Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול את מי שמבין כמובן, האם יש הבדל כלשהו בין שתי כבלים שהגידים שלהם עשויים מנחושת, אבל באחד הכבלים הגידים מצופים בכסף.

נ.ב.

נניח ששני הכבלים בעלי שטח חתך ובידוד זהים.

אלכס.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוליכות של כסף תהור

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A1%D7%A3_(%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%93)

מוליכות של נחושת http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%AA

הכסף הינו מוליך טוב יותר - מכך שכבל נחושת מצופה בכסף מוליך טוב יותר אך ההפרש הוא די זניך , כמובן שניתן גם לפתח דיון ארוך ומיגע על שינוי גוון הצליל בשימוש של מתכות שונות כגון כסף , זהב וכ"ו עבל לא ניכנס לזה :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אז אם יש לי אפשרות להשיג כבל נחושת מצופה כסף בעובי 2 מ"מ זה עדיף מכבל נחושת שלא מצופה בכסף בעובי 1.5 מ"מ?

כמובן הכוונה כשאני אומר עדיף היא האם יהיה הבדל שמיע בין שני הכבלים?

פורסם

עדיף מבחינת מה ? תלוי מה יהיה ההפרש הכספי חוץ מזה אתה משווה בין כבלים בעלי אובי שונה :-)

2 מ"מ מנחושת גם עדיף 1.5 כי הוא יהיה בעל התנגדות קטנה יותר - מוליך טוב יותר .

ההבדל רוב הסיכוים לא יהיה שמיעה בין כבל זה או אחר

פורסם

כשאמרתי עדיף התכוונתי כמובן לאיכות סאונד.

אני יודע שככל ששטח חתך (עובי החוט) גדול יותר אז ההתנגדות יותר קטנה או במילים אחרות המוליכות טובה יותר.

אז בעצם מה שהתכוונתי לברר בשאלה שלי האם העובדה שכבל נחושת מצופה כסף בעובי 2מ"מייתן סאונד טוב יותר בצורה מורגשת לעומת כבל נחושת לא מצופה כסף בעובי 1.5מ"מ או שההבדל לא יהיה שמיע?

לפני שתענו על השאלה אני רוצה שוב להדגיש שאני מודע לעניין שגם כבל בעובי 2מ"מ שלא מצופה בכסף יותר טוב מכבל 1.5מ"מ, אבל מה שחשוב לי להבין שהאם שילוב של כבל יותר עבה שמצופה בכסף יגרום באמת להבדל שמיע.

Alexander80 כשאתה אומר:"ההבדל רוב הסיכוים לא יהיה שמיעה בין כבל זה או אחר" זה מתוך ניסיון וידע או מתוך הרגשה פנימית?

אלכס.

פורסם

לא, ההבדל לא יהיה שמיע.

גם אילו הוא היה שמיע, הוא היה בא לידי ביטוי בעוצמה נמוכה יותר בכבל בעל ההתנגדות הגבוהה יותר - דבר שניתן היה להתגבר עליו בקלות עם כפתור ה- Volume.

אבל כאמור, לא שמיע.

בנוסף, אין לכבל שום אפשרות להשפיע על אופי הצליל (ובמלים אחרות - להשפיע על תדרים מסויימים יותר מאשר על תדרים אחרים) כיוון שאין לשום כבל המאפיינים החשמליים הדרושים לכך.

גם אילו היו לו המאפיינים הללו (קיבוליות והשראות) אזי חוקי החשמל גורסים שאותה השפעה חייבת להיות תלויה במאפייני ההשראות והקיבוליות של שני הרכיבים שאותם הוא מחבר.

רק כאשר הנתון הזה ידוע ניתן לקבוע איזה תדרים יושפעו ובאיזו מידה, ולכן לא ניתן להגיד על כבל מסויים שהוא משפיע באופן X על צלילי באס, מבלי להתחשב בציוד הספציפי שאליו הוא מחובר.

אבל כאמור, אין לו מאפיינים חשמליים שמאפשרים לו להשפיע.

פורסם

הדרך הטובה ביותר לדעת את ההבדל בין שני סוגי כבלים היא פשוט להתקין אותם ולהקשיב להם במערכת נתונה.

לצערי בענף האודיו לרכב לא מתיחסים כלל לצורך שבהתקנת כבלים באיכות מעולה למרות החשיבות העליונה שלהם לתרומה ביכולת להשיג צליל איכותי.

ההנחה המצויה שכל הכבלים נשמעים אותו הדבר נובעת כנראה מהעובדה שחלק גדול מהמתקינים משתמשים בכבלים כה גרועים

שאולי מתאימים לתליית כביסה אבל לבטח אינם מתאימים למערכות שמע.

רצוי שתזכור שבכל מערכת בסופו של דבר רכיבי המערכת מחוברים על ידי כבלים ורמת המערכת תתיישר לרמת הכבלים זה כולל גם את כבלי הכוח. שים את ידיך על הכבלים הטובים ביותר שהינך מסוגל להשיג הם פשוט יאפשרו להפיק את המירב מהמערכת שלך.

