Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בהחלפת צמיגים 195/50/15

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בעקבות מצב בו לא היתה לי ברירה אלא לעלות על מדרכה תוך כדי נסיעה נוצרה בליטה באחד הצמיגים הקדמים שלי, מעבר לכך, אותו צמיג ביש מזל גם חווה 2 פאנצ'רים עד היום.

כל ארבעת הצמיגים הנוכחים שלי הינם MICHELIN PILOT EXALTO PE02 במידה כאמור 195/50/15 מתאריך יצור 45/06,

כאשר אני מעוניין לקנות 2 צמיגים חדשים, לשים אותם על הסרן האחורי, ואת ה"ישנים" לשים מקדימה.

ההתלבטות שלי, ומתוך נקודת הנחה כרגע שהצמיגים הבאים נמצאים במלאי וטריים, היא:

TOYO T1-R

GOODYEAR F1-GS3

או זוג חדש של הMICHELIN

כל עצה תתקבל בברכה!

תודה.

פורסם

בעקבות מצב בו לא היתה לי ברירה אלא לעלות על מדרכה תוך כדי נסיעה נוצרה בליטה באחד הצמיגים הקדמים שלי

:roll::roll: כוסאמו כל המדרכות הקופצות האלה. :twisted:

לא חוויתי את האקסלטו, הביקורות טוענות שהם עדיפים, אבל מול הגודייר - הטויו טיפה פחות טובים (התרשמות קצרה משניהם, נכון להיום, קח בע"מ).

ובכל זאת - בשקלול של כסף מול תמורה - הטויו לוקח די בהליכה, נדמה לי שגם מול המישלין.

פורסם

יותר נהגים תזזיתיים מאשר מדרכות אבל גם הן לפעמים עושות צרות ונמצאות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון :wink:.

זה בדיוק ממה שאני מוטרד.

כלומר למרות שיש ביקורות טובות על הטויו, בהתבסס רק על תג המחיר שלהם (שהוא חביב ביותר) נראה כי הם פחות טובים,

ולא בא לי שדווקא הצמיגים הפחות טובים יהיו מאחור.. תחת שובב זה נחמד אבל במגבלות..לא ארצה לפגוש מדרכה שוב והפעם באשמתי :oops:

אשמח לדעות ממי שחווה את ההבדלים שבין האקסלטו לשאר הצמיגים שהתייחסתי אליהם.

עריכה: נ.ב.: אם זה משנה משהו הג'אנטים רוחבם 7 אינץ'.

פורסם

כלומר למרות שיש ביקורות טובות על הטויו, בהתבסס רק על תג המחיר שלהם (שהוא חביב ביותר) נראה כי הם פחות טובים,

ולא בא לי שדווקא הצמיגים הפחות טובים יהיו מאחור

האוייב של הטוב הוא הטוב ביותר, זה לימדו אותי הרבה פעמים.

צמיג חדש יהיה טוב יותר מצמיג בן שנתיים וחצי, בטח ובטח בצמיגים שההבדלים ביניהם הם לא שמיים וארץ. גומי שמתייבש מאבד אחיזה באופן די היסטרי.

פורסם

אם אתה אוהב לקרוע את המכונית שלך - שלא ציינת איזה סוג היא (?), זוג TOYO R888 יתיאמו לך בול לסרן הקדמי - בייחוד שהקיץ כבר כאן! .

אם תקציב לא מהווה שיקול, ואתה רוצה צמיגים לעוד 2-3 שנים - אז מישלן.

לא לשכוח להחליף בסתיו, אם לא תשחק אותם לפני כן.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

שמר - השאלה היא אם באמת אין הבדל של שמיים וארץ בין האקסלטו לטויו, והרי אמרת שאין לך נסיון עם הראשון..למרות שאני מסכים במאת האחוזים לגבי הבדלי הגיל.

ירון - בסה"כ מדובר על גולף 3, 1.8 90 כ"ס, אבל גם איתה אני נהנה לשחק (באחריות כמובן :twisted:) מדי פעם.

צמיג טוב נותן לי את הבטחון הדרוש גם לעצמי וגם על הכביש, ונראה לי שסמי-סליקס הם כבר דרגה אחת יותר מידיי.

סה"כ האקסלטו מתנהג יפה, הוא אוחז, צפוי וברטוב (ממש, לא ממטרות או זירזוף גשם) אפשר כמעט לטעות ולחשוב שהכביש יבש..

אני רק רוצה לדעת אם הטויו T1-R יתאים על הסרן האחורי ולא יגרע מהמצב כרגע וכך יתאפשר לי גם לחסוך כמה גרושים.

אין לי בעיה להשקיע את העוד 200 ש"ח +- על כל צמיג אם עדיף באופן מוחלט לקנות שוב את המישלין/גודייר(אם יש).

