Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נעזרתי בעבר בפורום ועודני נעזר בו ועלי להודות שעד עכשיו קיבלתי מענה ראוי (ומקצועי!) לכל השאלות ששאלתי.

ברשותי סובארו לגאסי שנת 90 1.6DL.

אני חושב שהבעיה ברכב היא שאין לו מספיק כח חשמלי.

כשאני עומד עם הרכב, האוטו רועד ממש קצת, אבל ברגע שאני מדליק אורות הרעידה מתגברת, ואם פתאום נדלקת הוונטה הרכב מגביר את הרעידות וברגע שאני מדליק את המערכת (שסוחבת איתה 2 מגברים מאחורה) אז הרכב מגיע כבר למצב מפחיד ברעידות כאילו הוא עוד שנייה נכבה.. (שלא נדבר על מצב שבו אני מדליק מזגן. קרה לי כבר פעמיים שהוא נכבה!)

יש לציין שהדבר משפיע גם על זינוקים בעליות ובכלל.

ידוע לי ב-100% שהבעיה היא חשמלית, אבל מה?

אלטרנטור? מגביר סל"ד (קראתי פה בפורום שמגביר הסל"ד עובד רק כשאשר המזגן עובד ואצלי המצב הוא לא כזה, הרכב רועד גם בלי מזגן)

עלי לציין שלאחרונה הכנסתי את הרכב למוסך עקב קריעה של רצועת טיימינג אז גם שיפצתי את 2 ראשי המנוע אצלי (כן בסובארו לגאסי שנת 90 יש 2 ראשים).

מקווה שתוכלו לעזור :cry:

פורסם

שלום רב !

בעייתך קשורה לוודאי לסלד סרק בקרבורטור נמוך.

מגביר הטורים אמור אכן להכנס לפעולה רק בזמן הפעלת מזגן.

אם המנוע תקין לאחר החלפת שני הראשים, ידוע לכולם שהמנוע בלאגאסי הןא מנוע בוקסר, ושנקרע חגורת טיימינג של בוחלפה עם קניית הרכב, יש לצפות לפגישת השסתומים בשני הראשים בבוכנה.

אם המנוע בעל קומפרסייה תקינהף והספק מנוע לא ירוד, המנוע אמור לעבוד בסלד של 850/900 בפרקינג, ו750 בדרייב, כמעט ללא רעידות מורגשות, כם עם הדלקת אורות וכניסת המאורר לפעולה.

יש לבדוק אפשרות שבעייתך בקרבורטור, ויש לשפצו במכון קרבורטורים מומלץ, ובעל שם בתחומו ובעייתך תפתר.

יש לבדוק לפני הטיפול בקרבורטור, את תקינות המנוע, לאחר הטראומה שהוא עבר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה צביקה על ההתייחסות!

הקרבורטור אכן עבר כיוון במכון וגם שיפוץ קל אם אני לא טועה (אני לא הייתי מעורב בתיקון הזה, הייתי בבסיס ולכן אבא שלי דאג לכך, ככה שאני לא בדיוק יודע מה הייתה התקלה ומה נעשה)

לגבי הסל"ד, אין לי שעון טורים אבל אני בהחלט יכול להבחין שהסל"ד יורד בזמן שמכשיר חשמלי כלשהו נדלק ברכב.

אני אנסה לבדוק את העניין עם הקרבורטור, אם זה באמת דורש שיפוץ אני כבר אתלה על הרכב מודעת למכירה והרכב הבא שאקנה יהיה בלי נדר עם מנוע הזרקה!!

פורסם

שלום ובהצלחה בתיקון.

תברר עם אביך מה בדיוק בוצע ברכב מעבר לשיפוץ הראשים וכיוון הקרבורטור.

הרעידות אכן מראות על בעיה בסרק לפי מה שאתה מתאר ולאו דווקא על בעיה חשמלית.

האם היו רעידות גם לפני שיפוץ הראשים? האם רצועת האלטרנטור שלך מתוחה כראוי?

אם הקרבורטור לא נוקה בצורה מקצועית אז רוב הסיכויים שהבעיה תפתר לאחר ניקוי וכיוון מקצועי.

אל תחשוב לרגע שבהזרקה אין בעיות, רק עשה חיפוש קל בפורום לגבי תקלות במערכת הזרקה ותופתע לראות שגם שם לא חסרות בעיות.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

שלום רב !

אם בגלל קרבורטור , אתה מעוניין למכור את הרכב, אז מומלץ שתקנה רכב ללא מערכת הזרקה, ללא ראשי מנוע, ללא חגורת טיימינג,ללא אלטרנטור , ללא סטרטר ללא מצבר , וללא שום חלק הדורש שיפוץ לעתים רחוקות.

