Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי כהרגלי מהעבודה, נסעתי על כביש 4 מכיוון צפון (מאיזור תחנת המשטרה בזכרון) לדרום.

עברתי את פסי הרכבת ליד זכרון יעקב לכיוון אור עקיבא, ושמרתי מרחק מהרכב שלפניי

הרכב שמלפנים בלם בפתאומיות. תוך כדי, אני בולם אחריו והמרחק ביננו מצטמצם (לא היה מגע), ואז הגיע רכב מאחורי

שלא הספיק לבלום, נכנס בי ודחף אותי קדימה אל הרכב שמלפנים.

הרכב שלי חטף מכה בפגוש האחורי, הפגוש הקדמי נשבר באמצע אך עומד במקומו והגריל נשבר גם כן.

דווקא מאחור הפגיעה הייתה מינורית מכיוון שהלחיצה שלי על הברקס הייתה מספיק חזקה כדי להחזיק את הרכב במקומו - אך לא מספיק חזקה כדי לעצור את התנופה של הרכב הפוגע ונוצר מצב שנדחפתי קדימה לעבר הרכב שהיה מלפני.

החלפנו פרטים וצילמנו את הנזק בשלושת הרכבים, כשחזרתי הביתה דיווחתי לחברת הביטוח שלי ונאמר לי שבמוצ"ש יחזור אליי נציג שלהם (ביטוח ישיר) כדי לגבות עדות.

רציתי לדעת מה הפרוצדורה במקרה כזה, האם אני אצטרך לשלם את ההשתתפות העצמית

או שהרכב שפגע מאחור אשם והביטוח שלו יטפל במקרה? מה עוד נשאר לעשות מלבד לדווח לביטוח?

אני יודע שזה יכול להיות בעייתי להוכיח שנדחפתי קדימה לכן אשמח לקבל מכם איזשהו ייעוץ ודרך להוכיח...

מתן

פורסם

הרכב שמאחוריך אשם בהכל..הוא היה צריך לשמור מרחק.

למרות שגם אתה לפעמים צריך לבדוק אם שווה לבלום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הגש תביעה (בעזרת הביטוח שלך) נגד הביטוח של הבחור שנכנס בך והתיקון עליו.

אם החלפתם פרטים באופן מסודר והבחור לא ינסה לעשות בעיות הכל ילך חלק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כמובן שאגיש תביעה.

העניין הוא שהוא דחף אותי אל הרכב שמלפני, שחטף פגיעה בפגוש האחורי שלו.

השאלה אחרת: האם בעל הרכב הראשון תובע את הביטוח שלי, או את הביטוח של הרכב האחרון - שהתחיל את הכל

בכך שנכנס בי ולא שמר מרחק?

העניין הוא בעייתי מכיוון ששמרתי מרחק מהרכב שמלפני אך כשהחל להאט בצורה פתאומית (זה איזור בבניה ומדי פעם קופצות לכביש משאיות כבדות שגורמות להאטה פתאומית של התנועה), האטתי אחריו

כידוע לכם יש את עניין "זמן התגובה" לבלימה של הרכב הראשון, לכן הצטמצמו המרחקים ביננו אך נעצרתי לפני הפגיעה בו.

הרכב שבא מאחור "עשה את העבודה" בכך שפגע בי וגרם לרכבי להתקדם קדימה ולפגוע ברכב שעמד מלפני.

לגבי הרכב שלי; ככל הנראה אצטרך להחליף פגוש קדמי + שבכה קדמית ואת הפגוש האחורי

מכיוון שהכל פלסטיק שלדעתי יהיה קשה עד בלתי אפשרי לתקן.

פורסם

אכן לא נעים. תרגיש טוב, ותגיד תודה שלא היה מדובר בתאונת שרשרת של משאיות+פרייווטים כמו שאני הייתי מעורב בה (כנוסע במשאית הצבאית) בשרותי הצבאי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא נראה לי שאתה צודק,הרי הבחור אמר שהוא שמר מרחק והצליח לעצור בלי לפגוע ברכב שמולו - אז איך האשמה יכולה לחול עליו אם הוא הספיק לעצור,והפגיעה נגרמה בגלל הרכב שפגע בו מאחור?

תרגיש טוב,מזל שאף אחד לא נפגע(?).

פורסם

תודה, אני מרגיש די בסדר... מקווה לא לקום מחר בבוקר עם צוואר תפוס/כאבי גב.

לא היו נפגעים בנפש בתאונה, רק נזק לרכבים. המכה מאחור הייתה די חזקה.

מה שמוזר הוא שהפגיעה אצלי מאחור לא הייתה הרסנית, אבל למונדאו שנכנסה בי התקמט המכסה מנוע

בצורה בולטת, והפגוש נפגע.

אני עדיין מנסה לברר, במקרה כזה מי הוא האשם ולמה (?)

פורסם

השאלה אחרת: האם בעל הרכב הראשון תובע את הביטוח שלי, או את הביטוח של הרכב האחרון - שהתחיל את הכל

בכך שנכנס בי ולא שמר מרחק?

אם הגרסה שלך, זהה לגרסה של הנהג שלפניך, שאתה פגעת בו רק אחרי שנפגעת מאחור - חברת הביטוח שלו תתבע את הרכב האחרון.

אם לטענתו אתה פגעת בו לפני שהרכב שמאחוריך פגע בך - חברת הביטוח שלו תתבע אותך.

