Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרבה פעמים מדברים פה על סטיגמות לא מבוססות וכיו"ב.

לפני זמן קצר קניתי מגאן 2005, למרות ששמעתי עליה דברים לא טובים, אבל האוטו פשוט "בא לי טוב".

לפני זה אמרו לי הרבה דברים על האמינות של מגאן וחלק פטרו את זה בתור שמועות.

אבל כנראה שלפעמים שמועות הן קצת יותר משמועות.

איציק וייץ, מנכ"ל קרסו יבואנית רנו, היום ב-YNET:

"איציק וייץ, מנכ"ל חברת קרסו, אינו מסכים להערכות לפיהן שוק הליסינג יאבד נתח משמעותי מכוחו, מכיר בתדמית השירות הבעייתי של קרסו, מבטיח שהמגאן החדשה תהיה אמינה יותר מקודמתה..."

"אני מאמין גדול בשינויים שהכניס קרלוס גוהן (נשיא רנו וניסאן, ה.פ) לתהליכי הייצור בחברות השונות. לכן אני גם מאמין גדול בכך שרנו מגאן החדשה, בניגוד לנוכחית, תהיה מכונית אמינה."

אולי הוא יודע על מה הוא מדבר...

פורסם

ידוע שדעתו של הצרכן הממוצע בארץ מבוססת על שמועות וסטיגמות מפגרות ... לכן כאשר רוצים

לפנות לאותו צרכן (טמבל) ממוצע, שמים דגש על אותם הסטיגמות .

זה לא פליטת פה מקרית אלה טריק שיווקי פשוט 8)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אותי מעניין רק דבר אחד, שמועות, הן באות ככה סתם?

אני יודע שאני מזמין עלי את כל בעלי המגאן בפורום, ואני יודע שלא כל המגנים בעיתיות, אבל כן כן ועוד פעם כן, יש מכוניות יותר בעיתיות מאחרות באופן כללי.

מעניין מדוע לטויוטה יצא שם של רכב אמין, האם ככה סתם, פשוט מישהו החליט וכולם הסכימו כי השם קורולה קליט?

ראה, אין ספק שמדובר באוטו נוח, מפנק, יפה (לטעמי - מאוד!), אולם רמת האמינות שלו אינה בשמיים, ויתרה מכך, רמת השרות שהוא מקבל במוסכי היבואן לא הוסיפה יותר מידי בריאות לרוכשים.

אבי הוא קצין רכב בחברה גדולה, ככה שאני חי ונושם, כלי רכב, מבחנים, ומכיר (יחסית) אנשים רבים מכמה חברות ליסינג שונות.

האמן לי, את מי שלא שאלתי, וב "שיחות סלון" מה שנקרא, מגאן ואמינות אינם שם נרדף בלשון המעטה.

יחד עם זאת כמובן שישנם כנראה רבים שמרוצים מאד, וזה תלוי כמובן באקזמפלר ספציפי, האם טופל טוב ובזמן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אותי מעניין רק דבר אחד, שמועות, הן באות ככה סתם?

אני יודע שאני מזמין עלי את כל בעלי המגאן בפורום, ואני יודע שלא כל המגנים בעיתיות, אבל כן כן ועוד פעם כן, יש מכוניות יותר בעיתיות מאחרות באופן כללי.

מעניין מדוע לטויוטה יצא שם של רכב אמין, האם ככה סתם, פשוט מישהו החליט וכולם הסכימו כי השם קורולה קליט?

בקצרה ובאמירת דעה נחרצת: I Beg The Differ.

טבעו של הצרכן הישראלי מאז הופעת סובארו ליאונה (המוכרת יותר כ"סובארו פשע" או "DL") הוא לבדוק כמה הרכב יכול לסחוב מבלי לעבור טיפולים סטנדרטיים במוסך (הרי זה גוזל זמן וכסף). רכב השורד את מסכת העינויים הזאת מקבל את התואר המפוקפק "אמין". הדבר גורם למכוניות אירופאיות לבלאי מואץ של הרכיבים מול השמש הקופחת של ארצישראל, לא שלטויוטה אין בלאי כזה - הוא פשוט לא מורגש. מוזר שאלפי בעלים של רנו מגאן ברחבי אירופה לא מרגישים כך.

