Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול מתי מומלץ להגדיש מנוע ומתי עדיף להשאר אטמוספרי?

אם להיות יותר מדוייק - עבור מיני שינה, עם מנוע 1275. אני רוצה להגיע למצב שאני מקבל מקסימום הנאה מהנהיגה. ברור מאליו שהרכב לעולם לא ייגיע למהירויות סופיות מטורפות, וזאת גם לא השאיפה. כפי שציינתי השאיפה היא לקבל מקסימום הנאה. במקרה כזה הייתם ממליצים להגדיש? מה יהיה האפקט? איפה יתקבל הכוח ?

תודה!:beerchug:

פורסם

אני חושב שעדיף לך לבדוק באנגליה באחד מהסדנאות קיים מנוע 1400 עם סופרצרגר .תוכל לקבל בסביבות 140 עד 160 סוסים !!!

תעשה משהו שכבר קיים ומוכח אחרת תוכל הרבה קש .

חוצמיזה יש בחור פה בפורום של רכבי אספנות ששיפץ כמה מיני ברמה של חול .עד כמה שידוע לי הוא מאיזור ראשון .

נתן

פורסם
אני חושב שעדיף לך לבדוק באנגליה באחד מהסדנאות קיים מנוע 1400 עם סופרצרגר .תוכל לקבל בסביבות 140 עד 160 סוסים !!!

תעשה משהו שכבר קיים ומוכח אחרת תוכל הרבה קש

השאלה אם אפשרי להשתיל מנוע כזה מבחינה חוקית בארץ

חוצמיזה יש בחור פה בפורום של רכבי אספנות ששיפץ כמה מיני ברמה של חול .עד כמה שידוע לי הוא מאיזור ראשון .

נתן

מי הבחור?

אני אשמח להתייחסות כללית לגבי ההבדלים בהנתהגות ובזמינות כוח ביו מנוע מוגדש לאטמוספרי,

תודה!

פורסם
השאלה אם אפשרי להשתיל מנוע כזה מבחינה חוקית בארץ

אפשרי - כן, חוקית - לא.

תמיד עדיף לגדוש

נאלץ להתנגד. לרוב אכן עדיף לגדוש, אבל לא תמיד.

א. יש אנשים שמעדיפים את "התנהגותו" של מנוע אטמוספרי.

ב. מנוע מוגדש שלא מגיע כך במקור "יבלוט לעין" לרוב יותר מאשר שיפורים אטמוספריים.

ג. על מכונית כמו המיני, שלא שוקלת כלום ורבע, ניתן להגיע אטמוספרית להספקים לא רעים בכלל,

אשר בשיקול כולל של יחס הספק משקל אולי עדיפים לתחום ההתנהגות והארנק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לא חושב שאפשר להוציא משהו מהמנוע הזה בלי לגדוש. מאשר להחליף מנוע ל-1.4 עדיף כבר שבלול.

ותמיד יש יוצאי דופן, התכוונתי שלרוב עדיף לגדוש, כמובן.

פורסם

לא מסכים עם הכלל ש"תמיד עדיף לגדוש", זה נכון שבמירוץ החימוש אחרי כ"ס זו האופציה הזולה ביותר פר כ"ס, אבל יש רכבים שלא ממש צריכים כזה עדר גדול בשביל לנפק כיף גדול.

אם הייתי צריך להמציא דוגמא בטח המיני היתה בטופ 3, רכב קטן וקל על גבול הקארטינג שבכלל לא בטוח שטורבו לא יהרוס בו את חדוות הנהיגה, בלי להכנס לשיפור מעטפת קצוני ומאוד יקר.

או אם היה זה השיקול שלי- קרבורטורים גדולים וכפולי לועות, קאמשפט חם, פורטינג/ראש יעודי עם מעברים גדולים= המון כיף בכל סל"ד+אמינות גבוהה יותר, עם בונוס בדמות סאונד יניקה ותגובת מצערת שמורחים חיוך מיטופש.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
.

או אם היה זה השיקול שלי- קרבורטורים גדולים וכפולי לועות, קאמשפט חם, פורטינג/ראש יעודי עם מעברים גדולים= המון כיף בכל סל"ד+אמינות גבוהה יותר, עם בונוס בדמות סאונד יניקה ותגובת מצערת שמורחים חיוך מיטופש.