פורסם

כאשר אני מעוניין לקנות 2 צמיגים חדשים, לשים אותם על הסרן האחורי, ואת ה"ישנים" לשים מקדימה.

אני דווקא שמעתי שכדאי לשים את הצמיגים החדשים מקדימה דווקא...

פורסם

לא התכוונתי להתערב בשרשור אך כיוון שרשמת על השמועה אז אני אתערב.

תמיד אבל תמיד צמיגים חדשים\טובים יותר מאחורה וזאת מכיוון שאילו יקרה נזק לצמיג אחורה הסבירות שהנהג יאבד שליטה גדולה בהרבה אילו זה יהיה גלגל קידמי ניתן לשלוט על הרכב.

וסיבה שניה אחיזת הכביש מאחורה מקנה לנהג בטיחות ככל שהצמיגים אחורה יהיו טובים יותר אחיזת הכביש עולה.

פורסם
וסיבה שניה אחיזת הכביש מאחורה מקנה לנהג בטיחות ככל שהצמיגים אחורה יהיו טובים יותר אחיזת הכביש עולה.

וזה בדיוק מה שמטריד אותי..

פורסם
אם אתה אוהב לקרוע את המכונית שלך - שלא ציינת איזה סוג היא (?), זוג TOYO R888 יתיאמו לך בול לסרן הקדמי - בייחוד שהקיץ כבר כאן! .

אם תקציב לא מהווה שיקול, ואתה רוצה צמיגים לעוד 2-3 שנים - אז מישלן.

לא לשכוח להחליף בסתיו, אם לא תשחק אותם לפני כן.

ירון

למה להתפרע כאשר בחצי מחיר אפשר לקנות פדרל 959SS שאומנם יתנו טיפה פחות אחיזה אבל יהיו שימושיים גם בחורף.

אומנם עדיין לא התנסתי עם ה-T1R אבל יש לי ניסיון עם אקסקלטו ו-SP9000 ולצערי הדופן של כולם רכב מדיי בשביל נהיגות ספורטיביות ואני תוך קצת יותר משנה גמרתי כבר את הדופן שלהם. אחרי שהרכבתי את הפדרל התחושה של ההיגוי השתפרה והצמיג לא נמרח יותר בפניות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שלום לכם,

בעקבות מצב בו לא היתה לי ברירה אלא לעלות על מדרכה תוך כדי נסיעה נוצרה בליטה באחד הצמיגים הקדמים שלי, מעבר לכך, אותו צמיג ביש מזל גם חווה 2 פאנצ'רים עד היום.

כל ארבעת הצמיגים הנוכחים שלי הינם MICHELIN PILOT EXALTO PE02 במידה כאמור 195/50/15 מתאריך יצור 45/06,

ההתלבטות שלי, ומתוך נקודת הנחה כרגע שהצמיגים הבאים נמצאים במלאי וטריים, היא:

TOYO T1-R

GOODYEAR F1-GS3

או זוג חדש של הMICHELIN

כל עצה תתקבל בברכה!

תודה.

אני שמתי בסובארו גודייר F1 לפני חודשיים רק במידה אחרת משלך, הצמיגים די יקרים

אבל אני מרוצה מהם מאוד! שקטים, נוחים ואוחזים באופן מרשים! וניראים מעולה:-)

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם
למה להתפרע כאשר בחצי מחיר אפשר לקנות פדרל 959SS שאומנם יתנו טיפה פחות אחיזה אבל יהיו שימושיים גם בחורף.

אומנם עדיין לא התנסתי עם ה-T1R אבל יש לי ניסיון עם אקסקלטו ו-SP9000 ולצערי הדופן של כולם רכב מדיי בשביל נהיגות ספורטיביות ואני תוך קצת יותר משנה גמרתי כבר את הדופן שלהם. אחרי שהרכבתי את הפדרל התחושה של ההיגוי השתפרה והצמיג לא נמרח יותר בפניות.

לגבי זה שהדופן נשחקת אני חושב שאתה צריך למלא לחץ אויר גבוה יותר. במיוחד אם אתה נוהג "לשחק" על המגבלות, אני נוהג - ואני שם 38-40 מקדימה, וזה משפר את העמידות ומוסיף לאחיזה.

לגופו של רכב בגולף 1.8 תשים פאלקן או הנקוק או משהו כזה, לא שהםצמיגים גרועים, ממש לא, גם ככה הרכב כבד.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

צמיגי קו שני, לא סיני אבל בטח שלא צריך לשים מישלן פיילוט על גולף 1800.

כבד התכוונתי לא מבחינת משקל אלא מבחינת זה שהרכב לא חורך אספלט ומיישר פיתולים בדיוק, לכן אין צורך להשקיע הרבה ג'ובס בצמיגי קו ראשון וכו'.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...