Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנן כתות וגורואים שבזים לשיקול של רכישת רכב לפי שמירת ערכו כמשומש, אבל כמי שמכר בהפסד רב מכונית של סיטרואן ולא מצליח להיפטר רנו, אני מעונין הפעם לרכוש רכב משפחתי חדש שלא יאבד 20% בשנה.

עקבתי אחרי המחירונים השונים, אבל, שוב מניסיון, אין קשר בין מחיר המחירון לביקוש וממנו המחיר שישלמו בפועל.

אני מתלבט הונדה סיויק גולף החדשה, הונדה סיויק וסקודה אוקטביה. מתכוון להחזיק האוטו 4 שנים לערך.

ישנן המלצות? - בעיקר מבעלים לשעבר שמכרו

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא רואה בדיוק שיש יותר מדי הבדל ביניהם.

אני משער שההונדה שומרת די טוב על הערך שלה וגם הגולף. האוקטביה היא בעלת תדמית של מונית (לא בשבילי, אלא מבחינת מחירונים ושוק).

באופן אישי הייתי לוקח את הגולף, אבל רק כי היא מדברת אלי יותר.

זה עניין אישי.

התדמית של היפניות תמיד טובה יותר.

אם אתה באמת רוצה מחירון שלא יורד בצורה ברוטאלית, קנה טויוטה קורולה.

פורסם

רכב חדש מהחברה מאבד ב3 שנותיו הראשונות עשרות אחוזים.

בדוק לך רכבים בני שנה שעודם באחריות ובמצב חדש .

כך תרוויח מאיבוד הערך הראשוני של הרכב.

היפניות אכן שומרות על ערכן לא רע בכלל לעומת רוב האירופאיות ואמריקאיות.

כמובן שהכל עניין של עצה וביקוש ולכן רק דגמים אחדים ישמרו על ערכם ואף לפעמים יסחרו במחירים הגבוהיים מהמחירון.

פורסם

אל תבנה על זה. מדובר באופנות מתחלפות, וממצב רגעי נקודתי במועד בו מתבצעת המכירה/קניה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

הסיויק מאבדת בשנתיים הראשונות 33% בשלוש שנים הראשונות לחייו של רכב ההבדלים בין כל היצרנים מבחינת שמירת ערך דומים מאד.אם אתה מתכוון להחזיק ברכב מעל 3 שנים אז לא הסיויק ובוודאי שלא הגולף שומרות על ערכן כמו טויוטה.

פורסם
אל תבנה על זה. מדובר באופנות מתחלפות, וממצב רגעי נקודתי במועד בו מתבצעת המכירה/קניה.

מנסיוני האישי, אני חולק עליך. קשה למכור צרפתיות סטנדרטיות (לא דגמי ספורט) וישנם דגמים מסוימים של מותגים מסוימים שמפגינים עליונות בשמירת ערך לאורך זמן.

למשל סוזוקי ג'ימני שמור נחטף הרבה מעל המחירון, התברר לי כשמכרתי אותו תוך יום מעל המחירון. ואם הייתי מחכה יותר הייתי מוכר ביותר.

כנ"ל קורולה לפני הגיר הרובוטי.

פורסם

קשה למכור צרפתיות סטנדרטיות?!

אבא שלי העיף את הC4 שלנו תוך שבוע בלי בעיות ואחרי דחייה של מספר אנשים בדרך.

לC5 שלו יש רשימת אנשים שמחכים בתור בסוכנות כדי לקנות אותה שיחליף.

שאני אמכור את ה307 שלי אני לא חושב שיהיה לי בעייה למכור אותה. אם אנשים חושבים ששווה לשלם 15K יותר עבור הונדה או טויוטה מאותה שנה אז שיהיו בריאים.

פורסם
מנסיוני האישי, אני חולק עליך. קשה למכור צרפתיות סטנדרטיות (לא דגמי ספורט) וישנם דגמים מסוימים של מותגים מסוימים שמפגינים עליונות בשמירת ערך לאורך זמן.

למשל סוזוקי ג'ימני שמור נחטף הרבה מעל המחירון, התברר לי כשמכרתי אותו תוך יום מעל המחירון. ואם הייתי מחכה יותר הייתי מוכר ביותר.

כנ"ל קורולה לפני הגיר הרובוטי.

לפני 4 חודשים מכרתי את ה306 2001 אוטומטית ב3 ימים במחירון מלא.

פורסם

טויוטה על שלל דגמיה.

אה, וגם סובארו עם מחירי מחירון מטורפים לגמרי.

הונדה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי סיפורו של כל מותג עומד בפמח עצמו.

כך למשל הצרפתים בעשורים האחרונים עמלו קשה ע"מ ליצור לעצמם שם רע ושמירת ערך גרוע, לא רק בארץ, אלה גם בחו"ל, כנ"ל אגב גם השוודים.

טויוטה היא קונצרן ענק שאיבד את הגמישות. הרי היה ברור מלהתחילה כי דחיפת גיר רובוטי לשוק ישראלי - כישלון ידוע מראש. אבל כנראה לפי ההסדרים שלהם ישראל שייכת לאירופה שמקבלת את הגיר, אז ככה זה. כמה עשרות אלפי יחידות פלוס מינוס לא מזיז למנהלי טויטה כאשר מדובר במחזור שנתי של מיליונים. אז ככה הם במו ידם הרסו את הצלחתו של היאריס למשל. אולי הקורולה האוטמטית החדשה תצליח לתקן את הנזק.

בהונדה היבואן בחוכמה רבה מפתח את התדמית היוקרתית של המותג באמצעות העלת המחירים. כנראה מדובר באסטרטגיה ארוכת טווח לקראת ביטול קבוצות שווי השימוש. אני מניח כי חברת הרץ יכולה לקבל הנחות משמעותיות ביותר על הסיוויקים. אבל זה לא כ"כ עוזר ללקוח הפרטי לשמור על ערכו של הנכס, במיוחד כאשר מדובר במחיר המלא של הרכישה. אך גם הלקוח הפרטי יכול לסגור איתם בשושו עיסקה טובה, ואז העיניין נהיה מאוד משתלם.

ישנם היבואנים שהורסים את המותג המצויין באמצעות השירות הגרוע (הניסאן למשל). מי שחושב על שמירת הערך - כנראה עדיף שיתרחק.

לדעתי המנייה הבטוחה היא כרגיל המאזדה, יתכן שגם הקורולה האוטומטית וסוברו B4 שתבוא לקראת סוף שנה.

פורסם

השירשור הזה מזכיר לי אלף ואחד שרשורים שעוסקים באותו הנושא

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפותח השרשור: כנס למחירון YAD2 או קנה יצחק לוי, בחר את המועמדים הכי נוחים לך ותראה בדיוק כמה אחוזים הם מאבדים ב- 3-4 שנים (כמות הזמן שאתה מתכוון להחזיק באוטו).

בבדיקה שעשיתי לפני מספר חודשים יצא שאלופת שמירת הערך הבלתי מעורערת הייתה קורולה (קרוב אליה מיאטה :-)), ובהפרש ניכר משאר המשפחתיות.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...