Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תלונה נגד מוסך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מקווה שאני כותב את ההודעה במקום הנכון,הענין הוא שהכנסתי רכב לטיפול עקב רצועת טיימינג שנקרעה

והמוסך עשה טיפול מוגזם ומופרך ללא כל צורך.החשבון שהוגש לי לשלם חריג מאד ביחס לסוג טיפול כזה.לא רציתי

לשלם ואיימתי בתביעה משפטית אך כמובן שלא שיחררו לי את הרכב עד ששילמתי את מלוא הסכום,לדאבוני.

אני מבקש לדעת -

האם יש איגוד המטפל בתלונות נגד מוסכים ?

האם יש "ממש" בתביעה נגד מוסך על מחיר מופקע וללא צורך ?

אני בכוונה לא חושף פרטים ושואל בכלליות אך אם צריך ומותר אשמח לתת פירוט מלא למה שנעשה ובכך אולי

אוכל לקבל תשובה ממוקדת.

אודה לכל תשובה ועזרה שתינתן,

תודה ויום טוב.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול לפנות לאיגוד המוסכים ולהגיש דרכם תלונה.

למיטב זכרוני יש להם מעין נוהל משפט משלהם (כולל שופטים וכו...)

קח בחשבון שתשלום גבוהה זה סובייקטיבי וגם אכן למיטב זכרוני זו זכותם להחזיק את רכבך עד ששילמת את חובך כלפיהם.

(מה גם שנזק של רצועת טיימינג שנקרעת נחשב כבד מאוד ויכול בקלות לחייב מנוע חדש ואלפי שקלים של תיקון)

בתור מינימום - לפני שהייתי מתחיל לחפש את מי לתבוע וכו , הייתי הולך למוסך אחר לקבל חוות דעת על עלות התיקון.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התשובה המהירה,

זה בדיוק הענין שבדקתי עם מוסך שאני מכיר ונמסר לי בפירוש שהמחיר גבוה,

המוסך חייב אותי בעלויות הכי גבוהות של החלקים וכן הרבה שעות עבודה וגם "על הדרך" החליף המון דברים

שאולי לא היה כל כך צורך להחליף,אני שילמתי 6,295 ש"ח (!) ולא מצליח להירגע מהטראומה.

יש הבדל של 1,500 ש"ח בין המוסכים ואני לא מתכוון לוותר,קשה לי להשלים עם גזל ברוטאלי כזה.

האם לפי מיטב ידיעתך תלונות באיגוד נבדקות בצורה יסודית ובאמת זוכות לשפיטה אוביקטיבית?

תודה,שוב.

פורסם

ברכבים רבים, הנזק במקרה של קריעת רצועת טיימניג הוא גדול מאוד ואף מצריך לעיתים החלפת מנוע.

לכן עצתי לך, לפני שאתה רץ לתבוע, ספר לנו באיזה רכב מדובר? מה היה מהות הנזק? מה בוצע בתיקון? כמה נדרשת לשלם?

מכאן כבר נמשיך הלאה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל כדאי להרגע.

אח"כ רצוי שתספר לנו בדיוק באיזה רכב מדובר, איזה שנה ק"מ וכד..

אח"כ תספר לנו איך למה ומה קרה לאחר הקריעה.

אח"כ תספר לנו מה הוחלף ברכב (רצוי אפילו לצלם את החשבונית

ואז יוכלו להתייחס לטענות שלך

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הפרטים -

הרכב הוא שברולט ויואנט 2000 סמ"ק שנת 2004 116000 ק"מ ,אני קניתי אותו לאחר 90000 ק"מ ונאמר לי שהוחלפה רצועת טיימינג,כך שאינני יודע מדוע היא נקרעה.בכל אופן,בעת הנסיעה היה רעש נוראי והמנוע כבה,אני זוכר שכל הזמן הסתכלתי על מד החום ולא היתה תזוזה של המחוג כך שלא נראה לי שהיתה פגיעה בראש מנוע.

במוסך,פרקו את הראש שלחו לשיפוץ וגילו ששמונה שסתומים ניזוקו. אני מצרף את נתוני החשבונית כי אין לי אפשרות להעלות

צילום דרך המחשב -

1.שמונה שסתומי יניקה 400 ש"ח,

2.בדיקה,יישור וליטוש תושבות שטח ראש מנוע - 800 ש"ח.

3.סט טיימינג 415 ש"ח.

4.שלייף 520 ש"ח.

5.משאבת מים 240 ש"ח.

6.רצועה 90 ש"ח.

7.מסנן שמן 40 ש"ח.

8.שלושה מחזיר שמן 120 ש"ח.

9.נוזל קירור 55 ש"ח.

10.עבודה - 2400 ש"ח.

בנוסף למחירים המופקעים הוא חישב את מחיר החלקים כולל מע"מ ובחשבונית שהגיש לי שוב הוסיף על המחיר את המע"מ!

