Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה מילים על ה 16V של הפולו...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לטעמי המנוע של ה 16V נותן הרבה , בייחוד לאור הנפח הקטן שלו , אבל הוא גם רחוק מהתיאורים שעפו עליו פה.

איציק, סתם שאלה , מתי לאחרונה נסעת על רכב עם מנוע ספורטיבי חזק ?

נסעתי מספיק פעמים על רכב עם מנוע ספורטיבי חזק (במיוחד לאחרונה) בשביל לקבל אינדקציה מה יותר חזק ומה פחות. זה שאני נוהג על רכב לא ספורטיבי ביום יום לא הופך אותי אוטומטית ללא יודע להבדיל.

איציק

שלושה דברים ...

א. וולקן זה לא רכב ספורטיבי חזק .

ב. בהתחשב בעובדה שהייתם 4 אנשים באוטו, קצת קשה לי להאמין שהשגת תאוצות טובות.

ג. לא צריך לעשות דרמה מכול דבר, זה מה שהרגשת , סבבה, באופן אובייקטיבי, זה לא אוטו כזה חזק.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נסעתי פעם אחת עם 4 אנשים באימפרזה ההרגשה היתה שזה די פגע בה. עומר ושלומי אומרים שהרכב שלהם נפגע מאוד מאדם נוסף אחד... אז 4.

אני משער שהיא נסעה יפה ולא הרגישה חנוקה, שזה גם טוב סה"כ זה מנוע 1.4. מצד שני יש לו 100 HP ולכן כנראה קצב ההתקדמות היה יפה. אפשר לחשוב שהוא ממש טס... שום רכב לא אוהב להיות עמוס חלקם ממש שונאים והשאר סתם לא אוהבים.

בעצם שנסעתי ב מרצדס 600SEL עם 3 אנשים היא הרגישה לא עמוסה... כנראה שמנוע V12 עוזר :wink:

פורסם
לטעמי המנוע של ה 16V נותן הרבה , בייחוד לאור הנפח הקטן שלו , אבל הוא גם רחוק מהתיאורים שעפו עליו פה.

איציק לא לוחץ!!!!

הוא נהג על המאזדה של ההורים שלי (1.8 ידנית), ואם זכור לי נכון לא ראיתי מעל 4 אלף סל"ד (מנתק ב-7.5) - ועוד אמרתי לו שילחץ קצת!!

אני מניח שככה הוא גם אצל אחרים, אם היה לוחץ חזק הוא היה מרגיש הבדלים

אבל הוא איש טוב :p

מה לעשות, כשאני נוהג באוטו שלא שייך לי, פעם ראשונה, אני מגלה קצת אחריות...סליחה מראש שלא לחצתי על היצירה ה"ספורטיבית" שלך כבר בפעם הראשונה :mm_wink: (אל תדאג, עם הפולו ואחרות לחצתי "קצת" יותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נסעתי מספיק פעמים על רכב עם מנוע ספורטיבי חזק (במיוחד לאחרונה) בשביל לקבל אינדקציה מה יותר חזק ומה פחות. זה שאני נוהג על רכב לא ספורטיבי ביום יום לא הופך אותי אוטומטית ללא יודע להבדיל.

איציק

שלושה דברים ...

א. וולקן זה לא רכב ספורטיבי חזק .

ב. בהתחשב בעובדה שהייתם 4 אנשים באוטו, קצת קשה לי להאמין שהשגת תאוצות טובות.

ג. לא צריך לעשות דרמה מכול דבר, זה מה שהרגשת , סבבה, באופן אובייקטיבי, זה לא אוטו כזה חזק.

ביחס למתחרות ה"מבוייתות" שלה עם מנועי ה 1.4 מאותו השנתון (כמו ה 106/205/306) - היא חזקה....מה גם שהיא אינה מתיימרת להיות ספורטיבית במלוא מובן המילה, בסה"כ מכונית קומפקטית עם מנוע מעולה .

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלומי , אני לא מבין אותך.

למה אי אפשר לשמוע קצת פרגון?

נושא הת'רד הזה לא היה : פולו 16V טובה יותר מ206GTI.

אלא : פולו 16V היא מכונית טובה בעלת מנוע מהזריזים בקטגוריה.

למה כל ת'רד אשר משבח מכונית לא צרפתית צריך להיקטל?

ו.... אני מאמין שאיציק יודע על מה הוא מדבר, בתור "מכונאי הפורום" הוא נסע

על מספיק מכוניות חלקן ספורטיביות יותר , חלקן פחות.

הייתי שמח אם תעדכן אותי איזה מנוע בעל נפח של 1400 סמ"ק ו16 שסתומים

שהוציא 100 סוסים היה לפיג'ו או סיטרואן בשנת 97 בה יצאה הפולו 16V.

