Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רנו קליאו B מודל 2002

ברגע שאני מפעיל מזגן ולוחץ על כפתור הסרקולציה משום מה אני עדין מריח דברים מהרחוב (ביוב,עשן וכו')

ניראה לי שעלות מגש ההפרדה יקרה מאוד.

מבחינתי אפילו להשאיר קבוע שלא יכנס אויר מבחוץ

השאלה איך אני עושה זאת ?

והאם מישהו יודע כמה עולה תיקון של הענין הזה?

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

נחלק את התשובה לשני חלקים- אידאלית ומעשית:

1. באופן אידאלי כבר דובר על זה בעבר שלעולם אין אטימה מוחלטת וזה מכוון ע"י היצרן מסיבות שונות. אם אני זוכר נכון הסיבה העיקרית היא שריכוז החמצן לא ירד לרמה מסוכנת. אם התשובה המדוייקת מעניינת אותך תריץ חיפוש בפורום.
  2. מעשית וספציפית למקרה שלך (רכב שנמצא כמה שנים טובות על הכביש) יכול להיות שהבידוד במדף התפורר ולכן האטימה נפגעה משמעותית.

אם כאשר המזגן נמצא במצב סירקולציה ואתה נוסע במהירות גבוהה אין זרימת אוויר מורגשת (הכוונה כשהמגן והמאוור כבוי) אז האטימה סבירה. ריחות תמיד יחדרו פנימה. אם גם כשהמערכת במצב סירקולציה בנסיעה מהירה זורם אוויר מהפתחים, בדומה למה שקורה כשמכבים את הסירקולציה, כנראה שבאמת האטימה גרועה.

פורסם
שלום,

יש לי רנו קליאו B מודל 2002

ברגע שאני מפעיל מזגן ולוחץ על כפתור הסרקולציה משום מה אני עדין מריח דברים מהרחוב (ביוב,עשן וכו')

ניראה לי שעלות מגש ההפרדה יקרה מאוד.

מבחינתי אפילו להשאיר קבוע שלא יכנס אויר מבחוץ

השאלה איך אני עושה זאת ?

והאם מישהו יודע כמה עולה תיקון של הענין הזה?

תודה מראש לכל העוזרים

אמור להיות פילטר שמונע חדירת אבק וריחות לקבינה, או שהוא איננו או שהורכב לא נכון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ.

שאלה לגבי רכב זהה.

אני די בטוח שהתריס אינו זז מסיבה כלשהי. אני לוחץ על כפתור הסירקולציה(נורה נידלקת בכפתור עצמו), אבל אין שינוי בטמפ' ובחוזק האויר היוצא.

אפשר להגיע לתריס ולהזיז אותו ידנית למצב סגור של סירקולציה?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

פרק את זרועות המגבים הקדמיים ואת הפלסטיק שמתחתם, ומתחת לפלסטיק בצד של הנוסע יש עוד פלסטיק תפוס אם שתי ברגי כוכב 20 ,ואז תגיע למדף סירקולציה ולפי התאור שלך או אכן לא עובד,לפני שאתה מקבע את הטריס תבדוק אם מגיע +-מתחלף בתקע של המנוע תריס, אולי הנגד לא תקין כי אז העלות כבר לא כלכך גדולה

פורסם

לפני שאתה מתחיל לפרק דברים ברכב, אתה בטוח שמצב הסירקולציה לא פעיל?

הבדיקה היא פשוטה, מפעילים מפוח פנימי במהירות מקסימלית ומשנים את המצבים בין סרקולציה פנימית וחיצונית. כמות האויר והרעש אמורים להשתנות בין המצבים ומעידים על תפקוד תקין.

אם תקין בדוק כי המסנן אבק בכלל קיים במקומו או מותקן באופן תקין, לפעמים הוא מתקפל במהלך ההתקנה ואבק ושאר תחלואים חודרים לרכב בזמן פעולת מפוח.

פורסם

לפני שאתה בכלל מתחיל לפרק משהו חכה שניה תעשה מה שאבקש ונוכל לדעת בוודאות כי אכן קיימת תקלה בתריס.

מה שתעשה זה כך תפתח ממש מעט את חלון הנהג תפעיל את עוצמת המאוורר על הגבוהה ביותר וסגור את דלת הנהג כשאתה מבחוץ שים את הפנים שלך מול הפתח שהשארת אתה תרגיש את הרוח יוצאת מכוון האוטו וזאת מכיוון שהרכב מכניס אויר מבחוץ לתוך חלל המלא אויר והאויר מחפש את הדרך הקלה ביותר לפנות מקום לאויר החדש ולכן הוא יצא מהחריץ שהשארת בחלון לאחר מכן פתח את הרכב תשנה למצב של סרקולציה פנימית ותראה אם עדיין יצא מהחריץ רוח אז אכן אתה צודק וקיימת תקלה במידה ולא אז אין בעיה במדף הסרקולציה.

פורסם
לפני שאתה מתחיל לפרק דברים ברכב, אתה בטוח שמצב הסירקולציה לא פעיל?

הבדיקה היא פשוטה, מפעילים מפוח פנימי במהירות מקסימלית ומשנים את המצבים בין סרקולציה פנימית וחיצונית. כמות האויר והרעש אמורים להשתנות בין המצבים ומעידים על תפקוד תקין.

אם תקין בדוק כי המסנן אבק בכלל קיים במקומו או מותקן באופן תקין, לפעמים הוא מתקפל במהלך ההתקנה ואבק ושאר תחלואים חודרים לרכב בזמן פעולת מפוח.

ככה הבנתי שהסירקולציה אינה פעילה. בן אם הכפתור מופעל ובין אם לא אין הבדל בעוצה,ברעש,ובטמפ' היוצאת מהפתחים.

לפני כמה חודשים הוצאתי את מסנן האבק לניקוי קל(נעשה באופן זמני, לפני קנייה של חדש), הרכבתי אותו חזרה בצורה טובה.

מה בעצם אתה מנסה להגיד? שאין הבדל בטמפ' כי האבק חודר למפוח או שהאבק הרס את מנוע הסרבו?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אין קשר בין מסנן המזגן למדף סירקולציה,ולפי הבדיקה שהוא עשה וזה כתוב בשורה 4 קיימת תקלה, וברכב זה כניראה גלגל שיניים שמפעיל את המדף שבור,פרק כמו שאמרתי ובדוק אם המדף זז בחופשיות אם לא אולי אין פיקוד ,ואת ההפעלה הוא מקבל מהנגד אתה תראה את התקע שהולך מהנגד למנוע מדף,במידה והוא זז חופשי אין קשר לפיקוד ,כדי למנוע עלויות גבוהות ועבודה רבה רצוי לקבע את התריס ,בשביל להחליף את התריס צריך לפרק מאדה

פורסם

בודאי שיש קשר, יש מסנני אבק שגם עוצרים ריחות מלחדור לתא הנוסעים. לא יודע מה יש בקליאו אבל מסנן מהסוג הזה, גם עם מדף סרקולציה היה תפוס על אויר חיצוני הוא לא היה מבחין בריחות ברכב, רק עוצמת מזגן ומפוח חלשים יותר.

פורסם

אצלי ברכב גם המנגנון לא עובד ובמהלך החלפת רדיאטור במכון מזגנים לרכב כבר קיבעו את זה למצב הסגור.

אני מאמין שזו בעיה שמאפיינת את הרכבים ובכל מקרה אם מקבעים עדיף שזה יהיה לסירקולציה פנימית ואם רוצים לאוורר ניתן פשוט לפתוח חלון.

• תוכן חדש...