Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיסק מוזיקה המידע נשמר ביחידות הנקראות סקטורים.

בכל סקטור 7203 בתים של מידע, מתוכם רק 2352 בתים (30%) מתארים באופן ישיר את דגימות המוסיקה.

שאר המידע משמש למגוון מטלות ובין השאר כדי לשחזר באופן מלא וללא פגיעה בצליל מידע שהלך לאיבוד בגלל פגמים פיזיים בדיסק.

לפי התקן, נגן CD יכול לתקן אובדן רציף של 4000 ביט מבלי שתהיה לכך שום השפעה על הנגינה.

ומהסיבה הזו רדיו-דיסקים ישנים "נחתכים" ומפסיקים לנגן למשך איזו חצי שנייה, שעה שאנו עולים על אבן גדולה בזמן הנהיגה או מועדים באיזה שהוא בור מתנה שמע"צ דאגו לפזר בארץ? לעומת רדיו דיסקים חדשים שלא עושים כך...?

* צבוע! - " אם מעלת היושר לא קיימת באדם, מהי האמת מאחורי רעיונותיו? אמרותיו? מעשיו? "

* צדיק תמים של אחד, הוא מביש של אחר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניכר כי יש לך לא מעט ידע והבנה, אך גישתך השלילית, המתנשאת והפוגענית לא נעימה כלל ועיקר לקריאה.
זו דרך אחת להסתכל על זה.

דרך נוספת להסתכל על זה היא שלאנשים כאן - ובעיקר לצעירים חסרי מנוח שבהם - יש נטיה לנאום בנחרצות על נושאים שבהם אין להם מושג וחצי מושג.

הזמן שלי ושל כותבים אחרים כאן יקר. לא כולנו ילדים עם זמן פנוי באופן בלתי מוגבל.

אם אני טורח להסביר מדוע אין הבדל טכני בין כבלים, אני מצפה שיתקנו אותי או יתווכחו איתי רק מי שמבינים על מה הם מדברים.

האחרים מוזמנים לשאול שאלות, לבקש הבהרות, לחדד אי-הבנות, אבל כשאחד מאותם "לא מבינים" בא ואומר:

רק עכשיו הצלחתי להבין למה אתה כל כך טמוע בקופסה ולא מעוניין להיפתח או להיחשף לעולם חדש.
ומשחרר לכיווני הסבר שאמור "לפתוח לי את העיניים", אז יש גבול לנימוס שבו אשיב לו.

ומהסיבה הזו רדיו-דיסקים ישנים "נחתכים" ומפסיקים לנגן למשך איזו חצי שנייה, שעה שאנו עולים על אבן גדולה בזמן הנהיגה או מועדים באיזה שהוא בור מתנה שמע"צ דאגו לפזר בארץ? לעומת רדיו דיסקים חדשים שלא עושים כך...?
זה עניין אחר. כשהמכשיר חוטף זעזוע, כל המנגנון של קרן הלייזר מוסט ממקומו וקריאת המידע נפסקת.

למכניקה נדרש זמן מסויים כדי לקרוא נתונים, להבין היכן היא נמצאת ולהתסנכרן מחדש למקום שבו נפסקה הנגינה.

בפרק הזמן הזה אין זרימה של נתונים בכלל ולכן הנגינה נפסקת.

במכשירים חדשים יותר הנתונים נקראים לתוך שבב זכרון המסוגל לאגור מספר שניות של מידע וממנו מועברים למעגלי הפענוח.

כאשר יש זעזוע מכני, עדיין נמשכת השליפה של המידע שכבר אוכסן בזכרון ולכן הנגינה נמשכת.

אם הזעזועים יהיו רציפים וחזקים מספיק כדי שמערכת הקריאה לא תצליח להסתנכרן והזכרון יתרוקן, גם מכשירים כאלה יפסיקו לנגן במוקדם או במאוחר.

בנגני ה- CD הניידים של סוני היה זכרון של 30 שניות כדי להתמודד עם הזעזועים הרציפים הנובעים מהאזנה תוך כדי ג'וגינג.