בתור אחד שחי ועובד בתעשייות הנלוות של עולם הרכב - מביקוריי באירופה: האירופאים שמים ללעג את התוצר היפני (פרט לנינג'ות).

זה עוד אחד מהדברים עליהם ניתן לומר: רק בישראל.

ואגב: הטיפולים בטויטה והונדה יקרים בדיוק כמו אלו בפז'ו-סיטרואן

• אהבתי 1
פורסם

בהחלט סטיגמות. את ההבדל לא יוצרת מציאות אמיתית, אלא מערכת יחסי ציבור מוצלחת מחד והתייחסות סבירה של היבואן/יצרן ללקוח, מאידך. חבל רק שישנם יבואנים/יצרנים שאינם מצליחים להבין שיחס נאות ישתלם להם לא פחות מאשר ללקוחם.

פורסם

זה עוד אחד מהדברים עליהם ניתן לומר: רק בישראל.

רק בישראל? מה עם ארה"ב? אסיה? לא צריך להגזים, התוצרת היפנית נמכרת יפה מאוד בכל העולם (וגם באירופה).

emotion of motion

פורסם

אמרת בדיוק את מה שאני חושב,

"למכוניות הארופיאיות יש בלאי מואץ בחום של הארץ..." נו, ומה אתה חי באירופה? מצויין שבאירופה קריר יותר וזול יותר, אבל אותך מעניין עד כמה שאני מבין לא להתקע עם אוטו פה בארץ! או שאני טועה?

ובקשר לכך שלטויוטה (זאת היתה רק דוגמא, לא חסיד שלהם) "יש גם בעיות רק לא מורגשות"?!?!? אני היחיד שמשהו לא מסתדר לא פה במשפט? אני לדוגמא מוכן לקנות רכב הכי לא אמין בעולם, כל עוד אני לא ארגיש את הבעיות שלו.

והאמן לי, השוק האמריקאי אינו שוק של אידיוטים, יצרנים ארופאים רבים ברחו ממנו לפני שנים רבות כי הבינו שלא יוכלו לתת מוצר

אמין ושרות מצויין כמו שהאמריקאים דורשים, וזאת לעומת יצרנים יפניים שנבחרים בסקרי אמינות במקומות ראשונים שנה אחרי שנה (ועוד לא דיברנו על שווקי המזרח העצומים).

לרכבים הארופאים יש יתרונות שלא ניתן לקחת מהם, מסורת של נוחות,התנהגות כביש, הנאה מנהיגה. אלו דברים שבאופן מסורתי

טובים יותר ברכב ארופאי. את מסורת האמינות לא ניתן לקחת מיצרנים יפניים לעומת זאת.

כמובן שמה שאמרתי כוללני מידי, אבל יש לדברים בסיס.

• אהבתי 1

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

בהחלט רובנו נוטים לשמועות , אני מאוד מרוצה מגאן 2006 רכב מאוד מרווח מישפחתי ותאמינו או לא בלי בעיות נוסע מטיפול לטיפול כמו בובה חוץ מהכניסה של הרכב למוסך המורשה שהמחיר נורא גבוה לשעת כניסה .

מה שכן לשעבר הייה לי קנגו 2005 אכן זו סבלה מבעיות חשמל רציניות ... ( כניראה היסטורית הרכב לא הייתה משהו הוא הייה ליסינג )

האהבה הראשונה - מגנום 4X4 2000 שחורה , ניפרדנו:-(

השניה - מגאן 2 2006 , לא היסתדרנו :|

* תמיד חוזרים לאהבה הראשונה ... בקרוב .

פורסם
לא שלטויוטה אין בלאי כזה - הוא פשוט לא מורגשן

זה לא נאמר נכון. ניתן לטעון (בזהירות רבה) שרכבים יפניים פחות רגישים להזנחה ואחזקת שבר, זה הכל.

בארץ יש המון סטיגמות ודעות מאוד מקובעות. נורא קשה להתמודד עם זה, כי אתה שומע את זה מכל עבר. בדרך כלל אין בזה כלום, וזה נבנה מחיבור של כמה סיפורים על כמה "לימונים" שהוצאו מהקשרם.

