Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה קונה רכב חדש אתה תמיד זורק המון כסף, ואם אתה לוקח הלוואה לצורך הקניה אתה רק מגביר את הנזק. גם אם המרת נכון וקנית את המותג שירד הכי פחות, אתה מפסיד הרבה כסף.

קנה רכב משומש, או תישאר עם הרכב שיש לך. גם אם תצטרך להוציא כמה אלפי שקלים על תיקונים, זה לא מתקרב לירידת הערך של רכב חדש.

והכי טוב - רכב מיושן בן 20 שנה ומעלה - לא מאבד מערכו כלל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לאלה שמציעים לקנות משומש. אם שמירת ערך היא פרמטר כ"כ חשוב, אין הגיון בכלל לקנות רכב חדש.

emotion of motion

פורסם
כשאתה קונה רכב חדש אתה תמיד זורק המון כסף, ואם אתה לוקח הלוואה לצורך הקניה אתה רק מגביר את הנזק. גם אם המרת נכון וקנית את המותג שירד הכי פחות, אתה מפסיד הרבה כסף.

קנה רכב משומש, או תישאר עם הרכב שיש לך. גם אם תצטרך להוציא כמה אלפי שקלים על תיקונים, זה לא מתקרב לירידת הערך של רכב חדש.

והכי טוב - רכב מיושן בן 20 שנה ומעלה - לא מאבד מערכו כלל.

העולם לא כזה בינארי. רכב בן שנתיים שלוש שיצא מאחריות יכול לעלות עשרות אלפי שקלים בתיקונים, כתוצאה ממחדלים של הבעלים הקודם או היצרן. יש לי חבר, שלמזלו הרע נפגע כך פעמיים מסובארו B4, עוד חבר, ששילם הון תועפות על תיקוני מגאן. מכוני הבדיקה לא מוצאים כלום והם בכלל נושא לשירשור אחר. יש לא מעט סיכון ברכישת רכב משומש למי שלא מבין היטב במכונאות רכב.

רכב מאוד ישן לא יעלה הרבה בתיקונים, אך יהיה נחות בטיחותית וביצועיו יהיו עלובים

נשאר להמר על רכישת רכב משומש צעיר או לקנות רכב חדש עם מינימיזציה של ירידת הערך וכאן איש הישר בעיניו יעשה. אני מנסה ללכת הפעם על האופציה השניה.

למי שהמליץ לי לבדוק מחירונים:

א. עשיתי זאת ואף ציינתי בפוסט הראשון שלי. זה מדד לא אינדיקטיבי כמו שהסברתי שם.

ב. מה שקובע הוא לא מחיר המחירון אלא כמה נמכרו בפרק זמן מסוים ובאיזה מחיר יחסית למחירון. זה כבר נתון די נסתר

ראו קישור : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3717765,00.html

יכול להיות ששוה לקבע פה פוסט דביק, עם הצבעות, של איזה דגם נמכר ובאיזה מחיר ותוך כמה זמן. אם הנושא נטחן פה עד זרא, כנראה שיש הרבה מעונינים בו.

פורסם

כפורום רכב, אני חושב שאת רוב האנשים פה זה לא הכי מעניין וזה לא ממש רלוונטי. מה שהצעת יותר מתאים לפורום כלכלי כלשהו.

emotion of motion

פורסם
קשה למכור צרפתיות סטנדרטיות?!

אבא שלי העיף את הC4 שלנו תוך שבוע בלי בעיות ואחרי דחייה של מספר אנשים בדרך.

לC5 שלו יש רשימת אנשים שמחכים בתור בסוכנות כדי לקנות אותה שיחליף.

שאני אמכור את ה307 שלי אני לא חושב שיהיה לי בעייה למכור אותה. אם אנשים חושבים ששווה לשלם 15K יותר עבור הונדה או טויוטה מאותה שנה אז שיהיו בריאים.

זאת בדיוק הנקודה, ולא ברור מה רצית להגיד פה. כל רכב נמכר, זה בטוח - השאלה באיזה מחיר.