***עריכה: הקטע הזה נכתב בזמן ש yuvk כבר כתב את תשובתו - למרות שנראה כאילו אני השגתי את yuvk ***

פורסם

רון - לא. רדיו דיסקים חדשים מחזיקים buffer שהוא זכרון בו הם קוראים קדימה את מה שצפוי להיות מנוגן בשניות הבאות, ומנגנים בקצב הנכון מתוך ה- buffer. כמובן שהרדיודיסק מסוגל לקרוא מהר יותר מהניגון. במקרה של קפיצה והפרעה בקריאה, יש לרדיו דיסק זמן להתאושש ולהשלים את החסר.

:turn-l:
פורסם
קודם כל "לעכל". לא "לעקל". יפה לך אני רואה שאתה מוצא משהו :shock:

איזה תשובה אתה רוצה בדיוק?

אני אומר לך בפעם החמישית שתופעות שמתרחשות בכבל כאשר עובר בו אות בתדר של ג'יגה הרץ אינן רלוונטיות לכבל אודיו שעובר בו אות בתדר של 20,000 הרץ לכל היותר. ריבונו של עולם למההה ?! או שאתה מצוי במחלוקת עם עצמך או לא יודע מה. תנמק למה ותעשה טובה לאנושות

בדיסק מוזיקה המידע נשמר ביחידות הנקראות סקטורים.

בכל סקטור 7203 בתים של מידע, מתוכם רק 2352 בתים (30%) מתארים באופן ישיר את דגימות המוסיקה.

שאר המידע משמש למגוון מטלות ובין השאר כדי לשחזר באופן מלא וללא פגיעה בצליל מידע שהלך לאיבוד בגלל פגמים פיזיים בדיסק. אוקי אתה לא מחדש לי, ובכל זאת מה אתה רוצה מישהו התווכח איתך על זה ?! אתה שוב מחזק את מה שהזכרתי אז..

תן הסבר אחד פשוט מקצועי ולעניין למה אין השפעה על אודיו מסוגי כבלים שונים.

תפסיק להתבכיין ותענה אם אתה לא רוצה תחסוך מאיתנו.

פורסם

ארנון,

אני שוב מסכים איתך לחלוטין מבחינה עקרונית.

במהותם של הדברים אתה צודק, ולא פעם קשה גם לי לעצור את עצמי מלהגחיך תשובה כזו או אחרת, בדיוק מאותן סיבות אותן ציינת, אך בטוחני כי ישנה דרך נאותה, תרבותית ואנושית יותר.

אינני רוצה להכנס לדיון על כך, בוודאי לא בת'רד זה, ובפרט לאור העובדה שאינך יוזר ככל היוזרים, אז על אחת כמה וכמה שאינני צריך לנהל זאת על גבי הפורום, אך יש משפטים מאד צורמים בין שורות התוכן המקצועי שבדבריך.

אני אומר זאת משום שקשה להפנים וללמוד דברים נכונים כשהם באריזה כזו, וחבל.

פורסם

אני מבקש להפנות את תשומת לבכם לכך שהינכם מתפזרים לכל מיני כוונים תאורטיים של הנושא ואתם מחמיצים תוך כדי כך את העיקר.

מערכת שמע לבית או לרכב מיועדת לשמיעה,לא משנה באיזה רמה המערכת וכמה כסף הושקע בה, מה שאתם שומעים זה מה יש, ומה שאינכם שומעים אז אין, אבל הדגש הוא על להאזין ולשמוע.

אני מניח שכל אחד מכם בורך בזוג אזניים טובות ורגישות כי אחרת לא הייתם משקיעים את מיטב כספכם וזמנכם לנושא, והיות וכך

למה שלא תנסו בעצמכם על המערכת שמותקנת ברכב שלכם מספר כבלים שונים מיצרנים שמתמחים בנושא ותבחנו את הנושא באזניים שלכם בלבד, ואני מדגיש תבטחו באזניים שלכם בלבד, ואז אם תשמעו הבדל בצליל שהינו משמעותי בשבילכם אז ההבדל קיים, ואם לא תשמעו הבדל אז הוא לא קיים.

הניחו לכל התאוריות והבירבורים ותבטחו באזניים שלכם בלבד, מה שאתם שומעים זה מה יש או זה מה שאין, ועד שלא תנסו בפועל את הניסיון באזניים שלכם לא תדעו, למה לכם לסמוך על אזניים ותאוריות של אחרים ? אתם חירשים ?

פורסם

זה הטיעון המנצח של כל מצדדי ההבדלים בין כבלים:

"תסמכו על האזניים שלכם. רק אתם יודעים ומסוגלים לקבוע אם יש הבדל או אין".

