Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!!

יש לי כמה שאלות - ראיתי היום פיאסטה 97, דינמיק 16V.

קילומטרצ' - 115K ק"מ.

1.שאלתי את בעלת הרכב לגבי טיפולים, והיא אמרה שעשתה ויש לה קבלות

שאלתי לגבי החלפת רצועת טיימינג - היא לא יודעת מה זה וכנראה לא עשתה. הסברתי לה שזה עלול לגרום נזק בלתי הפיך למנוע, אבל אז חשבתי - אולי אין למנוע הזה רצועת טיימינג??? (אני יודע שיש מכוניות כאלה ללא הרצועה). מה אתם אומרים???

2. איך באופן כללי האמינות של המנוע הנ"ל - 1250סמ"ק, 16V???

3. כמן כן, ראיתי בין השאר גם שרייד 98. הקלץ' שלו היה מאוד מאוד גבוה - כלומר היה צריך להרים ממש גבוה כדי להגיע ל"נקודה".

זה אמור להיות ככה?? אני מניח שלא... אפשר לסדר את זה?? כמה זה אמור לעלות??

תודה רבה!!

פורסם
שלום!!

יש לי כמה שאלות - ראיתי היום פיאסטה 97, דינמיק 16V.

קילומטרצ' - 115K ק"מ.

1.שאלתי את בעלת הרכב לגבי טיפולים, והיא אמרה שעשתה ויש לה קבלות

שאלתי לגבי החלפת רצועת טיימינג - היא לא יודעת מה זה וכנראה לא עשתה. הסברתי לה שזה עלול לגרום נזק בלתי הפיך למנוע, אבל אז חשבתי - אולי אין למנוע הזה רצועת טיימינג??? (אני יודע שיש מכוניות כאלה ללא הרצועה). מה אתם אומרים???

ברכב הנ"ל ישנה רצועת תזמון, רק במנועי ה"ברזל" הישנים של פיאסטה הייתה קיימת שרשרת.

אי לכך יש לעבור על הקבלות או לחילופין לגשת למוסך המטפל לבירור הנושא.

2. איך באופן כללי האמינות של המנוע הנ"ל - 1250סמ"ק, 16V???

אמינות של המנוע בטיפול נכון ואוהב טובה מאד, מנוע ה-1.3(60 כ"ס)אמין הרבה יותר אך גם עצלן יותר.

3. כמן כן, ראיתי בין השאר גם שרייד 98. הקלץ' שלו היה מאוד מאוד גבוה - כלומר היה צריך להרים ממש גבוה כדי להגיע ל"נקודה".

זה אמור להיות ככה?? אני מניח שלא... אפשר לסדר את זה?? כמה זה אמור לעלות??

לא, זה לא אמור להיות כך.

גובה הדוושה פיזית צריכה להיות מקבילה לזו של דוושת הבלם.

ניתן לכוון זאת ע"י קיצור או הארכה של כבל המצמד(עבודה של מס' שניות/דקות).

באם גובה הדוושה מקביל לרעותה אך תחושת ההפרדה ממשיכה להיות גבוהה או לחילופין כיוונון הכבל הגיע עד תומו, תדע כי ימיו של המצמד מגיעים לקיצם.

תודה רבה!!

בבקשה,

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה רבה!!

שאלה נוספת - אי החלפה של רצועת הטיימינג גורמת נזק למנוע לפי מה שאני יודע (לראש מנוע).

הנזק זה , אם אכן נגרם, ייתגלה בבדיקה??

כלומר אני יכול לקחת את הרכב לבדיקה ובמקרה שאין נזק לקנות ומיד להחליף את הרצועה??

ובנוסף, ישנם עוד טיפולים גדולים כמו החלפת רצועת טיימינג שאני צריך לבדוק האם נעשו ברכב או לא?? (בנוסף להחלפות שמנים\פילטרים\פלאגים בטיפולי 10000)

פורסם
תודה רבה!!

שאלה נוספת - אי החלפה של רצועת הטיימינג גורמת נזק למנוע לפי מה שאני יודע (לראש מנוע).

הנזק זה , אם אכן נגרם, ייתגלה בבדיקה??

כלומר אני יכול לקחת את הרכב לבדיקה ובמקרה שאין נזק לקנות ומיד להחליף את הרצועה??

ברמה התיאורטית , אתה יכול לנסוע על רצועת טיימינג אחת גם מליון ק"מ.

כל עוד היא לא נקרעת - אין שום נזק.