אגב, סתם בשביל הספורט, המנוע של הפולו 16V הלבנה שאיציק נסע עליה, הוציא

86.2 כ"ס בלבד עפ"י בדיקת דינמומטר שהבעלים עשה..

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הייתי שמח אם תעדכן אותי איזה מנוע בעל נפח של 1400 סמ"ק שהוציא 100 סוסים

היה לפיג'ו או סיטרואן בשנת 97 בה יצאה הפולו 16V.

לא שאני רוצה להיכנס לוויכוחים המטופשים האלה של תוצרת צרפת מול תוצרת גרמניה אבל במקרה הזה זה פשוט מתבקש...

למה שנת 97?

לך אפילו כמה שנים אחורה לשנת 93!

מנוע ה1300 של ה106 ראלי דור ראשון (אני נותן את ה106 כדוגמא ולא את ה205 כי לה לא היתה קרבורציה אלא הזרקה, בדיוק כמ לפולו) מוציא 100 סוסים, להזכירך זה ממנוע 1300 סמ"ק! לא 1400!!! :D

וכן אני יודע שלמנוע של הפולו GTI יש עוד 5 סוסים בהשוואה למנוע של ה106 GTI.

אבל תבין! למנוע 1300 הזה יש יחס הספק לנפח גדול יותר מלמנוע של שני הGTI האלה והם יצאו רק בשנת 97 (לפחות זה של פיז'ו) ועוד עם 16 שסתומים..!

לפיז'ו ממש לא חסרים מנועים חזקים!

:roll:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ולי, על אמת, יש את המנוע של פולקסווגן 1600 עם 100 כ"ס... (בקורדובה) עם גיר רגיל.

אבל עלי זה בזבוז...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שלומי , אני לא מבין אותך.

למה אי אפשר לשמוע קצת פרגון?

נושא הת'רד הזה לא היה : פולו 16V טובה יותר מ206GTI.

אלא : פולו 16V היא מכונית טובה בעלת מנוע מהזריזים בקטגוריה.

למה כל ת'רד אשר משבח מכונית לא צרפתית צריך להיקטל?

ו.... אני מאמין שאיציק יודע על מה הוא מדבר, בתור "מכונאי הפורום" הוא נסע

על מספיק מכוניות חלקן ספורטיביות יותר , חלקן פחות.

אגב, סתם בשביל הספורט, המנוע של הפולו 16V הלבנה שאיציק נסע עליה, הוציא

86.2 כ"ס בלבד עפ"י בדיקת דינמומטר שהבעלים עשה..

אייל, אני לא אכנס איתך לוויכוחים מיותרים, אבל קח דף ועיפרון , חזור אחורה על הת'רד ותבדוק איפה בדיוק ראית שהזכרתי את ה 206 ?

עכשיו תחזור שוב ותראה שאמרתי שבאופן יחסי לנפח שלו הוא מנוע טוב, אבל לא באופן אבסולוטי, זה בערך מה שאתה אמרת אחרי שפגעו בציפור הנפש שלך.

הנה מה שאמרתי, שלא תתאמץ :

לטעמי המנוע של ה 16V נותן הרבה , בייחוד לאור הנפח הקטן שלו

העלתי את ספקותיי לגבי היכולת של המנוע להעביר 4 אנשים ועדיין לספק תאוצות טובות, לא הזכרתי שום צרפתייה בדרך, סליחה, כן הזכרתי, אמרתי שהוולקן זה לא אוטו ספורטיבי חזק.

פורסם

לא שאני רוצה להיכנס לוויכוחים המטופשים האלה של תוצרת צרפת מול תוצרת גרמניה אבל במקרה הזה זה פשוט מתבקש...

למה שנת 97?

לך אפילו כמה שנים אחורה לשנת 93!

מנוע ה1300 של ה106 ראלי דור ראשון (אני נותן את ה106 כדוגמא ולא את ה205 כי לה לא היתה קרבורציה אלא הזרקה, בדיוק כמ לפולו) מוציא 100 סוסים, להזכירך זה ממנוע 1300 סמ"ק! לא 1400!!! :D

וכן אני יודע שלמנוע של הפולו GTI יש עוד 5 סוסים בהשוואה למנוע של ה106 GTI.

אבל תבין! למנוע 1300 הזה יש יחס הספק לנפח גדול יותר מלמנוע של שני הGTI האלה והם יצאו רק בשנת 97 (לפחות זה של פיז'ו) ועוד עם 16 שסתומים..!

לפיז'ו ממש לא חסרים מנועים חזקים!

:roll:

ישי, גם אתה פיספסת את הנקודה.

קודם כל, אני מקווה שאתה מודע לנתוני הפתיחה של מנועי הפג'ו שציינת, שלאחר כמה שנים בודדות הופכים לדימיוניים בצורה קיצונית.