אם מותג אחד נמכר באלפי שקלים מעל מותג מקביל אחר ובקלות רבה הרבה יותר , זה אומר או שאלפי אנשים טפשים, או שהאיכות שלו גבוהה יותר או שילוב של שניהם, בכל מקרה זוהי בדיוק סחירות משומשת.

זה בדיוק העניין שבעל טויוטה מקביל ל307 ימכור רכב כנראה הרבה יותר פשוט, בטח פחות מפואר ומפנק מה307 שלך,

אבל ימכור אותה במחיר גבוהה לא במעט וכנראה גם יותר מהר.

מבחינת ערך למותג משומש, תלוי כמובן גם בקבוצה ובפילוח אליה שייך הרכב. לדוגמא, במשפחתיות 1600 אוט', כנראה שהקורולה תמכר הרבה יותר מהר מ307 1.6 מקבילה, יותר מרנו, יותק מסיטרורן, פורד וכן הלאה, כי רוב הנהגים שקונים את הקבוצה הזאת מחפשים רק שקט תעשייתי ולא שהרכב ילהיב אותם.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
כפורום רכב, אני חושב שאת רוב האנשים פה זה לא הכי מעניין וזה לא ממש רלוונטי. מה שהצעת יותר מתאים לפורום כלכלי כלשהו.

קטונתי כחדש בפורום להתווכח עמך בנושא. אגיד רק זאת, לדעתי אם כולם היו קונים רכב רק על פי הנאה מנהיגה ללא שיקולים פרקטיים, הרבה נושאים בפורום לא היו קיימים.

אפילו הגורו וחסידיו מפעילים שיקולים כגון אלה.

פורסם

מכוניות יפניות לרוב שומרות על ערכן יותר, אולם ב4 שנים הראשונות ירידת ערך שלהן די דומה לזו של אירופאיות.

כך שמבחינת קניית רכב חדש ומכירה כעבור 4 חודשים אין הרבה הבדל.

יתרה מכך, ישנם משתנים שאתה לא יכול לצפות להם. לפני 4 שנים בדיוק רכשתי רכב שעלה לי 164 אלף שקל על הכביש.

כעבור שנה הייתה הורדת מיסים, נכנס דגם מעודכן עם מנועה שונה וגם הוזלה של יבואן שהכניסה את הרכב לקבוצת מחיר 4 (147K). מחירון היום עומד על 71K ש"ח מצחיקים. מדובר בסובארו B4. רכב יפני, מוצלח לכל דעות, בעל אמינות מוחלטת.

לך תדע.

פורסם
היצע וביקוש.

מצטער, הייתי חייב. זה חרה לי נורא.

ולי זה דווקא חרא נורא! :)

מזל שיש אימודיום.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
זאת בדיוק הנקודה, ולא ברור מה רצית להגיד פה. כל רכב נמכר, זה בטוח - השאלה באיזה מחיר.

אם מותג אחד נמכר באלפי שקלים מעל מותג מקביל אחר ובקלות רבה הרבה יותר , זה אומר או שאלפי אנשים טפשים, או שהאיכות שלו גבוהה יותר או שילוב של שניהם, בכל מקרה זוהי בדיוק סחירות משומשת.

זה בדיוק העניין שבעל טויוטה מקביל ל307 ימכור רכב כנראה הרבה יותר פשוט, בטח פחות מפואר ומפנק מה307 שלך,

אבל ימכור אותה במחיר גבוהה לא במעט וכנראה גם יותר מהר.

מבחינת ערך למותג משומש, תלוי כמובן גם בקבוצה ובפילוח אליה שייך הרכב. לדוגמא, במשפחתיות 1600 אוט', כנראה שהקורולה תמכר הרבה יותר מהר מ307 1.6 מקבילה, יותר מרנו, יותק מסיטרורן, פורד וכן הלאה, כי רוב הנהגים שקונים את הקבוצה הזאת מחפשים רק שקט תעשייתי ולא שהרכב ילהיב אותם.

