Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק יקר זה טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טוב ויפה - רק שעובדתית להגיע באוטובוס לעבודה וחזור עולה לי 45 שקל עם כרטיסיות , לוקח שעה וחצי, 2 אוטובוסים ויש לי הליכה של רבע שעה ברגל.

באוטו, הנסיעה הזאת עולה לי כ35 שקל , לוקחת 30-40 דקות ואני לא צריך ללכת ברגל.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התגובה של ג'רמי מסכמת הכל.

יקור רציני במחיר הדלק יכריח אותנו לעשות הרבה שינויים לטובה באורח החיים שלנו כמו להפסיק לסוע לעבודה באוטו לבד, יעודד שימוש בתחבורה ציבורית, יבטל את אופנת הליסינג שיושבת כאבן ריחיים על המעמד הבינוני (שאפילו לא שם לב זה) והכי חשוב - בגלל הקטנת הנסועה - גם יקטין את כמות הנפגעים בתאונות דרכים ואת הסובלים ממחלות נשימה.

בקיצור, בתור אחד שממלא 98 והרבה, זה אולי לא טוב לי אישית אבל זה יהיה טוב לישראל אם תוך 6 שנים ליטר בנזין יעלה פה 12 שקל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
התגובה של ג'רמי מסכמת הכל.

יקור רציני במחיר הדלק יכריח אותנו לעשות הרבה שינויים לטובה באורח החיים שלנו כמו להפסיק לסוע לעבודה באוטו לבד, יעודד שימוש בתחבורה ציבורית, יבטל את אופנת הליסינג שיושבת כאבן ריחיים על המעמד הבינוני (שאפילו לא שם לב זה) והכי חשוב - בגלל הקטנת הנסועה - גם יקטין את כמות הנפגעים בתאונות דרכים ואת הסובלים ממחלות נשימה.

בקיצור, בתור אחד שממלא 98 והרבה, זה אולי לא טוב לי אישית אבל זה יהיה טוב לישראל אם תוך 6 שנים ליטר בנזין יעלה פה 12 שקל.

אתה באמת חושב שאנשים שמכבדים את עצמם ייסעו בתחבורע הציבורית?

צר לי לאכזב אותך אבל לא.

לא תודה.

כנראה שמזמן לא נסעת באוטובוס.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

בן אדם שכותב שגם רכב חשמלי הוא נזק לסביבה - צריך לחבר לו כנפיים ולהטיס אותו ( בחללית מונעת מים - אהממ כן , גם זה בזבוז משאבים ) לחלל החיצון שם יפגוש את חבר מרעיו .

דבר בין יחידים שבן אדם הזה צודק, זה מה שציינת עכשיו.

רכב חשמלי אכן גורם נזק לסביבה. הרי איך מיוצר חשמל? שורפים דלקים בתחנות כוח. מעבר לזה:

1. חברת חשמל נימצאת ליד גבול עליון של יכולת יצור חשמל ובקיץ גם ככה קורסת ומנתקת איזורים שלמים מחשמל. תוסיף לזה את צריכת חשמל לצורך טעינה של מכוניות. תחשוב שבעיקבות ביקוש גדול יותר של חשמל - יעלו מחירים.

2. סוללות עשויות מחומרים רעילים. יהיה צורך לא רק במצבר התנעה.

3. מנועים חשמליים מייצרים שדה אלקטרו מגנטי המזין לבריאות. אפילו במחקר שהיה בארה"ב בהיברידיות מצאו רמת קרינה חריגה.

לטווח ארוך אני לא רואה פוטנציאל לרכב חשמלי. פחות נזק לסביבה יהיה אם ישמתמשו במימן בתור דלק. כמה שאני מבין במקרה כזה מאגזוז ייפלטו אדים של מים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אולי תוכל להסביר לי למה זו פחיתות כבוד? אני יכול להבין (ואפילו להצדיק) את כל הטענות נגד התחבורה הציבורית (זמינות נמוכה, הארכת זמן ההגעה באחוזים ניכרים, מחיר יקר אפילו ביחס לנסיעה ברכב פרטי), אבל למה בדיוק לא בכבוד שלך לנסוע בתחבורה המונית? אם הייתה לי ברירה, הייתי שש לנסוע כל יום בהסעה כלשהי ולשמור את חדוות הנהיגה לסופי שבוע/זמן פנוי. היום רוב זמן הנהיגה מתבזבז על עמידה בפקקים, שאין בינה לבין נהיגה שום דבר.

