Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על פולו 6N שנת 95 ידנית.

התופעה "המוזרה" התרחשה בפלא היום בבוקר, (מיותר לציין שאתמול בערב הכל היה תקין!)

נעילה המרכזית לא עבדה, ובעת הכנסת המפתח לסוייץ צג השעון וצג הקילומטרז המדידה התאפסו.

(יש לציין שהצג שלהם פעיל גם כשהמנוע מכובה) אך הצגים היו מכובים.

תאורת תא הנוסעים לא פעלה כלל. וכמו כן,

המד קמ"ש לא פעל כלל, והשעון טורים נפל לאחר כנסיעה של שני דקות.

בדקתי את תיבת הפיוזים, פיוז פיוז.

ונמצא פיוז אחד 10 אמפר שהיה מפוייך, הוא שלט על האורות בתא הנוסעים, נעילה מרכזית, צג שעון, וצג קימולטרים.

החלפתי אותו והכל חדש לקדמותו חוץ ממד קמ"ש שמשיך לקפץ ואינו יציב כלל, ומד סל"ד שאינו עובד.

גם בעת נסיעה, וגם לאחר כיבוי מנוע.

מה גרם לתופעה ?

ומה אפשר לעשות בנוגע למד קמ"ש ומד סל"ד ?

האם איפוס מחשב רכב יעזור ?

פורסם

כנראה קצר חשמלי או קפיצת מתח גרמו לפיוז להשרף, השאלה היא האם לא נגרם נזק מעבר לפיוז השרוף, כנראה שאין מנוס מאבחון מעמיק ומציאת גורם התקלה.

איפוס מחשב לא יעזור כאן.

פורסם

אביב, המד סל"ד לא עובד בכלל גם בסוויץ' וגם שהאוטו מונע.

המד מהירות רועד ממש כמו שאמרת סביב האפס, וגם כאשר אני מכבה את האוטו ומוציא את המפתח לאחר עשר שניות בערך המחוג נעצר.

רצוי לציין שאף פעם לא נתקלתי בתופעה הזאת.

פורסם

נבדק מתח במצבר כשהאוטו כבוי : 12.50 v

וכשהאוטו מונע :v 14.15 .

כך שאני לא רואה שום בעיה באלטרנטור או מצבר.

ישנן עוד הצעות?\רעיונות?

תודה.

פורסם

מקווה שאנ לא מטעה , כך שצריך לבדוק את מה שאני כותב .

יש ברשותי פולו שנת 97 - מנוע 1,400 סמ"ק - גיר אוטמטי - דגם מנוע AEX .

כשרכשתי את הרכב לפני כשנתיים וחצי הייתה לי בעייה די דומה .

והיא מדי פעם מד המהירות היה משתגע לגמרי ז"א עולה פתאום לסוף הסקאלה ומדי פעם יורד ל -0 , מדי פעם כלל לא עובד .

זה היה משגע את ההילוכים ברכב , גם מד הטורים היה משתגע .

חיישן מהירות בגיר - שקיים גם בפולו עם גיר ידני .

גרם לתופעה המרגיזה הזו .

בזמנו לפני שהחלפתי את "חיישן מהירות גיר" , מכון ספידומטרים בשם "אילן סיפידומטרים " מפ"ת - פירק את החיישן מהרכב ובדק אותו בעזרת מכשיר - אך הוא טען שהוא תקין לחלוטין .

למחרת הלכתי למוסך מומלץ - הוא החליף לי את החיישן המדובר ומאז הבעייה נפתרה לגמרי .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא סתם שאלתי אם נתקלת בזה לפני כן.

ברכבים האלו ישנה תופעה שהשעונים רועדים (שניהם או אחד מהם) סביב האפס, לרוב הולך ובא. הבעיה היא בלוח השעונים וכל מכון ספידומטרים מתקן את זה 300-500 ש"ח.

העניין הוא שאצלך זה לא היה והופיע אחרי שנשרף איזה פיוז מסיבה לא ברורה. מאחר ואני לא מאמין בצירופי מקרים לא הייתי ממהר לומר שזו הבעיה המוכרת.

בכל מקרה תאלץ לפנות למכון ספידומטרים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער על ההקפצה אבל יש עדכון.

קניתי לוח שעונים מפירוק שעובד, חיברתי הכל טוב ויפה.

לאחר נסיעה של כחצי שעה שוב :? מד המהירות ומד הסל"ד אמרו לי שהם התעייפו ואין להם כוח להמשיך.

רצוי לציין שכעת עם הלוח שעונים "החדש", מד המהירות אינו מקפץ כמו מקודם ושני המחוגים מצביעים על האפס.

בדיקת פיוזים בוצעה והכל תקין.

מה יכולה להיות הבעיה?, קצר?, ממסר תקול אולי?

תודה רבה לעוזרים, במיוחד לך אביב שרשמת שזה לא צירוף מקרים!

פורסם

תראה אני לא שולל שגם בלוח המשומש יש בעיות כיוון שהתקלה הזו נפוצה מאד.

עם זאת במידה ויש בעיה שגורמת לנזק כלשהו ללוח עדיף שלא תתעסק בהחלפת לוחות שכל פעם ילכו, אלא תיגש למכון ספידומטרים שיצרך לקחת אחריות על העבודה שהוא עושה. תוכל גם לגשת למוסך רון כדי לבדוק את הנושא.

קצת מוזר ששני השעונים מפסיקים לפעול יחד. זה יותר מרמז על בעיה בלוח ולא בחיישנים אבל הכל ייתכן.

תראה אם מחר הם יחזרו לפעול או שלא.

מאיזה איזור אתה בארץ?

עריכה-

קראתי שוב את ההודעות שלך ונזכרתי במשהו בגלל שציינת שהשעונים היו ממשיכים לקפץ גם לאחר הוצאת המפתח-

בתא המנוע יש בערך בצד ימין אחורי של פילטר האוויר בורג הארקה אליו מחוברים שני חוטים עם נעלי כבל. אחד מהם לפחות הוא הארקת לוח השעונים. תעשה בדיקה ותוודא שהכל שם נקי ושהבורג מהודק כמו שצריך.

• תוכן חדש...