ועוד מקור נוסף לכל הדיעות הנ"ל הוא ההיסטוריה, לאנשים יש נטייה לזקוף "פאקים" של רכבים ישנים מאותה התוצרת גם לרכבים חדשים מאותה תוצרת (כשחוץ מהסמל אין ביניהם שום קשר בדרך כלל).

גם אני הייתי צריך להתמודד עם כל מיני "בלבלני ביצים" (רציתי לכתוב משהו אחר, אבל נשאיר את זה ככה) בבואי לרכוש את הצרפתיה שלי, עד כה, בלי עין הרע, עברו כבר שנתיים וחצי והכל בולשיט. אבל עכשיו אני בוחן טוב-טוב את ה"דיבור" על איטלקיות :D

בקיצור, בבוחנך רכב, יש לבוא מפוקח וענייני, לבחון עובדות ולא שמועות. יש לעשות שיעורי בית טובים על הרכב, ללמוד מניסיונם של האנשים גם בחו"ל ולראות האם באמת לרכב יש מחלות אופייניות.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

האמירה של מנכ"ל קרסו היא אמירה אומללה (כי ככה בדיוק הורסים מוניטין) אבל יותר מכך - פשטנית ומטופשת להפליא.

אי-אפשר להגיד "לא אמינה" ולכלול את כל השנתונים באופן גורף.

מי שנוהג כך הוא אדם שלא נותן לעובדות לבלבל אותו וזה עגום במיוחד שמנכ"ל יבואנית רנו כושל כמו אחרון החיילים של רס"נ שמועתי.

הנתונים הזמינים מלמדים שבשנתונים הראשונים של מגאן II (שנים 2002-2003) היה הבדל בולט בינה למתחרות - ככל הנראה בעיקר בעיות חשמליות.

בדגמי 2004 ההבדלים כבר קטנים משמעותית. ב- 2005, 2006 ההבדלים כבר הופכים להיות בגדר אנקדוטה סטטיסטית.

חבל מאוד שמה שישאר מהראיון הזה זו האמירה המטופשת וחסרת האחריות הזו.

פורסם

ארנון - הכללות זה לא תמיד דבר טיפשי.

וזאת צורה מצויינת ונוחה לארגן דברים בזיכרון בתור בני אדם.

וגם אתה לא באמת מצפה שנגיד, אהה...רנו מגאן. כן, תקנה רק רכב מבציר 05' מס' שלדה 1234 עד מס' שלדה 4567.

רק תיזהר ממס' שלדה אי זוגיים כי הם נבנו ביום שני שהפועל היה שיכור.

ומספרי שלדה שנגמרים ב-4 כי זה היה יום חמישי בערב וכולם רצו לברוח הביתה.

בכל מקרה, באירופה לא צוחקים על היפניות.

מי שצוחק זה היפניות.

ותבדקו נתוני מכירות של טויוטה באירופה. אני מבטיח שהם במקום גבוה וטוב.

גם מהשרשור הזה לא ייצא כלום לדעתי, כמו חצי מהפורום שמוקדש לצרפת VS יפן.

אנשים חייבים ללמוד משהו בסיסי.

הצרפתיות לא יותר טובות מהיפניות.

והיפניות לא יותר טובות מהצרפתיות.

אלו פשוט רכבים שונים לאנשים שונים.

אם לכולנו היה את אותו הטעם והדרישות מרכב אז מה המטרה שיהיו כ"כ הרבה יצרנים?

היה רק יצרן אחד עם דגם אחד בצבע אחד וזהו.

אפילו בן אדם שיש לו שנאה למה שיש לכולם ואהבה למשהו קצת יותר ייחודי יכול לגרום לו להעדיף רכב קצת פחוץ נפוץ ויותר שונה ממה שיש לכולם כמו C4 או מגאן (לא שהם כ"כ נדירות, אבל לעומת ה-3...).

אני לא יודע אם האמירה של המנכ"ל היא אמירה אומללה.

או טריק שיווקי.

ואפילו אתה ארנון מודה שהיא לא תלושה מהמציאות.

נכון שהיה שיפור באמינות המגאן ומחלות ילדות תוקנו.

אבל היו מחלות, וזה מספיק להבריח קונה ממוצע.