לשם שינוי, אפילו HAIMY מדבר כאן דברי טעם (לגבי הנסועה הפרטית) - במקום שהמדינה תעודד נסיעה בכלי תחבורה קטנים וזולים (בעיקר דו גלגליים, אבל יש עוד אופציות למי שחושש מדו גלגלי), היא דואגת לדכא את השוק הזה (ביטוח בשמיים, מיסים גבוהים על אופנועים וחלפים. למה לעזאזל דבר כמו פיאג'ו MP3 צריך לעלות כמעט 40K ש"ח?). באמצעות ההטבה היחסית על הליסינג (שווי שימוש נמוך מהאמיתי) היא אפילו מעודדת את היצרות העורקים של הכבישים כאשר היא עוזרת בכך להעלות על הכביש עוד ועוד מכוניות עבור נהגים בודדים.

אם ייקבע בחוק שלפחות 20 אחוז מהכנסות המדינה מתחום הרכב (כולל דלק, מיסים על מכוניות חדשות, רישוי, חלפים וכו') יועבר חזרה להשקעה בתשתיות (עם קדימות לפיתוח קווי תחבורה ציבורית יעילים) - שיעלו אפילו עוד את המיסים על הדלק, אבל זה בתנאי שבאמת יובטח שהכסף הזה יחזור לתחבורה ולא יילך לאיזה שביל או תשתית חשמל לקרוואן בג'בל ברבוניה.

פורסם
דבר בין יחידים שבן אדם הזה צודק, זה מה שציינת עכשיו.

רכב חשמלי אכן גורם נזק לסביבה. הרי איך מיוצר חשמל? שורפים דלקים בתחנות כוח. מעבר לזה:

1. חברת חשמל נימצאת ליד גבול עליון של יכולת יצור חשמל ובקיץ גם ככה קורסת ומנתקת איזורים שלמים מחשמל. תוסיף לזה את צריכת חשמל לצורך טעינה של מכוניות. תחשוב שבעיקבות ביקוש גדול יותר של חשמל - יעלו מחירים.

2. סוללות עשויות מחומרים רעילים. יהיה צורך לא רק במצבר התנעה.

3. מנועים חשמליים מייצרים שדה אלקטרו מגנטי המזין לבריאות. אפילו במחקר שהיה בארה"ב בהיברידיות מצאו רמת קרינה חריגה.

לטווח ארוך אני לא רואה פוטנציאל לרכב חשמלי. פחות נזק לסביבה יהיה אם ישמתמשו במימן בתור דלק. כמה שאני מבין במקרה כזה מאגזוז ייפלטו אדים של מים.

או אנרגיה סולרית. יש לנו משאב כל כך יקר -השמש .

ואף אחד לא מנצל אותו.

פורסם
אולי תוכל להסביר לי למה זו פחיתות כבוד? אני יכול להבין (ואפילו להצדיק) את כל הטענות נגד התחבורה הציבורית (זמינות נמוכה, הארכת זמן ההגעה באחוזים ניכרים, מחיר יקר אפילו ביחס לנסיעה ברכב פרטי), אבל למה בדיוק לא בכבוד שלך לנסוע בתחבורה המונית? אם הייתה לי ברירה, הייתי שש לנסוע כל יום בהסעה כלשהי ולשמור את חדוות הנהיגה לסופי שבוע/זמן פנוי. היום רוב זמן הנהיגה מתבזבז על עמידה בפקקים, שאין בינה לבין נהיגה שום דבר.

לשם שינוי, אפילו HAIMY מדבר כאן דברי טעם (לגבי הנסועה הפרטית) - במקום שהמדינה תעודד נסיעה בכלי תחבורה קטנים וזולים (בעיקר דו גלגליים, אבל יש עוד אופציות למי שחושש מדו גלגלי), היא דואגת לדכא את השוק הזה (ביטוח בשמיים, מיסים גבוהים על אופנועים וחלפים. למה לעזאזל דבר כמו פיאג'ו MP3 צריך לעלות כמעט 40K ש"ח?). באמצעות ההטבה היחסית על הליסינג (שווי שימוש נמוך מהאמיתי) היא אפילו מעודדת את היצרות העורקים של הכבישים כאשר היא עוזרת בכך להעלות על הכביש עוד ועוד מכוניות עבור נהגים בודדים.

