Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע באיזה סל"ד , אבל צריכת דלק הכי נמוכה היא ב 90 קמ"ש, תיבדוק באיזה סל"ד זה בנסיעה.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

נתון כללי שמסתובב כבר הרבה זמן. בעיקרון צריך לזכור שנסיעה חסכונית בדלק היא נסיעה במהירות לא גבוהה מידי (מעל מאה לצורך העניין) ובלי יותר מידי האצות ובלימות אלא על מהירות שיוט קבועה. לצורך העניין אני לא יודע מה ההבדל בין נסיעה על 80/90/100 אבל הוא מזערי ברוב המכוניות החדשות.

פורסם

מה שדניאל התכוון לומר זה שאין נתון שמתאים לכל המכוניות אלא בסופו של דבר זה תלוי בהספק המנוע ובעוד פרמטרים שמשנים לכל רכב.

הנתון של ה-90 לא רחוק מהמציאות אבל עדיין לא אמפירי.

פורסם

בואו נעזוב בצד את הקמ"ש בצד

לגמרי מהירות הסלד באיזה מהירות יש הכי פחות צריכת דלק והכי פחות מאמץ של המנוע???

פורסם

לכל רכב מדובר בסל"ד אחר לגמרי ואם תצמד לסל"ד של שיא המומנט זוהי גם נקודת הנמוכה ביותר של תצרוכת הדלק הסגולית, תאורטית אתה תקבל את התצרוכת הכי טובה.

במהירות גבוהות זה גם תלוי במקדם הגרר של הרכב ולכן אין נתון קבוע של 90 קמ"ש שתקף לכל הרכבים.

פורסם

מה זה שיא המומנט?

איך אני יכול לדעת מה המומנט באיזה סלד?

תוכל לבדוק ולומר לי?

ונגיד שאנחנו יודעים מה הוא שיא המומנט אם אני יסע בקביעות על שיא המומנט אז זה הכי חכסכוני?

תסביר קצת יותר כי לא ממש הבנתי

תודה מראש

פורסם
לכל רכב מדובר בסל"ד אחר לגמרי ואם תצמד לסל"ד של שיא המומנט זוהי גם נקודת הנמוכה ביותר של תצרוכת הדלק הסגולית, תאורטית אתה תקבל את התצרוכת הכי טובה.

.

מה שיא המומנט במאזדה 1600 ,לא 6000 סל"ד ? זה יגרום לנסיעה בתצרוכת דלק טובה ?

פורסם

כמדומני אתה נותן נתון של הספק מקסימלי, אך תאורטית כן. גם אם המומנט הגבוה מתקבל בסל"ד גבוה זוהי הנקודה שבא המנוע פועל בתחום הסל"ד הכי יעיל, ז"א שורף דלק הכי טוב או, אם תרצה, מנצל את הדלק הכי טוב.

חשוב להבין כי נתון ההספק והמומנט המקסימלי הוא נתון המתקבל במצב של מצערת פתוחה לרווחה, עומס ולכן בזמן עומס בינוני יתקבלו נתונים שונים ויותר נמוכים גם בתחום הסל"ד..

יש שרשור שדן בנושא הזה לעומק כולל מספר נסיעות מבחן בתנאי אמת של כמה משתמשים שלא בדיוק הפריכו את התאוריה.

הנה שני קישורים:

1.

2.

פורסם

6000 סל"ד במאזדה 1600 סמ"ק זה שיא המומנט במהירות גבוה,לא ניראה לי שתצרוכת הדלק תהיה טובה .

פורסם
ולמה לא 80 קמ"ש? מאיפה הנתון הזה?

מחזיר אותך לאתמול לשאלה שלך, והיום בקישור מס' 1 שהוספתה אתה מחזק את התשובה שלי של בסביבות 90 קמ"ש

• תוכן חדש...