Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

עד היום חיפשתי פונטו ספייס ELX ידנית 80 כ"ס, אך בעקבות היותן "נדירות" (במצב טוב עם קילומטרז' נמוך), החלטתי לפזול קצת לצדדים, לחפש משהו אחר, ועל הדרך, אם אני כבר מתפשר, אז לרדת קצת עם הסכומים ולהשאיר לעצמי קצת יותר כסף בצד.

כניראה שאלך על איביזה 1400/1600 סמ"ק (אם יש לכם אופציות טובות יותר/נוספות להציע אשמח לשמוע).

מה שחשוב לי ברכב הוא:

1. חסכוני יחסית (לא חייב 1 ל18 כמו הג'אסטי שהייתה לי, אבל גם 1 ל12-13 יהיה לי בסדר).

2. מראה טוב :wink:

3. רכב אמין ולא יקר מידיי לתחזוקה. - את הטיפולים והתיקונים בד"כ אני מבצע לבד כך שאין בעיה, אך עדיף רכב שאין בעיה של זמינות חלפים עבורו וכו'.

אז אם כבר העלאתי את הרעיון של איביזה 1.4/1.6 מהשנים 98-00, אשמח אם תתנו לי כמה שיותר מידע על הרכב:

1. מהם ההספקים של מנועי ה1.4 וה1.6?

2. יש סיבה כלשהי להעדיף את אחד מהמנועים על האחר? צריכת דלק חריגה באחד מהם? מנוע מדגם מיושן?

3. מהן רמות האבזור שהוצעו עם הרכבים האלה?

4. דברים נוספים שיש לכם לספר לי על הרכב - :wink:

בנוגע לחיפוש - חיפשתי וקראתי המון כבר במשך מספר ימים. אשמח אם תעזרו לי עם מידע נוסף.

תודה רבה לעוזרים ושבוע מצויין :-D

פורסם

רנו קליאו 1400 שנת 98 אוכלת סביבות ה 1 ל16,לדעתי יחסית זולה לטיפול,אפשר להוציא ממנה מראה מאוד ספורטיבי (5 דלתות)

קניתי אותה לפני כ-3 חודשים ומאז אני עובד איתה NON STOP ,בערך כל יום 800 קמ ושורדת יפה...רק החלפתי בלאי טבעי,כמו בולמים רדיאטור צמיגים...

אההה,ועלתה לי 13K!

פורסם

הקליאו מהצורה הישנה קצת מיושנת... לא? דיי מרובעת ואחרי הג'אסטי יש לי חשק להתקדם למשהו קצת יותר עגול ועם לוק פחות פרמיטיבי.

בנוגע לפיאסטה - גם במקרה הזה הייתי מעדיף רכב עם לוק יותר "ספורטיבי" או "צעיר".

תודה רבה לשניכם!

אשמח להצעות נוספות :)

פורסם

קודם כל כבעלים גאה של סובארו כ'אסטי הרכב הזה ממש לא פרימיטיבי והוא חזק ואמין יותר מהרבה רכבים שיוצרו בעשור הנוכחי. לגבי האיביזה, לא ממליץ לך, נכון שהרכב יפה וספוטיבי אך הוא לא יפגין אמינות גבוהה לאורך זמן וגם חלקי החילוף שלו זולים בכלל.

בתקציב שאתה מציין הייתי ממליץ לך בחום ללכת על קליאו B שנת 99-01 (הצורה החדשה), פונטו ספייס 2001

או פיסטה. הרכבים הללו אמינים, זולים לאחזקה ודי בטיחותיים.

פורסם

שלום לך

אזז ככה אני רואה שהמליצו לך רנו

אזז ככה בהיותי מבין במכונאות ,רכבים אלה מסובכים ולא כל כך אמינים

גם מכנית וגם חשמלית! - אז ממש לא מומלץ רנו 98 וכאלה כי הדרך למוסך מהירה!

לגבי פיאט -זה בחירה יותר נבונה אולם נסיעה פחות נוחה מהצרפתית אך עדיף מבחינה מכנית

וחסכון.

לדעתי הפיאסטה עדיפה גם מנסיון אישי (עברה אצלי 180000) אמינה קטנה וחסכונית.

רק תחפש שמורה-זה יקח זמן כי אתה לא היחיד......

בהצלחה

פורסם
קודם כל כבעלים גאה של סובארו כ'אסטי הרכב הזה ממש לא פרימיטיבי והוא חזק ואמין יותר מהרבה רכבים שיוצרו בעשור הנוכחי.

איש יקר, עם כל החיבה שיש לך לג'אסטי היקרה שלך - אתה "קצת" לא בכיוון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממליץ לך על איביזה או פולקצווגן פולו אחלה רכבים מאוד מאוד אמינים מניסיון , יהיו לך הרבה יותר אמינים מכל צרפתית.

פורסם
קודם כל כבעלים גאה של סובארו כ'אסטי הרכב הזה ממש לא פרימיטיבי והוא חזק ואמין יותר מהרבה רכבים שיוצרו בעשור הנוכחי. לגבי האיביזה, לא ממליץ לך, נכון שהרכב יפה וספוטיבי אך הוא לא יפגין אמינות גבוהה לאורך זמן וגם חלקי החילוף שלו זולים בכלל.

בתקציב שאתה מציין הייתי ממליץ לך בחום ללכת על קליאו B שנת 99-01 (הצורה החדשה), פונטו ספייס 2001

או פיסטה. הרכבים הללו אמינים, זולים לאחזקה ודי בטיחותיים.

