Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת סדר במה שנאמר פה:

1.נכון לעכשיו המאוורר שלמעלה במארז מכניס אוויר ו2 הקטנים מוציאים אוויר.

לא נכון לעשות את זה מה גם ששני הקטנים האלו לא מכניסים/מוציאים אוויר גם ככה. הם 6 ס"מ אם אני לא טועה והיחס תפוקה שלהם הוא נמוך מאוד.

2.אוויר חם עולה למעלה.

מאוור שלמעלה צריך להוציא אוויר לא להכניס.

המאווררים הקטנים אצלך צריכים להכניס אוויר אבל גם שניהם ממוקמים אחד מול השני וזה לא עוזר לסירקולציה במארז.

3.מערכת הקירור שלך פגומה לפי דעתי.

קח לדוגמא יום חם (מאוד) כמו היום או מחר.

ארץ ישראל ארץ חמה ובקיץ אני צופה שיהיו לך בעיות, אם זה מעבד שמתחמם יותר מידי או לוח אם, שלא נדבר על הHD שגם לא נמצא במצב אופטימלי להפעלה וגם החלק התחתון שזקוק יותר לקירור פונה לגוף המארז.

4.חומר גלם פשוט יותר וקל לעבודה/בניית המארז היה פרספקס.

5.מאוור מוציא/מכניס אוויר רק לצד אחד. שחור או לבן אין אפור פה. הפיכה של הפלוס למינוס לא תעזור פה בשום מצב.

6.מה זה הקונקטור של הכרטיס קול ? נראה מאולתר. לדעתי לא יחזיק לך הרבה זמן. תנאי העבודה באוטו שונים מאלה של הבית.

בסה"כ יש לא מעט לשפר אבל כל הפתרונות פשוטים.

אם אתה צריך עזרה אני יכול לעזור בכיף.

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292211

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

5.מאוור מוציא/מכניס אוויר רק לצד אחד. שחור או לבן אין אפור פה. הפיכה של הפלוס למינוס לא תעזור פה בשום מצב.

תגיד אתה אמיתי? יעזור וחצי אתה סתם מטעה.

יהפוך את הכיוון סיבוב של המאורר - אותה תוצאה כמו להפוך אותו פיזית בלי לשנות כיוון סיבוב

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם
תגיד אתה אמיתי? יעזור וחצי אתה סתם מטעה.

יהפוך את הכיוון סיבוב של המאורר - אותה תוצאה כמו להפוך אותו פיזית בלי לשנות כיוון סיבוב

אני באמת צריך לענות על זה ?

ראית פעם איך כנפיים של מאוורר בנויות ?

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

פורסם

אכן יש משמעות לזוית הצלעות . פרופיל צלעות יכול מאוד להשפיע על יעילות המאוורר וחבל לא לנצל את זה.

לגבי התצורה הכללית - ברמת העיקרון חום עולה והכל ולכן יעיל יותר שהמאוורר בחלק העליון יוציא אוויר חום.

בפועל , בהתחיס למבנה המסוים שלך , הייתי משתמש במאוורר הגדול העליון להכנסה של אוויר קר וזה משום שהאוויר הזה יגיע בצורה מאוד יעילה ישירות למעבד וכך הקירור של המעבד יהיה יעיל . את שני המאווררים האחרים כמובן הייתי מנתב להוצאת אוויר.

עבור נפח בגודל הזה , עם אוויר בהסעה הפרשי החום עקב הגובה לא כל כך קריטים , ולספק למעבד שהוא צרכן הקירור הגדול אוויר טרי באופן ישיר כמעט זה לדעתי הדבר הנכון.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עוד התיחסות לגבי המאווררים:

רוב מאווררי המחשבים בנויים ממנוע בראשלאס וקונטרולר.

הקונטרולר מקבל מתח ומפעיל את המנוע לפי כיוון שנקבע מראש,לא ניתן להפוך פלוס מינוס

בכניסה ולצפות שהמאוורר יעבוד לכיוון הפוך.

זהו לא מנוע DC פשוט!

פורסם
אתם פוסלים את הדבק חם סתם.

אני עובד עם דבק חם שמחזיק שנים , כן הדבק חם אינו פשוט , ולא נמכר לרוב ביחידות אלא בחבילות גדולות מאוד.

אך מחזיק בתנאים קשים ונדבק חזק מאוד.

הדבק הוא קשיח לאומת דבקים אחרים,פחות נוזלי ברגע שמחומם,ודורש חימום גבוהה יותר מהדבק הרגיל.

אדגר , האם אתה הולך לצפות את שני המארזים במשהו ?.

סטס.

עם מה יש לצפות את מארז (לקה?) או ...? מה אתם ממליצים?, ולמה זה עוזר?

לגבי מאווררים קטנים, הם מאווררים מאוד חזקים, ואני יכול להגיד לך שאחד הקטן יותר חזק משנים גדולים שיש לי על מכסה.

