Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למכונאים רבים יש רתיעה ואפילו פחד לשפץ דפרנציאל וחוסר היידע בסוגייה זו הוא ממש חור שחור, הצורך בשימוש בחוגנים ובמדי מומנטים למדידת מרווחי השניים ( BACK LASH) ועומס המוקדםׁ ׁ( PRELOAD) של המיסבים על ידי מדידת עיוות בית הדפרנציאל הוא דבר מורכב ומסובך עבור המכונאים של ימינו אלה ועוד כל הכיוונים עם השייבות להזזת הסבבת לפי עקבות הצבע של פסיעות השניים של הסבבת והעטרה מסבכים להם את החיים.

במכללה בבאר שבע אנו מלמדים איך לשפץ דפרנציאל לפי הוראות הייצרן וממש חשים את הפחד של התלמידים (בקורס להסמכה !!) בלנגוע בחוגנים הרגישים . תמיד יש את החוכמולוג שצועק ואומר מי צריך היום לשפץ קונים דפרנציאל מפירוק !.

עם כל הכבוד לטכנולוגייה המודרנית של מודולים ואיתחולי מחשבים עדיין צריך את בעל המקצוע שידע לשפץ מכללי הרכב השונים דבר שהולך וונעלם.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אתה צודק וזה נעלם גם בגלל סיבת המחיר.

מחיר חלקים פנימיים בדיפרנציאל הנו יקר אצל יבואני הרכב (ואין תחליפיים) וביחד עם עלות העבודה זה יהיה גם יקר ללקוח.

מאותה סיבה גם כמעט שלא מתקנים ומשפצים תיבות הילוכים ידניות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא מבין למה זה מטלה מורכבת, דווקא די פשוט, במיוחד עם יש הוראות יצרן לעבוד לפיהן.

הרי במבחן הסמכה יש היום, במקום תיבה ידנית, ממסרת הינע סופית של טויוטה, ברור שהניבחנים לומדים את סודות המקצוע הלא מסובכים בשיפוץ דיפרנציאל

בסופו של היום הרי זו מטרת בית הספר, ללמד את המקצוע, והנה אתה עושה זאת ואני מצפה שלאחר מכן במוסך, הבוגרים שלך לא יחששו משיפוץ של סרנים מניעים.

פורסם

לכל דפרנציאל יש כלים מיוחדים לכיוונים בלבד החוגנים ומדי המומנט. יש דפרציאלים הדורשים לדוגמא סבבת "דמה" לביצוע מדידות "שקיעה" (a) מבלאי של הסבבת בביתה בעזרת חוגן על בסיס מגנטי כדי לחשב את עובי השייבה (s) שבין המיסב העליון של הסבבת לבין השינן שלה כמו כן חישוב מתמטי של עובי של שייבה זו (s) , שוב לדוגמא : עושים סכום של ערך ה-"שקיעה" (a) של הסבבת עם הסיפרה (b) הטבועה על גל הסבבת בסימן מינוס או פלוס (s = a+b) , זה לא הסוף אחרי קביעת עובי השייבה s יש למרוח צבע על השניים ולראות את העקבות ושוב להזיז את מיקומן של העטרה או הטבעת לפי הצורך עד לקבלת עקבות אופטימליות בעומק הנכון וכו'.

זה לא פשוט, במיוחד שהמוסכניקים לא מחזיקים כלים מיוחדים הדרושים לכל סוג הינע סופי. לפחות במוסכי השירות של היבואן צריכים הם להחזיק בכלים אלה ולא לחשוש לשפץ.

פורסם

תאמין לי דוד שפצתי סרנים מניעים בחיי ולדעתי זו עבודה יותר פשוטה מאשר לשפץ מנוע או תיבת הילוכים ידנית מודרנית.

אין לי מושג מה מקור הפחד של התלמידים שלך (אולי כי חלקם היו פעם גננים?), אך ברגע שמבינים את השיטה ויש את הכלים והתיעוד המקצועי אין כמעט מקום לטעויות.

ברור שללא הכלים המתאימים אין מה למכונאי לגעת בסרן או לנסות לשפצו, ואפילו פעולה פשוטה כמו החלפת מחזיר שמן של ציר או פיניון עלולה להסתיים בהרס של הממסרה.

פורסם

רפי לין ידידי , שיפוץ גיר יש בו יותר עבודה אך העבודה בו קלה ופשוטה יותר , הינע סופי דורש כיוונונים מדוייקים וזמן השיפוץ קצר יותר.

אם שמתם לב יש מגמה של עלייה של "דרושים מכונאים" כי הם פשוט הם נעלמים לנו אט אט מהשטח , בנגב מקצוע זה נרכש יותר ויותר על ידי בדואים שעושים הסבה מקצועית .

פורסם

באגד אין שבוע שעובר ללא החלפת דיפרנציאל.

ישנם אינדיקטורים שאיתם עובדים ,

ומכונאים מאגד עושים את זה כבר גם בעיניים עצומות.

זה נראה קשה אבל זה הדבר הקל ביותר שיש.

בהסמכה המון מכונאים נכשלים על זה כי אין להם כל ניסיון ראשוני כלל.

בכלל באגד נהוג לשפץ כל דבר -עיניין של חיסכון.

ירון מאיר

פורסם

קצת על הכותרת,

לא מדובר בדיפרנציאל אלא הינע סופי של סרן מניע, דיפרנציאל יש גם בהנעה קדמית בתוך תיבת ההילוכים.

גם לא מדובר במטלה מורכבת אלא מטלה לא מוכרת, רוב המכונאים במוסכים מתעסקים רוב הזמן עם רכבים הנעה קדמית לוכן לא נדרשים לשפץ מכלול זה, מה גם שמדובר לרוב במכלול די אמין שמחזיק זמן רב.

בתחום הרכב הכבד, המסחרי והשטח יש יותר דרישה לשיפוץ סרנים מניעים והמכונאים יותר מכירים את התחום.

פורסם

הינע סופי יש בכלי רכב רבים , בטנדרים לרוב כמו כן ב-VANS כמו SAFARI ואחרים ובכל זאת מכונאים נרתעים מלנגוע , באגד עושים הכל מטעתי חסכון כמובן אך בשל כך צוברים העןבדים ניסיון רב. נכון לומר הינע סופי כפי שדניאל כתב ולא דפרנציאל יש מכונאים רבים שקוראים למכלל זה בק-אקס.

פורסם

גם ברכב פרטי לא מכבר יצא לי לשפץ מספר דיפרנציאלים .(האחרון היה רובר לפני שבועיים ) .

אני לא מתבייש להגיד שאני לא יודע הכל,

יכול להעיד ידידי הטוב בני ל' שאני נעזר בו המון מניסיונו הרב.

תמיד אני אשמח ללמוד .

"מכל מלמדי השכלתי ומתלמידי יותר"

ירון מאיר

• תוכן חדש...