בקיצור תקנה קורקינט חשמלי או סאבויי.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לך ידידנו היקר

לי יש רעיון אחר שיפתור לך את הבעיה של הרעידות וזה יכול להיות מאוד בעיה באחד מהצינורות של הואקום!!!

בסובארו יש מיליון צינורות ואקום ועל אחת כמה וכמה באזור הקרבורטור.

לדעתי זה אחד מהצינורות שהולכים לפילטר אויר ( מתחת לפילטר)

הדלק את המנוע ונסה לשמוע מאיפה יש לך דליפת ואקום!

מקווה לשמוע עוד

:-P הכי טוב בלי חתימה בינתיים :arrow:
פורסם

אני חושב שהבעיה ברכב היא שאין לו מספיק כח חשמלי.

כשאני עומד עם הרכב, האוטו רועד ממש קצת, אבל ברגע שאני מדליק אורות הרעידה מתגברת, ואם פתאום נדלקת הוונטה הרכב מגביר את הרעידות וברגע שאני מדליק את המערכת (שסוחבת איתה 2 מגברים מאחורה) אז הרכב מגיע כבר למצב מפחיד ברעידות כאילו הוא עוד שנייה נכבה.. (שלא נדבר על מצב שבו אני מדליק מזגן. קרה לי כבר פעמיים שהוא נכבה!)

יש לציין שהדבר משפיע גם על זינוקים בעליות ובכלל.

ידוע לי ב-100% שהבעיה היא חשמלית, אבל מה?

אלטרנטור? מגביר סל"ד (קראתי פה בפורום שמגביר הסל"ד עובד רק כשאשר המזגן עובד ואצלי המצב הוא לא כזה, הרכב רועד גם בלי מזגן)

מקווה שתוכלו לעזור :cry:

אין קשר ישיר בין תאור הבעיה לבין שיפוץ קרבורטור, מובן שאם הוא לא עבר טיפול זמן רב אז יש לבצע ,

בגדול אתה מציין רעידות במצב עמידה ללא עומס, זה ככל הנראה בגגלל סל"ד נמוך מידי או בורג תערובת לא מכוון כראוי,

בכל מקרה כשאתה מדליק מזגן מרים הטורים אמור לעבוד, תראה אם התנתק לך צינור גומי מיתחת למכסה מנוע או שיש דליפה באחד מהצינורות תנסה לאתר רעש של בריחת אוויר,

האורות הנחלשים זה בגלל אלטרנטור שלא מצליח לספק זרם כראוי,עקב סל"ד נמוך, ואני מניח שמתי שאתה לוחץ בעדינות על הגז אז הרעידות מפסיקות והאור מתייצב.

תתחיל מהקל קודם. אם אתה מפחד להתעסק אז קפוץ למוסך הייתי במצב הזה בסובארו שלי ,אצלי צינור וואקום היה מנותק, והקרבורטור היה חנוק , חיבור הצינור וכיוון קליל תיקנו את הבעיה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה לכולם על ההתיחסות.

צביקה - למכור את הרכב בגלל קרבורטור זה שיקול רציני, אני הבנתי שרכב בעל הזרקה חסכוני יותר בדלק (תקן אותי אם אני טועה..) ולכן אם הבעיה היא בקרבורטור אחרי כל השיפוץ הרציני שהאוטו עבר, אז יכול להיות שזהו הקש שישבור את גב הגמל.

ל"איש עם הגלאסי" - אתה יכול להיות יותר ספציפי לגבי המיקום של הצינור שהיה מנותק? יש עליו סימון כלשהו או שעלי לגשש ולחפש בכל איזור הקרבורטור.

יום חמישי כשאחזור מהבסיס אני אבדוק את הרכב ויחזור לדווח בנושא.

פורסם

חיל צעיר שלום רב !

שיקול שלשחפוץ קרבורטור הוא קש ואפילות לא קשית, ולא אמור לשבור שום דסשת של גמל.

ההבדל בין צריכת דלק של רכב מוזרק לקרבורטור הוא מינורי, העלות של טיפול במערכת הזרקה ברכב מוזנח יקרה בהרבה , מטיפול בקרבורטור.

מה שמשפיע בעיקר על צריכת דלק של רכבי קרבורטור, זאת תחזוקה לא נכונה של המנוע הרכב והקרבורטור, ורגל כבדה על דוושת תאוצה.

