Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז נתחיל מ0 קוראים לי יוסי, ירושלמי בן 21, עם ידע ורקע מתחום האודיו/קולנוע ביתי מכשירי סאונד ניידים ומחשבים.

עד לא מזמן הייתה לי 206 עם מערכת פשוט שהייתה HU של LG מדגם 7750 עם בלוטוט רמקולים קדמיים ופיוניר 400W מאחורה, לא מזמן התחדשתי בקליאו ספורט MK1 שכוללת HU של פיוניר 4700, קומפוננטים של רוקפוד אם אני לא טועה (מבט של אחד שמכיר את הדגמים), מגבר של אינטפינטי 4 יציאות, וסאב של סרווין ווגה.

עכשיו בניגוד לדעה הרובצת בפורום פה ובפורומים רבים הסאונד של "במה קדמית" בתוספת של סאב מרגיש לי מוזר באוזן, יכול להיות שזה בגלל העובדה שה206 יותר "אקוסטית" או שהקומפוננטים שיש לי נותנים צליל די צורם בווליום גבוהה או סתם בשל העובדה שהHU הנוכחי לא נותן מגוון אופציות כמו משחק עם הבאס וכו', אני לא כלכך יודע.

העבודה ברכב נראית מאוד איכותית ונראה שכל הבנייה הייתה במיוחד לרכב הנ"ל שעשו אותה לפני 4 שנים (פחות או יותר).

חשבתי על שדרוג מתמשך בשל העובדה שאין לי סכום גדול להקציב עכשיו והייתי מעוניין לדעת כמה פרטים מהאנשים היותר מבינים פה.

אז אני ישאל בשאלות קונקרטיות שלא כלכך מצאתי להם תשובה-

1. איזה השפעה אני יקבל בהחלפת HU ואיזה HU נותן סאונד טוב ונקי בלי כל הפיצ'רים מסביב, כי לא כלכך מעניין אותי USB או בלוטוט או חיבור לIPOD וכל השטויות שנפוצות היום במכשירים, גם תצוגה עם דולפינים או דגי זהב לא הכי מעניינת אותי, אלא רק אקולייזר שנותן משחק עם כל האופציות.
  2. זה רק אני או רמקולים אחוריים שיוצרים מן "תיבת תהודה" בבגאז קטן נותנים סאונד טוב יותר מאשר סאב אשר יושב בבגאז וסתם מרעיד לי את האוטו.
  3. היה ואני מחליט ללכת על פרוייקט CARPC, כיצד אפשר למשוך "מידע" מהמנוע כמו ששעונים יעודיים עושים כגון לחץ אויר, לחץ שמן וכו' וכו'.
  4. האם מכשיר EEE-BOX בתוספת של מתאם שקע מצית יכול להיות פתרון טוב ויחסית זול לCARPC.
  5. אני קורא על קרוסיים וטוויטרים ומגוון רמקולים קטנים או חלקים שמתווספים לקומפוננט שבא 3 חלקים, איזה השפעה יש לדברים הללו על הסאונד הכולל וכיצד.
  6. בטור אחד שרוב הזמן לא שומע על ווליום גבוהה ומעניין אותי אך ורק צליל נקי ובאס זה אחד הדברים שהכי פחות מעניינים אותי לאיזה חברות כדי לי לפזול, קראתי שהרבה אנשים מתחברים לסאונד של הרץ האם זה בשל העובדה שהוא יותר חזק או יותר איכותי או התפשרות באמצע.
  7. כמה חשיבות יש לבידוד הרכב, איפה עושים את זה והאם יש חברות/מתקינים שצריך לפזול אליהם בעניין.

לאחר ששאלתי שאלות כדי להיכנס קצת לעולם הזה אז אני גם ימקד, אני לא מתכוון להשקיע סכומים של 10,000 שקל, כי בכל זאת סאונד של שעה ביום צריך להיות טוב אבל לא מדהים, גם אחרי שמיעה של מערכות ביתיות באלפי שקלים לא שמעתי משהו שמשתווה לסאונד שאני מקבל מנגן הD2 של IAUDIO שיש לי בשילוב של אוזניות SHURE E2C (הדגם מהסדרה הקודמת והיות פשוט של החברה) שברשותי ששתיהם ביחד עלו לי בדיוק 1200 שקל.

