Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי את הרכב למקום שהוא נחשב מקצועי מאוד ומתעסק רק בזה .. שאלתי אותו מה אתה עושה עכשיו פוליש ואחרי זה עובר עליו עם ווקס הוא אמר לי לא מכוון שהרכב שלך במצב טוב אני עושה לו פוליש עדין ווקס ביחד באותו חומר .. נשמע לי מוזר אבל אני לא מבין בדברים האלה לכן נתתי לו לסיים את העבודה...

שריטות נעלמו לא בצורה מלאה היו לי כתמי חרא של יונים לטענתו חשבתי בהתחלה הוא צוחק עליי מתברר שזה באמת מזיק לפח של הרכב והוא אומר שעם זה אין מה לעשות.

האוטו שלי מבריק נראה טוב וכמו חדש השאלה שלי היא אם לא שילמתי 350 שקל לפני מע"מ לטיפול שהוא בעצם פחות עבודה ממה שצריך לעשות יותר מדי או שזה בסדר? עבדו עליי או לא?

פורסם

סביר מאוד להניח שלא , מעבר אחד היה רחוק מלהיות מספיק .

במכוניות שמטופלות ברמה שניתן להגיד עלייה רדיקאלית , כמעט ולא נעשה בהן שימוש והן עוברות פוליש תחזוקתי כל כמה חודשים - אז מעבר אחד יהיה מספיק .

אם המכוניות שלך היא פוקוס שנת 2003 , זו הסיבה הראשונה לכך שמעבר אחד עם מכונת הפוליש לא מספיק .

הסיבה השנייה היא שהתכונות של פוליש וטכניקת העבודה עם פוליש דורשות יותר ממעבר אחד , הרבה יותר .

אני אומר זאת בצער רב , שזה בסדר לא לצפות מאף מקום\אדם שעושה פוליש לעבוד איתו בצורה הטובה ביותר (במכונית מהשנה שלך , שאני משער שנעשה בה שימוש יומיומי או קרוב לכך , מדובר על כמה עשרות מעברים בשני תהליכי פוליש שונים - בישראל המקומות המקצועיים ביותר מעגלים קצת את הפינות וזה בסדר , התהליך הראשון הוא פוליש גס והתהליך השני הוא גלייז שמהווה פוליש עדין בו בזמן שהוא מצפה את צבע המכונית בהגנה קלה) .

אבל אני בהחלט אומר , שמעבר אחד לא גובל בחוסר מקצועיות , אלא גובל בחאפריות טוטאלית .

למעשה , מעבר אחד עלול לעשות יותר נזק מתועלת (בדוק האם נוספו על פני השטח של המכונית אינספור שריטות זעירות שיוצרות צורות מעגליות במוקד האור שממנו אתה מסתכל , או שנותנות לצבע המכונית טקסטורה של הולוגרמה) .

לגבי השאלה האם יש חומרים שמסוגלים לבצע ווקס ופוליש בו זמנית , כן , אבל לא בצורה אידיאלית (כמו לעשות תהליך נפרד לפוליש ותהליך נפרד לווקס) .

מטרתו של הפוליש היא להסיר כמות קטנה של צבע מהמכונית (או לכה במקרה שלך) , תפקידו של הווקס הוא להתאחות על פני השטח של הצבע ולהוות שכבת הגנה .

כשמנסים לשלב את שני התהליכים ביחד , מסתמכים על זה ששאריות מהחומר (המשלב את הפוליש והווקס) ישארו מאחור ויתאחו מספיק כדי לתת שכבת הגנה .

עוד שטיפה או שתיים אתה תראה שיצוצו לך יותר שריטות , ואם אתה יכול להבחין שיש לך ציפוי על המכונית כרגע , אתה תגלה שגם הוא פחת (לא נעלם לחלוטין , יקחו לו כמה שבועות או אולי אפילו כמה חודשים במקרה הטוב) .

הסיבה לכך היא שמרבית האפקט כרגע לא מגיע משכבת הווקס עצמה , אלא משמנים שמשמשים את הווקס ובעיקר את הפוליש שנותרו על הצבע .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אוקי תודה רבה על התשובה המורחבת אני יתקשר למקום שעשו לי את זה אני יקריא להם מה שרשמת ואני רוצה לשמוע מה יש להם להגיד ואני ירשום הכל פה.. דרך אגב המקום הומלץ בפורום הזה לכן נסעתי מאשדוד עד לפת"ח תקווה לקלין קאר http://www.kleancar.co.il/

פורסם

קח היטב לתשומת לבך שהכל בגדר הסביר להניח , ודבר אינו בטוח .

קודם כל , אני לא מודע למצב הצבע של מכוניתך מלפני העבודה , וגם לא לאחר העבודה .

שנית , זו דעתי שלי בלבד ויש כאן עניין יסודי של סטנדרטים , ויתכנות להפרשים משמעותיים בהם .

ככל הנראה החליטו שמכוניתך במצב טוב , מאוד טוב (אתה מבין היכן הבעיה? אני בדעתי שכשמדובר במכונית משנת 2003 , שנעשה בה שימוש בטנדרטי ויש לה מאפייני צבע שיחסית חשוף לשריטות , נמוכה הסבירות שהיא תהיה במצב טוב) , ובחרו לבצע אך ורק תהליך גלייז .

כאמור , תהליך הגלייז מבצע פוליש עדין יחסית ובו זמנית ציפוי בחומר מגן כלשהו (בהתאם לגלייז הספציפי , אני משער שמדובר במוצר מסדרת הסטריאו גלייז או "וואן סטפ" גלייז של חברת Ardex) .

זו החלטה לגיטמית , אפילו חכמה , בתנאי שמכוניתך אכן במצב טוב כל כך שליטוש עדין יביא אותה למצב מושלם .

אגב , המהדרין בדיטיילינג לא יתפשרו להקנות לצבע שכבת ווקס "אמיתית" למרות החומרי הגנה שבגלייז (בלי כל חשיבות לאיכות הגלייז ולסוג חומר ההגנה שבו) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...