות הכביש הנוראית. (הבלמים בינתיים לא הוחלפו כדי להמנע מנזילת שמן הבולם על חלקי הבלמים)

ובכך אני מבקש את עזרתכם במספר דברים:

המלצה על סוג ודגם הבולמים, לנהיגה מעט נמרצת (מחיפוש בפורום, ראיתי שמומלץ sensatrac של מנרו, אלא שלא מצאתי בקטלוג את הדגם הנ"ל ל 306, האם ידוע לכם אם קיים והיכן ניתן להשיג, ובאיזה מחיר?)

האם כדאי להחליף חלקים נוספים מעבר לבולם עצמו (כרית, מיסב החלקה, קפיץ) או איך לבדוק את מצבם אם ניתן?

האם ישנם מקומות מומלצים באזור פ"ת-כפ"ס-ראש העין בהם מחליפים בולמים וגם מכוונים פרונט?

והאם מומלץ לרכוש את החלקים בנפרד והיכן, או שהמחיר אצל מבצע העבודה אמור להיות דומה?

סליחה על ריבוי השאלות, ותודה על עזרתכם

פורסם

עדכון:

בולמים קדמיים הוחלפו ל"RECORD SUPER"

בלמים קדמיים הוחלפו (צלחות + רפידות, לוקאס)

כיוון פרונט יבוצע בהקדם.

הצמיגים יוחלפו מאוחר יותר יחד עם הגלגל (מעבר לג'נט 14" 185/60).

• תוכן חדש...