מקרה א' - אתה עצרת בלי לפגוע ברכב שלפניך, ופגעת בו רק אחרי שנזרקת עליו מהרכב שפגע בך מאחור - הרכב האחרון אשם, כיוון שאם היה שומר מרחק / עוצר בזמן לא היתה נגרמת תאונה בינך ובינו ולא בינך ובין זה שלפניך.

מקרה ב' - אתה פגעת בו מאחור, ורק אח"כ נפגעת בעצמך מאחור - שניכם אשמים. אתה אשם כלפי הרכב שלפניך, והרכב שמאחוריך אשם כלפיך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני יודע שזה יכול להיות בעייתי להוכיח שנדחפתי קדימה לכן אשמח לקבל מכם איזשהו ייעוץ ודרך להוכיח...

מתן

מתן,

התשובה (ואיתה הדרך להוכיח) הרבה יותר פשוטה ממה שנדמה לך.

כל שצריך הוא שנהג הרכב שהיה לפניך יעיד כמה פעמים הרגיש פגיעה מאחור.

א. אם הרגיש פגיעה אחת - מסקנה היא שאתה לא פגעת הו בעצמך, אלא נדחפת אליו ולכן הוא הרגיש את הפגיעה הזו.

ב. אם הרגיש שתי פגיעות - מסקנה היא שתחילה אתה פגעת בו בעצמך, ואילו לאחר מכן נפגעת מאחור וכתוצאה ממנו נדחפת אליו ופגעת בו שוב.

כאמור אם הנהג שלפניך יעיד שמקרה א' הוא הנכון, אתה נקי. אם יעיד ב', אתה בבעיה.

בהצלחה !

דני G.

פורסם

ברמת העיקרון - הנהג האמצעי אשם אלא אם יש עדים שהרכב נעצר עצירה מלאה :!: לפני שהרכב מאחוריו פגע בו ודחף אותו לרכב הראשון...

אפילו אם היית יכול לעצור אלמלא הרכב דחף אותך - זה יהיה די קשה להוכחה. אל תשכח שלבעל הרכב הראשון יהיה קל מאוד לתבוע אותך עקב העובדה שפגעת מאחור, בעוד שיהיה לו מאוד קשה לתבוע את הרכב האחרון.

קיצור - תתכונן למלחמה קשה וכנראה השתתפות עצמית...

פורסם
תודה, אני מרגיש די בסדר... מקווה לא לקום מחר בבוקר עם צוואר תפוס/כאבי גב.

לא היו נפגעים בנפש בתאונה, רק נזק לרכבים. המכה מאחור הייתה די חזקה.

מה שמוזר הוא שהפגיעה אצלי מאחור לא הייתה הרסנית, אבל למונדאו שנכנסה בי התקמט המכסה מנוע

בצורה בולטת, והפגוש נפגע.

ברוב תאונות פגושים האחורה של הרכב שניפגע מקבל נזק קטן מאשר האוטו הפוגע עם הקדימה

הקדימה לרוב יותר נמוך מהאחורה של הרכב שהוא פוגע בו וכך המכסה מנוע מתקפל והפנסים נשברים בעוד שלרכב שניכנסו מאחורה הטמבון מתקבל וחוזר לבחוץ...

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם
קיצור - תתכונן למלחמה קשה וכנראה השתתפות עצמית...

אני לא בטוח.

הנהג האחרון בכל מקרה אשם בפגיעה ברכב שלפניו, לכן הוא חייב לתבוע את הביטוח שלו ולשלם השתתפות עצמית.

במקרה כזה זה כבר לא משנה לו מה גובה התביעה, בכל מיקרה זו תביעה אחת שתעלה לו את אותה השתתפות עצמית.

בקיצור - אין לו אינטרס למלחמה.

פורסם

רציתי לדעת מה הפרוצדורה במקרה כזה, האם אני אצטרך לשלם את ההשתתפות העצמית

או שהרכב שפגע מאחור אשם והביטוח שלו יטפל במקרה? מה עוד נשאר לעשות מלבד לדווח לביטוח?

מתן

קרה לי מקרה דומה לשלך לפני מספר שנים. נסעתי ערב אחד על כביש החוף לכיוון צפון ועצרתי את רכבי {עצירה מלאה} בשל עומס תנועה כבד ליד קניון אם הדרך. מספר רגעים אחר כך נשמעה חריקת בלמים חזקה ורכב התנגש בי בעוצמה מאחור, ודחף את הרכב שלי {אז נהגתי בפיאט אונו} על הרכב שהיה לפני.

למחרת דיברתי עם סוכנת הביטוח שלי, מסרתי את כל הפרטים והשתלשלות האירועים והרכב נשלח לפחח לתיקון.

מספר ימים אח"כ התקשרה הסוכנת ומסרה שהתקבלה תביעה מרכב שטוען שפגעתי בו. והסתבר שזה הרכב שהיה לפני ונפגע בעקבות הפגיעה ברכבי.

מסרתי שוב הצהרה על התרחשות התאונה עבור חברת הביטוח של הרכב שהיה לפני, ובזה נגמר הסיפור מבחינתי. ולא שמעתי מהם יותר.

כיוון שרכבך נפגע הן מלפנים והן מאחור, סביר להניח שהתרחשה פגיעת "סנדוויץ" שבה הפגיעה ברכבך מאחור גרמה לנזק לרכב לפניך רובו ככולו.

• תוכן חדש...