אם ייקבע בחוק שלפחות 20 אחוז מהכנסות המדינה מתחום הרכב (כולל דלק, מיסים על מכוניות חדשות, רישוי, חלפים וכו') יועבר חזרה להשקעה בתשתיות (עם קדימות לפיתוח קווי תחבורה ציבורית יעילים) - שיעלו אפילו עוד את המיסים על הדלק, אבל זה בתנאי שבאמת יובטח שהכסף הזה יחזור לתחבורה ולא יילך לאיזה שביל או תשתית חשמל לקרוואן בג'בל ברבוניה.

לא התכוונתי שזה פוגע בכבוד, ההפך.

כתבתי פה המון ואין לי כוח לחזור על זה .

בקיצור - בן אדם נורמלי שמכבד את עצמו לא יעלה

על הסיוט הזה שנקרא בארץ תחבורה ציבורית בגלל שזה

סיוט. לזה התכוונתי. אני ההפך בעד תחבורה ציבורית בדיוק כמוך

אבל, כמו שכתבתי אולי בעוד 100 שנה יהיה פה משהו רציני.

עד אז -ראה מה שעשו בי-ם לא הייתה שום בעייה של תקציב.

ניתן להם כל התקציב שבעולם ומה הם עשו איתו?

10 שנים בדיוק עוד מעט והרכבת עדיין לא נוסעת:(

תראה לי עוד מקום בעולם שנותנים לך תקציב ענק ואין תוצאות?

ומישהו לוקח אחראיות? עומד לדין? ממש לא ההפך - מעלים מחירי

דלק .

תגיד לי אתה - נתתי מקודם דוגמא עם קבלן שמוכר דירה.

אתה היית קונה ממנו?

אותו דבר פה. אין לאף אחד זכות לעלות את מחיר הדלק ולסרס

את אמצעי התחבורה היחיד שיש פה שהוא רכב לפני שנותנים תחבורה

ציבורית מפותחת. זה עובד ככה לא ההפך.

מקווה שהבנת אותי עכשיו:).

פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל לא.

לא תודה.

כנראה שמזמן לא נסעת באוטובוס.

ממליץ לך להסתכל ליפן, לניו-יורק, לאירופה ולראות שם את מיליוני העובדים לבושים בחליפות שנוסעים לעבודה בתחבורה ציבורית. ונסעתי באוטובוס לפני חודש והייתה חויה סבירה בהחלט.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
ממליץ לך להסתכל ליפן, לניו-יורק, לאירופה ולראות שם את מיליוני העובדים לבושים בחליפות שנוסעים לעבודה בתחבורה ציבורית. ונסעתי באוטובוס לפני חודש והייתה חויה סבירה בהחלט.

ממליץ לך לראות את התגובות שכתבתי מקודם.

שוב פעם , אני לא נגד תחבורה ציבורית !

אני בעד!!!

אבל בארץ זה אסון. לך אולי סביר .

אני הבאתי הרבה דוגמאות.

אתה לא מאמין? תקרא את המאמר של דן בן -דוד

שנקרא " תשתית התחבורה בישראל מההיבט הכלכלי-חברתי ".

בקיצור-התחבורה הציבורית בארץ במצב נורא (ידוע לכולם).

אם אתה תעלה את מחירי הדלק ותגרום לעוד אנשים לעבור אליה-

לא רק שהם ייסבלו כמו אלה שכבר נוסעים היום ורוב הסיכויים שלא יגיעו

בזמן ומצב כל כך נעים, התחבורה פשוט תקרוס.

כל זה בגלל הזנחה פושעת לאורך שנים.

ומספיק להטפל למשפט אחד שכתבתי תקראו את כל השאר .

פורסם

חלק מהקווים היום קורסים תחת הלחץ כמו קו ב"ש-ת"א, זה ממש בדיחה כשאחותי רוצה לחזור לת"א היא צריכה לבוא שעה מוקדם יותר לתחנה כדי "לתפוס מקום" קרוב לקצה הרציף, אחרת ירמסו אותה והיא עוד תישאר על הרציף ולא על האוטובוס.

דווקא בקו זה אני חושב שיש פוטנציאל רציני, הקו הישיר מגיע תוך שעה ורבע ליעד (הרבה יותר מהיר מהרכבת) במחיר סביר של 15 שקלים, הבעיה היחידה היא כמות הנוסעים מול האוטובוסים המוקצים.

בכל הפעמים שנסעתי בתחבורה זה היה סביר ומטה, לא רואה כיצד אני יכול להשתמש באופן יומיומי בסיוט הזה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
יש לך ראייה צרה.

