Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מאז שהרכב אצלי לא מילאתי לו נוזלים כלל ושמתי לב שחסר ממש מעט שמן. אני מעוניין לרכוש גלון שמן מנוע והמוסך האיזורי רחוק מאוד יחסית.

האם מישהו יודע באיזה שמן מנוע צ'מפיון משתמשים עבור סקודה פאביה החדשה (מנוע 1600 16V)?

הכוונה לצמיגות ושם של חברה. בספר הרכב יש 300 עמודים עם המון סוגי שמנים והלכתי לאיבוד.

התגלגל לידי לא מזמן במקרה גלון שמן מנוע 1 ליטר של "פז" בצמיגות 20-50, האם זה מתאים וניתן למלא את החסר? זה רכב חדש ואני מפחד לשפוך סתם שמנים, חשבתי שעדיף לשאול כאן קודם.

תודה רבה מראש,

גיא.

פורסם

20-50 זה לרכבים ישנים כמו הפיאט שהייתה לך .

אני מאמין שאתה צריך 10-40 ואפילו 5-30 ,אבל 20-50 אסור לשים.

חכה למומחים שיתו תשובה מדוייקת.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם המפלס הוא בתחום המותר לא הייתי במקומך מסתבך עם רכישת גלון שמן. שים לב לתצרוכת ובמידה והיא גדלה, אז תתעסק אם זה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

20-50 זה שמן צמיגי מאוד ביחס לשמנים שהמנועים המודרניים צריכים.

השמן מיועד למנועים בטכנולוגיה ישנה /שחוקים (יחסית )/גמורים/ככה הם יצאו מהמפעל.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
מדוע 50\20 לא טוב למנוע ?

למישהו יש תשובה מנומקת ?

החיסרון היחידי שלו שהוא מינרלי ולכן צריך להחליפו כל חצי שנה .

הסברים יש בשפע רק צריך לחפש אותם בפורום באמצעות מנוע החיפוש.

איזה כייף לי :)

פורסם
5-40, סינטטי מלא.

השמן המקורי הוא - Shell Helix.

לחבר שלום רב,

לפותח האשכול תעלה צילום של המלצות הייצרן מתוך ספר הרכב ואני יעזור לך לבחור שמן מתאים.

אין דבר כזה שמן מקורי.

במוסכי הרשת ממלאים שמן המתאים למפרטי הייצרן (VW 502/505.01) וכול חצי שנה לפחות הם מחלפים ספק שמנים (המחיר קובע).

בעבר הם השתמשו בשמנים תוצרת דלק/פז/סונול ולאור הדרישות המחמירות והתקנים של הייצרן VAG צ'מפיון עבור להשתמש בשמנים של חברות מובחרות וממלאים שמן ממיכלים ולא צוברים (נכון לחודש קודם)

בעבר היה ניתן למצוא על המדפים שלהם שמן של חברת MOBIL ולאחר מכן חברה גרמנית אשר את שמה שכחתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, "שמן מקורי" - הכוונה ליצרן השמנים איתו עובד היצרן.

שקודה - Shell Helix.

סיאט - Repsol.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS, כיצד אתה יכול לדעת מה ממלאים במפעל ומתי? אני מודע לזה שהם עובדים יחד בתור פרסום אחד לשני, אבל בכל זאת התשובה מה ממלאים במפעל איננה חד משמעית.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ביקרתי במפעל וראיתי - בשקודה (מזה כשלוש שנים) משתמשים בשמנים של Shell Helix ואלה השמנים שנמכרים גם במוסכים של שקודה (לא רק בצ'כיה, גם בגרמניה) :-).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...