סה"כ הכל יצא 6295 ש"ח ואני פשוט לא יכול לעבור על כך לסדר היום,זה גזל ברוטאלי.

מצפה לשמוע את דעתכם,תודה.

פורסם

על פניו כל חלק וחלק לא נראה יקר במיוחד.

איך אתה יודע שעלות החלקים הייתה כוללת מעם?

כמה זמן הרכב היה במוסך?

מה תעריף שעה שלהם?

לבי איתך אבל לא נראה לי שיש לך קייס.

פורסם

הרכב היה במוסך שלושה ימי עבודה ,

הוא חישב 8 שע' עבודה לראש ו 4 שע' לרצועה.

2400 ש"ח לפני מע"מ , 230 ש"ח לשעה כולל.

ראיתי בחשבונית שחישב מחיר מלא כי יש בידיי את תעודות המשלוח של החלפים.

ביאסת אותי...לדעתי,זה מחיר מופקע.

פורסם

ראשית, על פניו,המחיר לא מוגזם.

שנית-"אני לא יודע מתי נקרעה הרצועה"- ובכן,היא נקרעה ברגע שהמנוע כבה. מאותו רגע אין סיכוי שהרכב ינוע. אם ניסית להניע הרי שהגדלת את הנזק. בוודאות.

"העין היתה על המדחום כך שלא נגרם נזק לראש". חום המנוע לא עולה ברגע קריעת הרצועה. הנזק לראש כ"כ מהיר וסופני, שהמים לא מספיקים לפרוץ,להגמר, ולגרום לחימום (וסתם,לידע כללי, גם אם כן, הרי שיוניט החום לא טבול במים כך שאין לו ממה לקבל קריאה של טמפ' גבוהה) .

ניכר מדבריך שאינך מבין את חומרת התקלה שקרתה לך. (למרות שהחברים הותיקים בפורום מנסים לרמוז לך על כך בתגובותיהם)

בעת קריעת רצועת תזמון מפסיקים בעצם השסתומים לעלות ולרדת בתוך הצילינדר. המנוע שממשיך להסתובב ולהניע את הבוכנות שפוגעות בשסתומים (שלא עלו,זוכר?) מעקמות אותם ודוחפות אותם בברוטליות לתוך הראש שעשוי מאלומיניום ונסדק בקלות. (או לפחות מתעקם כמו במקרה שלך)

לפעמים (למזלך לא במקרה שלך) מההתנגשות הבוכנות עצמן מזדעזעות בתוך הצילינדר וניזוקות ואף גורמות נזק לבלוק.

החלפת משאבת המים אינה מחוייבת המציאות אך זהו הליך מקובל מאד בהחלפת רצועת תזמון (היא מסתובבת בעזרת הרצועה הזו) מאחר והחלפתה בנפרד אחרי חודש (כשהיא תתקלקל) תגרור פרוק רצועת התזמון ומכאן ביצוע טיימינג מחדש(תראה בעצמך בחשבונית שלך כמה זה עולה).

מהכירות,מחירי החלפים סבירים מאד לרכב שלך (גם אבי ,למרות מחאותי, מחזיק בשברולט מאליבו...) מחיר העבודה סביר למוסך מורשה UMI קצת גבוה למוסך כללי.

בכל מקרה, אין כאן עילה לתלונה לדעתי. מקסימום תדע מעתה שהמוסך שבחרת מעט יקר (אם הוא טוב הייתי ממשיך איתו. אני יכול לספר לך כמה סיפורי זוועה אמיתיים לגבי מוסכי UMI)

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מחיר החלקים בסדר גמור, אפילו לא גבוה במיוחד. רק לשהוואה, סט טיימינג לרכב שלי עולה כ-2000 ש"ח. לגבי המע"מ - תקזז את התשלום הכפול. לגבי השעות - לא נראה מופרך בעליל, אך כאן הייתי מקבל הצעת מחיר מפורטת ממוסך מתמחה על מנת לקבוע נחרצות. "דפקו אותך", לצורך העניין, זה לא מפורט מספיק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שמע,

ללא ספק הוצאת הרבה כסף וזאת מכה כואבת לחשבון הבנק אבל צריך להבין שהמנוע עבר טראומה לא קטנה ויש לשפץ אותו בכדי להחזירו לחיים.

מחיר החלקים אינו גבוה בכלל, המחיר היחידי שאפשר לקרוא לו מופקע הוא סעיף העבודה , 800 ש"ח יותר מהנורמלי.

דרך אגב, אין נזק לבוכנות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבנתי.טוב,אני מקבל עליי את הגזירה ומודה לכולכם על התשובות המחכימות.

לגבי הכפילות במע"מ,אדרוש את ההחזר.

תודה רבה והמשך יום טוב.

• תוכן חדש...