תאמין לי, אני הבן אדם האחרון שצריך לספר לו משהו על הג'אסטי כניראה. בג'אסטי שהייתה לי הידיים שלי הכירו כימעט כל בורג אפשרי ובזמנו הבאתי את הרכב למצב שהרכב נראה ונסע ממש כמו חדש. אבל כניראה שזמנה של התקופה הזו עבר והגיע הזמן להשתדרג (עם כל האהבה שלי לג'אסטי. ובאמת שאהבתי את הרכב הזה יותר מהרבה מכוניות חדשות יותר!).

בכל אופן, כרגע אני מחפש רכב חדיש יותר עם מראה ספורטיבי וצעיר יותר.

למי שהציע רנו - בהתחלה הייתי בעד, ואפילו יצא לי להכיר מספר רכבים ואני מעדיף שלא להתקרב. נכון שיכול להיות שהרכבים שהכרתי היו מקרים שלא משקפים את הכלל - אבל אני מעדיף שלא להתעסק.

בנוגע לפיאסטה - אני מבין מהתגובות שלכם שכניראה הרכב באמת מצויין - אבל המראה שלו זה פשוט לא מה שאני מחפש. ואם אני מתחיל להתפשר > אני חוזר לג'אסטי :lol:

טוב, כרגע אני מחפש פולו 3 דלתות (16V בעיקר) ואיביזה 3/5 דלתות מהשנים 98-01.

אשמח לקבל הצעות נוספות לרכבים שיכולים להתאים לי לדעתכם.

תודה רבה לעוזרים :-)

פורסם

מצטער על ההקפצה אבל יש לי שאלה

אם יש לי את האופציה ל2 איביזיות, שתיהן משנת 2000 ושתיהן בעלות מנוע 1600. אחת מהצורה הישנה ואחת מהצורה החדשה, מי לדעתכם תהיה חסכונית יותר בדלק?

פורסם

אתה מוזמן לשקול גם מיצובישי קולט ידנית, בתקציב שלך אתה יכול למצוא גם מהצורה החדשה, או מהצורה הישנה שהמנוע שלה קצת חזק יותר. (113 כ"ס לעומת 90 בצורה החדשה).

קשה למצוא רכב כזה במצב שמור, אבל לא חסר אנשים זקנים שטיפלו ברכב יפה ורק במורשה, אני מציע לך לחפש בפורום "מכירה וקנייה" פה בקארספורום יש שני קולט שפורסמו בזמן האחרון שנראות ממש שמורות.

דרך אגב יש שפע חלקים לרכב היות והמנוע שלו זה אותו המנוע שיש לסופר לנסר.

דרך אגב איביזה אתה תמצא רק בדגמים ה"חלושים" בתקציב הזה, הדגמים החזקים והמפוארים יותר של ה100 כ"ס נסחרים בדרך כלל בסביבות ה22k+-, תוכל להשיג רק 75 כ"ס בתקציב הזה ואני מציע לך ללכת על קולט עד 96', נכון זה רכב יפני בעל התנהגות ממוצעת אפילו פחות, אבל עדיין זה שינוי גדול מהג'סטי.

פורסם

מהיכרות שלי עם 2 קולט-ים צריכת הדלק שלהן גבוהה יחסית לרכבים קטנים אחרים (לא בהפרשים מוגזמים - אבל עדיין...).

בכל אופן, לדעתי אם אקנה קולט 93 עם 113 כ"ס או איביזה שנת 99 עם 75 כ"ס - לשתיהן יהיה הספק דומה עקב הבלאי הגדול יותר שהקולט עברה עקב היותה זקנה בכ-6 שנים.

ובלי קשר - לרוב רכב פחות זקן גם יהיה אמין יותר.

בכל אופן אני יעיף מבט על ההיצע של הקולטים באינטרנט. תודה על ההצעה.

בקשר לאיביזות מהדגמים החזקים יותר -

לרוב בדגמי ה100 כ"ס (סיגנו) מגיעה מערכת מובנת שלמיטב הבנתי קשה לביטול ומצריכה הוספת רדיו דיסק במקביל לה ובמקום לא סטנדרטי. בעקבות כך ובעקבות שאני לא מחפש אוטו למירוצים :wink:, אני חושב שגרסאות ה75 כ"ס יהיו מספיקות לי ונוחות יותר להתקנת מערכת (ואני מקווה שגם חסכוניות יותר).

פורסם

יכול להיות שנהגת על קולט אוטומט ולכן אתה מתלונן על צריכת הדלק? כי בידני הצריכה סבירה בהחלט, אל תשכח זה מנוע 1.6 לא 1.4

ולא בהכרח הבלאי זה מה שיגרום ל"שיויון כ"ס" בין שני הרכבים, גם איביזה 99 נמצאת לא מעט על הכביש.

רכב זקן יותר אכן מצריך יותר טיפול, לא בהכרח לא אמין.

ואיך בכלל אתה אומר שרכב ישן מתקלקל יותר מחדש? יש לך ג'סטי הדבר הזה לא מתקלקל בחיים!:lol:

לא רוצה להפריך את הסטיגמה אבל יפניות שורדות יותר, שים לב 70 אחוז מהקולט עברו מעל ה200 אלף ק"מ וננהגו ע"י צעירים שהתעללו ב"רכב ספורט" הזה, והם עדיין נוסעים ונוסעים.

• תוכן חדש...