לשאלתך, התנע את המנוע, וחפש צינורית וואקום קרועה או שלא חוברה בטעות בזמן שיפוץ הראש, ומשם נשמע רחש של יניקת אויר(פסססססט), ניתן בעזרת האצבע המוצמדת לקצה הצינור, לחוש בתת לחץ(יניקה) חסום את מקום היניקה או חבר לו את הצינור הקרוע

או סתום אותו ובדוק האם הרכב הפסיק לרעוד.

המלצתי חזור למוסך שטיפל בראשים, ותן לו לבעל מקצוע לאתר ולאבחן זאת.

חזור לפורום לעדכון.

בהזדמנות זאת בגוק את הספק האלטרנטור.

לא ציינת משום מה האם הרכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית או רגילה.

בברכת יום עצמאות שמח.

צביקה

פורסם
חיל צעיר שלום רב !

שיקול שלשחפוץ קרבורטור הוא קש ואפילות לא קשית, ולא אמור לשבור שום דסשת של גמל.

ההבדל בין צריכת דלק של רכב מוזרק לקרבורטור הוא מינורי, העלות של טיפול במערכת הזרקה ברכב מוזנח יקרה בהרבה , מטיפול בקרבורטור.

מה שמשפיע בעיקר על צריכת דלק של רכבי קרבורטור, זאת תחזוקה לא נכונה של המנוע הרכב והקרבורטור, ורגל כבדה על דוושת תאוצה.

אז בעצם מה שאתה אומר שכיום עושים טעות שמייצרים מכוניות עם הזרקה וחיישנים, ולא חוזרים לשיטה של הקרבורטור.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אז בעצם מה שאתה אומר שכיום עושים טעות שמייצרים מכוניות עם הזרקה וחיישנים, ולא חוזרים לשיטה של הקרבורטור.

ארז שלום רב !

לא אמרתי שעדיף להמשיך ליצר רכב , עם קרבורטור, ולא ללכת עם הקידמה, ועם זיהום האויר, ולחזור אחורה לרכבי קרבורטור בגלל הפשטות היחסית, ועלות האחזקה של קרבורטור לעומת הזרקה, ואם השתמע מדברי שכך הדבר אני מתנצל.

מה שהתכוונתי,שלמכור רכב, לאחר שיפוץ שני ראשי מנוע, וכנראה תוספות אחרות כמו משאבת מים חגורת טיימינג,

בגלל רעידות בסרק שיכולות להגרם מיניקת אוויר מצנרת וואקום, מהצתה,מקרבורטור לא מכוון , או חגורת טיימינג לא מורכבת במקומה, ובמקום זאת לעבור לרכב מתקדם ומוזרק, הוא שיקול לא כלכלי ולא נכון.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכולם,

עבודת הראשים שנעשתה ברכב הייתה מצויינת, במיוחד אחרי שישבתי למוסכניק על הראש לראות שהוא לא "מעגל פינות" בתוך המנוע.

חזרתי היום למכון הקרבורטורים שאצלו ניקיתי וכיוונתי את הקרבורטור.

(צביקה אולי אתה מכיר אותו כי הוא היחידי בתחומו בירושלים: מיקי קרבורטורים בתלפיות).

הסברתי לו את הבעיה ושרק לפני שבועיים הוא לקח מאבא שלי כסף על ניקוי וכיוון ומאז האוטו סוחב על הפנים..

הוא ישר ניגש לצינורות לבדוק האם באמת בורח אויר, שיחק קצת עם הבורג של הסל"ד, והבעיה נפתרה בקלות. הרכב לא רועד יותר, וסוחב מצויין בזינוקים.

אבל ההתנעה עדיין קשה. צריך לסחוט את הסטרטר ולפמפם את הדוושה עד שהוא מניע.

האם יש קשר? כדאי לחזור אליו שוב או שזו יכולה כבר להיות בעיה של סטרטר?

פורסם

שלום רב !

מיקי קרבורטור בירושלים בתלפיות הוא בעל שם טוב שהגיע עד אלי לנתניה.

איך התניע המנוע בעבר לפני הראשים, האם הערת את תשומת ליבו של מיקי , לבעיית ההתנעה במנוע חם?

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

אם המנוע תקין לאחר החלפת שני הראשים, ידוע לכולם שהמנוע בלאגאסי הןא מנוע בוקסר, ושנקרע חגורת טיימינג של בוחלפה עם קניית הרכב, יש לצפות לפגישת השסתומים בשני הראשים בבוכנה.

בברכה

צביקה

צביקה איש יקר שלום.

עד כמה שידוע לי ,רצועת תיזמון שנקרעת בלגאסי אינה פוגעת בשסתומים.

מכיוון שאני בעל לגאסי ,חשוב לי לדעת .

בברכה

מוטי.

• תוכן חדש...