Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסר דאגה מליבך.

עובדי עריכה מוזיקלית שעובדים עם כרטיסים באלפי שקלים עובדים עם כרטיס הקול בתוך מארז המחשב בלי שום חשש להפרעות מצד רכיבי האלקרוניקה האחרים.

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292211

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אך פיזור החום מנחושת הוא איטי יחסית לאולמיניום.

טעות בידך.

קצב פיזור החום מצינור נחושת יהיה גבוה יותר מאלומניום וזאת עקב היותה של הנחושת מוליך טוב יותר.

ההייט פיפים מחוברים לסנפירי אלומיניום שמפזר חום בצורה אפטיבית הרבה יותר מנחושת.

ככל שמקדם ההולכה גבוה יותר , כך יותר חום יגיע לשטח המגע עם זורם הקרר וכך יעילות הקירור תהיה גבוהה יותר. מצורף לך בתמונה שהוספתי הנוסחא לאפקטיביות צלע קירור. אם תרצה הסברים על הפרמטרים השונים בנוסחא אתה מוזמן לשאול.

מארז מאלומיניום/נחושת/פלסטיק/עץ לכרטיס קול יהיה אותו דבר מכיוון שלא משנה איך החומר גלם מוליך חום. ליבת הכרטיס לא מחברת ישירות למארז והוא לא תורם אפילו בקצת לקירור הכרטיס.

אני שוב לא מבין איך אתה טוען את הדברים שכן הם מנוגדים לפיזיקה ואף להיגיון הפשוט.

המארז הוא קיר שחוצץ בין טמפרטורה פנימית לבין הטמפרטורה החיצונית. במצב כזה כמות החום שתעבור בין צד החלל הפנימי של המארז לחלל החיצוני היא :

Q=KA(T1-T2)\X

גם כאן ככל שמקדם ההולכה של החומר טוב יותר , יותר חום יעבור החוצה.

r.jpg

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר - אתה מתחיל להזכיר לי קצת את OOGEE :-D

עם קמצוץ של מתן :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
טעות בידך.

קצב פיזור החום מצינור נחושת יהיה גבוה יותר מאלומניום וזאת עקב היותה של הנחושת מוליך טוב יותר.

אני חושב שאתה טועה במקרה הזה. אני אני אבדוק את העניין לעומק עד כמה שאני יכול.

אני מדבר על סנפירי נחושת וסנפירי אלומיניום.

הקירור שאני הבאתי בנוי אם ראיתם אתהתמונה כמו רדיאטור.

גם צלעות הקירור של הרדיאטור עשויות מאלומיניום וצינור ההולכה מנחושת.

ככל שמקדם ההולכה גבוה יותר , כך יותר חום יגיע לשטח המגע עם זורם הקרר וכך יעילות הקירור תהיה גבוהה יותר. מצורף לך בתמונה שהוספתי הנוסחא לאפקטיביות צלע קירור. אם תרצה הסברים על הפרמטרים השונים בנוסחא אתה מוזמן לשאול.

לא הבנתי למה אתה מתכוון פה.

צינורות ההיט פיפ הן לא צינורות נחושת רגילים.

הם חלולים ויש בפנים מן נוזל (לא מים) שברגע שהוא מתחמם הופך לאדים ועולה לכיוון השני של ההיטפיפ. ברגע שהאדים הופכים שוב לנוזל חוזר התהליך.

שיטה אפטיבית מאוד ורוב יצרני ההיט סינקים למעבדים של מחשבים נייחים משתמשים בטכנולוגיה בסדרות הגבוהות של הקירורים שלהם.

אני שוב לא מבין איך אתה טוען את הדברים שכן הם מנוגדים לפיזיקה ואף להיגיון הפשוט.

המארז הוא קיר שחוצץ בין טמפרטורה פנימית לבין הטמפרטורה החיצונית. במצב כזה כמות החום שתעבור בין צד החלל הפנימי של המארז לחלל החיצוני היא :

Q=KA(T1-T2)\X

גם כאן ככל שמקדם ההולכה של החומר טוב יותר , יותר חום יעבור החוצה.

אתה מתבסס על פיזיקה שמדוייקת ככל שהיא תהיה זה לא משפיע על כרטיס הקול במקרה הזה.

החימום שיכול להיות פה הוא אפסי כרטיס קול כמעט ולא צורך חשמל ולא פולט כמויות אדירות של חום.

*דבר נוסף אני רוצה לשאול אותך שאלה בנושא המארז לכרטיס הקול:

טמפ' החדר לדוגמא היא 28 מעלות צלסיוס.

באילו מהאפשרויות כרטיס הקול יהיה בטמפ' שיותר קרובה לטמפ' החדר (כזכור 28 מעלות)

1.בתוך מארז נחושת כמעט אטום לגמרי.

2.בחלל החדר. חיצוני רק בלי מארז.

(תת אפשרות - במקרה שלנו בתוך מארז מחשב עם תחלופה קבועה של אוויר בפנים)

12345

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

פורסם

אני חושב שאתה טועה במקרה הזה. אני אני אבדוק את העניין לעומק עד כמה שאני יכול.