ידוע לי מתעשיית הסאונד הביתי שיש חשיבות די גדולה לכבלים איכותים ולמרחקים של הרמקולים מהקירות ולזווית בהם הם נמצאים איך זה מתבטא בעולם הרכב?

אשמח לשמוע על המלצות של שדרוג של חלק כזה או אחר במערכת ביחס לחלקים שחבל להחליף אותם בגלל תועלת זניחה שתיווצר עקב החלפתם.

תודה מראש לכלל העונים והעוזרים.

פורסם

היי יוסי.

קודם כל ברוך הבא.

הציוד שברכבך על פניו נשמע איכותי, עם זאת ללא דגמים ספציפים קשה להתייחס.

לדעתי נקודת החולשה שלך הרכב היא דווקא הקומפוננט.

יש עליו כבר פז"מ של 4 שנים שזה לא מעט, ככה שכנראה עייפות החומר משפיע, חוצמזה נשמע שהוא לא לטעמך.

הסאב לא חייב להרעיד לך את האוטו, הוא יכול פשוט לתת פאנץ' קטן ונעים שצריך - הכל תלוי בכיוונים.

אני ממליץ לך בחום - תבוא למפגש, תשמע קצת מערכות, יעזרו לך לכוון את שלך, וככה תדע מה אתה רוצה ואיך אתה מגיע לזה.

יכול להיות שעם כיוון נכון אתה תראה שאין לך מה לשנות ואתה תהיה מבסוט ממה שיש לך (כיוון משנה מערכת ב-180 מעלות מחרא למדהים וכמובן גם להפך).

יכול להיות שתוכל להצביע יותר טוב על מה שחסר לך.

בקיצור תבוא.