דווקא לא בטוח - ה-307 ספציפית נחשבת כשומרת על ערכה, המחירים שלה מקבילים לגולף (!) ובמבחן ירידת ערך שפורסם לפני מספר חודשים היא הגיעה למקום השני בין כל המשפחתיות מבחינת שמירת הערך באחוזי ירידה מהמחיר המקורי!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לגולף יש שמירת ערך דיי מחורבנת, ככה שאני לא בטוח שזה דבר חיובי.

מנסיון, ודפדוף מרובה במחירון בתקופה האחרונה טויוטה מנצחת בגדול בכל מה שקשור לשמירת ערך, היאריס הקורולה והRUNX שומרות על ערכן טוב יותר ,בחלק מהמקרים משמעותית ביותר, ביחס למתחרות מאותה שנה.

צריך להבדיל בין רכב נדרש וכמה זמן לוקח למכור, לבין רכב ששומר על ערכו הכספי.

לדוגמא : זה ש306 נמכרה תוך יומיים , לא אומר שהמחירון שלה שקול למחירון של קורולה מאותה שנה (למרות שנמכרו כחדשות במחיר דומה אני מניח) , או שקיבלו עליה מחיר מחירון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
קטונתי כחדש בפורום להתווכח עמך בנושא. אגיד רק זאת, לדעתי אם כולם היו קונים רכב רק על פי הנאה מנהיגה ללא שיקולים פרקטיים, הרבה נושאים בפורום לא היו קיימים.

אפילו הגורו וחסידיו מפעילים שיקולים כגון אלה.

האר נא את עיניי. מי זה הגורו ומי אלו חסידיו?

emotion of motion

פורסם

כנס לחברה "X" ובקש הצעה לט.אין.

בשביל הספורט נסה לשאול כמה ייתנו לך על C4 נגיד 2006 עם 30K ק"מ ושאל כמה ייתנו לך (באותו מקום כמובן) על סיויק\גולף\307 עם אותם נתונים (ש"במקרה אתה מתלבט מה למכור ביניהם ויש לך את שניהם בבית...").

אני מכיר את התשובות היטב - אבל אותי יותר מעניין אחרי הבידקה שלך , מה יהיו מסקנותיך...

במידה ועשית כך (שים לב - באותו מותג "X" שהוא לא הונדה ולא VW) אנא שתף אותנו - זה יהיה מעניין :idea:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
האר נא את עיניי. מי זה הגורו ומי אלו חסידיו?

הגורו וחסידיו הנם פרי דמיוני הקודח ללא שום קשר למציאות. הגורו הנו אושיית רכב ידועה. הוא ניחן בהכרה קנטאינית הרואה את המציאות כפי שהיא באמת על כל מימדיה של זמן ומרחב, פרושה לפניו במין רצף ארוך. הכרתו מסוגלת לעצב את המציאות כרצונו ללא מגבלה.

לכת שלושה כללים : הגורו לעולם אינו טועה, הגורו תמיד צודק, כל האחרים טועים.

הגורו ממליך מלכים ומשפיל עבדים. ברצותו ירומם מכוניות וחסידים וברצותו ירסק אותם עד עפר. הוא מרצה את משנתו לחסידים באתר אינטרנט סודי והם אומרים אמן ואמן ויקוד העם וישתחו.

פורסם
כנס לחברה "X" ובקש הצעה לט.אין.

בשביל הספורט נסה לשאול כמה ייתנו לך על C4 נגיד 2006 עם 30K ק"מ ושאל כמה ייתנו לך (באותו מקום כמובן) על סיויק\גולף\307 עם אותם נתונים (ש"במקרה אתה מתלבט מה למכור ביניהם ויש לך את שניהם בבית...").

אני מכיר את התשובות היטב - אבל אותי יותר מעניין אחרי הבידקה שלך , מה יהיו מסקנותיך...

במידה ועשית כך (שים לב - באותו מותג "X" שהוא לא הונדה ולא VW) אנא שתף אותנו - זה יהיה מעניין :idea:

אהבתי, אעשה זאת בשבוע הבא ואעדכן..

• תוכן חדש...