Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה. אין לי מושג מה זה.. ממבט ראשון נראה כמו מגבר.. אבל אני לא מבין בזה ומי שנתן לי את זה אמר לי שזה מחלק צלילים או משו כזה...

תמונות של המכשיר:

img1856a.jpg

img1860y.jpg

Only RWD

פורסם

זה מה קוראים אותו קרוס אובר אקטיבי 3WAY שולט על סט קומפוננט שני חלקים באופן מלא + סאב.

יש כאלה שקראו למוצרים האלו בזמנם מטריקס או מטריצה או 3WAY נטוורק...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עריכה:

אני בהתחלה לא הבנתי כלום ממה שאמרתם.. אבל אני פישפשתי כאן קצת בפורום על זה... והבנתי שזה מחלק את התדרים לרמקולים שונים בצורות שונות.. זאת אומרת שנגיד הסאב יקבל אך ורק באס.. או שהטוויטרים יקבלו רק תדרים גבוהים... ובקיצור שכל רמקול יקבל את מה שהוא משמיע הכי טוב או במילים אחרות את מה שהוא בנוי להשמיע הכי טוב.

אם זה סאב אם זה טוייטר או אם זה מידי.

הבנתי נכון ?

Only RWD

פורסם

יכול להיות שנסיון להסביר את זה רק יגרום ליותר בלבול...

בעקרון כל רמקול יכול לנגן תחום מסויים של תדרים - תדר דיבור של בן אדם למשל נמדד בין 500 הרץ למשל עד 4 קילו-הרץ (4 אלף הרץ).

תדר של מצילתיים שהוא תדר מאוד גבוהה יהיה משהו בסביבות ה8 עד ה12 קילוהרץ

תדר באס הוא מאוד נמוך - מה10 עד ה60 הרץ ותדרי מיד-באס הם מה60 70 הרץ עד ה400 הרץ פלוס מינוס

בדרך כלל רמקול הוא או מיועד לתחום תדר מסויים - סאב וופר מנגן באס בלבד, מיד באס מנגן חלק מהבאס עד חלק מהמיד, מידריינג' בדרך כלל מנגן רק מיד אם כי יש הרבה מידריינג'ים שגם מנגנים הרבה מתחום המידבאס (יורדים עד ה120 הרץ) וטוויטרים מן הסתם מנגנים את התחום הגבוהה.

יש רמקולים שמנגנים תחום מלא אבל לרוב הם נשמעים גרוע בהתאם. ככל שרמקול מנגן פחות תחומי תדר הוא ינגן את התחום שהוא כן מנגן, טוב יותר ויהיה גם קל להגביר אותו.

בגלל זה גם סט קומפוננט שני חלקים נשמע בדרך כלל יותר טוב מרמקול פול-ריינג' או רמקול 2WAY קואקסיאלי (גם יש לך אפשרות לשחק עם המיקומים).

זה בגדול המבוא לתחומי עבודה של רמקולים...

הקרוס אובר הזה פשוט מחלק את הספקטרום (התחום המלא של התדרים) ליציאות למגברים - שכל מגבר כזה יקבל תחום תדר להגברה שיצא אל הרמקול שאמור לנגן את אותו התחום המתאים.

ככה גם המגבר עובד יותר יעיל וגם הרמקול.

בלי להכנס ליותר מידי פרטים - אני מקווה שעל רגל אחת ההסבר היה ברור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יכול להיות שנסיון להסביר את זה רק יגרום ליותר בלבול...

בעקרון כל רמקול יכול לנגן תחום מסויים של תדרים - תדר דיבור של בן אדם למשל נמדד בין 500 הרץ למשל עד 4 קילו-הרץ (4 אלף הרץ).

תדר של מצילתיים שהוא תדר מאוד גבוהה יהיה משהו בסביבות ה8 עד ה12 קילוהרץ

תדר באס הוא מאוד נמוך - מה10 עד ה60 הרץ ותדרי מיד-באס הם מה60 70 הרץ עד ה400 הרץ פלוס מינוס

בדרך כלל רמקול הוא או מיועד לתחום תדר מסויים - סאב וופר מנגן באס בלבד, מיד באס מנגן חלק מהבאס עד חלק מהמיד, מידריינג' בדרך כלל מנגן רק מיד אם כי יש הרבה מידריינג'ים שגם מנגנים הרבה מתחום המידבאס (יורדים עד ה120 הרץ) וטוויטרים מן הסתם מנגנים את התחום הגבוהה.

יש רמקולים שמנגנים תחום מלא אבל לרוב הם נשמעים גרוע בהתאם. ככל שרמקול מנגן פחות תחומי תדר הוא ינגן את התחום שהוא כן מנגן, טוב יותר ויהיה גם קל להגביר אותו.

בגלל זה גם סט קומפוננט שני חלקים נשמע בדרך כלל יותר טוב מרמקול פול-ריינג' או רמקול 2WAY קואקסיאלי (גם יש לך אפשרות לשחק עם המיקומים).

זה בגדול המבוא לתחומי עבודה של רמקולים...

הקרוס אובר הזה פשוט מחלק את הספקטרום (התחום המלא של התדרים) ליציאות למגברים - שכל מגבר כזה יקבל תחום תדר להגברה שיצא אל הרמקול שאמור לנגן את אותו התחום המתאים.

ככה גם המגבר עובד יותר יעיל וגם הרמקול.

בלי להכנס ליותר מידי פרטים - אני מקווה שעל רגל אחת ההסבר היה ברור.

ההסבר מאוד ברור!:-)

תודה רבה רבה רבה על העזרה.!

רק עוד שאלה קטנה.. שאמרתה" ליציאות למגברים - שכל מגבר כזה יקבל תחום תדר להגברה שיצא אל הרמקול שאמור לנגן את אותו התחום המתאים.

" אתה מיתכוון שמכל יציאה אני מכניס למגבר? נגיד מהיציאה של הסאב אני מכניס למגבר שיפעיל אך ורק את הסאב וכך הלאה?

דרך אג"ב שתי מגברים ושתי סאבים בדרך:wink:.. נכווה לטוב:-D...

Only RWD

פורסם

אתה קולט מהר יאמר לזכותך.

כן - הבנת נכון.

תרגיש חופשי להתייעץ בפורום בהמשך.

Pioneer TS-X150

פורסם
אתה קולט מהר יאמר לזכותך.

כן - הבנת נכון.

תרגיש חופשי להתייעץ בפורום בהמשך.

אחלה תודה רבה!.

Only RWD

• תוכן חדש...