ככה מוכרים לאנשים המון דברים שהשפעתם היחידה נמצאת אצלם בראש.

כדורים שמשפרים את צריכת הדלק במכונית, מגנטים לשיפור זרימת הדם, תוספי מזון לחיזוק המערכת החיסונית ועוד מני מוצרים שמבטיחים גדולות ונצורות ומאתגרים את הלקוח הפוטנציאלי - "נסה, רק אתה יכול להגיד אם יש שיפור או אין".

החושים שלנו אינם מדוייקים.

אם נכניס יד למים קפואים ואח"כ לפושרים, המוח יגיד לנו שהמים בכלל לוהטים.

אם נגלה שישבנו על קן של נמלים, נדמיין אחר-כך במשך שעות שמשהו זוחל עלינו כי המוח ידמיין זאת.

כח הרצון והאמונה שלנו גדולים כל-כך עד שאנשים מצליחים להתגבר על מחלות אמיתיות, רק בזכות אמונה.

להאמין שכבל שעלה מאות ש"ח (או דולר) משפר את הצליל? זה קטן על החושים שלנו. הם טועים טעויות גדולות הרבה יותר.

מה לעשות שכל אביזר במערכת קול כפוף לחוקים ברורים ולנוסחאות הנדסיות מובהקות.

אלה קובעות בנחרצות שכל התכונות הפלאיות המיוחסות לכבלים פשוט אינן קיימות במציאות.

כל מי שטוען אחרת פשוט רוצה מאוד להאמין בכך.

אין דרך עדינה יותר להגיד זאת, ואני אומר זאת כמישהו שהאזין למספר לא מבוטל של מערכות וכבלים בחייו.

פורסם

NaderShado,

אני לא יודע מה הוא גילך המופלג, אדרבה, ככל שתהיה בוגר יותר הבושה אשר אתה שם על עצמך הינה גדולה יותר, לא מתוך חסך בידע מקצועי חס וחלילה, אני למשל מודה מראש שאני בחיתוליי ובעצם ככל בר בי רב, אפוא אל נא לי למנות עצמי לשופט מקצועי בתחום. אולם, כל נבער מדעת יוכל מתוך אינטואיציה אישית להמר על כל כספו שאתה צעיר מן ארנון - וזו הסיבה שגם בעודך בעידנא דריתחא אתה חייב מתוך נורמות נימוס מינימליות לשמור את דברי הבלע שלך בבטן !

אמרת במפורש שדיסק מלוכלך או שרוט ינגן לא טוב כמו דיסק שאינו כזה.

ארנון הסביר לך שאין זה נכון בהכרח, כי יש מנגנון מובנה ברדיו דיסקים (ובדיסקים בהתאמה) שמפצה על\מתקן פגמים פיזיים בדיסק.

בנוגע לכבלים - הנושא שלשמו נפתח הת'רד - אתה פשוט עלית על בריקדות.

ארנון הסביר שאומנם חשבת יפה בכיוון ה HDMI, אך יש הבדל משום שבסטריאו לרכב המידע שעובר בכבל מגיע, לכל היותר, עד 30K הרץ ועל כן אין לזה משמעות.

אתה שואל למה ל 30K אין משמעות? גם אני. אבל יש דרך ויש צורה.

אני מצדד בצביקה שטען שארנון לא נהג כשורה, אומנם הוא לא גידף והשמיץ כמוך (תקרא טוב בין השורות).

מה גם שההתחלה הייתה מצידך, באומרך העקיצה המיותרת בסגנון: "... להפתח ולהחשף לעולם".

אך למעלה מכל זאת - הוא חדל. ושים לב שאתה עדיין בשלך.

כולנו כאן בכפיפה אחת, וכפי שכבר אמרו לעיל - מכל מלמדיי השכלתי (!)

אני מקווה שלא הפכתי עצמי לברווז במטווח שלך, התנצחויות הן לא מתחביביי ולא בראש מעיינותיי.

אומנם במהלך הקריאה זה חרה לי, שכן יש בת'רד הנ'ל מידע שמסופקני אם קיים בכלל על דפי הפורום.

בברכה.

* צבוע! - " אם מעלת היושר לא קיימת באדם, מהי האמת מאחורי רעיונותיו? אמרותיו? מעשיו? "

* צדיק תמים של אחד, הוא מביש של אחר.

• תוכן חדש...