Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי אופל אסטרה 1.6 1995 אוטומטית. לפני כ - 3 חודשים בוצע תיקון ראש מנוע לרכב. מאז שיצא מהתיקון יש צילצולים חזקים מאוד בזמן נסיעה.

אציין, כאשר המנוע קר אין שומעים את הצלצולים.

הבעיה מתחילה לאחר נסיעה של כ- 60 ק"מ.

הצלצולים נשמעים בחלק התחתון של המנוע.

נכנסתי חזרה למוסך, שם חיברו אותי למחשב וביצעו נסיעה ולא מצאו שום דבר חריג.

האם יש למי מכם רעיון נוסף?

שגיב

פורסם

שלום רב !

מה שחברי מר ברזילי מתכוון , שראש המנוע הושחז יתר על המידה, ולכן יחס דחיסה מקורי עלה, במידה ומורכב אטם ראש סטנדרטי, יחס הדחיסה עולה, ונטיית הרכב לצלצולים גבוהה יותר, הפיתרון האפקטיבי, הוא פירוק הראש מחדש, על חשבון בעל המוסך שפישל, והרכבת אטם עבה יותר.

נסה בשלב זה, לבצע ניסיון ועבור זמנית למשך תידלוק אחד , לתדלק באוקטן 98, ודווח האם הצלצולים נעלמו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בוקר טוב,

ביצעתי את מה שהציע החבר צביקה ותידלקתי מיכל בדלק 98 .

אציין שעוצמת הצילצולים והתדירויות ירדו מאוד, עדיין ידי פעם נשמעים צילצולים קלים מאוד מידי פעם. אך השינוי הוא עצום.

האם עליי מעתה לתדלק באוקטן 98?

שגיב

פורסם

הוא ממוקם על הבלוק מנוע, זה חיישן קטן שמוברג לבלוק ומתחבר אליו קונקטור.

ההצעה שלי היא שתתחבר לסורק תקלות שיסרקו אם יש תקלות, כי יכול להיות שניגרם נזק כלשהו במהלך פירוק הראש לחיישן כלשהו או לא חיברו איזה קונקטור, אם הכל תקין בבדיקת המחשב אז מה שכתבו קודמי לגבי האטם ראש עבה נכון.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב,

מכיוון שהשרשור נפתח לפני פרק זמן אני מעדיף להמשיך אותו.

ניגשתי למוסך שבו בוצע ראש המנוע ודרשתי לקבל יחס ראוי למוסך מורשה של UMI.

ביקשתי שבנוסף לכל הבדיקות, יבדקו מדוע המנוע צורך שמן לאחר ביצוע ראש המנוע וכל הצרות שלאחריו.

האוטו נשאר לבדיקה ולהלן חוות דעת מנהל/בעל המוסך:

1. ראש המנוע לא הושחז מעבר לנדרש, הוא בדק זאת בעצמו.

2. שיחרר את צינורית האוויר או הדלק המחברת בין סעפת היניקה לצינורית כלשהוא וטוען שזה ינקה את המזרקים.

3. בדיקת מצב המנוע מראה:

בוכנה 1 - 6%

בוכנה 2 - 8%

בוכנה 3 - 22%

בוכנה 4 - 13%

לטענתו השמן פשוט הולך לכוון אגן השמן, לכן המנוע צורך שמן.מכיוון שהבוכנות 3 ו-4 רחוקות ממשאבת המים הן נפגעו יותר.

אומנם המנוע גמע כבר 230000 ק"מ, אך מעולם לא מילאתי גרם שמן בין טיפול לטיפול.

מעבר לזאת שצילצולי המנוע חזרו לאחר פרק זמן של שבוע והיום ארכוש חוטי הצתה חדשים (שלא הוחלפו כ- 80000 ק"מ) ופלאגים שלא הוחלפו (כ-50000 ק"מ).

אני מטפל במוסך מורשה, על מנת לחסוך את כאב הראש של לדאוג לפרטים קטנים ואני מוכן לשלם על כך. אך כנראה באמת אין לסמוך אלא על עצמך בלבד.

דעתכם על הנתונים המויינים לעיל, תעזור לי מאוד.

שגיב

• תוכן חדש...