בנוגע לזה שאמר שגם ליפניות יש בלאי פשוט לא מרגישים אותו - :roll:

פורסם
וזאת צורה מצויינת ונוחה לארגן דברים בזיכרון בתור בני אדם.
אם ארגון של הכללות שבחלקן הרחב הן חסרות בסיס נקרא אצלך "צורה מצויינת ונוחה" אז כן, זו צורה מצויינת ונוחה.

הרבה אנשים גם ארגנו בזכרון שלהם בצורה מצויינת ונוחה שקורולה זה אוטו מאוד אמין.

זה עזר להם מאוד כשהלך להם מנוע בקורולה 2003.

ואפילו אתה ארנון מודה שהיא לא תלושה מהמציאות.
אם זה מה שהבנת מהדברים שלי אז פיספסת את כל הפואנטה.

אין דבר. לפחות גם המסקנה הזו מסתדרת בראש בצורה מצויינת ונוחה.

פורסם

יעזור מאד לאחותי, שברנו מגאן שלה התפגר חיישן גל הזיזים, מה שגורר עלות תיקון של 4500 ש"ח מאחר וצריך לפרק חצי מנוע.

וזה עוד אחרי החלפת שסתומים בתיבת ההילוכים, 2000 ש"ח.

ובאמצע נכנס גם חיישן מד מהירות, 800 ש"ח.

דבר אחד בטוח, רנו היא כבר לא תקנה יותר..

הישראלים, בניגוד לקהל הרוכשים האירופאיים, לא מרגיש "מחוייב" לרכוש את התוצרת המקומית שלו, וזה גם מה שגרם ליצרנים היפניים והקוראניים להתחיל לייצר מכוניות טובות, מאחר והם חייבים להתבסס על ייצוא נרחב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ארנון -

א. אחלה של התבטאויות, מעניין מה היה אם אני הייתי מדבר ככה.

ב. באמת תהיתי מתי יעלה נושא המנוע של הקורולה 2003. שמראה לנו שגם שלקורולה יש תקלה והיא נדירה, אז היבואן והיצרן לוקח 100% אחריות ועומד מאחורי המוצר שלו.

ג. אתה יכול לצחוק עלי כמה שאתה רוצה אבל אתה כתבת:

הנתונים הזמינים מלמדים שבשנתונים הראשונים של מגאן II (שנים 2002-2003) היה הבדל בולט בינה למתחרות - ככל הנראה בעיקר בעיות חשמליות.

היה הבדל בולט, מילים של ארנון שחור על גבי פורום.

כלומר היה פער של איכות ואמינות בין המגאן ליריבות שלה.

אני עבדתי בניו-קופל תקופה רבה.

כמו כן בצבא הייתי נהג.

וגם כיום אני מתעסק הרבה עם רכבים.

אני אומר לך חד משמעית - הצרפתיות ביניהן רנו מגאן פחות אמינות.

לא רציתי לפתוח את זה, אבל זה לא תלוש מהמציאות.

תסביר לי בבקשה איך זה ייתכן שבצי רכב שאולי 5% ממנו זה מגאן 2, 50% מהתקלות דווקא אצל הרכבים האלו?

תסביר לי בבקשה, למה בצבא, הייתה לנו התעסקות בלתי פוסקת עם המגאנים וגם הקנגו, אך פחות ואיך שנכנסו האסטרות ואח"כ הליסינג פתאום שקט תעשייתי.

אני שם לב שאתה כל פעם שמדובר על רכב צרפתי קופץ מייד על הרגלים האחריות ומגן עליו בחירוף נפש.

אז מה? אולי כולנו טיפשים ולא מבינים.

אולי כל סקרי האמינות שמציבים באופן קבוע את הצרפתיות במקומות נמוכים טועים.

ואולי גם חן פרחי משוחד, כי זה רק מקרה ספציפי למגאן שלו.

ומקרה ספציפי רק למגאנים בליסינג.

ורק למגאנים בצבא.

והכל זה סתם הכללה וחארטה.

ואולי תקבל את זה, שבאמת באופן סטיסטי, גם אם אצלך ספציפית זה אחרת, למגאן יש יותר תקלות מלמקבילות שלה.

ייתכן והיא יותר טובה בדברים אחרים (יותר בטוחה, יותר מרווחת) אבל באמינות היא לא.

• תוכן חדש...