אם היא נקרעת (עקב חוסר החלפה או כל סיבה אחרת) - ייתכן מצב בו השסתומים ייפגשו את הבוכנות , יתעקמו , ישברו בוכנות ושאר מרעין בישין.

בגלל זה מחליפים , לפני שהיא נקרעת.

במצב של הרכב שראית , אם אתה מבצע את ההחלפה , אתה יכול לישון בשקט לגבי הנק' הזו.

פורסם

בהמשך לבעיית הטיימינג, החלטתי לבדוק כל כמה ק"מ צריך להחליף.

מדובר על פיאסטה דינמיק 16 שסתומים, 1250 סמ"ק.

התקשרתי למוסך מורשה של פורד והבחור בטלפון אמר - אין טיימינג. שמחתי.

כדי לוודא את זה, התקשרתי לעוד מוסך מורשה. תשובה - כל 120,000 ק"מ.

התקשרתי למוסך שלישי - בעל המוסך אומר 90,000 ק"מ.

מה קורה פה?????

בלי לקנות את ספר הרכב, איך אני יכול לברר את הפרט הזה בודאות??

שוב תודה!!

פורסם
בהמשך לבעיית הטיימינג, החלטתי לבדוק כל כמה ק"מ צריך להחליף.

מדובר על פיאסטה דינמיק 16 שסתומים, 1250 סמ"ק.

התקשרתי למוסך מורשה של פורד והבחור בטלפון אמר - אין טיימינג. שמחתי.

כדי לוודא את זה, התקשרתי לעוד מוסך מורשה. תשובה - כל 120,000 ק"מ.

התקשרתי למוסך שלישי - בעל המוסך אומר 90,000 ק"מ.

מה קורה פה?????

בלי לקנות את ספר הרכב, איך אני יכול לברר את הפרט הזה בודאות??

שוב תודה!!

תחליף רצועה , GOD DAMN IT :!::!::!:

או שבעצם תקנה קודם את האוטו... :?

פורסם

אני בסך הכל לא רוצה שהרצועה תיקרע ביום בו אני אקנה את האוטו, או יום למחרת כשאני אהיה בדרך למוסך להחליף אותה.

ההסתברות היא כמעט אפסית אבל מצד שני יש את חוק מרפי.

בכל מקרה, גיליתי שזה 120K.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מניסיוני למדתי שבכל רכישה של רכב יד שניה, בו ישנה רצועת טיימינג אין לסמוך על מה שאומרים לך לגבי הטיפולים שבוצעו (או לא בוצעו).

עצתי לך: קנית רכב יד שניה: בצע טיפול החלפת שמן\פלגים\פילטרים\רצועת טיימינג (אם יש).

זה יתן לך שקט נפשי ובטח לא יזיק למכונית, מה גם שהעלות לא גבוהה.

http://www.whatcar.com/ מבחני מכוניות חדשות וישנות. רוב הדגמים מופיעים.
פורסם

ואם אתה כל כך חושש הרצועה תקרע לך דווקא בדרך למוסך - תזמין גרריסט ב100 ש"ח ותוכל לישון בשקט.

אבל זה באמת מה שמטריד אותך ברכב? הרצועת טיימינג? זה כבר משהו קטן. מה המצב של שאר המכלולים ברכב?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תסכם עם בעלת הרכב שהיא עושה טיימינג לפני שהיא מוכרת את הרכב, אפילו על חשבונך...

תדאג להיות איתה במוסך ע"מ לוודא את זה.

חוצמזה - במידה והרכב טופל במוסכים מורשים - יכול להיות מקרה שהחליפו לה רצועה והיא בכלל לא יודעת מזה, אני יודע שכשהגיע הזמן להחליף טיימינג בגולף הקודמת שלי הרכב היה במקרה בטיפול גדול. קיבלתי טלפון מפליקס ואמרו שלפי הוראות יצרן הם צריכים להחליף טיימינג ורצו את אישורי.

בד"כ מוסכים לא יוותרו על עבודה ככה סתם (בייחוד אם הייצרן מורה על כך...)

אל תשחק עם רצועת הטיימינג. זה ממש לא "מוצ'ו כיף" אם היא נקרעת ועלות ההחלפה לא גדולה יחסית.

כמו כן - חלק מהמוסכים (רק המורשים?) נותנים אחריות, לאבא של חבר נקרעה הרצועה בפאסאט 1.8T לפני זמנה והמוסך תיקן הכל על חשבונו...

• תוכן חדש...