פורסם

1. איזה השפעה אני יקבל בהחלפת HU ואיזה HU נותן סאונד טוב ונקי בלי כל הפיצ'רים מסביב, כי לא כלכך מעניין אותי USB או בלוטוט או חיבור לIPOD וכל השטויות שנפוצות היום במכשירים, גם תצוגה עם דולפינים או דגי זהב לא הכי מעניינת אותי, אלא רק אקולייזר שנותן משחק עם כל האופציות. אות איכותי הוא חשוב מאוד. לי לדוגמא יש קלריון 955, אין בו דולפינים אבל הוא מצוין מבחינת איכות הסאונד (החלפתי אליו עם מערכת קיימת, המון הבדל, מסדרה נמוכה יותר של קלריון 646)
  2. זה רק אני או רמקולים אחוריים שיוצרים מן "תיבת תהודה" בבגאז קטן נותנים סאונד טוב יותר מאשר סאב אשר יושב בבגאז וסתם מרעיד לי את האוטו. ללא איטום מטורף במקום תיבת תהודה יהיה לך סלט תהודה בבגאז'. ישנם סאבים קטנים של 8 ו10 אינטש שלא יוציאו לך ברגים מהבגאז' (או חוליות מהגב).
  3. היה ואני מחליט ללכת על פרוייקט CARPC, כיצד אפשר למשוך "מידע" מהמנוע כמו ששעונים יעודיים עושים כגון לחץ אויר, לחץ שמן וכו' וכו'. לא ממש יודע, חיישנים אני מניח. עם קצת דמיון וידע אפשר לעשות הרבה.
  4. האם מכשיר EEE-BOX בתוספת של מתאם שקע מצית יכול להיות פתרון טוב ויחסית זול לCARPC. לא ממש. CARPC צריך כוח עיבוד, וכרטיס קול טוב. והארד דיסק שמן בד"כ... אם CARPC אז עד הסוף :p
  5. אני קורא על קרוסיים וטוויטרים ומגוון רמקולים קטנים או חלקים שמתווספים לקומפוננט שבא 3 חלקים, איזה השפעה יש לדברים הללו על הסאונד הכולל וכיצד. קרוס זה מעגל פשוט ש"חותך" את האות שיוצא מהמגבר, ומעביר לדוגמא את הגבוהים (3000HZ+) לטוויטר ואת הנמוכים (80-3000HZ) למידבאס. בעיקרון סט 2 חלקים הוא סט של טוויטר שמפיק צלילים גבוהים ומיד שמפיק בינוניים וקצת באס ("מידבאס"). בסט 3 חלקים נוסף מיד ייעודי אשר לוקח על עצמו טווח מסויים של תדרי מיד, ומשאיר למידבאס (או וופר) להתעסק בנמוכים. זה יוצר הפקה ("תמונה") טובה יותר של טווח התדרים השמיע (20-20KHZ). מצד שני הרבה יותר קשה לכוון, להתקין, וצריך עוד ערוצים בד"כ. לדעתי עדיף להתרחק אלא אם אתה יודע למה אתה נכנס.
  6. בטור אחד שרוב הזמן לא שומע על ווליום גבוהה ומעניין אותי אך ורק צליל נקי ובאס זה אחד הדברים שהכי פחות מעניינים אותי לאיזה חברות כדי לי לפזול, קראתי שהרבה אנשים מתחברים לסאונד של הרץ האם זה בשל העובדה שהוא יותר חזק או יותר איכותי או התפשרות באמצע. נשמע כמוני (אגב, גם אני משתמש בנגן של IAUDIO ואוזניות של SHURE :p). להרץ יש רמקולים טובים עם אופי מסויים (אני לא אוהב). בכל מקרה, אל תקנה לפני שתשמע, כך תדע אם תאהב, וזו העצה הכי נפוצה שתקבל פה בפורום.
  7. כמה חשיבות יש לבידוד הרכב, איפה עושים את זה והאם יש חברות/מתקינים שצריך לפזול אליהם בעניין. יש המון חשיבות לצערי :p אני לא אוהב להמליץ על מתקינים, אז אני אשאיר את זה לאחרים. יש כמה חברות, אני חושב שDYNAMAT הכי נפוצים כאן.

בהצלחה!

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

כנראה שיש צורך להגיע למפגש ואני מבין את זה, וגם אני מבין שברוב המקרים לאנשים עם פחות ידע לגעת בסטים של 2 חלקים ולא 3, אם כן איזה סטים מומלצים יש כאן ומה ההיתרונות של כל אחד מהם, כאשר איכות הסאונד חשובה לי הרבה יותר מהעוצמה.

Mosho אם אתה שומע בנגן ואוזניות פחות או יותר כמו שלי ומבין מה אני אומר שאני מדבר על איכות סאונד תסביר לי איזה מערכת יושבת אצלך ברכב, ואיזה שיקולים אני צריך לעשות על מנת לקבל איכות דומה (כלומר מה להחליף קודם ואיפה להשים דגש).

פורסם

כרגע המערכת בבנייה.

הקודמת הייתה מהטובות ששמעתי (איזה מן אמא תרד על הילד שלה, הנקודה היא שאני לא אובייקטיבי [אבל היא באמת נשמעה ממש טוב]) אבל עלתה כמעט 20אש"ח כולל הכל, וזה באמת היה על קצה המזלג, למרות שהיא הייתה כולה יד 2 לכן הערך והאיכות שלה היו אפילו מעל 20 אש"ח. השקעתי משהו כמו 5 אש"ח על ההתקנה (כל דבר שהוא לא הרכיבים עצמם) מה שהוכיח עצמו כמשתלם (בניות VS בלי בניות, בעיקר איטום VS בלי איטום).

