Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי ספייס בנזין 1400 ידנית.

הרכב מאוד חסכוני. אני אמנם נוסע כמו זקנה (לא עובר את ה3000 סל"ד) אבל עדיין 1 ל18 ממוצע מחוץ לעיר זה לא רע.

אני לא מבין את המשפט הזה, הרבה רכבים חדשים עושים (כולל אוטומטיות) ממוצע של 1ל-15-16-17 מחוץ לעיר. כולל המאזדה 2 שלי :roll:,כך שזה לא נתון כלכך נדיר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיא, מומלץ שתבדוק את עצמך שוב (מבלי להסתמך על צריכת הדלק המוצהרת ע"י מחשב הדרך) - יתכן ותגיע לצריכת דלק שונה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לאחר קצת מחשבה - הפאביה 1.6 בנזין ירדה מהפרק. אם כבר אז 1.4 בנזין ידנית.

הספייס דיזל קרצה לי מאוד בהתחלה, מומנט גבוה יותר מה 1.6 בנזין ובד בבד צריכת דלק עדיפה משמעותית, ואם רוצים אפשר להתקין צ'יפ שמעלה את ההספק ל 90 כ"ס ומומנט שנושק ל 20 קג"מ, שבשביל רכב שאין לו כל יומרות ספורטיביות זה די והותר. מצד שני הרכב לדעתי חסר פרופורציות ודי ארוך, בעייתי לחנייה ו 99.9% מהזמן אין לי מה לעשות עם תא מטען כזה גדול.

הפאביה הרגילה עם מנוע דיזל מגיעה רק עם ה 1.9 ומאוד יקרה.

בקיצור - ההתלבטות עכשיו היא בין רכב שהיה לי תענוג לשבת ולנהוג בו לבין רכב שיהיה קצת יותר חסכוני בדלק אבל פחות נוח. אני מקווה עוד היום להגיע לשתי הסוכנויות ולקבל החלטה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גיא, מומלץ שתבדוק את עצמך שוב (מבלי להסתמך על צריכת הדלק המוצהרת ע"י מחשב הדרך) - יתכן ותגיע לצריכת דלק שונה.

זה כבר נבדק, זה בסדר. אבל בוא לא נעשה כאן השוואות, זה לא העניין של השירשור הזה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

עדכון:

(שוב) הייתי היום בסקודה לא לפני שביקרתי (שוב) בסוזוקי.

אני מוכרח לחזור ולציין בנקודה הזאת שהסטיגמה על רכבים יפנים זמנה לחלוף מהעולם. לדעתי אין שום הבדל באיכות, רמת הגימור ואיכות הנסיעה בין רכב יפני מודרני לאירופאי מאותו הסגמנט. הסוזוקי סוויפט לדוגמה לא נופלת בשום פרמטר מהפאביה, לא מבחינת איבזור, לא מבחינת עיצוב ופינוק פנימי ולא מבחינה בטיחותית. אם למישהו רכב אירופאי "עושה את זה" - לבריאות, זה הכל בראש.

בקיצור - הזמנתי SX4. יותר מרווחת (שזה ברור, הן לא באותה קטגורייה), נוח מאוד להיכנס ולצאת מהרכב (גובה מושב הנהג נמצא 66 ס"מ מהכביש), תנוחת ישיבה זקופה, גבוהה ושלטת, תא מטען גדול ומרווח, מושבים אחוריים רחבים ונוחים גם לאנשים גבוהים ובעיקר אבזור עשיר ורכב שנראה בכלל בכלל בכלל לא רע לטעמי.

אני קצת מוטרד מצריכת הדלק העתידית ומתיבת ההילוכים האוטומטית שאני לא משתגע עליה בלשון המעטה. מצד שני 99% מהנסיעות שלי הן בינעירוניות רגועות משהו, ככה שזה לא ממש משנה.

תודה לכל מי שסייע,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני חולק עליך בעניין איכות החומרים וההרכבה/איכות נסיעה - וזה אחרי לא מעט ק"מ בסוויפט חדשה (של חבר).

בכל מקרה, תתחדשו ותהנו.

תבוא לבקר שוב... :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תתחדש! מקווה שתפנק אותו כמו שהוא יפנק אותך :lol:

עוד רכב חדש במפגשים :-P

אוראל - עוד שנתיים, כשאצלך הכפתורים האיכותיים יתחילו ליפול, תראה שאצלי כל "הפלסטיקה הזולה" עדיין קיימת :wink::lol: (בצחוק, כן?!)