דבר שני, לא היתה כאן שום כוונה להראות למי יש יותר כוחות סוס.

דבר שלישי, אין כאן שום מקום להשוואה בין הפולו 16V למכונית ספורטיבית לא חזקה כמו הראלי 1.3 (אני יוצא מנקודת הנחה שהראלי 1.3 אינה חזקה מדבריו של שלומי - שטען שהוולקן אינה ספורטיבית חזקה למרות נתונים זהים למדי ל 106 ראלי 1.3 ויכולת שילדה מעולה) הן פשוט אינן מתחרות אחת בשניה.

ההשוואה צריכה להיעשות מול המתחרות בגירסאות המבוייתות מאותה הקטגוריה כמו ה 106/205 1.4 של אותם השנים - וכאן יש הבדל גדול לטובת ה 16V (לצורך העניין: אפס למאה בקצת מעל 10 שניות מול אפס למאה בלא פחות מ12 שניות ומעלה). כמו כן, אופי פעולת המנוע ראוי לשבח - ועל כן כתבתי את דברי...בכלל לא הסתכלתי על זה מנקודת מבט של רכב ספורטיבי - כי הוא אינו כזה...

חוץ מזה, ה 0 ל 100 הוא לא מה שקובע אלא תחושת הכוח (גם בסלד נמוך) שהרכב מספק - ככל הנראה תוצר טוב של מנוע טוב וגיר מתאים.

את ההשוואה המגוכחת למכוניות ספורטיביות חזקות כאלה או אחרות שלומי דחף לדיון בלי שום טעם - תשאל אותו למה...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מבין שאם לא מסכימים עם מה שאתם רושמים, אז זה פוגע בכם אישית, לא כל תרד צריך להסתיים ב 40 הודעות פירגון .

אין כאן שום מקום להשוואה בין הפולו 16V למכונית ספורטיבית לא חזקה כמו הראלי 1.3 (אני יוצא מנקודת הנחה שהראלי 1.3 אינה חזקה מדבריו של שלומי - שטען שהוולקן אינה ספורטיבית חזקה למרות נתונים זהים למדי ל 106 ראלי 1.3 ויכולת שילדה מעולה) הן פשוט אינן מתחרות אחת בשניה.

ה 16V היא גרסה חזקה של הפולו הרגילה, אין מה להשוות אותה ל 106 \ 205 1.4, אם כבר אז ל XSI .

הראלי 1.3 בפרוש לא אוטו חזק, ישי נתן את הדוגמא למנוע קטן שמוציא הספק חזק וכול זאת בא כתשובה לטענות הדביליות של אייל במסע הצלב שלו "אני אנטי פיג'ו סיטרואן" , אני לא הזכרתי שום מלחמות יצרן כאלה או אחרות.

את ההשוואה המגוכחת למכוניות ספורטיביות חזקות כאלה או אחרות שלומי דחף לדיון בלי שום טעם - תשאל אותו למה...

סה"כ שאלתי אותך מתי נסעת על רכב ספורטיבי חזק, לא השוותי לכלום.

שיערתי שכנראה אין לך את הניסיון על מנוע חזק אמיתי אם אלו המסקנות שהסקת, אבל יכול להיות שטעיתי.

פורסם

שלומי, אף אחד לא נפגע ואף אחד לא בא להתווכח.

פשוט קיבלתי הרגשה שפירגון לפולו פגע בציפור נפשך ,כלומר קטילה של ה-206 שלך אחרת למה יצאת בהתקפה?

אם יש לך ספקות אגב, אתה מוזמן לנסיעת מבחן במפגש הבא.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שלומי, אף אחד לא נפגע ואף אחד לא בא להתווכח.

פשוט קיבלתי הרגשה שפירגון לפולו פגע בציפור נפשך ,כלומר קטילה של ה-206 שלך אחרת למה יצאת בהתקפה?

אם יש לך ספקות אגב, אתה מוזמן לנסיעת מבחן במפגש הבא.

איך בדיוק קיבלת את ההרגשה הזו ?

אני באמת מבקש, בלי שום כוונה לריב, תראה לי איפה הזכרתי את ה 206, אני ממש לא מבין איך קישרת בין שני הדברים, הפולו 16V, גם אם הייתי איכשהוא מעלה את ההשוואה הלא רלוונטית הזו , לא מתחרה ב 206 בשום דבר.

בקשר לנסיעת מבחן, תודה על ההצעה, אני מניח שזה לא יחדש לי הרבה, אני יודע מה זה ההרגשה המטמטמת של 100 כ"ס (ועוד של הקונצרן) במנוע, לי זה לא יחדש.

פורסם

שמע, זאת ההרגשה שאני וכנראה גם איציק קיבלנו משום מה....

סה"כ הוא רשם התרשמות חיובית מהרכב, למה חייבים לקטול אותו?