אם אתה לא רוצה עוצמה או באסים כלל, אתה יכול לקנות HU עם קרוסאובר אקטיבי, מגבר קטן של נניח 4X50, ורמקולים שכוללים טוויטר ומידוופר. הצעה שלי היא להשקיע בטוויטר איכותי וגדול, כי בד"כ הוופר הוא המוגבל בגודלו, טוויטר גדול תמיד אפשר למצוא איפה לשים, וככל שהטוויטר יהיה יותר איכותי ויירד יותר נמוך לתוך המידים, ככה הוופר יוציא יותר בס (לא סאב-בס, מה שאתה לא אוהב), אשר קשה יותר לרמקול בגודל כזה לנגן (נגיד 6.5 אינטש). כשאני אומר בס אני מתכוון מ80 או 100 הרץ עד 800 נגיד, משהו כזה. ב800 אין יותר מידי "בס" בס, אבל יש כמה כלים שמנגנים שם שאני מחשיב כבאס. לדוגמא, גיטרה בס מנגנת מ41 הרץ ועד 328הרץ, כאשר כל צליל מחולל "צליל עילי" (Harmonics) של עוד כ2 אוקטבות (654 הרץ ו1308 הרץ בצליל הגבוה ביותר בגיטרה בס) שאפשר לשמוע, ואפילו עוד שרק יחידי סגולה יכולים לשמוע אם בכלל. תוף בס מנגן בהמון תדרים, ובערך 400-800 נחשב לפאנצ''י אקוסטי כזה (בנוסף לתדרים אחרים, כאמור תוף בס זה לא סתם בום של טראנסים). בקיצור, אפשר לחפור על זה כל היום, ואתה יכול גם לקרוא בעצמך, כמו שאני עשיתי בזמנו. אני לא רואה צורך מטורף בסאב, אבל אין ספק שהוא מוסיף, ואני מעדיף עם, למרות הסלידה מבס. (אני מזכיר שההגדרה שלי לבס וההגדרה של חבר פורום X לבס יכולות להיות שונות).

מבחינת הבמה אפשר להגיע לתוצאות טובות מאוד עם 2 חלקים והשקעה בכיוונים והתקנה, ובקשר לרמקולים מאחור, אני לא אוהב. לדעתי המוזיקה "אמורה" לבוא מקדימה.

אני הייתי שם דגש על הרכיבים הבסיסיים (מגבר, סט 2 חלקים מוגבר אקטיבית, וHU) ודגש גדול אף יותר על ההתקנה (איטום מאוד מאוד חשוב) והכיוונים. סאב ומגבר נוסף בשבילו אפשר לקנות אח"כ אם חסר. (אם לא תנסה לא יהיה חסר, אני לא מסתדר בלי).

עוד דבר, בנוגע לווליום גם אני חשבתי כמוך. אבל איכות אמיתית נמדדת בווליום גבוה. לא יודע על אילו רמות אתה מדבר, אני אוהב לשמוע עם ווליום, ממש התמכרתי לזה. לשמוע דברים כמו נשימות של זמר, או פריטות של גיטריסט זו חוויה אחרת.

אז לסיכום, מה שאני הייתי עושה זה לקנות רמקולים נפרדים ולא "קומפוננט", אבל לא על דעת עצמך כי כמו שאמרת אתה רק נכנס לזה עכשיו. רוב הקומפוננטים כוללים טוויטרים די מסכנים שלא עושים את העבודה לדעתי, רובם לפחות. לי היו מורל סופרימו פיקולו, מאוד אהבתי אותם. בנוסף לחיסכון הגלום בקנייה בנפרד אתה חוסך גם על הקרוס, מאחר ואתה מגביר אקטיבית. למה אקטיבית? בשביל הגמישות. אתה נשמע כמו אחד שמעריך סאונד, לדעתי אפשר לדלג על הגברה פאסיבית. אני קניתי קומפוננט בהתחלה, ומהר מאוד השתדרגתי לHU מתקדם יותר, לטוויטר איכותי יותר, והגברה אקטיבית.