זה מאוורר זוגי, ואותם שמתקינים אותם בשרתים ומתחממים כמו אש.

קיצור אני לא כול כך סגור על מאוורים, משה כן שאי אפשר להפוך את "+" ו-"-" כי זה לא עובד :-D

איציק צודק.

צריך להוריד אותם ולהדביק מחדש :roll:

פורסם

לגבי מאווררים קטנים, הם מאווררים מאוד חזקים, ואני יכול להגיד לך שאחד הקטן יותר חזק משנים גדולים שיש לי על מכסה.

זה מאוורר זוגי, ואותם שמתקינים אותם בשרתים ומתחממים כמו אש.

קיצור אני לא כול כך סגור על מאוורים, משה כן שאי אפשר להפוך את "+" ו-"-" כי זה לא עובד :-D

איציק צודק.

צריך להוריד אותם ולהדביק מחדש :roll:

"להפוך את "+" ו-"-" כי זה לא עובד"

בדיוק מה שאני כתבתי למעלה.

איפה המארז ישב ?

חשוב לך היופי ?

אפשר להגיע לתוצאה יפה מאוד בעזרת רכיבים פשוטים שעלותם קטנה ביותר: ספריי צבע בכל צבע שתבחר,ספריי לקה ונייר זכוכית לשיוף.

יש לך אפשרות להוסיף גרילים למאווררים.

*לדעתי חובה משום שמספיק שקית ניילון/חוט חשמל/כל חפץ אחר שפוגע במאוורר מסתובב יכול בקלות לעצור אותו בקלות ובמקרה הטוב המחשב רק התכבה מהחום שנוצר עקס אי פעילותו של המאוורר. במקרה הרע הספק שצריך תחלופה קבועה של אוויר מכיוון שהוא מתחמם יכול להישרף, לא כמו המעבד/לוח אם/כרטיסי מסך לספק אין חיישן שמכבה/מסרס אותו כשחום מגיע לדרגה גבוהה מידי ומסוכנת לעבודה ממושכת.

זאת רק דעתי, אתה יכול להתחיל לעבוד על השינויים שהצגתי לך בהודעה הקודמת ובהודעה הזו ולהרוויח עבודה תקינה ויציבה של המחשב.

או שאתה יכול להישאר ככה ולעבוד בסיכון אורך החיים של המחשב כולו.

"לגבי מאווררים קטנים, הם מאווררים מאוד חזקים, ואני יכול להגיד לך שאחד הקטן יותר חזק משנים גדולים שיש לי על מכסה.

זה מאוורר זוגי, ואותם שמתקינים אותם בשרתים ומתחממים כמו אש."

לפי מה שאני רואה בתמונות שהעלת המאוורר הוא מאוורר 60MM ולפי אחת התמונות שרואים את מאוורר הCPU ואת המאוורר שלמעלה באותה תמונה אני יכו לאמר שהוא 120MM.

מאוורר קטן כמו שיש לך לא יכול פיזית לדחוף את אותה כמות אוויר כמו המאוורר הגדול שלך ובטח שלא יותר ממנו. (בהנחה ששניהם מחוברים ב12V או בכל וולטאג' אחר אבל הוא צריך להיות זהה)

הטופ של המאווררים החזקים בשוק שפועלים על 12V הם של חברת דלתא.

רועשים מאוד אף דוחפים כמויות עצומות של אוויר יחסית לגודלם.

לדוגמא מאוורר של דלתא 60MM דוחף בשיא 36-37 CFM כשהוא מסתובב במהירות 6800 סיבובים לדקה.

מאוורר 120 ממוצע לגמרי של חברה רגילה לחלוטין דוחף לפחות 50 CFM כשהוא מסתובב במהירות 1800 סיבובים לדקה.

כל מה שנכתב על ידי פה בת'רד הן עובדות.

אני לא מתבייש לאמר שאני מבין בתחום המחשבים ובטח שמבין בתחום הקירור שלהם.

לא בושה לקבל עצות מחבר פורום שיש לו מספר הודעות נמוך יחסית לשאר חברי הפורום הותיקים, זה לא אומר כלום על כמות הידע שיש לי בתחום האודיו ובטח ובטח שלא על כמו הידע שיש לי בתחום המחשבים.

לא צריך לבוא חבר פורום בחיר ולחזק את מה שנאמר על ידי כדי שתבינו ותפנימו שזה נכון.

המערכת שלי למכירה

פורסם

לא בטוח שזה באמת נחוץ האמת.

מעבר לזה , דווקא החומר שבחרת למארז תורם לפיזור החום , ציפוי של המארז יכול רק לפגום בכך.

צריך גם לבדוק היטב את התנהגות הלכה בתנאים של חום . המארז יכול בנקודות מסוימות להגיע לטמפרטורות גבוהות וצריך לבחון את התנהגות ויעילות הלכה בתנאים האלו.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

למה שלא תקנה פשוט מאוורר גלילי ותגמור עם הוויכוח הזה???