אני מניח שאתה בתור חובב נהיגה, מרגיש שייקור הדלק מהווה איום ישיר על דרך החיים שלך.

לדעתי אתה טועה.

תדמיין לעצמך איזה יופי היה אם בגלל המיסוי הגבוה על הדלק, הכבישים היו פנויים יותר. אתה היית נוסע כל יום בתחבורה ציבורית במקום להתקע בפקק באבו שלך (אני מניח שיש לך אבו על פי הסימלון, כן?), ובסופ"ש יוצא לנהיגת כיף בלבד, ומשלם על זה, כמו שכל אחד עם תחביב משלם על התחביב שלו.

אתה מפיק הנאה מזה שאתה יושב כל יום בפקק? זה חלק מאהבת הרכב שלך?

ייקור הדלק חייב כמובן לבוא יחד עם שיפור במערך התחבורה הציבורית לרמה שגם אני וגם אתה נוכל לעשות בו שימוש יעיל ביומיום.

אבל בשורה התחתונה, פחות פרייבטים על הכביש, שנוסעים פחות קילומטרים, זה טוב לי וגם לך, וגם לכל חובב נהיגה.

תאר לעצמך שהכבישים כבר לא יהיו מלאים בכל מיני נהגים שאין להם מושג מנהיגה, שתקועים מאחורי ההגה של לנטיסים אפורים. תאר לעצמך שהכבישים הופכים להיות מגרש המשחקים של המשוגעים בלבד, שמוכנים לשלם בעבור מימוש השגעון שלהם.

לא אוטופיה?

אני מחכה ל12 בלילה כדי לצאת עם האוטו בגלל שנסיעה בעיר םע הרכב בשעות היום מעיקה ומציקה.

אם יגיע היום שבו לא יהיו רכבים באמצע היום והפקקים יעלמו אני מוכן לשלם גם 10 שקל על ליטר.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

לגבי העיניין של הרכבת הקלה בירושלים זה פשוט זוועה, כול ההצהרות האלה שזה"יחסוך בזיהום אוויר" לא קשורות למציאות רק הזיהום של עמידה בפקקים הנוראית בשעות העומס זה כבר הרס את כול המשוואה.אני כבר לא מדבר על ליקויי בטיחות חמורים ביותר שיש מקומות שפשוט אין שום דרך אחרת להתקדם מלבד לעקוף בו הפרדה רצוף.ואני לא מדבר על נתיב המפגר בשדרות הרצל שהוא בדיוק ברוחב אוטובוס ממוצע ובכמה פניות הוא פשוט חייב להסתובב על מנת לעבור ולא להתנגש במכוניות שעומדות בצד שני.

ובמרכז העיר בקטע מהתחנה המרכזית ועד העיריה זה פשוט אסון מה שהולך שם!! נתיב אחד לכול כיוון האוטובוסים עוברים במרחק מ"מ אחד מהשני ובשעות העומס אורך הפקק כאורך הגלות, אפשר בכיף לעמוד באוטובוס 45 דקות רק מהקטע של מתחנה מרכזית ועד השוק.אני תמיד יורד והולך את זה ברגל.

בכלל הרכבת הקלה שכבר אמורה הייתה להיות פעילה ואני על מנת להגיע למרכז העיר הייתי צריך ללכת 20 דקות מהבית שלי אבל כרגע חוץ מכמה קרונות שעומדים ליד מ.פ שועפט לא ראיתי לא רכבת ולא בטיח.

אני חושב שהרכבת הקלה בירושלים היא פשוט כשלון טוטאלי,ראיתי כבר כול כך הרבה ליקויים בכביש שנוצרו בעקבותה שאני מתפלה איך עוד לא נספו חיי אדם שם.

כותב המאמר חיי בבועה ואגואיסט מוחלט(מה שמצחיק זה שהוא יכול להגיד את אותו הדבר כלפי).אני בעד מלחמה בזיהום אוויר ובתאונות דרכים אבל אני לא רוצה שיגבילו את החופש שלי ושל אנשים ממעד הביניים להגיע לכול מקום שארצה מכיוון שבתחבורה הציבורית זה פשוט בלתי אפשרי!

אני בעד השקעה בתחום הדו"ג זה נראה לי הפתרון המושלם לבעיית זיהום אוויר והסיבה בפרט(150 קילו של פח למחזור לעומת 1500 קילו של פח למחזור).אני בעד מכוניות כמו סמארט ופונטו.