אם משהו לא ברור תשאל :p

פורסם

אז ככה קראתי את מה שכתבת ועדיין יש לי כמה חורים-

1. מה ההבדל בין הגברה פסיבית לאקטיבית?
  2. אתה אומר שלא צריך לקנות קומפוננט אלא להפריד לחלקים, מה זה אומר, לקנות טוויטר בנפרד, מיד בנפרד, ו-וואפר בנפרד, זה אומר שלושה חלקים. ובהודעה הקודמת רשמת שלאנשים שפחות מבינים כדאי להתעסק עם מערכות שתי חלקים, אז על איזה מהחלקים האלה כדאי לוותר על פי דעתך.
  3. מזה קרוסאובר אקטיבי?
  4. איזה HU שווה את ההשקעה, האם להביט על דברים כמו 9887 של אלפיין, או להסתפק במכשירים דוגמאת 786 של קלריון.
  5. 5 אלף ש"ח על התקנה, מזה כולל בפנים? ואיך אפשר לעשות את זה בחלקים ולא בפעם אחת.
  6. איך המגבר הנכוחי שלי? 4 ערוצים של אינפיניטי? דווקא ראיתי שהם לא בדיוק זולים וגם יש להם שם בטור חברה מוכרת בתחום, הוא נראה ככה http://www.lecar.co.il/index.php?action=product&productid=1014.
  7. גם במה שאתה כתבת התמקדת בסט שכולל במה קדמית בעיקר, השאלה האם בגלל שחסר לי במה אחורית, כדאי רמקולים בדלתות מאחורה או במגש האחורי.
  8. האם כדאי לוותר על סאב? האם יש דרך אחרת לקבל באס באופן שבאמת יהיה שווה את ההשקעה? האם הסאב שלי של סרווין ווגה שנותן הרבה רעשים חורקים ולא הכי קבועים, השאלה האם זה כי הסאב לא הכי מוצלח או בשל העובדה שמכונית צרפתיות הם לא בדיוק כוללות הרכבה כזאת מוצלחת ולכן כדאי לבודד כמו שצריך את הרכב.
  9. אתה אומר לא לקנות רמקולים לפי עצמי? אז לפי מי? אני לא מוצא אתר ביקורות של רמקולים לרכב כמו שיש בעולם הבית והאודיו הנייד. אני יודע שמורל חברה ישראלית שמאוד מוערכת בעולם והמחירים שלהם בארץ די טובים, השאלה האם כדאי להתמקד במורל או לפזול לחברות אחרות.

שוב תודה על כל תשובה.