פורסם

לצערי התגובה שלך היא תגובה שממחזרת אמונות (תפלות?) ומשתמשת בסיסמאות.

אין לכבל חשמל שום השפעה על איכות צליל (כמובן בהנחה שהוא מסוגל לספק את הזרם הנדרש לפעולתה התקינה של המערכת).

אנשים אוהבים לדקלם סיסמאות שנשמעות טוב, אבל שאינן עומדות במבחן המציאות.

אחרי שהחשמל עובר בכבל הסופר-איכותי ויקר שלך הוא נכנס לתוך המגבר, שם הוא פוגש מעגל מודפס שעולה אגורה וחצי ליצור, עם מוליכים נטולי מילים מפוצצות ותיאורים סופר-אקזוטיים.

אף אחד לא מתלונן על הפגיעה של המעגל המודפס הזה באיכות הצליל, כי אף אחד לא רואה אותו. ומה שלא רואים, לא משפיע על התפיסה. (זה גם עובד בכיוון ההפוך - מה שכן רואים, כן משפיע על התפיסה, ובגלל זה כבל שנראה מאוד יקר ומתוחכם גם "נשמע" יותר טוב).

שים את ידיך על הכבלים הטובים ביותר שהינך מסוגל להשיג

עד היום לא הצלחתי לקבל שום תגובה עניינית מ"חובב כבלים" שתסביר לי איך מזהים "כבלים טובים", שלא לדבר על "הכבלים הטובים ביותר שהינך מסוגל להשיג".

מה התכונות של "כבל טוב" ? מה הוא עושה לזרמי החשמל שעוברים דרכו ושכבל אחר לא עושה (או להיפך) ?

סיסמאות זה טוב, אבל מערכות קול הן מוצר שבונים מהנדסי אלקטרוניקה על בסיס תורת החשמל, ולא על בסיס משאלות לב ואמונות.

פורסם

TAU

אצלי יש כבלים מצופים בכסף ותאמין לי שאף בן אדם (שלא יודע איזה כבל יש ברכב ) לא היה מצליך להבדיל על סמך שמיעה האם זה כסף או זהב או נחושת :-)

מה שכן ההבדלים אכן קיימים - לפחות מבחינת בדיקות בתנאי מעבדה

פורסם

מצטרף בחום לארנון, אך בהסתייגות קטנה.

היום כבר יש מודעות גם לאיכות ורמת הרכיבים הפנימיים במגברים, וחברות כמו TRU Technology למשל, מאפשרת ללקוח לבחור/לשדרג גם אותם. בפורומים בחו"ל טוענים לשיפור השמע דה-פקטור בהחלפתם לרכיבים ממותגים כמו וימה, אוסקון וכו'.

לכן אלו אשר בוחרים באותם כבלים בעלי תיאור אקזוטי ואשר "נרשמים עליהם הרבה פטנטים..", על פי רוב יבחרו גם בציוד תואם, אם לא - זה לא רק מיותר, זה גם גם כבר קצת טיפשי..

פורסם

דיון כבלים הוא משהו מקובל בכל עולם האודיו.

כבלים הוכחו מזמן גם מדעית כשונים.

הבעיה היא האם הם יעשו שינוי במערכת ויותר חשוב , מה השינוי.

יכול להיות שכבל X יעשה שינוי לטובה באוזני מאזין מסויים ולהפך באוזני מאזין אחר.

לכן יש רק לנסות.

פורסם

תחפש בגוגל.

וזה לא קשור.

כל תלמיד לפיזיקה,הנדסה כלשהיא,כימיה,וכו.. לומד, שלכל חומר : מוליכות שונה, מוליכות תרמית שונה,קיבוליות,השראות על השטח ועוד.

הכל חישובי לגמריי.

אתה מוזמן לקחת את הקורס : שדות אלקטרומגנטיים במחלקה לאלקטרוניקה בכל מקום שמלמד.

תוכל ללמוד את זה לעומק בשמחה.

אני אשמח וגם כולם :)

בידידות.

פורסם

ארנון, אני לחלוטין בדיעה איתך, אך אל לך להתעלם מאסכולה שלימה וקיימת, שמצדדת דווקא בטענה כי יש כן הבדלים בסוגי וחומרי כבילה שונים.

זה וזה וזה, אין חולק כי בתנאי מעבדה אופטימליים ניתן להצביע על שונות שנגזרת ממוליכות שונה של חומר שונה, אך אין סיכוי שבעולם שזה יהיה שמיע. ועוד ברכב.

פורסם

זה וזה וזה אני דיי נוטה להסכים עם מה שכתבת לגביי מוליכות, השראות וכו' אבל השאלה אם זה באמת בא לידי ביטוי כאשר מדובר על אורכים יחסית קצרים של החוטים? כלומר, אתה חושב שבאמת ניתן להבחין בשיפור או ירידה באיכות הסאונד כאשר תשתמש למשל בחוטים מאוד איכותיים ובחוטים שהם נורמליים\רגילים וכל זה כאשר אתה בעצם רוב הזמן שומע מוסיקה תוך כדי נסיעה?

אלכס.

• תוכן חדש...