Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני קורא כאן הרבה פעמים בפורום על כמה שהכיוונים של המערכת חשובים.

רציתי לשאול אתכם,מה זאת אומרת כיוונים?כיוונים מהHU?מהמגבר עצמו?על איזה כיוונים מדובר והאם זה באמת יכול לעשות כיוון טוב פלאים?ולמה אני לא יכול לכוון לפי האוזן שלי?זה לא יצליח לי?!

לי יש כרגע HU clarion 286

קומפוננט rainbow 265 delux

ומגבר זמני של קרדינל V12 שלקחתי מחבר בגלל שאין לי בנתיים תקציב לקנות את מה שאני מתכנן לקנות,אז שיהיה בנתיים עד שאני יחסוך כסף.

אני יודע שעם ההרכב שיש לי עכשיו אי אפשר לעשות פלאים גם עם כיוון הכי טוב שיש השאלה היא יותר לידע כללי בנושא

תודה רבה לעוזרים,שבת שלום.

בני.

פורסם

כיוון נכון יכול להפוך מערכת של 50 שקל, לכזאת שנעימה מאוד לאוזן (הוא לא יעשה אותה HI END, אבל הוא בהחלט ישפר את החוויה).

וכיוון גרוע, יכול להפוך מערכת של 50 אלף, לאחת של 50 שקל.

בקיצור לטעמי מערכת נכונה, אמורה להיות מחולקת ל :

33 אחוז רכיבים, 33 אחוז התקנה, 33 אחוז כיוונים !, ואחוז אחד של מזל :).

*אגב, ברכיבים אפשר להתפשר, בהתקנה וכיוונים לא !.

פורסם

לגבי הכיוונים,

ב HU בסיסיים של ימינו :כיוון - תיחום תדרים (80HZ/120HZ וכו') או עוצמת התדרים(BASS/MID/TRABLE)

ועוד(תלוי ברמת הHU)

במגבר יש תחימת תדרים בעיקר,שמוגדרים ע"י הFILTER הנבחר(HPF/LPF/SUBSONIC)

לכן עליך(אתה בעצמך) לבדוק (ע"י שיר שאתה מכיר) איך נשמע הכי טוב.

לדוגמא:

אני אישית שם במגברים שלי את האלמנטים על מצב FULL RANGE ומכוון מהHU הכל.כי ככה הגעתי לתוצאה הכי טובה עד עכשיו(זה לא נגמר מה לעשות).

מקווה שדבריי מובנים,בהצלחה.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם
כיוון נכון יכול להפוך מערכת של 50 שקל, לכזאת שנעימה מאוד לאוזן (הוא לא יעשה אותה HI END, אבל הוא בהחלט ישפר את החוויה).

לא כל כך הבנתי את המשפט האחרון שרשמת.

והבנתי לגביי הכיוונים תודה רבה.

ועכשיו נפתחה לי עוד שאלה,מה עושה התקנה טובה,זאת אומרת מה יש בהתקנה טובה שאין בהתקנה לא טובה איך אפשר להתקין ולהוציא את המיטב?חיווט?או יותר מזה?

תודה רבה ושבוע טוב

פורסם

אני אתן לך דוגמא קלאסית להתקנה "זולה"

פירקתי למישהו מערכת מהרכב היות ורצה להרכיב אותה ברכב אחר שרכש.

הוא התקין אצל מישהו שנתנו לו המלצה לגביו.

שפירקתי לו את החיווט(הוא אמר זה חיווט יקר)מצאתי כבל מתח שמורכב ש-3 חתיכות שמחוברות בניהם

כבל מינוס שמאורק לגוף ע"י בורג פח

ו-2 מגברים שיש להם נתיך בתא המנוע בערך של 30 אמפר.

אתה גם יכול להתקל בחיווט תקין אך "זול"

מה הכוונה? נניח למשל שיש לך 2 מגברים עם נתיכי הגנה בתוכם והחיווט שאתה מעביר הוא יחסית לא עבה ולא מחובר נכון.

אם היו נפילות מתח או רעשים אז יהיה אפשר להבין ממה אולי הבעיה(אז יש סדר מסוים בהתקנה:wink:)

גם לכבלי הRCA יש משמעויות וכן גם לכבלי הרמקול (סוג החומר ממנו הם עשוים,מחברי הRCA)כל אלה עוזרים להתקנה נכונה והרבה פחות תקלות.

לכן לא הייתי מציע דווקא שם לקצץ בעלויות.

בהצלחה.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

+מיליון לגורל.

שמעתי מערכות ברכבים, מושקעות בהרבה כסף, עם הציוד-מילה-האחרונה, אבל זה היה מבולגן לגמרי ולא נעים להאזנה במקרה הטוב, או נשמע רע - במקרה הרע..

לגבי החלוקה הנ"ל, מתחרה וותיק וידוע בארה"ב אמר את המשפט הבא:

"its 85% installation and 15% equipment, and 100% tuning".

לדבריו היחס באמת קיצוני בין תקציבי הציוד וההתקנה, משום שבהתקנה אופטימלית, או לפחות בשאיפה לכך, מתגברים אנו -בין היתר- על מרבית הבעיות האקוסטיות המהותיות הקיימות ברכב, דבר ששום שידרוג מגבר או סט לא יעשה.

פורסם

אתה מדבר על איטום ודברים בסגנון?

או התקנה מקצועית וחיווט טוב בלבד?

איך אוכל לדעת אם ההתקנה שנעשתה אצלי טובה והחיווט ברמה נורמלית?מישהו יכול לעזור לי עם זה אולי בבקשה?

פורסם

הרכיבים שבנתיים הורכבו זה clarion286 usb

rainbow 265 delux

מגבר שלא נקנה מהחנות אלה שנלקח מחבר לזמן קצר עד שאוכל לקנות מגבר ברמה נורמלית הורכב בגלל הבעיה הכלכלית,cardinal v12

כל זה בכמעט 1800 ש"ח.

את המשך הפרוייקט אני מעוניין להמשיך אצל מישהו שמתקין ברמה יותר גבוהה אבל הבעיה הכלכלית שלי קשה מאוד,למרות זאת אני מתאמץ בגלל שאני נורא אוהב ורוצה את זה.

אפשר המלצות לאיך לברר לבד או עם מישהו ואיך לדעת אם ההתקנה שבוצעה אצלי בוצעה באופן טוב עם חיווט טוב?והמלצה למתקין מקצועי וטוב במחיר טוב ונורמלי בכל זאת אני לא רוצה להגיע למערכת של עשרות אלפי שקלים ששווה התקנה ברמה הכי גבוהה שיש,בנתיים.

תודה רבה

פורסם

אתה רוצה חוות דעת על החיוות ואתה לא אומר איזה חיווט הותקן :-)

לגבי מתקין - אם אתה מהמרכז אז יוסי ALPINE

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

הבעיה היא שאני לא יודע איזה חיווט הותקן,כשהתחלתי את הפרוייקט לא ייחסתי לזה חשיבות רבה ובדקתי את זה לעומק.

יוסי יוסי שמעתי עליו רבות,היכן נמצאת החנות שלו או מקום העבודה שלו?ואם אפשר את הטלפון שלו בבקשה?

• תוכן חדש...