פורסם
אז ככה קראתי את מה שכתבת ועדיין יש לי כמה חורים-
  1. מה ההבדל בין הגברה פסיבית לאקטיבית? הגברה פאסיבית מתרחשת אחרי שהאות הוגבר (כלומר, בין המגבר לרמקול) והגברה אקטיבית מתרחשת לפני ההגברה. וכמו שאמרתי אקטיבית גמישה יותר, אפשר לשנות את נק' החיתוך וכו'.
  2. אתה אומר שלא צריך לקנות קומפוננט אלא להפריד לחלקים, מה זה אומר, לקנות טוויטר בנפרד, מיד בנפרד, ו-וואפר בנפרד, זה אומר שלושה חלקים. ובהודעה הקודמת רשמת שלאנשים שפחות מבינים כדאי להתעסק עם מערכות שתי חלקים, אז על איזה מהחלקים האלה כדאי לוותר על פי דעתך. התכוונתי טוויטר ומידבאס, ולא סט קומפוננט מוכן עם קרוסאובר. העצה שלי היא לקנות פה מהפורום יד2.
  3. מזה קרוסאובר אקטיבי? בעיקרון, לצורכי המערכת, קרוסאובר אקטיבי נותן לך שליטה מדוייקת (תלוי בקרוס) על האות שמגיע לכל אחד מהרמקולים.
  4. איזה HU שווה את ההשקעה, האם להביט על דברים כמו 9887 של אלפיין, או להסתפק במכשירים דוגמאת 786 של קלריון. אני אוהב קלריון, אבל הרבה אנשים מעדיפים אלפיין. אבל כן, זו הרמה.
  5. 5 אלף ש"ח על התקנה, מזה כולל בפנים? ואיך אפשר לעשות את זה בחלקים ולא בפעם אחת. בניות, איטום, וחיווט (וכמובן ההתקנה של הרכיבים עצמם). מה אתה עושה מתי זה תלוי בך. דבר ראשון חיווט והתקנה כי אתה חייב. אח"כ איטום, אלא אם אתה חייב בניות כי הרכיבים לא מתאימים.
  6. איך המגבר הנכוחי שלי? 4 ערוצים של אינפיניטי? דווקא ראיתי שהם לא בדיוק זולים וגם יש להם שם בטור חברה מוכרת בתחום, הוא נראה ככה http://www.lecar.co.il/index.php?action=product&productid=1014. לא שמעתי אבל אינפיניטי זה לא רע :)רק לדאוג שהרמקולים תואמים את הנתונים של המגבר.
  7. גם במה שאתה כתבת התמקדת בסט שכולל במה קדמית בעיקר, השאלה האם בגלל שחסר לי במה אחורית, כדאי רמקולים בדלתות מאחורה או במגש האחורי. אני מסתדר מצוין בלי "במה אחורית".
  8. האם כדאי לוותר על סאב? האם יש דרך אחרת לקבל באס באופן שבאמת יהיה שווה את ההשקעה? האם הסאב שלי של סרווין ווגה שנותן הרבה רעשים חורקים ולא הכי קבועים, השאלה האם זה כי הסאב לא הכי מוצלח או בשל העובדה שמכונית צרפתיות הם לא בדיוק כוללות הרכבה כזאת מוצלחת ולכן כדאי לבודד כמו שצריך את הרכב. יש רמקולים שיכולים לנגן תדרים נמוכים היטב, אבל בגדול אין תחליף אמיתי לסאב. אפשר לשים וופרים של 8 אינטש מקדימה, אבל זה כבר 3 חלקים והתקנה מורכבת. אני ממליץ על סאב.
  9. אתה אומר לא לקנות רמקולים לפי עצמי? אז לפי מי? אני לא מוצא אתר ביקורות של רמקולים לרכב כמו שיש בעולם הבית והאודיו הנייד. אני יודע שמורל חברה ישראלית שמאוד מוערכת בעולם והמחירים שלהם בארץ די טובים, השאלה האם כדאי להתמקד במורל או לפזול לחברות אחרות. מורל חברה מצויינת, ואני מאוד ממליץ על הסופרימו בתור טוויטר, אם כי הוא יקר. אני הייתי מזמין מחו"ל, אבל אם אתה לא רוצה יש מספיק אפשרויות כאן ביד 2 בפורום. תעבור על הרכיבים ותחפש אותם בגוגל, ביקורות וכו'. יש המון פורמים עם המון חומר על המון רמקולים כמו caraudio.com או diymobileaudio.com, בקיצור גוגל.

שוב תודה על כל תשובה.

אה, ואני לא יודע איך שכחתי. עוד 2-3 שבועות יש מפגש של הפורום, יהיה מאוד יעיל אם תבוא לשמוע מערכות ולהתרשם.

מה אתה שומע אגב? ומה התקציב למערכת? באלפי שקלים בודדים אין מה להתפרע. אם תבנה מערכת בשלבים, דברים שאני ממליץ לעשות קודם הם רכישה של HU טוב עם קרוס אקטיבי, ואיטום, שהן השקעות טובות לעתיד (אלא אם אתה מתכוון להחליף רכב). למרות שאני מאוד ממליץ על הגברה אקטיבית, אם אין מספיק תקציב למספיק ערוצים, בינתיים אפשר להסתפק בהגברה פאסיבית וסאב, אבל אני לא נהנתי מהסט הפאסיבי שהיה לי, שכן היה איכותי ויקר. את הרמקולים תמיד אפשר להחליף, די בקלות, היות והם בסופו של דבר קובעים את צביון הסאונד, לכן אולי ייקח כמה נסיונות למצוא את מה שאתה אוהב.

