Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יוזמת השלום הערבית, שלטי חוצות ענקיים, מה זה?

LimP
שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לאחרונה צצו באזור המרכז(בני ברק, רמת גן) שלטי חוצות ענקיים של יוזמת השלום הערבית.

מה זה ומי מממן אותם?

ותמונה קצת אבסורדית של הפרסומת שלהם באתר ynet

Ahma.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אה איזה מרצה שלי הסביר לי על זה.

יוזמת השלום הערבית זאת הצעה של המלך הסעודי עבדאללה ,שמדינת ישראל תיסוג לגבולות 67 ובכך יתקיים שלום ביננו לבין העולם הערבי , והקץ לסיכסוך הערבי-ישראלי.

מי שמפרסם את כל הפרסומות האלה זה מכון ראות , שהוא אירגון ללא מטרת רווח שמטרתו לקדם אינטרסים של אנשים .

מקווה שעזרתי :-)

יוגב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוזמת השלום הערבית היא מסמך שנכתב ב-2002 ע"י עבדאללה מלך סעודיה.

היוזמה קוראת לשלום של כלל מדינות ערב עם ישראל, בתמורה לצעדים שישראל תעשה.

אתה כבר יכול לנחש שהצעדים יכללו חזרה לגבולות 67' (כולל ברמת הגולן ושטחים בלבנון), פתרון בעיית הפליטים וירושלים המזרחית כעיר הבירה של המדינה הפלסטינית.

בתמורה ישראל תקבל הסכם שלום עם כל מדינות ערב החתומות על היוזמה (כ-60 מדינות).

ארה"ב לא ציינה את היוזמה במפת הדרכים האמריקנית, וישראל כמובן לא קיבלה אותה.

למה דווקא עכשיו?

הרשות הפלסטינית, תומכת נלהבת ביוזמה (מן הסתם רוב היוזמה פועלת לטובתה), עשתה מאמצים להכניס למו"מ עם ישראל את היוזמה.

לאחרונה התקבלה החלטה במחלקת המו"מ של הרשות הפלסטינית (הם קוראים לעצמם אש"ף [ארגון שחרור פלסטין], שהיה פעם ארגון טרור שבראשו עמד יאסר ערפאת) לפרסם את היוזמה בקרב הציבור הישראלי כדי לחשוף אותם ליוזמה ולקבל תמיכה מהעם.

כנראה שהצעד נעשה לקראת הבחירות הקרובות.

זו הפעם הראשונה שהפלסטינים עושים קמפיין של ממש לצרכי תודעה בתקשורת הישראלית.

הבעייתיות ביוזמה:

1. גורמי הכוח העיקריים במזה"ת אינם חתומים על היוזמה:

איראן, חיזבאללה, חמאס וסוריה.

סוריה אמנם חתומה על היוזמה, אך לא התחייבה להפסיק את התחמושת הצבא שלה והעזרה הבלתי פוסקת לארגון חיזבאללה.

איראן היא גורם הכוח המשמעותי ביותר כיום במזה"ת.

היא אחראית ומפעילה את ארגון חיזבאללה, היא פועלת לבסס את שליטתה גם בקרב הפלסטינים ובעיקר בקרב חמאס (תוצאות של זה נראה בקרוב, כאשר רקטות יגיעו רחוק יותר ויהיו קטלניות יותר, וכאשר צה"ל יכנס לרצועה ולוחמים יחזרו "נדהמים" מרמת הכשירות של חמאס), ובנוסף היא קושרת את סוריה לציר איראן-סוריה-חיזבאללה ובעלת השפעה גם שם.

2. החזרת שטחים ללא ערובה לביטחון ישראל - הדוגמא הטובה ביותר היא תוצאת ההתנתקות. כך עלול לקרות ברמת הגולן, שטחים מחוות שבעא, וחלילה גם בגדה.

3. אין אזכור ביוזמה לגבי המלחמה בארגוני הטרור - זהו אולי הסעיף הבעייתי והחשוב ביותר.

אנחנו כישראלים רואים את המלחמה בשטחים ובלבנון כמלחמה נגד טרוריסטים (וטרם הזכרתי את גורמי הג'יהאד העולמי שנמצאים בכל חור).

בנוסף, סוריה ואיראן תומכות, מעודדות ומחמשות ארגוני טרור - דבר שישראל לא יכולה להרשות לעצמה.

אם ישראל תקבל את היוזמה, היא לא תוכל להלחם נגד ארגוני הטרור, מכיוון שהיא תצטרך להילחם נגד מדינה.

אפשר לתת דוגמא דמיונית: פיגוע חטיפה של ארגון ועדות ההתנגדות העממית (ארגון טרור ללא שייכות פוליטית), ולאחר מכן ירי רקטות על אשקלון שהרג 10 ישראלים.

במצב כזה ישראל תפתח במלחמה על ועדות ההתנגדות העממית, שיושבים בעזה. הבעיה היא שבמצב כזה החמאס ושאר ארגוני הטרור ברצועה יצטרפו למלחמה בישראל.

מצב כזה עלול לקרות בגדה ובסוריה (ג'יהאד עולמי וארגונים מחתרתיים), וקורה בלבנון (מלחמת לבנון הראשונה והשנייה נפתחו בגלל ארגוני טרור שלבנון אימצה), ובמצרים (ארגוני הטרור מנצלים את גבול ישראל-מצרים להברחת אמל"ח ומפגעים. עם זאת, המצרים פועלים בצורה טובה יחסית בסיכול ארגוני הטרור, וגם צה"ל לא עושה מספיק בט"ש בגבול כדי למנוע מקרים כאלה).

בקיצור, ללא התחייבות מפורשת וצעדים מעשיים בשטח לסיכול ארגוני הטרור, ישראל לא תוכל לקבל הסכם שלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוג של שטיפת מוח.

נראה כמו משהו שהמנהיגות הסמרטוטית הנוכחית שלנו היתה עלולה לאמץ (כמו החלטה 1701 של האו"ם, ההתנתקות, הזרמת כספים , דלקים ואספקה לפלסתינים שמחזיקים חייל שבוי ויורים רקטות בלי סוף, וכו')

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית אני מעדיף את הסכם קיטומר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפחות מישהו הבין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

rule of acquisition 285 :wink:.

יש עוד trekkies בפורום?

וואו המצב שלך יותר גרוע משלי,

שכחתי כבר לגמרי מהכלל הזה:shock:

ועוד כשאבא של אישתי לעתיד ממוצא פרנגי:shock2:

-בזמנו זכרתי עוד כמה, אבל עכשיו אני כבר זקן מדיי.

ק'פלא!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...