אתה יכול גם לקנות מאוור של שרתי פיצה - יש להם חיישן חום וחמש מהירויות סיבוב...

פשוט תחבר את המאורר - תשים יד, תרגיש מתי הוא מתפקד יותר טוב מבחינת הוצאת או הכנסת אוויר ותגמור עם זה כבר. אפשר גם להויסף גריל מגן - לא מזיק אף פעם.

ואכן - המאווררים הקטנים של שרתי הפיצה הם באמד דו-מאוורר שהעוצמה של האחד מכפילה את השני, בתוספת לזה יש להם מנועים מאוד חזקים והם מוציאים ממש סילון של אוויר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש תוכנה FANSPEED שבעזרתה אני שולט על חום של כול רכיב במחשב, לדעתי לא צריך מנורות.

לגבי מהירויות, אני לא חיברתי אותם אחרי ספק, כי אני לא רוצה לעמס את ספק כי הוא רק 160 A, לכן חיברתי אותם לפני הספק לסוויצ'

לא בטוח שזה באמת נחוץ האמת.

מעבר לזה , דווקא החומר שבחרת למארז תורם לפיזור החום , ציפוי של המארז יכול רק לפגום בכך.

צריך גם לבדוק היטב את התנהגות הלכה בתנאים של חום . המארז יכול בנקודות מסוימות להגיע לטמפרטורות גבוהות וצריך לבחון את התנהגות ויעילות הלכה בתנאים האלו.

כן, כי לא סתם בחרתי אלומינייום.

אולי למארז של כרטיס קול לתת ציפוי (נחושת)....?

פורסם

נחושת מבחינת הולכת החום יעיל יותר , אם זה נחוץ אני לא יודע להגיד כי אני לא מספיק מתמצא בכמה חום פולט הכרטיס קול הזה , לפי מה שאני יודע לא מדובר בפולט חום משמעותי.

נחושת מבחינת הגנה לספיחת רעשים - כולם מכירים את התאוריה , בפועל זה לא משהו קריטי (ביקשתי פעם ממהנדס שעובד בתחום לעשות חיושבים ולהראות לי אם ועד כמה זה מועיל).

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לנחושת יש יתרונות מבחינה חשמלית גם בנושא של ספיחת רעשים נמוכה.

בקטע של הולכת חום - המעבד, וכרטיס המסך והספק הם לרוב הפולטנים הגדולים.

קרן אוויר ישירות מהמאוורר למעבד היא משהוא סטנדרטי במארזים היום כמו גם כרטיסי מסך עם גופי קירור מנחושת אם כי הטענה היא שזה בעיקר גימיק שווקי ולא ממש מועיל.

אני דווקא הייתי ממקם CARPC במארז ייעודי מתחת לאחד המושבים כמקום אידאלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נחושת מוליכה חום יותר טוב מאלומיניום.

עם זה אין ויכוח, זו עובדה.

אך פיזור החום מנחושת הוא איטי יחסית לאולמיניום.

גופי קירור למעבדים/ליבות של כרטיסי מסך בנויים כך:

פלטת נחושת שאליה מחוברים הייט פיפים חלולים מנחושת (תפקידם להוליך את החום מהפלטה לכיוון העליון שהוא הנגדי לפלטת הנחושת.)

ההייט פיפים מחוברים לסנפירי אלומיניום שמפזר חום בצורה אפטיבית הרבה יותר מנחושת.

לדוגמא (קירור למעבד למחשב נייח שבנוי בטכנולגייה הזו):

http://www.extremepc.co.nz/images/CLP0114.jpg

מארז מאלומיניום/נחושת/פלסטיק/עץ לכרטיס קול יהיה אותו דבר מכיוון שלא משנה איך החומר גלם מוליך חום.

ליבת הכרטיס לא מחברת ישירות למארז והוא לא תורם אפילו בקצת לקירור הכרטיס.

להפך מארז סגור צתורם לחימום הכרטיס.

(תקרא בבקשה את מה שרשמתי לגבי הכבל שיוצא מהPCI בלוח אם לכרטיס קול-חובבני לגמרי)

כרטיס קול לא זקוק לגחוף קירור חיצוני - אם הוא היה זקוק לזה הוא היה בא עם אחד.

כל מה שהוא צריך זה משב רוח קליל, לא משו רציני בכלל.

אני מרגיש ההודעות שלי בת'רד הזה כאילו בלתי נראות, חבל, :-(.

המערכת שלי למכירה

פורסם

לא לא, ח"ח... דווקה אני קורה את ההודעות שלך...

השיקול שלי היה לא לקרר את הכרטיס קול, אלא לספוח רעשים שנגרמים בתוך מערכת מחשב, וזה סיבה לכרטיס קול ביחידה נפרדת מהמחשב.

• תוכן חדש...