לא הייתי ממליץ לך באותה צורה אם לא הייתי מתרשם שאתה כן מוכן להשקיע (1200 ש"ח על נגן ואזניות).

פורסם

עדיין קצת מבולגן אבל בסדר, לאט לאט מתמקדים יותר ויותר-

1. דיברנו על הפרדה ל2 חלקים, והמיד באס שהוא בעצם הרמקול עצמו, עכשיו בוא נגיד שדיברנו על טוויטר סופרימו פיקולו, מה העלות שלו בארץ ובחו"ל, ולאיזה מיד באס כדאי לשדך אותו.
  2. היה ואני הולך על הסט משאלה 1, האם בהתחלה אפשר לשדך אותו למגבר הנוכחי ואז לשדרג, ואם לשדרג, מהרבה קריאה הבנתי שעדיף מגבר שתי 2 ערוצים לרמקולים מקדימה על פני מגברי 4 ו6 ערוצים? יש אמת בדבר?
  3. אני קורא על כל מיני חברות שנחשבות חברות טובות בתחום הרכב של קיימות בתחום האודיו הביתי לעומת חברות שמתעסקות בשתי העולמות, איזה חברות מגברים נחשבות כנותנות צליל יותר איכותי דוגמאת הרמן קרדון ודנון לבית (כאשר אנחנו מדברים על תקציבים של בין 2000-3000 ש"ח למגבר ולא על חברות כמו מקינטוש שיצא לי לראות.
  4. נראה לי להגיע למפגש יתרום לי מאוד, איך ואיפה מגיעים לאחד כזה.
  5. תודה.

פורסם

יש שרשור דביק בראש הפורום עם תאריכים, ולפני המפגש עצמו נפתח שרשור התפקדות.

עם 2000-3000 למגבר אתה בקלות מגיע ל10000, שים לב. מה התקציב?

אל תפסול ככה את מקינטוש, אני קניתי 2 מגברים של מקינטוש ב2000 כ"א לפני שנתיים. אמנם ישנים, אבל עובדים מצוין :)

אם זה התקציב, יש לך כאן

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254219

מגברים של סאנדאון, שמאוד מומלצים בפורום. בהודעה השנייה בעמוד יש מבצעים למעין עסקאות חבילה. הקלארוס הוא סט מצויין שנמנה על קומפוננטים שכן הייתי ממליץ עליהם, אבל לדעתי אין מה להשוות לפיקולו ומידבאס טוב.

2 מגברים, 4 ערוצים ומונובלוק של סאנדאון שמכסים אותך מבחינת ההגברה, עולים 4000 ש"ח יחד. (ה100.4D וה1000D) סאב ASSASSIN מאותו העמוד ב1350 ש"ח, סט קלארוס ב2100 ואנחנו עומדים על ~7500 ש"ח. תוסיף 1500-2000 ש"ח על HU והתקנה והופ עברנו את ה10K... אבל שווה את הכסף :) אם אתה דוחה את הסאב למועד מאוחר יותר, אתה "חוסך" 3000 ש"ח. כל אלה מחירים של מוצרים חדשים עם אחריות, גם שיקול. ביד2 אם תמצא מן הסתם יהיה זול יותר. אבל יש סיכונים ביד2 (למרות שהם לא גדולים)

פיקולו משומש עולה 1000~ אם אני לא טועה. (לזוג)

מה גודל הרמקולים בדלתות?

פורסם

אלו תקציבים מכובדים למדי! חשבתי שאתה לא הולך להוציא 10000...

בקשר לשאלה, אין בגישור משהו פסול, אם אתה קונה מגבר עתידי, אז שיהיה כמה שיותר ערוצים לדעתי, משאיר אותך עם יותר אפשרויות. אתה תמיד יכול לקנות עוד מגבר 2 ערוצים, אבל אני מעדיף כמה שפחות רכיבים מבחינת ההתקנה (אחרי שהיו לי 3 מגברים ברכב הקודם). להגברה אקטיבית אתה חייב 4 ערוצים (1 לכל טוויטר ו1 לכל מידבאס).