ZOOM-ZOOM

פורסם

הייתי בחו"ל ופספסתי את השרשור. אני רכשתי את הSX4 לנסיעות במשולש גלילות-גנות-מורשה אם קטעים טכניים של טיפוס מדרכות פרונטלי ובאלכסון, חנייה אם שני גלגלים עמוק על מדרכה וכן חניות פרונטליות מול מדרכות בגובה לא סטנדרטי. היא עושה את כל מה שצריך. אחרי הורדת לחץ אויר למומלץ איכות הנסיעה השתפרה. 225/60/16 אוכלים כל בור בלי בעיה. באמת גלגלים גדולים מאוד לאוטו כזה. לאומת זאת בכביש בין עירוני יש לה קטע מאוד מעצבן ולא חלק בין 100 ל120. לפני כן ואחרי כן נסיעה חלקה מאוד. גובה אכן תורם רבות לנוחות כניסה ויציאה אבל מוסיף לתת היגוי ברור. אין סיכוי להוציא לה זנב מהקו.

הגיר הוא טוב ואין לו בורות וגם הקיק תמיד במקום ,בזמן ובטוב טעם בניגוד לפאביה שמתחילה כל נגיעה בדוושה בקיק של כמה הילוכים כי היא נוסעת בהילוך שישי על 40 קמ"ש. פביה או יותר נכון רומסטר שיש לנו במשפחה לאומת זאת יותר זריזה בזינוק. צריכת דלק טובה בכ15% לאותן נסיעות בדיוק ביחס לפוקוס שהייתה לי קודם לכן. מדובר בתנאים עירוניים צפופים רווים זינוקים ובלימות אם ישורות של 300 מטר בין רמזור לכיכר לסתם פקק.

איכות חומרים נמוכה מהסטנדרט אבל יש לי הרגשה שגם אחרי 10שנים הדאשבורד לא יתפוצץ. אין טענות על הרכבה של הרכב. אולי הריתוכים באיזור דלת אחורית היו יכולים להראות שונה מאלה ברנו או פיאט.

מכל הגימיקים שיש לי הכניסה בלי מפתח הסתברה כשוס היסטרי ביותר. בלקסוס זה עובד יותר יפה אבל גם ככה היא שימושית ביותר.

בקרוב אכתוב סיכום יותר מפורט.

פורסם

סליחה. 205/60 R16. אלה גלגלי קרוס-אובר שבאים רק ב5 דלתות. בגלל זה היא גם יותר גבוהה אם מרווח גחון של 18 סנטים.

פורסם
הגיר הוא טוב ואין לו בורות וגם הקיק תמיד במקום ,בזמן ובטוב טעם בניגוד לפאביה שמתחילה כל נגיעה בדוושה בקיק של כמה הילוכים כי היא נוסעת בהילוך שישי על 40 קמ"ש. פביה או יותר נכון רומסטר שיש לנו במשפחה לאומת זאת יותר זריזה בזינוק.

וזה מאוד הגיוני.

ל-SX4 יש רק 4 הילוכים (אם זכרוני אינו מטעני) - כך שאין לה צורך להוריד הילוך וגם אין לה יותר מידי הילוכים להוריד.

זה מתנהג בצורה פחות עצבנית ופחות "קיקית", אך גורם לצריכת דלק מוגברת ולנסיעה מעט פחות שלווה.

לפביה יש 6 הילוכים וטיפט' (מה שמאוד חסר ביפנית) - התיבה נוטה להגיע להילוך 6 כמה שיותר מהר (כבר במהירות עירונית אתה נמצא בהילוך 6).

זה מעט מציק לפעמים (הצורך בהורדות/עליות הילוך תכופות יחסית) אבל תורם לצריכת דלק נמוכה יותר וביצועים טובים יותר

וכמובן האפשרות להעביר את ההילוכים ידנית (וראוי לציין שביחס לתיבות אוט' אחרות - התיבה הנ"ל אינה מעבירה הילוך בעצמה עם ההתקרבות למנתק).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נכון 4 הילוכים עם מסילה משוננת. אבל חוץ מלהוריד לשלישי בירידות של קסטל לא יצא לי לגעת בידית. היא תמיד בהילוך ויחסי העברה מתאימים. התיבה טובה יות מטיפטרוניק בפוקוס ובטח שיותר טובה מזו ברנו שהייתה לי.

• תוכן חדש...