Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית מזגן C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ב C5 שלי ישנה בקרת אקלים מפוצלת.

משום מה בצד הימני של הנוסע הכל תקין - אם זה חימום ואם זה קירור

אבל בצד הנהג לא משנה מה הטמפ שאני מכוון הוא מוציא חום.

אז ככה שלנוסע לידי יש קור (אם המזגן עובד) ואצלי חם רצח למרות שהחוגה מראה 16 מעלות.

למישהו הפתרון?

פורסם

כן, זוהי מחלת הילדות הידועה ביותר בדור הראשון של ה- C5.

היא מתועדת כאן בפורום במספר דיוני יעוץ בטרם רכישה.

ציר המנוע המסובב את התריס בצד הנהג שוחק את מגרעת הפלסטיק ממנה עשוי התריס, ובשלב כלשהו מסתובב "חופשי" מבלי להזיז את התריס.

מוסכים מורשים יודעים לתקן את התקלה הזו - בעלות לא נעימה במיוחד של ~1000 ש"ח.

היצרן מציע מנוע חליפי עם ציר ארוך יותר. אין לי מושג אם זה התיקון שמבוצע במוסכים (ואם כן, למה מנוע חשמלי צריך לעלות כזה סכום).

כך או כך, כל C5 מהשנתונים הראשונים סבלה בעבר או תסבול בעתיד מהתקלה הזו.

בדגמי דור שני מותקנת מערכת בקרת אקלים שונה שאינה סובלת מהתקלה הזו.

קרא גם כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=164125

פורסם

וזה לא אמור להיות מתוקן במסגרת האחריות?

הרכב עבר רק במוסך מורשה - אתה חושב שאני יכול לדבר עם היבואן?

פורסם

אם הדגם שאחרי מתיחת הפנים, לא.

אם הדגם שלפני מתיחת הפנים, אולי. יתכן שאצלך כבר מותקן המנוע עם הציר הארוך יותר, ויתכן שאצלך התקלה כבר הופיעה בעבר ותוקנה.

כך או כך, לא אמרו לך שלבעלי סיטרואן תמיד כדאי להכין כסף? :-)

פורסם

לכרגע הבעיה הסתדרה.

אני רק לא מבין דבר אחר - יודעים שזאת תקלה סדרתית והרכב הנ"ל טופל כל חייו במוסך מורשה.

אז למה לא תיקנו את הבעיה?

למה היבואן לא לוקח אחריות?

האם יש לי בסיס מוצק וכדאי לי לדבר איתם?

פורסם

הי ארנון כרגע חסכת לי מעט לכבוד התקלה הקרובה, דרך אגב יש לי הרגשה שה C5 שאצלי חייבת לראות מכונאי אחת לחודש וזה ממש עצוב, זו הפעם הראשונה ב30 שנות נהיגה שאכלתי אותה כל כך חזק.

פורסם

עם כל הצער שבדבר (ויש צער), ה- C5 שלך כנראה עברה בחברת הליסינג חיים לא קלים יחד עם תחזוקה די ירודה.

יש מכוניות שימשיכו לייסר את בעליהן עד יומן האחרון ואני כל כולי תקווה שזה לא המצב אצלך.

העיצה הטובה ביותר שאני יכול להציע לך היא למצוא מוסך טוב ואמין עם אנשי אבחון רציניים.

גם חולה במחלה קשה (חס וחלילה) צריך שרופא המשפחה שלו יהיה מקצוען וסקרן כדי שיגלה מה יש לו ולא יפטור אותו בכל פעם ב"קח אקמול ותחזור אליי אם זה לא משתפר".

אתה צריך איש מקצוע שירד לשורשן של הבעיות (יהיו אשר יהיו), יסביר לך במה כרוך הפתרון ואז תוכל לקבל החלטה מושכלת.

אם זה מנחם אותך במשהו, התקלה במפוח המזגן לא קשורה לתחזוקה של חברת הליסינג. :-)

לכרגע הבעיה הסתדרה.
זה נקודתי וזמני לחלוטין. תוך 48 שעות גג היא תשוב. צר לי.

אני רק לא מבין דבר אחר - יודעים שזאת תקלה סדרתית והרכב הנ"ל טופל כל חייו במוסך מורשה.

אז למה לא תיקנו את הבעיה?

למה היבואן לא לוקח אחריות?

האם יש לי בסיס מוצק וכדאי לי לדבר איתם?

מכוניות מכוסות באחריות יצרן. מה שמתקלקל אחרי התקופה הזו מתוקן בתשלום.

לעתים יצרנים\יבואנים מוכנים ללכת לקראת הלקוח גם עם תום תקופת האחריות, אבל אני בספק אם במקרה הזה יש בכלל טעם לנסות.

זה בלאי (סביר או לא זו כבר סוגיה אחרת) ומזה מוסכים חיים ומתפרנסים.

יש מכוניות שאוהבות לחסל ציריות בקצב מוגבר, יש שדורשות החלפת צלחות בלימה לעתים מזומנות, ויש את המכונית שלך שרוצה תיקון תריס במערכת המיזוג אחרי חמש שנים של עבודה תקינה.

תקווה שבזה זה יסתיים ושהתקלה לא תחזור.

• תוכן חדש...