יש פחות היצע של רמקולים 5.25 ביד2. אם אני לא טועה ניתן לרכוש מהחנות בקישור שנתתי את המידים של הקלארוס בלבד. בנוסף, אם הבאס ב6.5 צנוע (מאוד), ב5.25 הוא כבר מתחיל ממש להיעלם. אני מחזק את ההמלצה שלי לסאב (לפחות הקיים).

פורסם

איזה סטים כדאי להתמקד, ואני לא כלכך רואה שיש מיד באס לבד, אני מוצא רק קומפוונטים, כמו כן על איזה חברות של מגברים יש לפזול.

פורסם

לפי מה שאני זוכר את המידבאס של הקלאורוס לא מוכרים בנפרד אלא רק כסט שהוא אחד מהמומלצים ביותר בתקציבו.

לגבי הפיקולו - טוויטר מצוין , אבל לא הייתי הולך על הרכבה של רכיבים מסדרות ומותגים שונים שכן זה מצריך הרבה ידע ניסיון מזל רכיבים (קרוס אקטיבי\פרוססור) והרבה רצון לכיוונים. אני הייתי הולך על סט שלם שבו יהיה הרבה יותר קל לקבל תוצאות טובות.

HU -

בתקציב הזה כל המכשירים של החברות המובילות יעשו עבודה טובה . קלריון , אלפיין , אקליפס , פיוניר - כולם יתאימו .

קומפוננט -

כמו תמיד ברמקולים צריך לשמוע כי יש עניין של טעם אישי. הכי טוב באמת זה לקפוץ למפגש ולדלג בין הרכבים . על סט שלושה חלקים הייתי מוותר שכן התקציב נמוך מידי עבור הסט ההתקנה וכל מה שמסביב לו.

כמו כן , רשמת מידה של חמש ורבע למיד . אני ממליץ מאוד לבחון את זה היטב את המידה ולבדוק אם יש אפשרות להתקין שם מידבאס של 6.5 , תשאל מתקינים מנוסים לגבי הסוגיה הזו (אני אישית כמתקין ממליץ על יוסי).

איטום -

אם מדובר ברכב שהוא לא זמני אזי איטום בדלתות הקידמיות הוא דבר יעיל אבל לא זול והוא מיקר את ההתקנה .

סאב -

לא הייתי מוותר עליו , אין מה לעשות במקרה הזה הגודל כן קובע.

מה שכן , לא הייתי ממליץ להתפשר על רכיבים אחרים על מנת לגנוב מהתקציב , אני הייתי ממליץ לבנות בהדרגה את המערכת אבל לעשות זאת כמו שצריך. אם בכל זאת אתה מוותר על סאב אז תקפיד על סט קדמי שירד כמה שיותר נמוך . הקלאורוס לדוגמא עושה זאת בצורה יוצאת דופן טובה.

הגברה -

מגברים קונים בסוף .

אחרי שתדע איזה סט קדמי אתה רוצה תדע להתאים לו מגבר מבחינת הספק , קרוס אובר , ערוצי הגברה וכו.

אחרי שתדע אם ואיזה סאב אתה מתקין תוכל לדעת איזה מגבר דרוש לו מבחינת הספק ביחס להתנגדות הסאב , קרוסים וכו.

יד 2 -

יש לא מעט ציוד מצוין פה בפורום שמחליף ידיים . ישנם הרבה חברי פורום ותיקים שמחליפים ציוד וקניה מהם כמעט תמיד היא עסקה בטוחה ומשתלמת.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר, דווקא במפגש אליקו אמר שיהיה ניתן לרכוש רכיבים בנפרד. [אם היית במפגש היית שומע :wink:]

מצטרף להמלצה לנבור בפורום מכירה יד 2. תוכל לדלות שם לא פעם אחלה דברים במחירים הוגנים.

• תוכן חדש...