אבל לפני שהממשלה תחליט לרכב על האזרח הקטן והפשוט שרק רוצה להגיע ביעילות ממקום A למקום B מבלי להיות תלוי בזוועה שנקראת תחבורה ציבורית היא צריכה לתת לו אלטרנטיבות ראויות. כי המעמד של העשירים ימשיך לנוע ברכבות ואני לא רואה את אותם האנשים מוותרים על האאודי שלהם בשביל "איכות הסביבה" ובצדק ומי שידפק כאן הוא האזרח הקטן.

אני גם מסכים עם מה שצוויפר אומר על הנזק הכלכלי עוד נקודות מבט שלא חשבתי עליה אך היא נכונה בהחלט.

בנוסף לכך יש לי חברים שגרים בישובים מרוחקים מהעיר כמו וורד יריחו(20 דקות נסיעה מירושלים) תקועה מודיעין ועוד כמה.

אני כבר לא מדבר על מודיעין שהמצב שם יחסית בסדר כאשר יש לך כול חצי שעה אוטובוס שבאמת יומר לזכותה של חברת קונקס שהם באמת עושים את עבודתם כראוי והלוואי וכול התחבורה הציבורית הייתה נראת ככה.אבל חברים שלי שגרים ביישובים אלה יש להם אוטובוס פעמיים ביום, שאמור בדגש רק על אמור לבוא בשעות הבוקר והערב.אך איחור של שעתיים ממועד יציאה המתוכנן הוא איחור אופייני למדי לאנשים כאלה מה הממשלה תציע? תלכו ברגל? תתקעו ביישוב שלכם?

לא ואני לא מאמין שיעשו קו אוטובוס רציף שיסע כול חצי שעה לפחות כי זה פשוט לא משתלם כלכלית אז אזרחים אלה חייבים להחזיק ברכב על מנת להתנייד ממקום למקום וכאן זהל א פינוק כאן זה צורך ממשי.

ומנהל שמגיע לפגישה עם אוטו, לא נכנס לזה כרגע אבל היום אנחנו שופטים את האנשים לפי מה שהם לובשים לפי איפה שהם גרים ולפי האוטו שהם נוסעים, אני רוצה לראות מנכל אחד מגיע לפגישה עם אופניים או באוטובוס אחרי שהוא הזיעה והתעצבן מהנסיעה הארוכה בתחבורה הציבורית.בתת מודע הלקוחות שלו כבר יפקפקו ברצינותו.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
לגבי העיניין של הרכבת הקלה בירושלים זה פשוט זוועה, כול ההצהרות האלה שזה"יחסוך בזיהום אוויר" לא קשורות למציאות רק הזיהום של עמידה בפקקים הנוראית בשעות העומס זה כבר הרס את כול המשוואה.אני כבר לא מדבר על ליקויי בטיחות חמורים ביותר שיש מקומות שפשוט אין שום דרך אחרת להתקדם מלבד לעקוף בו הפרדה רצוף.ואני לא מדבר על נתיב המפגר בשדרות הרצל שהוא בדיוק ברוחב אוטובוס ממוצע ובכמה פניות הוא פשוט חייב להסתובב על מנת לעבור ולא להתנגש במכוניות שעומדות בצד שני.

ובמרכז העיר בקטע מהתחנה המרכזית ועד העיריה זה פשוט אסון מה שהולך שם!! נתיב אחד לכול כיוון האוטובוסים עוברים במרחק מ"מ אחד מהשני ובשעות העומס אורך הפקק כאורך הגלות, אפשר בכיף לעמוד באוטובוס 45 דקות רק מהקטע של מתחנה מרכזית ועד השוק.אני תמיד יורד והולך את זה ברגל.

בכלל הרכבת הקלה שכבר אמורה הייתה להיות פעילה ואני על מנת להגיע למרכז העיר הייתי צריך ללכת 20 דקות מהבית שלי אבל כרגע חוץ מכמה קרונות שעומדים ליד מ.פ שועפט לא ראיתי לא רכבת ולא בטיח.

אני חושב שהרכבת הקלה בירושלים היא פשוט כשלון טוטאלי,ראיתי כבר כול כך הרבה ליקויים בכביש שנוצרו בעקבותה שאני מתפלה איך עוד לא נספו חיי אדם שם.