נכון , יש חזקים ממנו , ויש גם חלשים ממנו.

לישי : תמיד היה ידוע שVW מנצלים פחות את הנפח של המנועים לשם האמינות.

בכדי שמנוע ייסע 300 אלף ק"מ ולא יתפרק אחרי 100 אלף. (אני לא מציין שמות מכוניות)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לישי : תמיד היה ידוע שVW מנצלים פחות את הנפח של המנועים לשם האמינות.

בכדי שמנוע ייסע 300 אלף ק"מ ולא יתפרק אחרי 100 אלף. (אני לא מציין שמות מכוניות)

אייל, בבקשה ציין שמות של מכוניות.

לדוגמא: בחברה בה אני עובד ישנו צי רכבים - מאות פיז'ו 306 עם מנוע

מסדרת TU בנפח 1.4 - ולא ידוע לי על אחת מהן ש"התפרק לה מנוע" לאחר

100K ק"מ... :roll: המנועים הללו עברו משת 1999 נסועה קשה ביותר,

עם שמן מהאיכות הנמוכה ביותר (זול=איכות מעולה... לא ממש) ונהגים

מתעללים, בלשון המעטה.

אני נוהג מדי פעם על מבחר מהרכבים הללו (שעברו בין 120K ל-190K, בממוצע)

והם נוסעים מצוין (כמובן שכמו מנוע 1.4 על קומפקטית אמור לנסוע :wink: )

ולא נראה כי הם עומדים להחזיר נשמתם לבוראם.

עכשיו, על אילו יצרן אתה מדבר כאשר אתה אומר ש"המנוע יתפרק אחרי 100 אלף",

בדיוק :?: יש לך עובדות לתמוך בדבריך :?:

נ.ב.

לא ציניות ולא כלום, רק תן לך עובדות לתמוך בטענותיך.

תן שמות, בבקשה.

דניאל

MCS 2008

פורסם

טוב, אני לא נכנס לויכוחים אישיים כי זה לא לטעמי

אני מחזיק בפולו 16V מודל 2000, נקנתה חדשה מהסוכנות בספטמבר 99.

האוטו נסע כמו שהתכוון היצרן מעל שנה, מאז הוא שונה כדי להתאים אותו יותר לטעמי, אז ככה שאני מכיר אותו טוב גם בצורתו המקורית.

אני מסכים בהחלט עם ההקבלה של שלומי בין פולו 16V ל106 XSI, גם מבחינת המיתוג, האבזור וכ"ו הם פחות או יותר שוים. (אני יודע צרפתופילים, ההגה של ה106 יותר טוב, היתה לי אחת :!: ).

הפולו שלי שאני מאמין שהיא חזקה משמעותית מהפולו המדוברת, לא סוחבת טוב עם 4 אנשים, אבל, וזה אבל גדול, אני יודע ומרגיש שיש לי בתצורה הנוכחית טיפה אבדן של מומנט בסל"ד נמוך על חשבון כוח בסל"ד גבוה.

הפולו, כמשופרת וסטנדרתית מרגישה טוב עם נהג, עוד נוסע מקהה את תגובת המנוע, 4 ברכב זאת הרגשה אחרת לגמרי. אני מאמין שתאוצות נטו לא ממש עניינו את איציק אלא יותר אופי המנוע. אבל ישנה מדרגה מורגשת ב4000 סל"ד ועוד אחת ב5000 שבהם המשיכה משתפרת מאוד. ככלל זה מנוע שמאוד מאוד אוהב סל"ד, ומרגיש הכי קרבי עם נהג בודד.

לגבי עמידות, זה מפתיע כל הזמן מחדש, כל מי שמכיר אותי יודע שחיים קלים לא היו לאוטו, אבל טיפול מסור שומר עליו בצורה יפה מאוד. אני לא נכנס להשוואות עם צרפתיות כי אותי זה לא כזה מעניין, באוטו שלי לא הוחלפו הרבה חלקים מחוץ לטיפולים השוטפים ובלאי. (חלונות זה שוטף בפולו :?: ).

לגבי עד כמה הוא ספורטיבי, לא קל לי להחליט, מה שאני יודע שיש פוטנציאל.

לגבי הפולו 16V מול הפולו הרגילות:

המנוע היחידי עם 16V מאותו מודל (בסדר, בסדר, קרציות, היה גם סדרה מאוד מוגבלת של GTI 16V עם 120 כ"ס) כל השאר 8V.

מוטות מיצבים עבים יותר במ"מ.

דיסקים בקוטר 256 מ"מ במקום 239.

בולמים קצרים ב15 מ"מ.

כיול היגוי.

ועוד כמה פיצ'פקעס קטנים.

זהו.

והפולו שלי למכירה בקרוב :!: , אני צריך למצוא בימר

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

• תוכן חדש...