זה גם מה אני חשבתי...

המון פרוייקטים של מיני מוגדשות תוכל למצוא בפורום מיני UK - http://www.theminiforum.co.uk/forums/index.php?

תודה!

פורסם
תמיד עדיף לגדוש :-)

אני לא חושב שאפשר להוציא משהו מהמנוע הזה בלי לגדוש.

אם אתה לא יודע ולא מבין, נא לא לייעץ!

מיני סטנדרטית גודשת שולחת פיסטונים דרך מכסה המנוע בערך 20 שניות אחרי שהיא יוצאת מהסדנא ולכן קודם כל במיני שיפורים אטמוספריים.

אין הרבה מנועים שמקבלים שיפורים אטמוספריים בחום כמו מנוע ה A ואין הרבה מנועים עם מגוון שיפורים כ"כ גדול כמו מנוע ה A.

תעשה קצת שיעורי בית, תחשוב לאן אתה רוצה להגיע עם המיני (מבחינת הספק) ובאיזה תקציב ותדווח פה.

אני מבטיח להנחות אותך בסבלנות ובעיקביות בלי עצות לא נכונות כמו שנתנו פה חלק מנהאשים.

אבל הכי חשוב, תקציב, תקציב ועוד פעם, תקציב!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מבטיח להנחות אותך בסבלנות ובעיקביות בלי עצות לא נכונות כמו שנתנו פה חלק מנהאשים.

אבל הכי חשוב, תקציב, תקציב ועוד פעם, תקציב!

אני מעריך מאד את העזרה.

דבר ראשון חשוב להבין שמה שאני מחפש להשיג זה הנאה מנהיגה והתנהגות כביש, ולא נטו מהירות. זאת אחת הסיבות שבחרתי מיני לפרויקט.

מה האפשרויות שלי בהתאם למנועים הקיימים? האם יש טעם לנסות לעבוד על מנוע 850 או שדבר ראשון אני צריך לשקול איזה מנוע שותלים?

פורסם

יש המון מה לעשות לגבי התנהגות הרכב עוד לפני שמוסיפים כוח. כמו שבגירה כתב, תלמד את הנושא ותראה מה בדיוק אתה רוצה להשיג מהרכב ואז תחליט איך אתה משקיע את הכסף שלך כך שיתן לך את מקסימום ההנאה עבורך.

סיקרנת אותי לגבי המיני שלך - אני מצפה לראות אותה במפגש הקרוב שיהיה ב-27.3.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
מה האפשרויות שלי בהתאם למנועים הקיימים? האם יש טעם לנסות לעבוד על מנוע 850 או שדבר ראשון אני צריך לשקול איזה מנוע שותלים?

כמדומני שיש אישור גורף להתקנת מנועי A / A+ בנפח 1275 סמ"ק במיני ובמטרו.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אם להיות יותר מדוייק - עבור מיני שינה, עם מנוע 1275

האם יש טעם לנסות לעבוד על מנוע 850 ?

עכשיו בלבלת אותי, יש לך שם מנוע 1275 או 850?

בקשר לאישור הגורף, בהחלט יש כזה אישור מ 1000 ל 1275, אני לא בטוח שהוא תקף ל 850 (שגם איתו יש מה לשפר אבל האמת, קצת מיותר.

בקשר לשיפור האחיזה וההתנהגות של המיני, במידה והרכב תקין, אין שום צורך בשום שיפור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המון פרוייקטים של מיני מוגדשות תוכל למצוא בפורום מיני UK - http://www.theminiforum.co.uk/forums/index.php?

וכמו-כן אפשר להעיף מבט גם פה:

http://www.turbo-mini.com/index2.html

לא חסרות מיני (עם מנוע A) גודשות, ואני ממשיך לטעון שבתקציב המתאים עדיף לגדוש.

אין שום ספק ששיפור מנוע אטמוספרי יהיה זול יותר וכמובן יבלוט פחות, השאלה היא אם זה מעניין אותך או לא :)

• תוכן חדש...