אני מדבר על סנפירי נחושת וסנפירי אלומיניום.

הקירור שאני הבאתי בנוי אם ראיתם אתהתמונה כמו רדיאטור.

גם צלעות הקירור של הרדיאטור עשויות מאלומיניום וצינור ההולכה מנחושת.

12345

אני לא טועה כאן. ככל שהחומר ממנו בנויים צלעות הקירור מוליך חום טוב יותר , כך טמפרטורת הצלעות תהיה גבוהה יותר מה שיגרור קירור טוב יותר.

לאהבנתי למה אתה מתכוון פה.

צינורות ההיט פיפ הן לא צינורות נחושת רגילים.

הם חלולים ויש בפנים מן נוזל (לא מים) שברגע שהוא מתחמם הופך לאדים ועולה לכיוון השני של ההיטפיפ. ברגע שהאדים הופכים שוב לנוזל חוזר התהליך.

שיטה אפטיבית מאוד ורוב יצרני ההיט סינקים למעבדים של מחשבים נייחים משתמשים בטכנולוגיה בסדרות הגבוהות של הקירורים שלהם.

אין קשר בין מה שאתה מתאר פה לבין מה שהסברתי בנוגע לטעות שכתבת קודם.

הרעיון הוא להוליך את החום והתהליך כמו שראית בנוסחאות יעיל יותר כאשר K גבוה יותר.

כאשר הנוזל מתחמם הטמפרטורה שלו עולה וכך יכולת הקירור שלו יורדת. התהליך שאתה מתאר פה הוא תהליך שבו מנצלים את העיקרון הפיזיקלי שחימום בתנאים מסוימים בחומרים מסוימים (אני לא יכנס לנוסחאות של זה) יגרום לשינוי מצב צבירה ולא לשינוי הטמפרטורה ובעזרת זה שומרים על טמפרטורה נמוכה יותר של חומר הקירור.

כל זה יפה וטוב ויעיל בפני עצמו בתור תהליך , אך עדיין אין קשר בין כך לבין העובדה שנחושת תאפשר לכמות חום גדולה יותר להיחסף לקירור.

אתה מתבסס על פיזיקה שמדוייקת ככל שהיא תהיה זה לא משפיע על כרטיס הקול במקרה הזה.

החימום שיכול להיות פה הוא אפסי כרטיס קול כמעט ולא צורך חשמל ולא פולט כמויות אדירות של חום.

לא טענתי כמה חום פולט כרטיס הקול . הסברתי את הנושא בכלליות. בכל מקרה צריך לזכור שמארז מכיל פולטי חום אחרים ולכן טמפרטורת הפנים של מארז באופן כללי היא גבוהה יותר . שימוש במארז שעשוי מחומר מוליך חום ולא מבודד חום תתרום לפיזור החום. לגבי כמה זה קריטי עבור הכרטיס קול בלבד ? אני יכול להראות לך חישובים שאומרים שזה לא קריטי (אבל בתלות במקדמי ההסעה המאולצת) למרות שאני מבין שלא ממש מעניין אותך החישובים אז אני לא יכנס לזה. כתבתי את זה בשביל להסביר את העיקרון הפיזיקלי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב

אז אני ערכתי כמה שינוים.

הוחלפו מאווררים לקטנים יותר ושקתים יותר, אבל הם לא פחות חזקים.

הורדתי כול הדבק חם, וחזרתי לברגים...

סידרתי את קבלים וחוטים.

הוספתי עוד שני חיבורי USB ישירות לבורד

זה התמונות

P1010001.jpg

P1010002.jpg

P1010003.jpg

P1010004.jpg

P1010005.jpg

P1010006.jpg

P1010007.jpg

P1010008.jpg

פורסם

נראה הרבה יותר טוב.

אינני סומך על איזולירבנד יותר מדי. בחיבורי המאווררים ישנו איזולרבנד חום\שחור, מציע לך להחליפו בשרוול מתכווץ או לפחות שים אזיקון על האיזולירבנד שלא ישתחרר עם הזמן.

האם יש צפי למועד ההתקנה?

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
אדגר, איך סידרת את המאווררים? איזה מאווררים מכניסים אוויר ואילו מוציאים אוויר?

אינך רואה?

המאוור הגדול אשר 120 מ"מ מכניס אוויר והמאוור השני 80 מ"מ נראה לי גם מכניס אוויר

לפי הצורה איך שהוא אומעד

תקנו אותי

בכל אופן אני חושב 120 מכניס אוויר

80 מוציא אוויר ועוד 80 על המעבד..

פורסם

המאוורר שעל המעבד של AMD הוא 70 מ"מ לפי מה שאני זוכר.

מאוורר שיש לך בתקרת המארז הוא 120 מ"מ.

2 המאווררים הקטנים הם 40-50 מ"מ.

המערכת שלי למכירה

• תוכן חדש...