כותב המאמר חיי בבועה ואגואיסט מוחלט(מה שמצחיק זה שהוא יכול להגיד את אותו הדבר כלפי).אני בעד מלחמה בזיהום אוויר ובתאונות דרכים אבל אני לא רוצה שיגבילו את החופש שלי ושל אנשים ממעד הביניים להגיע לכול מקום שארצה מכיוון שבתחבורה הציבורית זה פשוט בלתי אפשרי!

אני בעד השקעה בתחום הדו"ג זה נראה לי הפתרון המושלם לבעיית זיהום אוויר והסיבה בפרט(150 קילו של פח למחזור לעומת 1500 קילו של פח למחזור).אני בעד מכוניות כמו סמארט ופונטו.

אבל לפני שהממשלה תחליט לרכב על האזרח הקטן והפשוט שרק רוצה להגיע ביעילות ממקום A למקום B מבלי להיות תלוי בזוועה שנקראת תחבורה ציבורית היא צריכה לתת לו אלטרנטיבות ראויות. כי המעמד של העשירים ימשיך לנוע ברכבות ואני לא רואה את אותם האנשים מוותרים על האאודי שלהם בשביל "איכות הסביבה" ובצדק ומי שידפק כאן הוא האזרח הקטן.

אני גם מסכים עם מה שצוויפר אומר על הנזק הכלכלי עוד נקודות מבט שלא חשבתי עליה אך היא נכונה בהחלט.

בנוסף לכך יש לי חברים שגרים בישובים מרוחקים מהעיר כמו וורד יריחו(20 דקות נסיעה מירושלים) תקועה מודיעין ועוד כמה.

אני כבר לא מדבר על מודיעין שהמצב שם יחסית בסדר כאשר יש לך כול חצי שעה אוטובוס שבאמת יומר לזכותה של חברת קונקס שהם באמת עושים את עבודתם כראוי והלוואי וכול התחבורה הציבורית הייתה נראת ככה.אבל חברים שלי שגרים ביישובים אלה יש להם אוטובוס פעמיים ביום, שאמור בדגש רק על אמור לבוא בשעות הבוקר והערב.אך איחור של שעתיים ממועד יציאה המתוכנן הוא איחור אופייני למדי לאנשים כאלה מה הממשלה תציע? תלכו ברגל? תתקעו ביישוב שלכם?

לא ואני לא מאמין שיעשו קו אוטובוס רציף שיסע כול חצי שעה לפחות כי זה פשוט לא משתלם כלכלית אז אזרחים אלה חייבים להחזיק ברכב על מנת להתנייד ממקום למקום וכאן זהל א פינוק כאן זה צורך ממשי.

ומנהל שמגיע לפגישה עם אוטו, לא נכנס לזה כרגע אבל היום אנחנו שופטים את האנשים לפי מה שהם לובשים לפי איפה שהם גרים ולפי האוטו שהם נוסעים, אני רוצה לראות מנכל אחד מגיע לפגישה עם אופניים או באוטובוס אחרי שהוא הזיעה והתעצבן מהנסיעה הארוכה בתחבורה הציבורית.בתת מודע הלקוחות שלו כבר יפקפקו ברצינותו.

תודה לאל שיש עוד אנשים נורמלים !

:)

פורסם
לדעתי אנחנו בנתיב אסון, מחיר חבית הדלק עלול להאמיר בקרוב גם ל-80 דולר ולהביא שוב את הדלק אל מעבר ל-7 שקל, משום מה לפני כמה חודשים כשהיינו ב-7 שקל חבית עלתה מעל 130 דולר, אם אתם לא רואים את האסון המתקרב וליטר דלק שיעלה גם 8 שקל אתם עלולים לפספס את אחד האסונות החברתיים הגדולים של המדינה.

נבואות אימה של אסון מתקרב מעולם לא החזיקו מים.

זה טוב כשזה מרוח על דפי פורום,במציאות לא יהיה שום אסון.

באחריות.

פורסם

גם לדעתי העלאת מחירי הדלק יכולה להיות חיובית - אבל רק בתנאים מסוימים שכותב הכתבה בחר להתעלם מהם באופן מופגן (אחרת זה לא היה מתאים לו לרעיון הכללי).

בשביל שיהיה זה הגיוני להעלות את מחירי הדלק, צריך לפתח פה תשתית תחבורה ציבורית ראויה - רכבות תחתיות, רכבות רגילות, מערך אוטובוסים יעיל וכדומה. בגלל שאנחנו מרוחקים מכך שנות אור ובגלל שמחיר הדלק לא תלוי בנושא זה כלל- אני רק יכול לצפות לשחורות בתחום הזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...